(VOOR)OORDELEN OVER MIJ

 In Persoonlijk

Vlak voor de vakantie, of eigenlijk al wat langer daarvoor, zag ik ‘m ineens als een soort olievlek over Youtube gaan: de ‘assumptions about me’ video. Ik kijk bijna geen video’s, maar vond deze wél heel leuk om te zien. Klein beetje tenenkrommend soms om wat mensen insturen, op sommige momenten confronterend, maar wel heel eerlijk ook en leuk om te kijken. Ik besloot me er in eerste instantie redelijk ver van te houden, want we weten inmiddels dat ik nou eenmaal niet de allerdikste olifantenhuid heb, maar naarmate ik hem vaker op stories zag verschijnen raakte ik toch ook wel benieuwd. Ik postte een story op Instagram met de vraag wat jullie (voor)oordelen over mij zijn. Ik dacht in eerste instantie dat ik om ‘n boel veren had gevraagd, want er kwamen echt héél veel lieve berichtjes – ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dat vervelend vond – en er kwamen er ook een heleboel wat meer algemene, niet per se met waardeoordeel maar puur over hoe jullie denken dat ik ben qua karakter. Ik wilde die (voor)oordelen – niet de veren;) – eerst op stories gaan bevestigen of ontkrachten, maar dat kwam er met de vakantie weer niet helemaal van, dus ik dacht: ik doe het in een blog! Kan ik er ook wat meer bij toelichten.

Ik denk dat jij:

Heel hard werkt tot ‘s avonds laat.

Ik vind hard werken altijd zo’n relatief begrip, want wanneer werk je hard? Ik denk wel dat ik redelijk veel werk, mijn ‘echte;)’ baan gecombineerd met het hele blog- en Instagramgebeuren, en dat is ook vaak tot ‘s avonds laat omdat de jongens dan slapen en het niet ten koste van mijn tijd met hen gaat. Ze zijn twee dagen niet thuis, ik werk één halve dag thuis als ze er wel zijn, en verder probeer ik daar een beetje evenwicht in te vinden. Ik wil niet de hele tijd werken als zij thuis zijn, maar af en toe moet er wel wat gebeuren. Toen Koen voorheen op dinsdag en donderdag trainde waren dat sowieso standaard werkavonden, maar nu voetbal eraf is is het nog even zoeken naar een nieuwe balans.

Perfectionistisch bent en graag controle houdend. 

Ja, zeker waar. Ik vind dat perfectionismee een superdubbele eigenschap. Enerzijds wel mooi omdat ik niet heel vaak iets halve bak doe, anderzijds af en toe ook dodelijk vermoeiend. Probeer dat echt een beetje los te laten. Zijn momenten dat het steeds beter lukt – ik kom zelfs af en toe een hele dag niet in het washok, ook als de wasmand uitpuilt – maar ook momenten dat ik kan gaan liggen mieren over hele kleine dingen waarvan iemand anders denkt ‘mens maak jij je druk’. Hoort toch ‘n beetje bij mij denk ik. Graag controle hebben: zéker waar. Bij iemand anders dan papa of Koen in de auto stappen? Ellende. Laat mij maar zelf rijden. Niet weten wat de planning is? Ook niet fijn. Controle hebben vind ik op z’n zachtst gezegd prettig.

Nog steeds dezelfde nuchtere eerlijke Mies bent als drie jaar geleden.

Deze komt van iemand die mij al heel lang volgt en die ik een keer ontmoet heb – drie jaar geleden dus, net na de geboorte van Morris toen ik nog véél minder volgers had, ik denk dat nog geen derde van nu – en die me al die tijd is blijven volgen. Vind ik een lief compliment en ik denk dat het ook wel zo is: ik ben in wezen niet veranderd door het hele internetding. Wél door therapie, maar dat verhaal kennen we inmiddels wel, en daar ben ik zeker niet minder nuchter of eerlijk door geworden. Eerder tegenovergesteld denk ik.

Een hele liefdevolle mama bent die haar zaakjes goed op orde heeft.

Liefdevol sowieso, zaakjes goed op orde: ik denk het wel? Ik vind zelf van wel, laat ik het daarop houden.

Een hele lieve moeder, maar als het erop aankomt je jongens echt wel eens straf geeft.

Bij straf moet ik altijd denken aan klappen, en dat is uiteraard niet aan de orde, maar ik word echt wel eens boos hoor. Nou werkt echt boos worden hier alleen niet zo; als ik laat merken dat bepaald gedrag mij verdrietig maakt is het wel zo afgelopen. Haha.

Een pittige meid bent die altijd wel bezig is.

Alweer bevestigen: ik denk dat ik wel pittig kan zijn. In de zin van dat ik best goed weet wat ik wil en ik iets als ik het eenmaal in de kop heb het niet in de kont heb zeg maar. Altijd wel bezig klopt ook: ik ben heel slecht in niets doen.

Heel geduldig en rustig bent met de jongens.

Deze moet ik toch echt ontkrachten. Tot mijn grote spijt. Haha. Ik ben wel rustig met ze, wat ik best bijzonder vind voor iemand die van zichzelf zo’n Duracellkonijn is, maar ik ben niet per se heel geduldig. Sowieso niet van karakter, en met de jongens ben ik het veel meer dan met mezelf of met Koen, maar ik zou mezelf niet per se als een geduldige moeder omschrijven. Als ik bijvoorbeeld hun schoenen aan wil trekken omdat we naar school moeten en ze eerst de hele trukendoos uit de kast trekken word ik echt heel kriegel. Dat soort ongein. Nee, niet per definitie ‘n geduldige moeder hier.

Een puur en oprecht mens bent waar je van op aan kunt.

Zéker waar dit. Ik heb een hekel aan liegen, aan achterbakse mensen, aan nepperds en aan iedereen die in je gezicht leuk doet en achter je rug over je lult. Kan ik helemaal niks mee. Ik ben altijd oprecht en de mensen om mij heen weten dat ze op me kunnen bouwen en met alles bij me aan mogen kloppen. En dat dat hier dan ook veilig is en niet morgen in het Udens Weekblad staat.

Gooisch meisje bent.

Hier moest ik heel hard om lachen want deze kwam van papa. Zo noemden ze Lot en mij vroeger toen we op de middelbare school naar Londen en Milaan gingen om te shoppen. Daar werd door iedereen heel veel van gevonden, terwijl het wel normaal werd gevonden om een week op zuipvakantie te gaan met vrienden. Hebben we dus een beetje een bijnaam aan overgehouden. Zaten we overigens niet echt mee. Ieder ‘t zijne.

Een sterke vrouw bent.

Koen zegt ook altijd dat hij dat vindt. En ik vind het zelf eigenlijk ook wel.

Van huis uit verwend bent.

Het zou hypocriet zijn om deze te ontkrachten, want in zekere zin is dit echt wel waar. Ik ben thuis nooit iets tekort gekomen. Integendeel zelfs, maar we hoefden echt ons handje niet op te komen houden. Pap en mam zijn allebei harde werkers, dus dat werd van ons ook verwacht. Vanaf het moment dat dat enigszins kon die handen laten wapperen. Op m’n 12e zat ik op zaterdagochtend heel vroeg bij de autowasserette achter de balie, ik heb een krantenwijk gedaan, in de supermarkt op de broodafdeling gewerkt, in restaurants, in een kledingwinkel, en m’n favoriete baantje: de snackbar. Love it. Zou ik zo nog doen in de avonden als ik een centje moest bijverdienen. Ik zeg altijd dat we vooral verwend zijn met liefde, want daar hebben we in ieder geval héél veel van gehad.

Zorgzaam, liefdevol, familiemens, zelfstandig, ambitieus, doorzetter, eigenwijs en misschien een beetje koppig bent.

Deze is helemaal waar. Begin tot eind. Haha. Niks aan toe te voegen.

Heel veel waarde aan familie hecht.

Tot op zekere hoogte. Er zijn mensen die zeggen: doe even gezellig tegen die en die, is toch familie. En dat gaat dan over een oudtante of achternicht of weet ik veel. Eh, tsja, daar heb ik dus niet zoveel mee. Je familie kun je niet kiezen, die krijg je, en ik vind het heel belangrijk om gewoon oké met elkaar te zijn, maar dat wil niet zeggen dat je bff’s moet worden puur omdat je familie bent. Voor mij niet, in ieder geval. Ik denk dat in deze vooral bedoeld werd ook dat ik heel veel waarde hecht aan onze gezinnen, en dat is zeker waar.

Uit een hele nette familie komt (misschien een beetje kak).

Haha ik snap dat het soms zo overkomt door hoe iedereen zich kleedt, maar het valt wel mee hoor. We zijn denk ik gewoon ‘normale’ mensen, eigenlijk. Helemaal niet kak. Er wordt bij ons gewoon bier gedronken uit de fles en ook wel eens kut geroepen enzo – excuse my French – dus ik zou ons niet als kak kwalificeren. Wel een nette familie in de zin van dat we welgemanierd zijn – op dat kut roepen na dan;).

Een ijdeltuit bent.

Klopt! Ik ga gerust zonder make-up de deur uit, maar ik vind het ook heel fijn om er een verfje op te smeren en m’n haar te föhnen en iets leuks aan te trekken. Ik ben ‘s ochtends binnen 20 minuten helemaal klaar, dus het is niet zo dat ik er heel veel tijd in steek, maar het is wel waar dat ik het fijn vind om een beetje aandacht aan mijn uiterlijk te besteden. Bevestigd dus!

Zelfverzekerd bent, stevig in je schoenen staat, grappig, energiek en levensgenieter bent. 

Zelfverzekerd en stevig in m’n schoenen klopt. Grappig is een beetje gekkig om over jezelf te zeggen, maar ik denk dat de mensen om mij heen mij over het algemeen best grappig vinden, niet in de laatste plaats omdat ik mezelf niet altijd even serieus neem, energiek ben ik sowieso want ja, toch weer dat Duracellkonijn, en levensgenieter: yes. Heel erg. Als je – zonder te erg in detail te treden – opgroeit met een continue reminder dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en je zíét hoe iemand er zelfs als die gezondheid het heel erg af laat weten heel erg kan genieten van kleine dingen, plaatst dat het leven aardig in perspectief. Ik zou willen dat ik daar meer over zou kunnen zeggen, maar het is een privacyding dus dat kan ik niet, maar geloof me als ik zeg dat er een reden is dat ik over het algemeen zo positief ben. Iets met een heel mooi voorbeeld!

Ik had me voorbereid op het ergste toen ik deze story plaatste, maar dat bleek helemaal niet nodig. De meeste (voor)oordelen waren vooral heel leuk om te lezen, en sommige best een beetje grappig ook. Ik was vooral benieuwd of ik zo over kom als ik echt ben. Voor sommigen zal dat wel zo zijn; voor anderen niet. Dat houdt je toch! De leuke berichtjes deden me in ieder geval goed.

Hebben jullie vaak te maken met vooroordelen?

Dankjewel voor het lezen!:)

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Claudia

  Je antwoorden zijn ook echt hoe ik ze had verwacht, grappig om te lezen! En als ik denk te weten wie je bedoeld met je voorbeeld vindt diegene het vast erg leuk om te lezen, maar kan ik mij zo voorstellen dat jullie ook veel geluk brengen in zijn/ haar leven!

 • Linda

  Heerlijk dit.. Heb gelachen om je antwoorden lieve Michelle.. Je bent een mooi mens❤

 • Youssra

  Mooie blog. Mooi geschreven. En ik volg jou al een tijd, en voeg me er helemaal bij toe, bij het stukje ‘zorgzaam, liefdevol, familiemens, zelfstandig, ambitieus, doorzetter, eigenwijs en misschien een beetje koppig’.
  Je bent een leuk mens Michelle! ♥️

 • Irene

  Je bent zo’n mooi, bijzonder mens!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!