WAT ME VAN HET HART MOET

 In Blog, Persoonlijk

Beste Laila,

Want Laila is het, toch? Of kan ik je beter bij één van de andere namen noemen die je ook met regelmaat gebruikt? Je echte naam ken ik waarschijnlijk niet, net zoals dat ik niet weet hoe oud je bent, hoe je eruit ziet. Waar je vandaan komt. Of je ook kinderen hebt, al kan ik me dat niet voorstellen gezien de teksten die je verspreid. Ik had het me zó voorgenomen. Echt, zo voorgenomen om je te negeren tot je het vanzelf beu zou raken. Dat is me een hele poos gelukt. Bijna een jaar, volgens mijn notities. Best lang wel, toch? Maar een jaar was voor jou niet genoeg om er genoeg van te krijgen, dus ik dacht, laat ik het dan zo doen. Laat ik je proberen uit te leggen wat het is dat jij doet, met mij, en misschien ook met de anderen waar ik jou hetzelfde zie achterlaten als je bij mij doet.

Op het moment dat je er voor kiest een deel van je leven te delen met een heleboel mensen waarvan je 99 procent niet kent stel je je kwetsbaar op. Daar ben ik me van bewust. Het maakt dat diezelfde mensen iets van je kunnen vinden, compleet onderhevig aan interpretatie, zonder dat ze je écht kennen. Zonder dat ze ooit een woord met je gewisseld hebben of weten hoe je in elkaar zit. Het maakt ook dat ze die mening zonder omhaal kunnen en mogen ventileren, op Instagram, op Youtube, op een blog. Via e-mail of via DM. Part of the job. Maar: het feit dat je je mening kunt en mag delen, een argument wat jij zelf graag aanhaalt op het moment dat iemand jou aanspreekt op je gedrag, op mijn kanalen of op die van iemand anders, betekent niet dat dat een vrijbrief is om anderen met de grond gelijk te maken. Om iemand uit te schelden, te kleineren of te kwetsen. Wat heeft het voor zin? Wat is er leuk aan iemand uit te maken voor kutwijf, anorexiapatiënt, hoer? – en dat zijn allemaal citaten. Ik vraag me af wat het toevoegt. Of het je oplucht en of het fijn voelt. Of er nooit een moment komt dat ook jij je in je bovenkamer te rade gaat of dat nou wel echt nodig was. Of je beseft dat je aan het pesten bent. Tussen gebruik maken van je vrijheid van meningsuiting en je compleet respectloos en onfatsoenlijk – ik weet geen andere woorden als je met dat soort kreten smijt – gedragen zit toch ook echt nog wel verschil.

Ik vraag me af of jij je realiseert dat er aan de andere kant van het scherm iemand zit bij wie die berichtjes binnen komen. Dat daar iemand is die ze leest. Iemand met nul kwaad in de zin, die geraakt wordt door zulke teksten, en dan niet in de positieve zin van het woord. Ik vraag me af of je het me ook in mijn gezicht zou zeggen, als ik je tegen het lijf zou lopen. Of je me dan recht in mijn ogen zou kijken en me een kutwijf zou noemen. Ik denk het het niet. Ik geloof dat het vooral toetsenbordheldengedrag is. Ik ben er heel erg voorstander van dat iedereen z’n mening mag delen. Já, je hebt vrijheid van meningsuiting, en nee, het hoeft niet allemaal alleen maar hosanna en amen te zijn, maar is er dan geen andere manier om je uit te drukken als iets je niet zint? En komt het dan nooit in je op dat je ook gewoon kunt ontvolgen? Dat niemand je verplicht mijn video’s te kijken of artikelen te lezen? Niet alleen de mijne trouwens, ook die van andere onliners waar ik jou in de reacties zie verschijnen met je immer vriendelijke en gefundeerde mening. Ik snap niet waarom je dat niet gewoon doet. Waarom je niet gewoon niet meer kijkt en leest zodat je je niet meer zo hoeft te ergeren. Dat zou jou een hoop irritatie schelen, en de mensen waar je dat bij doet een hoop kutgevoel.

Want jij mag dan misschien denken dat ik een soort robot ben met een olifantenhuid waar je u tegen zegt; dat ben ik niet. Ik ben een mens van vlees en bloed, ik ben dochter, zus, moeder, vrouw en vriendin, met een hart – nog op de goede plek ook – en een heleboel gevoel in mijn donder. Hoe graag ik ook zou willen zeggen dat ik jouw reacties van me af laat glijden: dat lukt niet. Niet altijd, in ieder geval. Er zijn dagen dat ik ze zonder knipperen verwijder, ze niet nog eens overlees, en er niet meer over nadenk, maar ook dagen waarop ik er een screenshot van maak om ‘m aan Koen te laten lezen, of aan een vriendin. Dagen waarop het me raakt, en dagen waarop ik kan relativeren en denk: jij kent mij niet en je hebt duidelijk een heel ander probleem, als je de behoefte voelt dit naar andere vrouwen te communiceren. Er zijn zelfs dagen dat ik denk: waarom doe ik dit? Waarom breng ik mezelf in de positie dat mensen als jij op die manier tegen me tekeer kunnen gaan? Maar daar komt dan ook altijd het kantelpunt, want het allerlaatste wat ik ga doen is jou de macht geven mij het plezier in wat ik doe te ontnemen. Dat dat je deze zomer met fases wel lukte is al erg genoeg, dus je kunt een hoop zeggen en doen, maar mijn hobby neem je me niet af. Dat gun ik je niet. 

Ik heb je nog nooit een podium of aandacht gegeven. Je comments altijd zonder pardon en zonder reactie verwijderd. Negativiteit moet je geen water geven; daar gaat het alleen maar van groeien. Dat idee. Na vandaag ga ik dat ook nooit meer doen. Maar op een gegeven moment is het genoeg en zit ook ik aan mijn tax. Ik wil dat jij weet wat je doet, dat mensen die zich erin herkennen weten wat het doet, en dat er mensen zijn die dit lezen en zich kapot schrikken omdat ze zich dit soort dingen godzijdank nooit in het hoofd zouden halen. Die mij misschien ook wel niet zo leuk vinden, maar die dan wegklikken en het daarbij laten. Of die me wel leuk vinden, maar ook wel eens ergens anders over denken dan ik, of het niet met me eens zijn, maar die me dat dan op een genuanceerde manier laten weten. Ik weet dat dat 99,99 procent van de lezers van dit artikel zijn. Van de lezers van mijn blog over algemeen. Vrouwen die hier komen omdat ze mijn positiviteit zo kunnen waarderen, en die ik vandaag, op de gezellige vrijdag, zo’n bak negativiteit heb voorgeschoteld. Aan jullie: sorry. Zijn jullie niet van me gewend en ik zal er geen gewoonte van maken, maar ik weet heel zeker dat jullie het voor deze ene keer begrijpen. Ik had me al zo stil gehouden. Het moest me van het hart. Misschien omdat ik ergens de naïeve hoop koester dat het klaar is als ik uitspreek wat het me doet, maar ook gewoon omdat ik ook maar een mens ben en het me hoog zat.

Om ‘m positief af te sluiten: ik wens jullie een heel heel fijn weekend toe.

 

Recommended Posts
Showing 86 comments
 • Tineke

  Echt. Als ik nu tegenover je stond, had ik je een dikke knuffel gegeven. Wat bezielt sommige mensen?

  • Ilse

   Werkelijk…. ik sta paf!
   Hoe en waarom dan is mijn vraag dan.
   Ik snap werkelijk niet dat iemand doet wil! Is ze zelf dan zo ongelukkig? Dat moet haast wel. En vooral jaloers denk ik… op jouw mooie karakter, mooie gezin en fijne leven.
   Tsja : als ze daar dan eens energie in gaat stoppen zal het haar misschien ook gebeuren, maar met zo,n nare karaktertrek vrees ik dat ze nooit een fijn keven krijgt.
   Eigenlijk is Laila heel zielig,.
   Maar ik snap voor jou dat dit vreselijk is, ik zou er ook niet tegen kunnen hoor.
   Probeer je er niets van aan te trekken, jij maakt wat van je keven!
   Een heel fijn weekend voor jou , en een dikke knuffel

  • Tamara Van Osch

   Wauw …heftig en vol ongeloof dat dit gebeurt en mag. Heel triest !!
   En wat heb je alles goed duidelijk respectvol (dat je dat nog kunt?!) Geschreven. CHAPPEAU DIEPE BUIGING VOOR JOUW!
   Ik zie alleen maar een prachtige vrouw -mama van buiten en binnen ..en ga door met alle positieve lieve gezellige mooie berichtjes filmpjes fotootjes evt.
   Hopelijk word door dit nog sterker!!!!!

 • Nicole

  Met Open mond aan het te lezen.

  Schaamteloos zijn sommige mensen en idd aller ergste is dat t soms blijft hangen, terwijl je beter weet.

  Wat n mensen, vol verbazing.

 • Linda

  Jeetje Michelle ik ben er stil van.. Vol ongeloof dit gelezen en ik kan me echt niet voorstellen dat er mensen zijn die uit zulk gedrag schijnbaar plezier halen.. Ik heb er geen goed woord voor over en ook ik zou je, moest je nu tegenover me staan, je een mega dikke knuffel geven.. Blijf vooral gewoon wie je bent want je bent een leuk en lief mens.. Oprecht en puur en dat maakt je zo leuk om te volgen.. Dikke digitale knuffel lieverd

 • Carola

  Jeetje wat een verhaal

  Troost je tis van haar pure jaloezie dat is t enige wat ik kan bedenken wat een triest mens!!
  Wellicht heeft ze ballen en maakt ze excuses en stopt met deze flauwekul
  Sta er boven jullie zijn een mooi gezin je bent een mooi mens .
  Goed dat je t gedeeld hebt
  Geniet van alle lieve mensen
  Mooi weekend saampjes

 • Lisanne

  Wauw. Geen woorden voor. Weet dat dit de rotte appels zijn en dat het merendeel van je volgers met heel veel plezier je plogs, vlogs en insta berichten leest! Je bent een hartstikke leuk mens, een inspiratie voor velen en ik hoop dat je écht datgene blijft doen waar jij gelukkig van wordt 🙂 Ik wens jullie een goed weekend!

 • Gina

  Je bent zo’n mooi mens.. laat je nooit door iemand iets anders vertellen!

  Wat goed dat je dit gedeeld hebt.. Verschrikkelijk dat zulke mensen bestaan.

  Heel fijn weekend!

 • Daphne

  Power vrouw !!

 • Suze

  Jeeeetje. Wat een triest geval!
  Hopelijk lukt het jou steeds vaker om bij een negatieve of lelijk comment te denken: jezus deze persoon heeft echt een goede beurt nodig. Gefrustreeerd geval.
  Keep up the good work.

 • Elke

  Dapper! Benieuwd of er nu ook een reactie komt , hopelijk een die inzicht toont. Ook dat zou dapper zijn…

 • Petra

  Ik zit met mijn mond open je blog te lezen ! Wat zijn er toch vreselijke mensen op de wereld.
  Als ik voor je zou staan zou ik je een dikke knuffel geven. Je bent een topper ! Xxx Petra

 • Laura

  Ik kan mijn ogen bijna niet geloven als ik dit aan het lezen ben, sommige mensen.. Bah, walgelijk gewoon. Niet in de gaten hebben dat je iemand kwets en soms zelfs tekent voor het leven met bepaalde woorden.. Ongelofelijk..

  Je kent me niet, ik ken jou alleen van je blogs, vlogs en socail media, maar je bent een fantastische moeder, vrouw, zus, dochter, vriendin etc. Ga gewoon vooral zo door, ik volg je met heel veel liefde en plezier! Xx

 • Gejanne

  Super triest dat mensen geen fijn leven hebben en dan het leven van een ander of anderen maar zuur gaan maken! Gelukkig is er maar een heel klein percentage zo zielig (hoop ik!).
  Je doet het super, dus probeer het van je af te laten glijden! Goed dat je dit deelt in ieder geval!! ❤️

 • Wendy

  Jeetje wat naar! En dan druk ik het nog zacht uit! Vreselijk dat er dit soort mensen bestaan. Je bent een mooi mens!! Wens je een heel fijn weekend samen met je mannen!

 • Daphne

  Super rot dit soort berichten en goed dat je er voor een keer aandacht aan geeft.
  Deze “laila” is zelfs zo stoer dat ze niet eens met haar eigen naam durft te reageren. Ze is stik jaloers op jou als persoon en in wat je doet. Of gefrustreerd omdat ze dit ook wil maar niet durft of kan. Hoe makkelijk is het dan om je eigen onzekerheid op iemand anders te projecteren?
  Met een zak chips op de bank zo’n berichten sturen naar mensen, lekker makkelijk vanachter je scherm.
  Wat een zielig mens ben je dan. Gun iemand zijn of haar geluk, geef een compliment, daar word je zelf ook blij van. Misschien moet ze dat eens proberen.

  Trek je er niet teveel van aan, deze persoon is dat niet waard. Steek die energie in alle leuke dingen en niet in deze klote berichten.
  Gun het deze persoon niet.

  We gaan ze bij het zien gewoon rapporteren.

  Fijn weekend met je mannen

 • Aline

  Goed geschreven! Onbegrijpelijk dat er zulke mensen zijn die bezig blijven! Ik volg je met plezier!
  Fijn weekend

 • Nicole

  Wat enorm heftig om te lezen. En wat verschrikkelijk dat dit deel uit maakt van iemand dagelijkse realiteit. Waarom?
  Ik snap het echt niet. Heel veel liefs aan jou Michelle. Ik hoop dat je door gaat met wat je doet. Ik wordt altijd oprecht blij als ik weer een berichtje, foto, filmpje of tekst van je voorbij zie komen. Ik heb veel respect voor jou en ik hoop dat je nog lang vreugde haalt uit dit deel van je leven.

 • Caro

  Wat vreselijk naar! Ongelooflijk dat dit soort luitjes bestaan. Mijn vraag die gelijk bij me opkomt is, waarom gooi je haar niet van je insta af? Blijkbaar gaat ze jou niet ontvolgen maar ik zou bij ieder negatief comment diegene toedeledoki zeggen

  • Inge

   Deze personen maken gewoon een nieuw account aan met een andere naam, dus het heeft weinig zin.. Wel kun je op andere manieren zien dat het om dezelfde persoon gaat, maar dat weet Michelle wel..

 • Marlijn van de Sande

  Lieve Michelle, je bent een power vrouw, een kanjer, een voorbeeld, in mijn ogen een geweldige moeder, vrouw,vriendin!! Een voorbeeld voor anderen! Er is te erg voor woorden dat er mensen bestaan die niets liever doen dan het andere soms heel moeilijk maken, en waarom?? Geen idee. Blijf zoals je bent en geniet vooral van alle lieve reacties want die verdien je dubbel en dwars! Dikke kus Marlijn

 • Kirsten

  Ongelooflijk. Ik snap dat het genoeg is geweest… Ik wens je een heerlijk weekend toe vol met dikke knuffels van de mensen van wie je houdt!

 • Lieke

  Wat een nare mensen bestaan er toch, ik heb echt met open mond zitten lezen. Onvoorstelbaar dat iemand echt zoiets doet.
  Ik volg je al heel lang en ik vind ook weleens ergens iets van en verbaas me ook weleens ergens over. Ik denk iedereen. Maar wie heeft er iets aan als ik vervolgens mijn mening verkondig? Ik niet en jij zeker niet.
  Ik vind jou 1 van de meest open, transparante en eerlijke instagrammers en ik volg je graag. Laten we toch eens wat liever voor elkaar zijn…

 • Lisette

  Ik vind je juist sterk om dit soort berichten te schrijven, en te publiceren, ook al zijn ze niet positief. Digitaal pesten is zo laf! Hopelijk brengt deze persoonlijke blog een einde aan die vervelende ervaring..

 • Natascha Zlocki

  Ik zou idd okk zeggen trek het je niet aan. Maar gemakkelijker gezegd dan gedaan! Zo mensen zijn er die enkel jaloers zijn op mensen zoals jij. Ws zijn ze in het echte leven mensen die je gewoon zou passeren. En zoals je zegt in het echt gaan lopen als ze voor je staan. Ik vind het echt zielig. Dat zal ws de enige manier zijn waardoor ze een soort van aandacht krijgt….
  Ik vind je alvast een top madam en kijk enorm naar je op ook al ben ik 10jaar ouder je bent een voorbeeld voor alle andere dus laat je zeker niet ontmoedigen door zo mensen!!!

 • Jennifer

  Jeetje, hier schrik ik van! Wat verdrietig dat iemand z’n tijd besteed aan het versturen van negatieve berichten.
  Ik kan me er echt niks bij voorstellen dat je iets negatiefs denkt bij jouw altijd vrolijke en fijne plogs en vlogs, en dat je dat vervolgens ook nog op die manier uit. Ronduit belachelijk.
  Dikke knuffel, en een fijn weekend

 • Martha

  Lieve Michelle,

  Wat je hier omschrijft vind ik meer dan bizar. Afschuwelijk dat er mensen zijn die zulke dingen schrijven. Echt niet te doen.
  Ik bewonder je om wie je bent en wat je doet, je bent een prachtig mens, van binnen en van buiten (van wat ik zie;-)). Ik bewonder je óók dat je dit al een jaar voor jezelf hebt gehouden, maar vind het super dapper dat je zo’n prachtige brief hebt geschreven. Je hebt de eer aan jezelf gehouden, en het keurig verwoord. Ik hoop dat de betreffende persoon het leest en het dr ogen opent.
  Tot die tijd mag je trots zijn op jezelf, op wie je bent en wat je doet.

  Knuffel en liefde voor jou!♡

 • Karin

  Zijn deze mensen niet te blokkeren of iets?
  Fijn dat je zo’n steun hebt aan Koen en je vriendin! Lekker ventileren af en toe.

  Laat inderdaad dat kleine percentage onder je volgers je hobby niet verpesten.
  Het is vergelijkbaar met een functie waarin je elke dag face tot face met mensen te maken hebt (zoals ik). Er is áltijd wel iemand die negatief is, daar ontkom je niet aan. Alleen jij ziet ze niet, jij leest het op papier. De veelzeggende non verbale communicatie die is er niet, terwijl dat een hoop zou verklaren. Die non verbale communicatie stelt ook gerust, want daarin zie je hoe zenuwachtig iemand is, hoe gespannen, hoe verdrietig, hoe dom of gewoonweg hoe ziek..

  Als je ze zou zien, dan zou je kunnen zien dat dit personen zijn die niet helemaal sporen in de bovenkamer. Soms zie je zelfs dat ze niets aan dit gedrag kunnen doen. Eigenlijk best zielig.

  Misschien is dat een tip? Probeer te bedenken dat die persoon aan de andere kant gewoonweg te simpel voor woorden is, nog geen tekenfilm snapt en ergens een tik aan over gehouden heeft.
  Praat het gedrag zeker niet goed, maar scheelt misschien in je eigen gevoel..

  Anyway… laat die ene persoon de dag niet bepalen. Maar als je moe bent of al geïrriteerd, dan kun je hem minder goed hebben, snap ik. Dan is het lekker ventileren en knuffelen met je naasten en morgen is weer een nieuwe dag!

  Ik reageer normaal eigenlijk maar weinig en zeker niet zo uitgebreid, maar ik geniet van je verhalen, stories en foto’s. Doe lekker je eigen ding, haters will be haters.

  Liefs
  Karin

 • Melissa

  Met open mond en ongeloof zit ik je blog te lezen. Bizar dat er mensen zijn die dit doelbewust doen. Bedenk vooral hoeveel er mis is in haar leven, met haar als persoon, dit zegt niks over jou. Je bent een topper ! Je kan mensen gewoon blokkeren he op insta. Zou ik zeker doen!!

 • Tamara

  Je moet wel heel erg ongelukkig zijn om telkens iemand zo te willen kwetsen en dat al zeker een jaar vol te houden. Ongelofelijk. En niet verdiend. Knap dat je het toch niet laat verpesten door deze Internetheld. En voor deze persoon: fuck off.

 • Jamie

  Jeetje wat heftig dit om te lezen. Wat bezielt mensen toch? Ontvolgen kunnen ze dan toch? Ze zijn niks verplicht….. gelukkig zijn er ook zat vrouwen waaronder ik zelf heel graag je blogs/plogs en vlogs lezen en kijken. Ik mocht willen dat bijna iedereen jou positieve vibe zou hebben.
  Fijn weekend!

 • Esmée

  Lieve Mies! Ik lees jouw blog met kippenvel. Hoe kan iemand zo zijn, hoe kan iemand dat zo lang volhouden.
  Ik bewonder jou, precies omdat je bent wie je bent.
  En zoals ik nu de comments lees, ben ik niet de enige.
  Als ik je zou zien, had ik je een knuffel gegeven!
  Je bent een topper, en ik wens jou ook een fijn weekend

  Liefs, Esmée

 • Mandy

  Mooi geschreven! Ik denk steeds vaker hurted people hurt people, maar haalt niet weg dat het rot voelt als mensen je zo slecht behandelen. Niemand heeft het recht om je slecht te behandelen, vrijheid v meningsuiting of niet in de wet 🙂 emotioneel misbruik keur je ook niet goed daardoor, koekoek. Maar perfect verwoord! Hopelijk houdt ze nu snel op!

 • Inez

  Heel heftig. Diegene komt zichzelf op een bepaald moment wel tegen. Als je zulke zieke gedachtes hebt zal het hele leven van diegene negatief zijn. Op den duur komt er vast een moment dat hij of zij denkt: misschien brengt het me toch meer wanneer ik me positiever opstel. Tot die tijd hoop ik dat je het los kan laten. Het zegt helemaal niets over jou, alleen maar iets over die persoon.

 • Angela

  Ik lees dit met open mond en kippenvel… Dit is zoals wij het thuis zouden zeggen.. Neet best. Ik vind het bewonderingswaardig dat je het pas na 1 jaar online hebt gezet…

  Je bent een topper!!

 • Kimberley

  Wauw , hoe onbeschoft kunnen mensen zijn zeg. Het is me nooit opgevallen onder je comments.. vindt het wel enorm knap hoe je hiermee om gaat en wat een positiviteit heb jij zeg! Zoveel bewondering voor hoe je hiermee omgaat. Je verdient een dikke knuffel en die Laila of whatever haar naam is verdient inderdaad 0,0 aandacht.

 • Kim

  Normaliter reageer ik niet zo snel op posts, maar hier kan ik niet niet op reageren. Wat afgrijselijk dat er mensen zijn die denken omdat je veel deelt ze ook je ook maar alles mogen zeggen. Ik kan hier met mijn pet niet bij..
  Ik vind dat jij en Koen héél trots mogen zijn op jullie leven, jullie geluk en jullie boys. Ik vind het heerlijk om vanachter mijn schermpje met jullie mee te genieten. Blijf alsjeblieft zoals je bent, want dat maakt jou jij: inderdaad een mens met het hart op de juiste plek!

 • Wilke

  Jeetje, naar om te lezen! Blijf doen wat je doet en blijf wie je bent. Ik vind je een sterke fijne vrouw!!
  Knuffel!

 • Monique

  Dag Michelle,
  Ik ben zo blij met alle lieve reacties die je op dit bericht hebt ontvangen. Met mensen als ‘Laila’ kun je eigenlijk alleen medelijden hebben. Wat moet je wel niet meegemaakt hebben om dit te doen? Of hoe rottig moet je wel niet in elkaar steken?
  Het contrast met jou kon niet groter zijn en dat frustreert zo iemand enorm.
  Alle liefs en hou je goed!
  Monique

 • Mookmentje

  Wellicht iets waar je niet bij stil hebt gestaan (kan me ook bijna niet voorstellen dat het niet zo is namelijk! En het helpt zeker zulke comments te negeren): het zou heel goed kunnen dat deze persoon een verstandelijke beperking heeft of een ander soort stoornis. Waardoor diegene echt helemaal niets snapt van wat een gepaste reactie is en hoe sociale omgang werkt. Het kan nog steeds niet uiteraard. Maar misschien zit er wel een begeleidster die al jaren probeert uit te leggen dat dit gedrag (online) niet kan en ook waarom niet (spreek uit ervaring).

  Maar het is uiteraard absurd!!

 • Molly

  Ten eerste vind ik die ‘Laila’ respectloos en vind dat je mensen altijd met respect moet behandelen.
  Maar toch wil ik mijn mening even geven. Ik ben je gaan volgen omdat je altijd zo positief in het leven staat/stond. Helaas vind ik de laatste tijd dat je erg negatief bent over alles Dit is ook de reden dat ik je niet meer volg. Over alles heb je wel iets negatiefs te zeggen en dat vind ik erg jammer. Het is niet dat ik je wil aanvallen, maar dat is mijn mening hierover.
  Groetjes Molly

  • Sylvie

   Lieve Michelle,

   Hier nog een stille volger die nu haar mond wil opentrekken 🙂
   De opmerkingen van Lila, maar in mijn optiek ook bovenstaande opmerking van Molly, heb je niet verdiend. Ook de laatste tijd voert oprecht optimisme op jouw blog de boventoon, en juist het gebrek aan (negatief) oordeel heb ik altijd aan je gewaardeerd, en dat doe ik nog steeds. Snap echt niet waar Molly haar oordeel op baseert.

   Een fijn weekend, ik kijk alweer uit naar de plog!

   Liefs, Sylvie

   • Molly

    Hallo Sylvie,
    Volgens mij mag je gewoon je mening geven dus vandaar dat ik het doe. Ik zeg niet dat ik haar aanval, maar ik vind dat ze de laatste tijd over alles een beetje ‘zeurt’. Als je haar volgt dan merk je dat vast ook wel. Vind het gewoon jammer omdat ze eerst altijd erg positief was en nu lijkt het alleen maar negatief. Vandaar dat ik haar ontvolgt heb. Verder niks tegen haar maar dat is mijn mening.
    Groetjes Molly

    • Patty

     Molly als je hele dagen happy family en alles is hip hoi wil volgen, mss moet je dan beter een fake instagrammer volgen. Zo zijn er echt voldoende!
     Ik volg Michelle ook al vrij lang en bewonder net haar positiviteit en eerlijkheid. Dus heb ook geen flauw idee over welke negativiteit jij spreekt, maar soit dat is net idd vrije mening.
     Maar is dit net niet het echte leven, mooi momenten en vaak ook wel eens mindere… ben je daarom een zeur omdat je niet fake bent?

     • Lisette

      Mooi verwoord Patty….

      Iedereen ‘zeurt’ op zijn of haar manier in het leven, niemand is ALTIJD en eeuwig positief.
      Mensen volgen die ook wel eens een baaldag hebben, een rommeltje in huis hebben of vermoeide kindjes is realiteit, daarom herkenbaar en een stuk leuker dan die happy-perfectlife-fake accounts. 🙂

    • Jolien

     Je volgt haar niet maar leest dit wel? Ik vind Michelle juist positief, zie maar eens te dealen met dit soort negatieve reacties. Daar mag ze toch best wat van vinden? Dat maakt haar dan toch niet negatief??

     • Molly

      Het gaat erom dat het vooral negativiteit is en ik vind dat je daar ook iets van mag zeggen ipv dat iedereen haar kont kust zoals jullie doen. En nee ik heb ook wel eens dingen in mijn leven die tegen zitten maar ga dat niet over heel de wereld vertellen over dat me zoontje een keer minder goed slaapt tja het is zo.

     • Molly

      En als je alles op de wereld zet dan kan je negatieve reacties verwachten dan moet ze niet zoveel delen als ze daar niet tegen kan. Ze krijgt vooral positieve reacties dus vind het nogal overdreven om er trots op te zijn hoe ze reageert op negatieve dingen. Gewoon verwijderen en doorgaan!

 • Susanne

  Vreselijk dat mensen alles maar schrijven in de reacties zonder na te denken over wat het met iemand doet! Heel goed verwoord en goed dat je hier een artikel over schrijft! Ik ben benieuwd of “laila” onder dit artikel ook wat durft te schrijven…

 • Marlousre4

  En dan nog zo’n puur en oprecht verhaal kunnen schrijven naar zo’n in en in triest mens. Wow Michelle wat ben jij sterk en wat toon jij ook nu weer wat een mooi mens je bent ♡. Ik hoop dat het hierbij blijft! Liefs Marlous

 • Wendy

  Lief mens, Ik vind je dapper en krachtig en wat stelt het me gerust dat er zoveel mensen zijn die positief op deze blog reageren. je een hart onder de riem steken en zich ook verbazen over de reacties van deze Laila. Net als ik.

  Wat zou ik Laila graag vertellen hoe je echt bent.

  In levende lijve, als vriendin, steun en toeverlaat, lieve attente en grappige Mies. Wijze Mies, die er altijd is en samen met mij, bokt over de regen, wijn drinkt, me troost, mijn kind mee de juiste richting op wijst. Eindeloos luistert naar mijn gezever zonder te oordelen, me ook gewoon een schop onder me reet geeft als ik die nodig heb, net als een knuffel, maar ook een pannetje eten komt brengen als ik het even te druk heb.
  Laila geloof me maar, Mies is echt leuk. Hopelijk ga je het ook zien. En weet je, ik gun iedereen zo’n vriendin. Ook mensen die andere iets misgunnen. Dus beste Laila, wees wijs en ben lief voor anderen. Dan zijn ze het ook voor jou.

 • Nathalie

  Met ongeloof zit ik je blog te lezen. Bizar dat er mensen zijn die dit doen. Michelle je bent een powervrouw ❤️

 • Samantha

  Love you mooie lieverd❤️

 • Sylvia

  Jeetje Michelle, met open mond zitten te lezen.
  Het raakt je! Ik snap hoe je jou eigen voelt!
  Als je hier voor me zou staan zou ik je een knuffel geven & je zeggen dat je zo een sterke vrouw bent.
  Dat je trots mag zijn op je eigen, hoe je bent & vooral hoe eerlijk jij bent!
  Harteloos zulke mensen..
  Ik vraag me altijd af als mensen zulke opmerkingen maken of iets..
  Van ben je zelf gepest? Ben je onzeker? Hoe loop je over straat.
  Zelf ben ik vroeger ook gepest maar zal nooit iemand de grond in willen trappen.
  Maar zij blijkbaar wel?

  Wees trots op je!
  Je doet het fantastisch als moeder, partner maar vooral je eerlijkheid!

  Dikke knuffel voor je! ❤️

 • Christel

  ❤️, knuffel en idd laat ze je het plezier niet ontnemen. Maar snap dat er op een gegeven moment een grens is bereikt. Hopelijk gaan ze na je bericht eens goed nadenken over wat ze doen.

 • Lidwien

  Bizar!! Ik heb er werkelijk geen ander woord voor!! Bizar!!

 • Susanne

  Wat een bizar verhaal. Onbegrijpelijk dat mensen zo zielig en jaloers zijn . Ik lees en kijk altijd met veel plezier je foto’s en blog.

 • Sabine

  Ik verbaas me er elke keer weer over dat mensen tijd hebben om (git zwarte) energie te steken in dit soort reacties. Wanneer je druk bent met je dagelijkse werkzaamheden, gelukkig bent en liefdevolle mensen om je heen hebt, dan komt zo’n reactie niet eens in je op.

  Dit is (ziekelijke) jaloezie, maar vooral verbitterdheid. Zij moeten zich focussen op hun eigen leven, hun eigen positieve punten (uiteindelijk heeft iedereen er wel een ;-))en de dagelijkse beslommeringen, op die manier hebben de ‘Leilas’ kans dat ze zelf gelukkiger worden en zich gaan schamen voor wat zij eerder voor commentaar hebben achtergelaten.
  Leila, ga aan de slag met jezelf, want uiteindelijk kan je veel gelukkiger zijn. Met stampvoeten kom je in deze wereld niet verder en heb je alleen jezelf ermee en in dit geval ook de ander….

  Lieve Mies; je bent een geweldig mens, vol humor, positiviteit, een alleskunner met enorm veel doorzettingsvermogen (zo’n lijf komt nou eenmaal niet uit de lucht vallen), een liefdevolle vrouw, moeder, dochter, zus en vriendin…

 • Michelle

  Bizar… net als wat iedereen hier reageert..
  Ziekelijk jaloers is mevrouw -laila- en laten we eerlijk zijn, ik ben ook wel eens een beetje “jaloers” hoor.. als ik zie hoe prachtig je weer op de foto staat, hoeveel discipline jij hebt en wat een prachtig gezin je hebt, maar dat is gezonde “jaloezie” want ook ik weet, ieder huisje heeft zijn kruisje.

  Ik heb ook oprecht met je te doen, dat er iemand is die je zo terroriseert.. heb er geen goed woord voor over, maar ik houd het netjes hier ;-).

  je bent een prachtig mens en je mag zo trots op jezelf zijn!!

  Een dikke knuffel.

 • Joyce

  Wat ontzettend knap van je dat je dit deelt! Ik snap dat voor jou de maat vol is en wat je al zegt ze hoeft jouw blogs niet te lezen en jouw vlogs niet te kijken dat is een keuze. Waarschijnlijk is ze jarloers op jouw prachtige persoonlijkheid en je mooie gezin!
  Een heel fijn weekend

 • Erika

  Ik ben zo mega trots op je! Op je manier van reageren het afgelopen jaar, op het je mannetje staan, op het relativeren, op het bewust kiezen hoe je omgaat met datgene waar je geen grip op hebt, op de woorden die je gebruikt, op het voorbeeld hoe je iemand kunt zeggen waar het op staat maar het compleet neutraal kunt houden, ondanks de emoties die het oproept, op jouw als mens, dochter, zus, mama, vriendin en al je zijn! Je bent een prachtig mens en laat niemand die anders vertellen

 • M

  Lieve Michelle,

  Ik volg je al sinds de geboorte van de 1e en ben een stille meelezer. Ik had nooit de behoeft om te reageren, maar nu wel ik je heel graag even een hart onder de riem steken. Wat ontzettend verdrietig dat er mensen zijn die zoiets doen. Misschien een uitlaatklep voor zichzelf, zonder er bij stil te zijn dat iemand van vlees en bloed met emoties hierdoor natuurlijk geraakt wordt. Ik vind het heel erg knap hoe je hier mee omgaat en begrijp het goed dat op een gegeven moment de emmer gewoon vol is. Je komt op mij over als een prachtmens, van binnen en buiten. Laten we de mensen die dit doen positieve energie en kracht sturen om met zichzelf aan de slag te gaan, ipv af te reageren op anderen. Leven en laten leven zoals je altijd zo mooi zegt. En ga zo door met wat je doet, je inspireert velen! Liefs en knuffels

 • Meaghan

  Jeetje Mies, wat een narigheid zeg! En ook dat dit al een jaar lang bezig is. Echt heel laag dat deze persoon zo veel bullshit uitspraken doet en je zo persoonlijk aanvalt. Je mag juist trots zijn op wat je allemaal hebt bereikt en op hoe veel oprechte en lieve lezers je wel hebt op je blog! Ik vind het bizar hoe mensen zo kunnen reageren. Jij straalt altijd zo veel positiviteit en eerlijkheid uit. Ik denk dat die Laila daar gewoon jaloers op is en daarom zo naar reageert. Het komt sowieso ergens vandaag, maar wel heel raar dat ze jou dan uitpikt (terwijl je haar niet eens persoonlijk kent) om al die vervelende dingen tegen te zeggen. Lekker stoer hoor, met een beeldscherm er tussen. Ik vind het oprecht naar dat je je zo voelt en ik hoop ook dat Laila deze blog leest en inziet hoe veel ze je hiermee raakt. Vergeet niet dat er ook nog altijd mensen zijn die je wel graag volgen en het super leuk vinden wat je allemaal deelt op je blog! Ik volg je als sinds de zwangerschap van Morris en ik vind dat je het super doet! <3

 • Claudia

  Wat knap hoe je dit onder woorden hebt gebracht. Hoe gebroken / ongelukkig moet “Laila” wel niet zijn om zulke haatdragende reacties te plaatsen bij jou en anderen. Haat kun je niet bestrijden met haat, dat heb je mooi laten zien door deze post. Daarom wens ik jou én “Laila” veel liefde toe zodat zij er met zichzelf uit mag komen. Met jou zit dat laatste helemaal goed: je bent een topper! Laat dit positieve bericht & de vele andere je goed doen!

 • Sümeyye

  Jeetje.. Helaas zie je dit soort mensen steeds vaker op social media. Ongelukkige mensen die hun ongeluk via negativiteit op anderen over willen brengen of het geluk van een ander niet kunnen uitstaan. Maar dan nog, dan ontvolg je ze toch gewoon‍♀️

 • Iris

  Hoe iemand anders je zo pijn kan doen! Akelig en niet te begrijpen dat mensen zo kunnen zijn!! Vast jaloezie… begrijp heel goed dat je dit van je af moest schrijven! Ik geniet in ieder geval altijd van jullie gezinnetje!! Ik word er vrolijk van! Je bent een topper. Liefs

 • Gaby

  Vooral doorgaan zou zonde vinden als je zou stoppen want ik lees heel graag jouw berichten word er vrolijk van

 • Babs van der steen

  Jeetje wat een enorm triest figuur. Bizar gewoon dat mensen zo in elkaar kunnen zitten ….. wat zal zij een “lastig” leven hebben als je zo in elkaar steekt . Bah . Genoeg woorden nu over haar…. .(teveel eigenlijk ).. Michelle je bent een topper en ik vind het heerlijk om je verhalen te lezen en te zien. Zo lekker herkenbaar … gewoon lekker doorgaan . Virtuele knuffel

 • Aniek

  Ik reageer niet vaak, maar dit kwam vanochtend echt wel even binnen. En had de behoefte jou even wel een berichtje te doen..
  Het is inderdaad ontzettend bizar dat dit ‘soort’ mensen lekker makkelijk achter hun computertje dit doen en typen. Toevallig gaat het hier in goede tijden slechte tijden ook over, hopelijk kijkt dit trieste figuur dit toevallig ook. En ziet ‘ze” wat ze aanricht…

  Goed dat je dit hebt gedeeld Michelle, ookal voelt dat niet makkelijk. Hopelijk kan je het een beetje van je afzetten. En heb je een fijn weekend

 • Lisa

  Ik reageer nooit, ben al jaren een stille meelezer. Michelle, je inspireert me regelmatig met je positieve en energieke plogs en berichten. Dat geeft me soms net even dat extra zetje om niet alleen maar met mijn werk bezig te zijn, maar ook om meer aandacht aan mijn gezin te besteden. Bedankt daarvoor!

 • Renske

  Een dikke virtuele knuffel!

 • Cindy

  knuffel!

 • Julie

  Lieve Mies,

  Jij bent fantastie inclusief ouders broer schoonzus kinderen familie vrienden..! Ik denk oprecht dat meisje heel ongelukkig is in haar leven, het niet aan kan zien hoe het ook wel kan. Het is dieptriest dat er dit soort mensen zijn. Ik volg heel veel bloggers en vloggers en de reacties soms gaan zelfs mijn haren omhoog. Het is zo jammer dat ze zo’n invloed hebben of je het nou wil of niet. Ik waarder je enorm hoe en wat je allemaal doet, hoe fanatastische hard werkende moeder je bent. Voor mij en vele vrouwen ben jij een voorbeeld.

 • Josette

  Lieve Mies, waar ik zo benieuwd naar ben of deze ‘Laila’ nu ook de ballen heeft om te reageren. Als je staat voor wat je zegt heb je nu geen moeite om nu een reactie te geven. Doe je dat niet dan ben je gewoon een mietje!! Lieve Mies, ik denk dat 99,9% hier een beetje van jouw houd ❤️

 • Sabine Vos

  Wauw Michelle wat heb je dit mooi verwoord. Je bent een top wijf. Geniet altijd van jouw plogs.
  En hoe je het allemaal doeten geniet van jouw leven. Je laat zoveel zien .

  Jij krijgt van mij een meeeegaaaaa dikke knuffel en ik hoop dat we nog lang mogen genieten van jouw avonturen met je mannen en jouw familie.

  Liefs

 • Karin van Loon

  Serieus een brok in m’n keel tijdens het lezen. Goed dat je dit deelt en zo mooi beschrijft. Je mag toch hopen deze persoon eens na gaat denken. Maar het cliché is waar, de lelijke woorden zeggen alles over haar en NIETS over jou. Liefs ❤️

 • Carmen

  Tjonge, je zou toch bijna het IP-adres van zo iemand willen achterhalen om haar (of hem??!) eens een persoonlijk bezoekje te brengen en face to face te vragen wat diegene in godsnaam bezielt om je zo te pesten? Want dat is het, pure online treiterij. Die wat mij betreft best afgestraft zou mogen worden. Ik vraag me dan ook af waar het in de opvoeding van zo iemand misgegaan is, dat je denkt dat het geoorloofd (of zelfs normaal!!) is om op die manier te reageren. Ik vind het mooi dat je dit schrijft en je van je kwetsbare kant toont. Natuurlijk heb je er zelf voor gekozen om zoveel van je leven te laten zien, en natuurlijk mag iedereen daar dan wat van vinden en wat van zeggen, maar niet op deze manier. Ik snap dat dat moeilijk is maar ik zou zeggen; probeer het zoveel als mogelijk los te laten… X

 • Steffie

  My god! Wat hebben mensen toch een lef!! Ik vind dat je dit artikel nog zo netjes en keurig verwoord hebt, kan me voorstellen dat je thuis toch wel eens anders over die ‘vriendelijke’ Laila spreekt.
  Echt, ik pleit voor iets van een online blokkering, op adres ergens invoeren en nooit meer online met die handel.
  Ik kan verder maar 1 ding zeggen: ik vind je heel leuk om te volgen en vooral die boys!! Om op te vreten zijn ze! Fijn weekend Michelle!

 • Ilona

  Ongeloof!!! Wat denken mensen wel niet, ze hebben geen idee wat ze hiermee (kunnen) aanrichten! Gewoon geen respect voor mensen die denken alles te kunnen/mogen zeggen en andere mensen zo neer te halen!
  Ik heb diep respect voor jou, dat je je zo sterk heb verwoord! Alleen maar liefde voor jou en je gezin, want jullie zijn zo leuk om te volgen. Heel fijn weekeind! Liefs

 • Tessa

  Hi Michelle, dit soort artikelen geeft inkijk in de psyche van dit soort mensen: https://www.libelle.nl/mensen/kelly-38-internet-trol-online-pesten/. Blijkbaar halen doodnormale mensen er voldoening uit om mensen online te kleineren en mensen tegen elkaar op te stoken. Iets met een leeg leven en blijkbaar niets beters te doen…. Ik snap dat het makkelijk gezegd is om hier boven te staan, maar besef wel dat dit soort kansloze mensen waarschijnlijk gewoon jaloers zijn en niets beters met hun leven te doen hebben. Ga lekker door met je fabulous leven!

 • Anne

  Zij heeft inderdaad een heel ander probleem. Iets met jaloezie en afgunst.

  Je bent een bewonderenswaardig mens Michelle. Blijf lekker jezelf.
  En wat fijn ook, dat je zo eerlijk bent!

 • Lionne Damhuis

  Wat knap hoe je dit verwoord en je hierin kwetsbaar opsteld!
  Jammer dat er mensen bestaan die zo negatief in het leven staan en totaal niet beseffen wat ze een ander hiermee ‘aandoen’..
  Ga vooral door met je leuke artikelen, foto’s en vooral blije en positieve berichten! Ik vind je een topper!

 • Mar

  Lieve Michelle,
  Ook al ben ik het niet altijd met je eens, ik sluit me wel aan bij alle mooie en lieve woorden die er al zijn gezegd. En wat je zelf al zegt ik denk dat Leila vooral een probleem met zichzelf heeft. Wat het lijkt erop dat zij gebukt gaat onder jaloezie, frustratie en een groot gebrek aan naastenliefde.
  Triest dat jij hier de dupe van bent.

  Fijne maandag,
  X

 • Fleur

  OO wat zou die zieke ‘Leila’ hier trots op zijn denk ik! dat jij een artikel aan haar gewijd hebt. Ik denk oprecht niet dat zulke mensen doorhebben wat woorden voor gevoel bij mensen kunnen oproepen. Vaak zijn ze zelf keihard gepest, hebben ouders die nooit naar ze hebben omgekeken of zijn zo ziekelijk jaloers, dat ze dit doen.

  Als ze je op Insta lastig valt, gelijk blokkeren die boel!

  En voor Leila, die dit natúúrlijk ook leest; jammer he dat mensen doorhebben hoe zielig je bent en dat je de ballen niet hebt om met je echte hoofd op je profiel te staan. Succes met jezelf en je *** karakter 🙂

 • Monique

  Wow…. BIZAR!
  Ik denk dat deze Laila onwijs jaloers is. Dat ze jou (een soort van) wil zijn…. maar dat is ze natuurlijk niet. Zielig, zulk soort mensen.

 • Mandy Vink-Splitthoff

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!