*Dit artikel betreft een samenwerking

Echt onder de twee zijn ze inmiddels niet meer, maar in het kader van de updates vind ik deze titel wel lekker bekken, dus we houden hem er gewoon in zo. Ik schreef twee keer eerder over het hebben van twee kinderen onder de twee. Toen Benjamin 6 weken oud was (KLIK!), en toen hij een half jaar was (KLIK!). Inmiddels zijn we een hele poos verder en is het in plaats van een twee onder twee update een stukje over het hebben van twee kinderen met 16 maanden leeftijdsverschil. Morris wordt volgende week maandag 2,5 jaar, en Benjamin is inmiddels 14 maanden. De tijd vliegt en ze worden héél snel groot. Om maar gelijk met het cliché in huis te vallen. Er is de afgelopen tijd qua ontwikkeling een boel veranderd. Benjamin is geen baby meer, en Morris is een peuter die denkt dat hij een kleuter is. Hoe gaat het met ons? Hoe is het om twee kindjes met zo weinig leeftijdsverschil in deze leeftijdscategorie te hebben? Hoe doen zij het samen en hoe gaat het de interactie? Ik praat je bij!

HANDEN TEKORT

Laat ik beginnen bij het begin: het gaat goed met ons. Het is bijna een soort van saai, want zo veel spannends gebeurt er niet en ik heb bijna het gevoel dat ik weinig boeiends te melden heb, maar daar gaan we eigenlijk juist wel lekker op op het moment. Gewoon even ‘normaal’. We hebben onze draai gevonden in het nieuwe huis, de jongens zijn gewend aan hun kamertjes en voelen zich hier helemaal thuis, en dat geldt voor ons precies zo. Sinds we hier met z’n vieren naar toe zijn verhuisd kan ik me nog minder herinneren van hoe het eigenlijk was toen ik nog maar één kind had. Benjamin hoort er hartstikke bij en het is eigenlijk net of hij er nooit niet is geweest. Je hele ritme past zich op een of andere manier vrij snel aan; zo heb ik dat in ieder geval wel ervaren.

Het grootste verschil in praktische zin, waar ik zelf iedere dag mee te maken krijg, tussen het hebben van één kind en twee kinderen, vind ik het alleen naar bed brengen ‘s avonds. Dat vind ik met twee kinderen wel een ander verhaal dan ik het met een kind vond. Alleen al het badderen! Eerst de een wassen en aankleden, dan de ander wassen en aankleden terwijl de eerste zich ook nog vermaakt, een boekje lezen met allebei op een knie, dan de een naar zijn kamer met een boek terwijl de ander in bed wordt gelegd in de hoop dat die dan ook maar meteen tevreden is, dan weer naar de oudste om nog een boekje te lezen, dan nog vier liedjes in vaste volgorde, want #rituelenkind, en dan is het eindelijk bedtijd. Je handen zijn gewoon letterlijk een stuk voller. Niet gek ook, maar ik ervaar dat nu meer zo dan helemaal in het begin. Nu Benjamin minstens net zo snel is als Morris en ook nog eens véél ondeugender dan z’n broer kom ik echt wel eens handen te kort. Wil ik Morris z’n gezicht afpoetsen na het eten, zit die kleine binnen ‘n seconde boven op tafel. En dan vooral zelf nee schudden en heel hard om zichzelf lachen ook. In die zin blijven we wel lekker bezig, zeg maar. Als ik het voor het kiezen had zou ik het precies zo weer overdoen. De jongens hebben nu al heel veel aan elkaar, hebben een vrijwel identiek ritme, en ik kan eigenlijk niet eens echt ‘nadelen’ noemen. Ja dat je je handen wat voller hebt dus, maar dat is m’n hart ook en lijkt me een logisch gevolg van twee jonge kindjes. Ik zou het voor geen goud willen missen.

BENJAMIN

Het lijkt wel alsof Benjamin na zijn eerste verjaardag ineens dacht ‘joe ik ben één, laat ik even als een malle gaan groeien’.  Dat is namelijk precies wat hij de afgelopen maanden gedaan heeft, in alle opzichten. Hij was lang een beetje dunnig, maar daar is nu weinig sprake meer van. The spekkies have arrived! Zijn kleren worden in rap tempo te klein en ik kan blijven kopen voor ‘m. Hij groeit dus als kool, maar ook qua ontwikkeling gaat hij goed. Woordjes, zwaaien, handkussen, zelf eten met een vork, drinken uit een beker, aaien, knuffelen, boekjes kijken: het wordt allemaal volle bak geoefend. Leuk om te zien hoe snel dat ineens weer gaat. Lopen doet hij nog niet. Hij zet stapjes aan de hand en achter een babyrollator, maar verder houdt hij het voorlopig nog even bij kruipen. Helemaal prima ook. Een paar weken geleden leek het ineens of we een heel andere baby hadden ineens. Jengelig, alléén maar als een soort schaduw achter mij aan gaan en niets zelf willen spelen, maar na een paar dagen was hij zomaar ineens ook weer z’n blije mr. Sunshine zelf. Jullie weten dat ik niet zo van de sprongentheorie ben, maar mochten ze nou écht bestaan, dan gok ik toch dat dit er een was. Haha.

MORRIS

Morris wordt ondertussen letterlijk waar we bij staan heel groot. Hij is lang voor zijn leeftijd, maar ‘t beperkt zich niet alleen tot uiterlijkheden. Hij praat honderd op een hoop, leert wat Engelse en Duitse woordjes, kent het alfabet en telt. Hij vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en blijft doorvragen. Óók naar zaken waar hij zich nog lang niet mee bezig zou moeten houden. Dat is af en toe nog wel eens lastig, vooral voor hemzelf, maar daar vinden we onze weg wel in. We wisten al dat hij op mij lijkt, maar de gelijkenissen worden steeds treffender. Soms meer dan me lief is, in zijn belang. Nouja ach; het scheelt wel dat we daardoor weten hoe we met bepaalde situaties het beste om kunnen gaan! Het is vooral nog steeds een méga lief en gevoelig kind. Benjamin is meer een rauwdouwer; die doet. Morris wacht af en denkt er eerst even over. Het zijn wel allebei gruwelijke knuffelkonten. Grappig om de overeenkomsten en verschillen tussen allebei steeds meer te ontdekken. Het enige ogenblik voelt het alsof ik twee identieke kinderen op de wereld heb gezet – ook qua uiterlijk beginnen ze steeds meer op elkaar te lijken, alleen de vorm van hun gezichtjes is heel anders – maar het andere moment begrijp ik niet waarom ik dat daarvoor gedacht heb; zo verschillend als dag en nacht ze dan zijn.

SAMEN SPELEN SAMEN DELEN

Tussen de jongens onderling gaat het goed. Morris heeft even een fase gehad dat Benjamin precies niks van zijn speelgoed aan mocht raken zonder dat hij het wegkaapte, maar over het algemeen zijn ze erg lief samen. Ik hoor Morris zonder gein wel tien keer op een dag tegen Benjamin zeggen ‘Benjamin wij zijn vriendjes voor het leven’. Dan kun je ondergetekende bij elkaar vegen hoor. Benjamin is inmiddels ook sterk genoeg om zich de kaas niet zomaar van het brood te laten eten, dus dat maakt dat er wat meer evenwicht komt in de onderlinge verhoudingen. Er werd een poos vooral naast elkaar gespeeld, maar de laatste tijd spelen ze juist veel samen. Boekjes en alles met wielen zijn vooral grote favorieten. Van Clementoni kreeg ik de Activity Train thuisgestuurd. Nou heb ik heel lang gedacht ‘we doen lekker alles hout en neutraal enzo’ en dat voornemen was op zich leuk, maar de jongens worden toch echt wel vrolijkst van iets met kleurtjes of geluid. Nou is de Activity Train niet van hout, en al helemaal niet neutraal van kleur, maar dus wel een favoriet van de jongens.

Clementoni maakt voor kinderen in alle leeftijdscategorieën educatief speelgoed waarmee spelenderwijs ook nog wat geleerd kan worden, en dat is met de Activity Train niet anders. Hij heeft een uit-knop, vind ik altijd hele relevante informatie voor mijn medemoeders, maar als ie op aan staat zijn er heel veel knoppen om aan te draaien of om op te drukken waardoor er liedjes afgespeeld worden of er letters, nummers, vormen of kleuren geleerd kunnen worden. Als je op de op de blauwe knop drukt begint het dingetje daar onder te draaien en wordt er wat verteld over de letters a, b en c. Door op de vormen met de cijfers te drukken wordt daarmee geoefend, en als je even niets doet begint de stem te praten en stimuleert ze je om weer op een kop te drukken. ‘Kom op, druk op een knop!’ Dat idee. Wanneer je met de trein rijdt speelt ie een liedje af. Het zegt genoeg dat Koen en ik hem inmiddels allebei al lang en breed uit ons hoofd kennen. En Morris trouwens ook! Bij iedere handeling gaat het lampje voor in de trein, boven de ogen, branden. Het prikkelt kinderen dus op een aantal manieren en stimuleert meerdere zintuigen. Dat is volgens mij ook wat maakt dat de Activity Train onder de noemer educatief speelgoed valt. 

De adviesleeftijd voor de Activity Train is 9 – 36 maanden. Nou zit daar qua ontwikkeling best wat verschil in, maar ik geloof wel echt dat ie voor alles daar tussen in leuk is. Benjamin vindt hem fantastisch, maar dat komt meer door de kleur en het geluid dan door dat hij er ook per se direct iets van leert, terwijl dat wel de reden is dat Morris er graag mee speelt. Die houdt zich inderdaad bezig met de cijfers en de letters, terwijl Benjamin het vooral heel mooi vindt dat er een geluidje komt als hij op een knopje drukt, al denk ik dat hij onbewust toch wat meekrijgt van hetgeen hij hoort. Wat dat betreft verwacht ik dat het speelgoed is waar ze lang plezier van kunnen hebben. Morris is over een half jaar 36 maanden, dus in principe zou hij dan buiten de doelgroep vallen, maar ik weet zeker dat hij de trein tegen die tijd nog steeds hartstikke leuk vindt. Educatief of niet: de Activity Train heeft wielen. En dan heb je bij Morris toch wel een hele fikse streep voor. En mocht het geluidje op den duur even vervelen is het zonder ook gewoon nog steeds een leuk ding. Hier wordt er dagelijks van voor naar achter mee door het huis gereden; ook als ik het geluidje even heb uitgezet. Jullie weten dat ik geen samenwerkingen doe als ik niet oprecht enthousiast ben; ik vind dit echt een aanrader. Ook heel leuk als cadeautje voor Sinterklaas of voor onder de boom met Kerst! De Activity Train en het andere educatieve baby speelgoed van Clementoni wordt op veel plekken verkocht. Je kunt het onder andere vinden bij Intertoys, Bart Smit en Bol.com. 

WINNEN!

Ik mag van Clementoni twee andere producten uit hun babycollectie – de Interactive Unicorn en de Activity Motorbike – weggeven! Een van de twee verloot ik hier op de blog, en een op Instagram. Dubbele winkans dus. Laat vooral even een reactie achter hieronder als je mee wilt doen; dat kan tot en met zondag!

Bedankt voor het lezen!

Showing 105 comments
 • Marja
  Beantwoorden

  Ja leuk! Doe graag mee!

  • Maaike
   Beantwoorden

   Wij gaan voor de trein.

   Zoals ons nichtje zegt Tobias de Trein!

   Tobias is ook 14mnd en gek van geluiden en kleuren.

   High five voor Benjamin, van onze Tobias.

 • Marjolein
  Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuke tip Michelle! Ik gun anderen eigenlijk altijd winacties, maar ding nu toch graag een keer mee voor de Unicorn voor mijn leergierige dochter van 22 maanden.

  Liefs Marjolein (een mede vroege vogel 😉 )

 • Michelle
  Beantwoorden

  Wauw super leuk, hier drie kindjes onder de drie dus dit komt zeker van pas.
  Groetjes, (van ook een) Michelle

 • Suuz
  Beantwoorden

  Ik lees je verhalen altijd met heel veel plezier en ook vaak met herkenning!
  Op dit moment ben ik in verwachting van ons tweede kindje. Helaas ben ik opgenomen in het ziekenhuis met gebroken vliezen, bij een veel te vroeg termijn van 27 weken. We hopen dat de kleine nog heel lang veilig in mijn buik blijft.
  Dit betekend ook dat ik niet thuis kan zijn bij mijn dochter van anderhalf, ik kan je niet zeggen hoeveel pijn dat doet. Wat zou het leuk zijn als ik haar de Unicorn mag geven! Ze doet het zo fantastisch, en ik ben zo enorm trots op haar!

  Normaal doe ik nooit echt mee aan winacties. Maar ondat nu alles anders loopt en ik aan het ziekenhuis(bed) gekluisterd ben maak ik toch maar eens een uitzondering.

  • Sumeyye
   Beantwoorden

   Jeetje, heel veel beterschap, succes.. ik hoop dat het goed komt met je kleintje en jou en ik hoop dat jij de winactie voor je dochtertje thuis wint!

   • Suuz
    Beantwoorden

    Dank voor je lieve woorden! Gelukkig kan ik zeggen dat het voor nu “goed” gaat. De kleine trappelt nog fijn rond in mijn buik. Ondertussen 27 weken en 2 dagen zwanger. Hopelijk mogen daar nog heel veel dagen/weken bijkomen.

 • Marijke
  Beantwoorden

  Hee Michelle,
  Leuk om weer even een update te lezen over de jongens!
  Ik doe graag mee met de winactie voor mijn zoontje van 13 maanden! Hij is ook gek op alles wat geluid maakt!

  Groetjes Marijke

 • Lisanne
  Beantwoorden

  Ik dacht leuk de unicorn! Even vergeten dat er een jongentje in mijn buik rond aan het spartelen is. Of zou een kind dat niks uitmaken? Ik heb geen idee. Doe in ieder geval graag mee

 • Sybranda
  Beantwoorden

  Leuk om weer een update te lezen! Ik doe mee met de winactie voor mijn dochtertje van 13 maanden

 • Kelly
  Beantwoorden

  Ow die motor lijkt me héél erg gaaf voor Wout! Wij doen graag een winpoging!

 • Corina Mandjes-Klever
  Beantwoorden

  Hoi Michelle, weer een leuk “verhaal”. Mijn kinderen schelen 14 mnd en zijn nu 18 en 19 jaar. Nog steeds doen ze dingen samen. Ik heb het nooit als een nadeel gezien eerder als voordeel. Alles ging gelijk op oa wat eten en slapen en leuke dingen ondernemen betreft. Nu hoef ik niet meer mee te doen naar deze 2 leuke speeltjes voor mijn kinderen MAAR ik zou graag wel mee dingen voor de unicorn en dan zou ik hem aan Suuz geven!! Haar berichtje gaf mij tranen zooo zielig. Dus Suuz ik ken je niet maar als ik de unicorn win krijg jij hem van mij voor jouw kleine meid!

  • Marja
   Beantwoorden

   Ja eens! Als ik ‘m win mag Suus ‘m ook!

  • Suuz
   Beantwoorden

   Enorm lief! Dank je wel, ook namens mijn dochter Sofie ❤️.

 • Joarni
  Beantwoorden

  Wat een leuk en leerzaam speelgoed! Ik zou graag een poging willen wagen voor de unicorn.

 • Martine
  Beantwoorden

  Ik doe ook graag mee voor mijn kleine meisje van 22 maanden. Omdat zij een zeldzame stofwisselingsziekte heeft ligt zij helaas heel regelmatig in het Sophia Kinderziekenhuis, en al haar knuffels gaan keer op keer met haar mee als troost. Ze heeft een groot aantal eenhoornknuffels, en wat lijkt mij het fijn om deze interactieve eenhoorn eraan toe te voegen!

  Liefs!

 • Suzan
  Beantwoorden

  Wat leuk! Wij doen graag mee! Mijn dochtertje word maandag 1 jaar en is dol op alles met lichtjes en geluid.

 • Mar
  Beantwoorden

  We wagen het gewoon weer een keertje! Super leuk die motor! Ik denk dat onze boys daar ook heel blij van worden

 • Marina
  Beantwoorden

  Dir motor zou heel leuk zijn! Ik heb een jongetje van 5 maanden. Heb nog geen speelgoed voor als hij straks wat groter is..

 • Anita
  Beantwoorden

  Super leuk die motor daar wordt ons boefje erg blij van. Alles wat wielen heeft is hij gek van

 • Ellen Koster
  Beantwoorden

  lijkt me super leuk ! Voor onze dochter van 26 maand en zoontje van 4 maanden komt het vast op een hele goede plek terecht ❤

 • Melissa
  Beantwoorden

  Oh leuk! Leuk ook dat je een win actie hebt, zonder dat je een social media account nodig bent. Dus daarom
  Kan ik nu ook mee doen met de actie.
  Met een 2 jongens thuis van 2.5 en 6 maanden zal dit goed worden ontvangen

 • Elisabeth
  Beantwoorden

  Hoi Michelle,
  Ik volg al sinds Morris geboren is jouw blogs en vlogs. Sinds januari dit jaar ben ik de super trotse mamma van een lief en (veels te) nieuwsgierig meisje die met alles wil spelen wat ze tegenkomt. Inclusief de katten haha.
  Op slag verliefd op die Unicorn! Ik doe graag mee met de winactie en weet zeker dat dochterlief daar mega blij mee gaat zijn!

 • Lisanne
  Beantwoorden

  Ik doe heel graag mee met de winactie voor mijn dochter van 1,5!

 • Linda
  Beantwoorden

  Ik heb zelf ook 2 kids onder de 2 ‘ gehad’ . Dochter is in oktober 2 geworden en mn zoontje is 8 maanden.
  Ook die 2 doen t super met elkaar tot nu toe. Jongste kan nog niet echt mee spelen maar lacht om alles wat grote zus doet en hoeft maar een kik te geven en er word weer speelgoed naar hem gebracht.
  Kijk ook uit naar de tijd dat de jongste meer kan en dat ze nog meer aan elkaar hebben
  Ik doe dus graag mee met de winactie voor de motor! Dochter is ook gek op alles dat wielen heeft en voor ons zoontje komt dat ook vast wel goed! Kunnen ze lekker samen spelen!

 • Eveline
  Beantwoorden

  Wat leuk, hier geen heel verhaal over waarom ik graag de unicorn zou willen de meiden zijn er gewoon gek van.

 • Manon
  Beantwoorden

  Wat weer een leuk artikel! Ik heb een jongetje van 2 en zwanger van de 2e, en beneiuwd hoe dat straks verloopt(:
  Ik doe heel graag met de winactie de motor! Mijn zoontje frank is gek op alles wat wielen heeft en kan rijden!!! En kan hier uren mee spelen (:

 • Barienne
  Beantwoorden

  Jaaaaaaa ik doe graag mee!! Mijn zoontje van bijna 7 maanden zal hier vast heerlijk mee kunnen spelen!

 • Godie van Hoof
  Beantwoorden

  Vlot geschreven en informatief artikel Michelle!
  Ik ga ook even terug zoeken naar je eerder geschreven artikelen over twee kindjes, want inmiddels moeder van een meisje van 15 maanden en klaar voor een tweede kindje, mits ons dat gegund is.

  De unicorn zou hier thuis gretig aftrek vinden maar ik ben zelf al heel blij met bovengenoemde artikelen haha!

  Groetjes!

 • Jolein
  Beantwoorden

  Heel leuk deze winactie! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Vieve van 8 weken. Hier in huis is het een wagenpark door haar broer van bijna 3, daar weet jij vast alles van De Unicorn zou leuk zijn!

 • Lauda
  Beantwoorden

  Super leuk!!
  Heeeel graag de unicorn, voor mijn dochter van 1,5.
  Onze zoon van 3 heeft al een heel wagenpark, en zij verdient ook wat leuks voor zichzelf! In het kader van; 100 kg speelgoed en uitgerekend met precies hetzelfde willen spelen natuurlijk.
  Hier is de oudste ook wat bedachtzamer, en de jongste ook een rauwdouwer , alles ontdekken en nergens bang voor!

 • Carolien
  Beantwoorden

  Wat een onwijs leuk merk! Ik kon het helemaal niet. Maar een heel goede tip voor mijn zoon. Hij zal dit geweldig vinden!

  Wat fijn ook dat Morris en Benjamin zo fijn kunnen spelen samen, wordt je als moeder erg blij van! Hier 2 kids van 18 maanden en ruim 3 jaar. En het begint hier ook eindelijk te komen

 • Kimberly
  Beantwoorden

  Hier ook 2 kindjes onder de 2. De oudste wordt 24 december alweer 2 jaar, voor ons een extra dure decembermaand dus. Daarom doe ik graag mee, en gaan we hopelijk winnen! Met 2 meiden zo de unicorn helemaal geweldig zijn, maar ook met de motor zou hier vol op gespeeld worden.

 • Jill
  Beantwoorden

  Wauw wat een leuke winactie! Mijn zoontje zal het geweldig vinden! Zelf ben ik echt fan van houten speelgoed, maar die kleintjes zijn helemaal gek op felle kleurtjes inderdaad!

 • Yvette
  Beantwoorden

  Ik lees al een paar jaar mee op je blog en IG. Zó leuk! Onze lieve Junie is bijna 10 maanden en de Interactieve Uniqorn zou héél leuk zijn voor haar. Normaal doe ik nooit mee aan dit winacties, maar deze is wel heel leuk! Ik doe mee hoor!!

 • Jolijn
  Beantwoorden

  Oh wat leuk! Mijn zoontjevwordt a.s. zaterdag 2 jaar. Ik doe graag mee voor de motor! Leuk verjaardagscadeautje dan..

 • Lieke van Veen
  Beantwoorden

  Leuk om weer een update te lezen over de kindjes! Wat fijn dat ze allebei zo goed groeien en dan ze ook prima samen kunnen spelen. Mijn neefje is 3 dagen jonger dan Morris en krijgt in februari een broertje er bij. Ben benieuwd hoe dat gaat.
  Ik maak graag kans op de Activity Motorbike voor hun samen.

 • Nina
  Beantwoorden

  Erg leuke actie! Als je leerkracht basisonderwijs ben ik altijd nieuwsgierig naar dit soort producten. Daarnaast ben ik een paar maanden terug tante geworden van een knap mannetje en die zou heel blij worden van de motor!

 • Linda
  Beantwoorden

  Ik doe graag mee voor onze Bren.. Dol op alles met wielen en net zo’n pretletter als jullie knappe boefje Benjamin♡

 • Hanna
  Beantwoorden

  Herkenbaar artikel….! En superleuke winactie! Mijn twee jongens van bijna 10 maanden vinden de motor vast een fantastisch Sinterklaas cadeau :-).

 • Rina
  Beantwoorden

  Ik doe mee voor mijn nichtje of neefje. Ze zijn allebei 1 jaar. Voor mijn neefjes de activity moterbike een super leuk kado. En voor mijn nichtje de interactieve unicorn. Maar ze spelen ook vaak samen met het speelgoed.

  Ps. Benjamin is zo een lieve kereltje, altijd vrolijk.

 • Lisa
  Beantwoorden

  Leuk leuk, doe heel graag mee

 • Iris
  Beantwoorden

  Ja ik doe graag mee! Gisteren hebben we officieel ons kindje verloren door een miskraam. We zijn nog wat zoekende in alles, maar dit zou weer een mooie stap zijn richting het krijgen van een kindje!

  Ik moet zeggen dat ik veel respect voor je heb! In alles wat je deelt, hoe je met de negatieve dingen omgaat en dat het je lukt om 2 kleintjes te handhaven! Je bent een topper en ga zeker zo door 🙂

 • Carolien
  Beantwoorden

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn zoontje die 3 weken jonger is dan Benjamin! Hij is gek op knopjes en alles wat maar een beetje geluid maakt.

 • Michèle
  Beantwoorden

  Super leuke winactie en zou eerlijk gezegd ook wel uitkomen met Sinterklaas, kerst en Jax z’n tweede verjaardag op 1e (!) kerstdag Die motor zou echt gaaf zijn voor mijn kleine boeffie

 • Evelien
  Beantwoorden

  Doe graag mee voor mijn jongste dochter van 2 maanden. De unicorn zou erg leuk en leerzaam zijn voor haar. Al zouden haar broer (3) & zus (4) er ook graag mee willen spelen. ❤️

 • Nicole
  Beantwoorden

  Ja, heel graag!

 • Sabine
  Beantwoorden

  Wat leuk, zou de unicorn graag winnen voor mijn lieve nichtje. Ze is erg nieuwsgierig en leergierig, en dol op knuffels dus dit zou een hele leuke verrassing zijn!

 • Cindy
  Beantwoorden

  Wat onwijs leuk
  Doe graag mee voor ons dochtertje Dena van bijna 9 maanden

 • Eline
  Beantwoorden

  Ik doe graag mee voor mijn blije ei van 7 maanden! Dat arme kind heeft zooo weinig speelgoed

 • Eva
  Beantwoorden

  Love plastic speelgoed met geluidjes, haha! Niet het mooiste, maar wel favoriet bij mijn kids 😉
  Die mooie (peperdure) houten autootjes staan voor de sier in hun kamer, haha.

 • Daisy
  Beantwoorden

  Oh heel herkenbaar artikel! Zoon wordt 24 maart 2 jaar en dochter is van 30 augustus. Hier zit er 17 maanden tussen. Maar zou ze voor geen goud willen missen! Ik zou graag de unicorn willen winnen. Na het jongens speelgoed is het tijd voor meisje speelgoed

 • Sas
  Beantwoorden

  Hier ook 2 onder de 2;). Doe graag mee!

 • Denise
  Beantwoorden

  Heel herkenbaar verhaal met 2 jongens van dezelfde leeftijd!! En we doen graag mee met de winactie 🙂

 • Hennie
  Beantwoorden

  Zou heel graag willen mee doen Michelle!
  Lees altijd met veel pelzier, soms met een traan je verhalen, zo herkenbaar!
  Hier ook twee kinderen, wel een groter leeftijds verschil, maar mijn dochter doet niks liever als spelen met haar kleine broertje. Zodra school is afgelopen en ze heeft geen speel afspraak dan rent ze naar huis om het speelgoed klaar te zetten en kan ze urenlang met haar broertje spelen.
  Komt hier dus heel goed terecht

 • Iris
  Beantwoorden

  Ik doe mee voor mn meisje van 9 maanden

 • Kim
  Beantwoorden

  Ja leuk! Ik doe graag mee

 • Michelle
  Beantwoorden

  Ik doe graag mee voor de unicorn
  Groetjes Michelle

 • Karlien
  Beantwoorden

  Oh wat leuk voor mijn dochtertje d’r eerste verjaardag!

 • Mariska
  Beantwoorden

  Jaaa zo leuk de trein voor mijn zoontje van 1,5 die gek is op alles wat rijd.

  Helemaal het einde zou hij dat vinden.

 • Anita
  Beantwoorden

  Leuk om een update te lezen! Ik doe heel graag mee voor mijn dochtertje van 10 maanden. Ze ontwikkelt zich opeens zo snel. Ze heeft steeds meer aandacht voor speelgoed en ik weet zeker dat ze de unicorn fantastisch vindt 🙂

 • Daniëlle
  Beantwoorden

  Superleuke winactie! Ik waag een gokje! Mijn zoontje Rafaël wordt over een kleine 2 maanden 1 jaar, en dit zou dus heel goed van pas komen als kado! 🙂

 • Ilse Visscher
  Beantwoorden

  Super leuk deze winactie! Ik doe graag mee voor mijn zoontje Lars. Nu hij bijna 1 jaar is, is hij dol op zulke dingen. Ik doe mee voor de activity motorbike. Duimen!

 • Maryse
  Beantwoorden

  Heerlijk om jouw blogs te lezen! Herkenbaar ook..(mijn kids zijn bijna 4 en net 2 en 0)
  En de oudste twee lijken qua karaktertjes op jouw Morris en Benjamin! (Tenminste zoals je het omschrijft, super grappig)

  Ik win graag de motor voor mijn drie boys!

 • Shirley
  Beantwoorden

  Ik ben z’n stille lezer, maar ga voor me mannetje thuis toch reageren voor de stoere motor!
  Ga vooral door met je blogs! Erg leuk!

 • Mirjam
  Beantwoorden

  Wat zou de unicorn leuk zijn voor onze jongste van 12 maanden! Denk dat zelfs haar grote zus van 6 er blij mee zal zijn, die is op dit moment helemaal weg van alles wat met eenhoorns te maken heeft. We gaan duimen..

 • Davinia
  Beantwoorden

  Zou super leuk zijn voor ons tweede zoontje die op komst is

 • Annemiek
  Beantwoorden

  Leuk! Ik doe graag mee!

 • Elsbeth
  Beantwoorden

  Oh wat leuk! Wij doen graag mee. Hier ook twee boys onder de twee:-) jongste is 3 maanden zijn broer 1,5 jaar. Je zit nooit meer stil maar wat is het mega genieten. Ze reageren nu al zo op elkaar. Dat beloofd wat… met dit speelgoed zullen ze vast leuk spelen.

 • Yamie
  Beantwoorden

  Wat een leuke plog weer! Ik vind het altijd zo leuk te lezen over moeders in ‘dezelfde’ fase! Hier ook 2 jongens Julian van 2,5 jaar en Maxim van bijna 2 maanden. Met deze winactie doe ik daarom graag mee! Het samen spelen moet nog eventjes wachten maar knuffelen doen wel, waarbij Julian zegt ‘Maxim leuk’! Veeg mij maar op

 • Fabienne
  Beantwoorden

  Ik ga vr de motorbike. Hier ook 2 jongens, mr de jongste is gek op kleurrijk speelgoed waar liefst zo veel mogelijk geluid uitkomt…

 • Anouck
  Beantwoorden

  Heel leuk!! Ik win graag de motor voor mijn neefje!

 • Jacqueline
  Beantwoorden

  Zo leuk om een kijkje te krijgen in jullie leven, en hoe jullie alles ervaren en aanpakken. Leest heerlijk weg.

  Ik ga voor de activity motorbike, onze zoon van bijna 2 is gek van motoren, of mokoe, dat woord krijgen we niet veranderd, en dat geeft niet,
  Zou super zijn.

 • Lisanne
  Beantwoorden

  Leuk! Ik doe graag mee voor onze zoon, dinsdag wordt hij 1 jaar ♡

 • Evelien
  Beantwoorden

  Heeeeeel graag de moter voor mijn zoontje van 9 maanden. Hij is gek op dingen die rijden en ook nog eens geluid maken.

 • Ariena
  Beantwoorden

  Wat leuk zeg! Heel graag de motor voor mijn zoontje. Dan kan hij net als zijn papa motorrijden

 • Melissa
  Beantwoorden

  Wat leuk zeg! Graag doe ik voor mijn 10 maanden mee voor de Activity Motorbike! Hij is op dit moment zo gek op alles wat wielen heeft en wat kan rijden en meebewegen met het tijgeren. En hij zit net in zo’n leeftijd dat hij zijn babyspeelgoed minder interessant gaat vinden en toe is aan wat nieuws

  Liefs Melissa

  • Melissa
   Beantwoorden

   *Zoontje van 10 maanden

 • Carmen kreuze
  Beantwoorden

  Super leuk ik doe graag mee om de unicorn voor mn dochtertje Livia Sofia te winnen !

 • Stefanie
  Beantwoorden

  Oh zo herkenbaar van het houten speelgoed en no way dat plastic het huis in komt….en nu is een plastic Teletubbie Po die liedjes zingt en de hele tijd “kusje” roept favoriet
  De unicorn zou dan ook zeer in de smaak vallen bij Lara van net 1! Gillen van plezier!

 • Eline
  Beantwoorden

  Super leuk!! Ik doe ook heel graag mee! Lieve groetjes!

 • Petra
  Beantwoorden

  Super leuke winactie ! Ik doe heel graag mee. Ik ben nu 35 weken zwanger van een meisje. Wij hebben al een zoontje van bijna 4. Dus de unicorn zou geweldig zijn naar al het auto speelgoed wat hier in huis ligt

  Xx Petra

 • Michelle Gerrits
  Beantwoorden

  Wat een leuk speelgoed.
  Mijn petekindje speelt ook graag met dingen die lichtgeven en geluid maken en leert er ook erg veel van.

  Ik doe daarom graag mee.

 • Femke
  Beantwoorden

  Leuk ik doe graag mee voor mijn kleine meid die binnen nu en twee weken wordt geboren

 • Lot
  Beantwoorden

  leuk! ik doe mee!

 • Audrey
  Beantwoorden

  Heel leuk cadeau dit voor de Sinterklaas of kerst fingers crossed.

 • Nanda
  Beantwoorden

  Ik doe graag mee voor de Interactieve Unicorn! Lijkt me een ontzettend leuk kerstcadeau voor onze kleine meid van 14 maanden! #fingerscrossed

 • Seline
  Beantwoorden

  Twee onder de twee johoeeee!
  En dat noemen we gezellig druk zeg maar!
  Ook hier twee jongens, 5 maanden en 25 maanden.
  Dit speelgoed gaat onze oudste helemaal geweldig vinden dus ik doe graaaaag mee!

 • Christel
  Beantwoorden

  Yes ik doe mee voor de interactieve Unicorn niet voor mijn zelf maar voor mijn nichtje die is eindelijk na een lange periode zwanger van haar eerste kindje. Ik ga duimen dat ze straks met haar kindje en de Unicorn kan spelen.

 • Audrey
  Beantwoorden

  Weer een leuke blog!!
  Nu zelf ook twee kindjes … een zoontjevan 3 weken en een dochter van 1 jaar en 10 maanden. Het is even zoeken naar een ritme maar oooo zo genieten .
  Super leuke win actie ! We wagen graag een gokje . Dan kunnen mijn twee kindjes onder ze twee samen leren spelen .

 • manon
  Beantwoorden

  oooh wat gaaf! ik doe heel graag mee voor de unicorn:) Mijn zoontje is gek op paarden haha.

 • Ilona
  Beantwoorden

  Wuk gaan voor de motor. SUPER COOL!

 • Marlies Bijl
  Beantwoorden

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor onze dochter Eva ☺️

 • Michelle Belder
  Beantwoorden

  Leuk hoor! Ik heb zelf ook 2 meiden onder de 2, 25 jaar oud en dezelfde naam! En getrouwd!

  Ik wil graag meedoen voor mijn dochtertje Eva.

 • Kimberley van Meer
  Beantwoorden

  Ik doe heel graag mee voor onze zoon Menno!

 • Lisa
  Beantwoorden

  Super leuk! Ik doe graag mee!

 • Raishrie
  Beantwoorden

  Hi Michelle,
  Ook ik doe graag mee met de win-actie voor mijn nichtje Carlijn van 6 maandjes.

 • Bo
  Beantwoorden

  Leuk om je verhaal te lezen! Ik herken veel hierin!! Ik heb ook 2 kindjes onder de 2.. ze schelen precies een jaar. Wij zouden heel graag meedoen om dit te winnen

 • Charlotte
  Beantwoorden

  Doe heel graag mee voor ons zoontje van 6 maanden! Mooi kadootje voor onder de boom!

 • Lysanne_aiden
  Beantwoorden

  Leuk om te lezen! Twee kindjes lijkt me inderdaad even een ander verhaal, maar wat je zelf zegt; je hart is extra vol Ik doe mee voor mijn zoontje Aiden, hij wordt volgende week 3 jaar en is GEK van motoren! Hij noemt zichzelf Max Verstappen… echt een figuur! Ik denk dat hij hier super blij mee zou zijn

 • Bianca
  Beantwoorden

  Wat een super leuke weggeef actie!
  Ik doe graag mee voor de motor
  Leuk om te gebruiken voor 5 december.

 • Sriani ter Schure - de Haan
  Beantwoorden

  Leuke samenwerking Michelle! Ik ken het merk niet maar het lijkt me heel leuk en leerzaam voor onze meiden. (Noëlle 3, Lara 1)
  Dus bijdeze doe ik graag mee!

 • Lincy
  Beantwoorden

  Leuke actie! Ik ga voor de Unicorn voor onze meisjes Lana en Niene

 • Bianca
  Beantwoorden

  Leuke actie ik doe graag mee voor de unicorn.
  Onze dochter wordt 29 november 1 dat zou een mooi cadeau en zijn aangezien dat een dure maand is voor ons . Onze zoon is 29 december jarig en zelf ben ik 6 december jarig. Dus zou fantastisch zijn voor onze dochter die gek is op dieren

Leave a Comment