UPDATE & LEUKSTE RUGZAKJES

 In Lifestyle

Oké jongens, ik ben officieel een basisschoolmoeder! Onze oudste zoon gaat naar school. Ik vind het bizar, kan er niet over uit en tegen de tijd dat dit artikel online komt heb ik er ongetwijfeld tegen al mijn goede voornemens in al een doos Kleenex doorheen gejaagd, maar de kogel is door de kerk en Morris is begonnen. Na mijn artikel van vorige week leek een korte update me wel op zijn plaats.

Ik heb namelijk echt zó veel gehad aan al jullie berichten en reacties. Ik voelde me vooral heel erg gesterkt in mijn gevoel. Was aanvankelijk zo bang om een zeikerd te zijn, en dat wil ik helemaal niet, maar na een heel weekend buikpijn, zoveel begrip van jullie als lezers en een heel emo telefoongesprek met mama over dit onderwerp heb ik maandagochtend toch een mail gestuurd naar zijn juffen. Ik deelde ons gevoel over de manier waarop Morris zijn schoolcarrière start, met daarbij ook nadruk op het feit dat ik alle begrip heb voor de maatregelen die ze treffen omtrent corona en het feit dat we ons er hartstikke van bewust zijn dat ze situatie voor hun zeker net zo, al dan niet nog lastiger is dan voor ons. En dan dus dat de overgang van eerst twee keer per week drie uurtjes peuterspeelzaal, naar negen weken helemaal niks, na zomaar ineens van 8:30 uur tot 15:15 uur naar school voor ons, kort door de bocht, gewoon eigenlijk niet te doen is.

Wat volgde was een heel fijn telefoongesprek met alle begrip – echt, nu al duizend credits voor zijn juffen – en samen kwamen we tot de oplossing om Morris voor nu halve dagen naar school te laten gaan. Qua tijd precies hetzelfde als de peuterspeelzaal. Eigenlijk zoals zijn wenochtenden ook geweest zouden zijn, als die door waren gegaan. Op het moment dat Morris dan zelf aangeeft dat hij liever daar wil blijven, ik verwacht eigenlijk dat dat dat niet heel lang zal duren als hij eenmaal op zijn plek zit, kan dat ook. We bekijken het gewoon per keer. Echt, ik was ineens twintig kilo lichter na dat gesprek. Het idee dat hij niet móet, en ja ik weet dat dat sowieso niet is omdat hij nog niet leerplichtig is, maar toch, geeft ons zoveel rust.

En dus ging hij gisteren voor de allereerste keer naar school. Het blijft gek om dat te zeggen. Ik heb een schoolgaand kind. Dat wat vier jaar geleden nog zo’n ver-van-onze-bed-show leek is zomaar ineens aan de orde van de dag. Ik voelde me gisteren echt een beetje een snotneus toen ik Morris af mocht zetten en realiseerde me ineens dat ik echt best jong moeder ben geworden, maar daar is niks mis mee. Wennen we allemaal vanzelf aan. Morris deed het fantastisch. We hadden hem voorbereid op het feit dat ik niet mee naar binnen zou mogen lopen, en hij kroop heel even weg in mijn jas, maar toen de juf hem een ballon gaf was hij eigenlijk meteen gevlogen. Hij kwam nog één keer terug gerend voor een kus door het hek, en toen gingen ze richting hun klasje.

Toen we hem rond lunchtijd weer op kwamen halen was er eerst een heel grote glimlach, en daarna heel veel knuffels. Thuis aten we een taartje om zijn eerste schooldag te vieren, en daarna speelde hij verder met Benjamin alsof er niks gebeurd was. Én hij vroeg een aantal keer wanneer hij nou weer naar school mag. Echt alleen maar positief dus. Ik verwacht dat het niet heel lang zal duren voor hij ook gewoon de hele dag zal gaan. Op zijn eigen tempo. Dat dat kan en mag voelt in ieder geval echt heel fijn.

En zo begon ons basisschoolavontuur. Het is me al met al alles meegevallen. Dat het wegbrengen zo anders is dan normaal vond ik aanvankelijk echt een ding, maar omdat het voor alle kindjes in zijn instroomklas precies hetzelfde is was het voor hen juist geen ding. Het liep gewoon zoals het liep, met z’n allen op het schoolplein en dan samen naar hun klasje. Sowieso zijn die kleintjes hartstikke flexibel; ik denk echt dat ik er meer moeite mee had dan Morris. En gelukkig maar ook.

In het kader van naar school gaan dacht ik dat het een goed idee was om de leukste kinderrugzakjes op te snorren op internet, dus dat heb ik gedaan! Bij deze mijn favorieten:

Deze drie zijn van Sticky Lemon. De linker kost €49, de andere twee €44,95, in de kleine variant. Ze zijn er ook nog een slag groter!
Deze van Fjällraven vind ik zó leuk. Prijzig, maar leuk, maar prijzig, zeg maar. Weinig poespas, leuke modelletjes en mooie kleuren. Zijn er ook voor volwassenen, en ze kosten €84,95.
Dan van Kapten & Son. Ik ben inmiddels ruim een jaar ambassadeur voor hen en oprecht fan van hun producten. Sinds kort hebben ze een aantal van hun grote rugzakken ook in het klein en ik vind ze zo tof. Morris en Benjamin hebben de linker. Kosten allemaal €49,90.
Dan Trixie! Van dit merk en deze lijn bestelde ik bij Hip & Hout rolkoffers met hun naam erop voor onze aprilvakantie. Die ging alleen niet door. Deze rugzakken zijn ook heel leuk. Zijn er in allerlei uitvoeringen en kosten ongeveer €39,95, en bij Hip & Hout kun je er ook de naam van je kind op laten drukken. Tipje.
Liewood maakt maar héél weinig wat ik niet mooi vind. Moet ik m’n best doen om te vinden echt. Deze rugzakjes vind ik ook weer heel leuk. Kosten €49,95.
Tot slot Herschel. Bekend van hun grotemensenrugzakken, maar hebben dus ook exemplaren voor kinderen, in allerlei kleuren. Zo naast elkaar vind ik deze niet fantastisch, maar apart van elkaar vind ik ze wel heel leuk. Zijn nu afgeprijsd naar €34,99, en de roze zelfs naar €24,99.

Tot zover de update van vandaag. Nogmaals: duizendmaal dank voor alle reacties onder het artikel van vorige week. Daar heb ik dus écht iets aan gehad! Bedankt voor het lezen weer ook, en tot de volgende:).

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Marja

  Fijn dat het zo goed ging! Volg je hart dus. Blijft toch altijd de beste raadgever.

  Nog even over de rugzakjes. Ik had een voorselectie gemaakt van 8 stuks en dan mocht Lauren kiezen. Had er eentje perongeluk tussen laten staan in het zilver met bloemen (van Shoesme).
  Wat denk je? Die moest het worden natuurlijk. Haha. Gelukkig is ze straks te zien vanaf de maan, want dat zilver reflecteert nogal…

 • Melanie

  Zo gek lijkt me dat, ineens ‘basisschoolmoeder’. Voor je gevoel lag hij gisteren nog in je armen!

  Ik ben oprecht heel benieuwd naar jullie keuze om hem nu al naar de basisschool te doen. Mijn zoon is van maart en zoals ik er nu in sta, zal ik hem na de zomervakantie laten starten op de basisschool(is pas over 3 jaar hoor haha)
  Ben wel benieuwd waarom jullie hem nu al naar de basisschool doen ook nu in deze moeilijke periode, is het vooral om al te wennen ?
  Knap van je om hem zo weg te brengen zonder even mee te mogen! Ik had afgelopen maandag een brok in mijn keel om mijn mannetje na zo’n tijd weer naar de opvang te brengen.

  Die rugzak die de jongens hebben van kapten vind ik echt zo gaaf !! Als ambassadeur krijg je ze dan? ( net als de zonnebrillen?) Ik vind ze allemaal heel gaaf maar nogal aan de prijs..

 • Karen

  Na al zo lang met je mee te lezen, moet ik toch even reageren…

  Wauw wat een stap en fijn dat het zo is gegaan!! Mag je trots op zijn!
  Voel helemaal met je mee, hier een moeder wiens zoon na de zomer naar de basisschool gaat. Ondanks dat hij zo gewend is aan de opvang, is de basisschool toch ineens een ding. Voor mij dan 😉

  • Mar

   Hier trouwens een hele mooie en goede kwaliteit rugtas van studio ditte… net zo leuk als hun behang en dekbed overtrekken.

 • Joyce

  Lieve Michelle,

  Wat fijn dat je je gevoel gevolgd hebt en dit uiteindelijk toch zo met school hebt kunnen afspreken!
  Ik herken me er zo in bracht mijn dochter vanmorgen huilend naar school vreselijk.

  Liefs Joyce.

 • Mar

  Heerlijk meid dat het zo is meegevallen! Ik heb echt aan je gedacht maandagochtend en was ook zo benieuwd hoe het was afgelopen.
  Hier ging mijn zoontje alleen naar binnen, want de juf bleef bij de deur staan en mijn hart brak echt in duizend stukjes toen ik het rode jasje in de gang zag verdwijnen. Ik dacht hoe weet hij nou z’n haakje nog te vinden? Krijgt hij z’n rits wel los? Hij ging twee weken in totaal naar school voor de hele crisis. Toen ik hem op ging halen (heb de uren afgeteld) ook een big smile en toen ik er naar vroeg was hij een beetje verbaasd; o mam ik weet toch al lang waar mijn jas en tas moet! Soms maken wij meer problemen dan de kleintjes.

  En met de jongste (eerste dag psz) ben ik meegelopen de klas in en dat was maar goed ook want de juf had haar handen vol aan huilende peuters op het plein.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!