VAN 4 TOT 40 WEKEN: BUIKFOTO-OVERZICHT

 In Zwangerschap

Mijn zwangerschap: wat heb ik ervan genoten. Morris is vannacht zeven weken oud, en mijn zwangerschap dus al lang en breed voorbij. Ik ben dolgelukkig met mijn kind, maar denk vaak terug aan die bijzondere periode waarin ons ventje in mijn buik groeide. Mijn lijf is inmiddels weer redelijk terug in oorspronkelijke staat, maar de zwangerschapsstreep die zich in die negen maanden op mijn buik manifesteerde is nog in volle glorie aanwezig. Vind ik helemaal niet erg, want hoe blij ik ook ben dat de boel zich zo snel hersteld heeft; bij vlagen mis ik die dikke buik ontzettend en dat had ik voordat ik zwanger raakte echt nóóit verwacht. Hoewel ik me af en toe best een klein huiskamerolifantje voelde, was ik vooral ontzettend trots op mijn veranderende lijf. We hebben mijn zwangerschap redelijk consequent vastgelegd. Af en toe sloegen we een week over, maar over het algemeen maakte Koen iedere zaterdag eenzelfde soort foto om de groei van mijn buik vast te leggen. Die hebben jullie allemaal voorbij zien komen in de zwangerschapsupdates en ‘oei-ik-groei’-artikelen die ik deelde, maar het leek me leuk ze nog eens allemaal onder elkaar te zetten!

Buik1

Het eerste trimester.. Ik voelde me met 11-weken al gi-gan-tisch! Je kunt je voorstellen dat ik daar nu keihard om moet lachen, want wat een bescheiden buikje had ik toen nog. Toch werd mijn buik relatief wél heel snel zichtbaar. Toen ik met 7 weken zwangerschap bij mijn oma en auntie ging vertellen dat Frummel in mijn buik groeide, had oma het serieus al aan mijn buik gezien voor ik de echofoto van onze – toen nog – rijstkorrel tevoorschijn had getoverd! Als met 11 weken iedereen weet dat ik zwanger ben gaan gelijk alle wijdvallende bovenkantjes met een rotgang de kast weer in om er vervolgens niet meer uit te komen. Het mag er dan misschien nog uitzien alsof ik gewoon een tikkie zware maaltijd naar binnen heb zitten stoppen: ik ben trots op die minibuik en ik moet en zal ‘m laten zien ook.

Buik2

Hier gaat het ineens wat sneller en óh wat vind ik dat leuk. Vooral van week 27 naar 28 zie ik echt wel verschil: mijn buik lijkt ineens veel ronder en minder ‘puntig’ te zijn. Ik sta ondertussen voor iedere spiegel even stil om een schaamteloze selfie te maken. Onder het mom van ‘harrrrtstikke leuk voor later’ leg ik de groei van mijn buik met militaire precisie vast.

Buik3

Nou, hier begon het echte werk! Bizar dat je lijf zo kan veranderen en zulke proporties aan kan nemen hè?! Dat er zo veel rek in zit, ik vind het maar apart. Ik vond dit zo’n leuke fase! Ik hoor wel eens om me heen dat vrouwen hun buik op het einde echt beu zijn, maar dat had ik helemaal niet. Hij zat me nog lang niet in de weg en ik was er wat dat betreft nog helemáál niet klaar mee.

Het allerleukste om terug te kijken vind ik zelf mijn weekoverzichtjes. Ik heb er héél lang over gedaan dit artikel te schrijven, omdat Koen en ik samen vol verwondering alles terug hebben zitten lezen en er heel veel ‘oh-ja-weet-je-dat-nog?-momentjes’ waren. Het is allemaal nog maar zo kort geleden, maar lijkt ondertussen ook alweer lichtjaren achter ons te liggen. Er is echt een leven vóór en een leven mét Morris.

Buikfoto-overzichtBuikfoto-overzicht1Buikfoto-overzicht2Buikfoto-overzicht3Buikfoto-overzicht4Buik

Als je al die foto’s hebt bekeken heb je eigenlijk meteen een soort korte recap van mijn zwangerschap gelezen. Ik vind het zo leuk om terug te zien wanneer wat precies gebeurde. Dat ik ineens eczeem kreeg bijvoorbeeld, was ik allang weer vergeten. En het valt me nu pas op dat ik vanaf de 34 weken niets meer ben aangekomen. Achteraf gezien best logisch; vanaf dat moment is Morris ook niet veel meer gegroeid. En ik heb mijn haar rigoureus afgeknipt in week 38, ik wist niet dat er zo’n stuk af was! Haha. Grappig om mezelf zo terug te zien. Ik kan aan mijn gezicht precies aflezen hoe ik me die week voelde. Dat opgeblazen bekkie af en toe! De foto’s van week 25, 36 en 39 vind ik ‘t leukst.

Oh jongens, veertig weken zwangerschap, zomaar voorbij gevlogen. Op een of andere manier vergeet je zó snel hoe dat was, als je kind er eenmaal is. Ben ik dus extra blij dat we iedere week een momentje hebben genomen voor zo’n foto.

Heb jij je zwangerschap ook vastgelegd? Of heb je er niet zo veel mee? Ik ben benieuwd: welke foto vind jij ‘t leukste? Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 19 comments
 • eenbezigbijtje

  Erg leuk overzicht! Ook voor later. Met welk programma heb je die tweede reeks foto’s met tekst gemaakt?

  • Michelle

   Dankje<3! Heb ik gewoon met InDesign gedaan! Is geen standaard template ofzo om in te vullen. Die kon ik helaas ook nergens vinden, dus toen maar 'n beetje zelf gaan frotten, haha.

 • Lieke

  Mooi overzicht zo! Leuk om te zien hoe je veranderd! Bij week 11 lijkt je haar trouwens heel blond vergeleken bij de andere foto’s…Zal wel door het licht komen 😉 Die foto waar je met Morris op staat vind ik echt wauw! 🙂

  • Michelle

   Neee je hebt gelijk!! Heb m’n haar daarna weer ‘mijn eigen kleur’ laten maken! Maar nu wil ik straks voor de vakantie wel weer wat lichter.

   • Lieke

    O haha! Had ik het toch goed gezien 😉 Vind t overigens allebei hele mooie kleuren! 🙂

 • Leonie

  Wauw, zo leuk om te zien en te lezen! Wij houden wel elke week een foto bij, maar niet met een stuk tekst.. Wilde ik wel doen, maar is er niet van gekomen. Ik houd elke week natuurlijk een zwangerschapsupdate bij op mijn blog en aan de hand daarvan maak ik een stuk in het scrapbook.. Leuk om door te bladeren straks!

  • Michelle

   Ja dat is inderdaad echt heel leuk om terug te zien. Vind ik nu al, denk dat dat alleen maar meer wordt. Geniet lekker van je verlof!!

  • Lieke

   Hoi Leonie, wilde even zeggen dat als ik op je naam klik, (de link naar je blog zeg maar) dat ik dan op mamavertelt terecht kom in plaats van mamakraamt…Nu maakt dit voor mij niet zoveel uit maar wilde je er even op wijzen 😉 Mooi loge heb je trouwens 🙂

   • Leonie

    Hai Lieke, wat vreemd! Bedankt, ik ga eens kijken hoe dat kan..

 • Evelien

  Wat gaaf om te zien zeg!
  Je had al gauw een buikje, dat kon je niet lang geheim houden denk ik? Of droeg je dan wijde shirts?

  Heel mooi! X

  • Michelle

   Ja echt hè? Nee dat ging helemaal niet inderdaad. Je zag wel al heel snel dat er ‘iets’ zat. Hebben het na de termijnecho met ruim 10 weken overal verteld, en daarvoor droeg ik inderdaad veel blousejes en wijdere bovenkantjes. Was zo panisch dat iemand wat zou zien. Haha. Dankjewel!

 • Janny

  Wat goed van dat jullie elke week een foto gemaakt hebben. In heb er wel een paar maar niet iedere week consequent geknipt…

  • Michelle

   Nou dat vond ik inderdaad ook wel eens lastig hoor. Soms vergat ik het gewoon, of hadden we er helemaaal geen zin in. Vanaf week 30 werd ik wel heel consequent, ik was zo benieuwd hoe veel m’n buik nog zou groeien!

 • Inge

  Wat leuk bijgehouden! Het valt me op bij de overzichtjes dat je je gezicht ziet veranderen van ‘meisje’ naar vrouw/moeder. Zo mooi om die verandering te zien. Is toch een natuurlijk proces.. Zie je dat zelf ook zo?

  • Michelle

   Ik heb me serieus ZO vaak afgevraagd wat ik nou precies aan m’n gezicht zag, maar ik denk inderdaad dat dat het is! Je ziet echt een soort overgang. Wel nog mezelf, maar toch een beetje anders. Ik kon m’n vinger er steeds maar niet op leggen! Dankjewel voor je reactie<3!

 • Michelle

  Thanks! Ben er zelf ook blij mee, hoewel ik mezelf soms af en toe amper herken. Lief!! Het is gewoon sowieso een aanrader om ‘t bij te houden, vind ik. Zo leuk om terug te kijken!

 • Romy

  Leuk dat je alle foto’s achter elkaar deelt!

 • Mama.enzo

  Echt wat een geweldig stuk heb je weer geschreven en fantastisch hoe jij je hele zwangerschap hebt vast gelegd. Ontzettend leuk om terug te zien !! Leuk ook die tekstjes erbij. Zou er haast opnieuw voor zwanger willen worden om dit ook te doen haha wij hebben alleen buikfotos gemaakt. Nu en sinds de kids er zijn schrijf ik elke week in een schriftje vanaf 3 maanden tot nu nog steeds. Daarin schrijf ik wat we die week gedaan hebben en in het begin hun mijlpalen en ontwikkelingen daarbij plak ik dan een collagefoto van de week. Maxim heeft bijvoorbeeld al 9 volle schriften hihi.

 • Mariska

  Wat heb je dit leuk gedaan!
  Ik kan mij goed voorstellen dat het leuk is om later terug te lezen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!
MIJN BEVALLINGSVERHAAL