TWEE WEKEN EXTENSIONS: EERSTE INDRUK

 In Lifestyle

Het zal jullie niet ontgaan zijn: mijn haar dat tot twee weken geleden op schouderlengte was, is inmiddels een stuk langer. Nou is er helaas geen wondermiddel of pokon waardoor dat op natuurlijke manier ineens van de één op de andere dag zoveel langer is geworden. Ik heb extensions! Om niet echt aanwijsbare reden groeide mijn eigen haar het laatste jaar allesbehalve snel. En ik wilde wel heel graag eens lang haar. Als in écht lang haar, wat je ook kunt krullen enzo. Toen ik het daar met mijn vriendinnetje Donna over had, die ook kapster is, zei zij: ‘dan neem je toch gewoon extensions? Als je het niks vindt haal je het er naar een paar weken weer uit, en als je ‘t wel leuk vindt laat je het omhoog zetten’. En zo geschiedde.

In het kader van we-kunnen-het-een-keer-proberen heeft Donna echt haar besteld in twee verschillende kleuren die dicht liggen bij de kleur die mijn haar op dit moment is. Niet mijn natuurlijke haarkleur, want dat is hartstikke donkerbruin, maar twee verschillende kleuren blond die precies aansluiten op mijn geverfde lokken. Ze bestelde 250 gram, omdat ik echt verlenging wil, en niet alleen volume – dan heb je minder nodig – en toen de stroken binnen waren heb ik in eerste instantie heel hard moeten lachen. Het ziet er best een beetje typisch uit; zo’n doos vol met stroken haar wat eigenlijk nergens aan vast zit. Gek gezicht.

Je kunt extensions op allerlei manieren vastzetten. Je kunt ze vast laten vlechten aan je haar, plukje voor plukje bevestingen met micro rings, vast tapen en ga zo maar door. In mijn geval heeft Donna de stroken eerst op maat geknipt zodat ze goed op mijn hoofd zitten, van links naar rechts. Daarna heeft ze die stroken om en om qua kleur, een voor een vastgemaakt. Die van mij zijn in hele stroken tegelijk bevestigd aan een aantal micro ringetjes, waar ze vervolgens een soort van aan vast zijn genaaid. Die manier is redelijk snel; in iets meer dan een uur zat alles erin. Ik heb er nu vijf stroken in, in totaal 200 gram. Meer was niet nodig – het is nu al hartstikke dik en anders zou het alleen maar zwaarder worden. Plus wel heel vol op m’n hoofd. Haha.

Morgen zitten de extensions er precies twee weken in, en omdat ik de afgelopen weken zó bizar veel vragen over mijn haar kreeg leek het me een goed moment om mijn eerste indruk te delen. Eigenlijk kan ik er heel kort over zijn, want het bevalt ECHT bizar goed. Iedereen om me heen die ik vertelde dat ik extensions ging nemen verklaarde me voor gek, want het is uiteindelijk toch nep, als in; niet mijn eigen haar, en ik heb op zich best prima haar van mezelf, maar as you know zit ondergetekende nou eenmaal een beetje in een recalcitrante fase, dus ik besloot lekker naar niemand te luisteren het alsnog te doen. Het is niet dat het voor altijd aan je schedel vastgenaaid wordt; als het niks is kan het er ook gewoon weer uit. Maar dat is dus helemaal niet aan de orde, want ik ben er echt intens blij mee. Letterlijk iedere dag. Toen het net gezet was voelde mijn hoofdhuid een beetje gevoelig door al het gepiel, maar dat duurde eigenlijk maar heel kort. Ik kon het niet meteen omhoog in staart door de manier waarop ze vastgemaakt zijn en omdat dat sowieso hoofdpijn op zou leveren door het gewicht wat er ineens extra in die staart bungelt, maar ik heb er echt geen last van gehad. En nog niet. Alleen op mijn rug slapen ging de eerste dagen niet omdat die ringetjes tegen mijn hoofd drukten, maar dat wordt gauw normaal.

Qua onderhoud is het supergemakkelijk. In plaats van om de paar dagen was ik mijn haar ongeveer eens per 5 à 6 dagen, met shampoo zonder alcohol en sulfaten, en daarna met conditioner. Eens in de zoveel tijd een masker; dat heb ik nu één keer gedaan. Dan föhn ik het goed – heel belangrijk, je móet ze altijd droogmaken – en krul ik het met de stijltang. Die krullen borstel ik meteen uit omdat ik niet van die sterke krullen wil maar meer slag, en vervolgens doe ik er niets meer aan. Dat goed droogmaken wil je trouwens sowieso wel; ik heb gemerkt dat als ik dat niet doe, dus als het onder die ringetjes nog een beetje vochtig blijft, het gaat jeuken als de pest. En daar wordt geen mens blij van. Dus écht echt droogmaken.  Als ik ‘s avonds ga slapen doe ik het vast met een scrunchie, want die laten niet zo’n deuk achter in je haar – en als ik in de ochtend opsta borstel ik het, en klaar is kees. Eens per week ongeveer even wat werk mee, en verder geen omkijken naar. Vind ik echt heerlijk.

De reacties waren overigens vrijwel allemaal positief toen het er eenmaal in zat. Buiten het feit dat het iets ‘neps’ blijft en sommige mensen daar nou eenmaal niet van houden, en kort of lang haar sowieso een smaakkwestie is, hoor ik vooral dat het echt niet opvalt als je het niet weet. En dat vind ik zelf eigenlijk ook. Haha. Het is dat ik weet dat het niet echt is, maar het voelt wel als echt haar – dat is het ook, maar niet míjn haar – en het ziet er heel natuurlijk uit.

Sorry van de selfies, maar hierop zie je dat het eigenlijk altijd wel ‘zit’.

Veel van jullie waren ook benieuwd naar wat dit nou kost, en dat verschilt eigenlijk heel erg per wat voor soort haar je wilt, of je volume wilt of ook verlenging, en hoeveel er precies in moet om het gewenste effect te krijgen. Bij mij zit er dus uiteindelijk ongeveer 200 gram in, 40 centimeter lang. Ik heb hierin verder geen referentiekader, maar bij Donna kost dat €285, alles bij elkaar. Dus het haar zelf, het plaatsen en het bijsnijden en zorgen dat het op je eigen haar aansluit. Het fijne is dan dat je het haar na een week of 6 tot 8 gewoon omhoog kunt laten plaatsen als het is uitgegroeid, of je laat het eruit halen en op clips zetten als je het niet ‘altijd’ in wilt hebben en gewoon zelf in en uit wilt kunnen klikken. Een flinke smak geld; ik kan niet voor een ander bepalen of het dat waard is. Als je het goed onderhoudt kun je er wel echt een hele poos mee vooruit. Dat dan weer wel;).

Ik zal jullie over een poosje updaten als ik ze wat langer heb, maar voor nu dus een alleen maar positieve ervaring! Mocht je er nog iets over willen weten: let me know!

Voor nu wens ik jullie een fijne dag, en voor straks een heel fijn weekend.

Recent Posts
Showing 12 comments
 • Jessy

  Staat heel mooi, love it!

 • Tamara

  Wauw! Supermooi!! Ik vind de prijs heel erg meevallen, toen ik vorige week huilend bij de kapper vandaan kwam, heb ik gekeken bij eentje hier in de buurt en daar kon ik 600 aftikken
  Loop het je heel tof staan!

 • Mare

  Qua prijs lijkt me totaal niet duur! Een goede en uitgebreide kappersbeurt kan al oplopen tot ruim 150 euro….
  Leuk om te lezen dat je in een rebelse fase zit, maar eigenlijk ben je altijd gewoon een rebel. Dat bedoel ik als compliment hoor, je maakt zelfstandig je eigen keuzes en weet heel goed wat je wil en volgt daarbij je eigen hart.
  @Michelle: Ik had je enige tijd geleden een mail gestuurd naar michelle@bijzonderkleinwonder.nl met een idee voor een blog, had je dat wel kunnen ontvangen?

 • Lotte

  Weet niet of je er nog mee bezig bent, maar het duurt bij mij vaak heeeeel lang voordat ik een plog kan openen. Deze opende meteen, maar je nieuwe heb ik al 15x geprobeerd, pagina ververst etc en dan blijft dat zwarte hartje met de 3 roze puntjes in beeld staan..

  • bijzonderkleinwonder

   Ben ik zeker nog mee bezig! Ik kan dit voor nu weer even oplossen. Als het goed is lukt het dan!

 • C

  Ziet er echt top uit bij je! Heel natuurlijk. Wanneer zou je weer je haar in een staart enz. kunnen dragen?

 • Manuela

  Heeft Donna ook een eigen kapperzaak ?

 • Eline

  Wat kost het omhoog zetten na een paar weken? Dus wat ben je kwijt aan onderhoud? 🙂

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!