WAT ZIT ER IN MIJN LUIERTAS?

 In Baby, Moederschap

De luiertas: de één zweert erbij, de ander vindt hem zwaar overbodig. Ik had het nooit gedacht, maar ik val dus écht onder die eerste categorie. Ik kan die moeders die gewoon hun kekke handtasje in de elleboogholte hebben hangen met daarin een paar losse luiertjes en een pakje billendoekjes best benijden, maar voor mij werkt dat tot op heden niet. Ik sleep onze luiertas overal mee naartoe, en word daar nog oprecht vrolijk van ook. Vind het gewoon erg praktisch om alles wat we voor Morris nodig hebben of eventueel nodig zouden kunnen hebben bij te hebben. Vooral nu hij nog zo klein is! Vandaag laat ik jullie zien wat ik standaard in de luiertas heb zitten.

Ik heb twee losse Koeka tasjes in de luiertas zitten om een beetje orde in de chaos te scheppen.

img_4770

In het eerste, kleine tasje zit dit. Naïf diaper cream, zonnebrandcrème, bodylotion en nurturing cream, en een klein potje sudocrème. De bodylotion gebruiken we voor droge plekjes, de diaper cream voor zijn billetjes, de nurturing cream als hij plekjes in zijn gezicht heeft, de sudocrème om de plooitjes in zijn nekje ‘droog’ te houden (thanks voor de tip Roos!) en zonnebrandcrème als de zon schijnt – JA DUH. Dit zijn allemaal zalfjes die we ook daadwerkelijk gebruiken. Misschien niet altijd evenveel, maar ze worden wel echt gebruikt. Voor mezelf heb ik er cleansing hand gel en handcrème van de Hema in zitten voor als ik mijn handen niet direct kan wassen. Wel zo hygiënisch. De papieren zakdoekjes doen dienst voor allerlei verschillende zaken. Gewoon handig om altijd bij te hebben.

img_4774

Ook dit zit in het kleine etuitje. Een Koeka spuuglap voor over mijn schouder als Morris net gedronken heeft, een slabbetje voor tijdens zijn voedingen en een kwijlslabje voor ‘gewoon’. Morris tandjes beginnen een beetje door te komen met héél veel zeveren tot gevolg, dus die laatste komt héél erg van pas.

img_4776

Dit zit altijd los in de tas, voor mezelf. Mijn kleine Louis Vuitton portemonneetje, zonnebril en haarclip. Die laatste gebruik ik tijdens voedingen om te voorkomen dat Morris aan mijn haar gaat liggen trekken – vindt ie héél leuk! –  en om ervoor te zorgen dat hij niet steeds mijn haren in zijn mondje stopt!

img_4780

Tenslotte zit ook dit in het kleine etuitje. Een vestje en een hoedje. Hoedje voor als de zon heel fel schijnt, en een vestje voor als het afkoelt. Spreekt ook lekker voor zich hè? Ik vind het fijn om dit altijd in de tas te hebben. Is gewoon erg praktisch om daar niet altijd eerst lang over na te hoeven denken voor we van huis gaan en bij voorbaat op alle weersomstandigheden voorbereid te zijn. We wonen tenslotte in Nederland;)!

img_4781

Zo ziet dat kleine etuitje er dan uiteindelijk uit. Alle essentials bij elkaar! Linksboven in zie je ook nog sokjes; die vergat ik apart op de foto te zetten.

img_4782

De grotere Koeka etui is ons verschoningstasje. Hierin zitten een XXL hydrofiel, een normale hydrofiel (allebei van Aden + Anaïs) en een paar luiertjes – meestal een stuk of vijf. Die XXL hydrofiel gebruik ik als ik Morris in het openbaar voed, maar ook als onderlegger als ik hem ergens moet verschonen of als dekentje in de kinderwagen als het toch te fris blijkt te zijn. 

img_4784

En luierdoekjes en geparfumeerde luierzakjes. Die geparfumeerde luierzakjes vind ik echt een ontzettende aanrader. Hoef je je nooit ergens ongemakkelijk te voelen als je een luiertje weg wilt gooien, en daarnaast zijn ze ook handig voor als Morris bijvoorbeeld zijn kleertjes ondergespuugd heeft. Dan stop ik ze in zo’n zakje tot we thuis zijn om te voorkomen dat de rest van de tas ook vies wordt of een beetje zurig gaat ruiken!

img_4785

Zo zien die twee etuitjes er dan samen uit.

img_4787

En zo onze tas als hij ingepakt is. We gebruiken een Prada reistas als luiertas. Hij is van buiten en van binnen heel goed schoon te maken, waterbestendig en is erg ruim. Het enige nadeel is dus dat hij vanbinnen weinig aparte vakjes heeft, waardoor we de Koeka tasjes gebruiken, maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg. Wellicht dat ik die tasjes ooit nog vervang voor twee wat mooiere exemplaren, maar ik vind het voor nu perfect zo en vooral heel handig dat die etuitjes doorzichtig zijn; zo ben je nooit lang aan het zoeken voor je hetgeen gevonden hebt wat je zocht. Ik vind deze tas een ontzettende aanrader! Hij is súperpraktisch en ik vind hem erg mooi – maargoed, dat is natuurlijk persoonlijk, en smaken verschillen. Het was een prijzige aankoop, maar wel een waarvan we waarschijnlijk nog jaren plezier gaan hebben. Als hij geen dienst meer hoeft te doen als luiertas is hij ook erg handig als reistas – zo is hij tenslotte oorspronkelijk ook bedoeld!

En dan is dit wat ik standaard allemaal met me meeneem! Voor ons zijn dit de musthaves voor onderweg. Ik heb ook altijd nog een extra setje kleren bij voor ongelukjes, maar die stop ik er altijd in net voordat we weggaan. Wat je hier op de foto’s ziet, zit er gewoon altijd in!

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat ik allemaal met me meesleep als ik – of wij – met Morris op pad ga(an)! Ziet jouw luiertas er min of meer hetzelfde uit? Of neem jij juist totaal andere dingen mee? Ik ben benieuwd! Bedankt voor het lezen. X

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • Mandy

  Leuk artikel! Bij mij zit ongeveer hetzelfde erin. Op een tepelhoedje na, die gebruik ik en kan ik dus niet vergeten als we op pad gaan. Maar wat zijn die etuis van Koeka handig! Waar heb je die vandaan als ik vragen mag? Ik stop sommige dingen nu in diepvrieszakjes. Die zijn ook wat ruimer en doorzichtig maar niet zo stevig. Gebruik trouwens een cowboysbag luiertas, ook erg fijn!

  • Michelle

   Die etuitjes van Koeka krijg je bij hun producten. Ik geloof dat hier een wiegdeken en een omslagdoek inzaten. Ik heb ook nog grotere van de ledikantdeken en voetenzak. Echt ideale dingen zijn dat!

   • Mandy

    Ah ok, dank je. Lijken mij zeker handig!

 • Mathiske

  Leuk! Wat georganiseerd. Onze luiertas is een bende omdat mijn man er ook in rommelt.. haha we hebben zo’n beetje hetzelfde er in zitten. Ik heb nog een reserve Sophie de giraf en een lepeltje om te eten. Maar die is nog niet van toepassing bij jullie.

 • Michelle

  Ik vond het eigenlijk nog wel meevallen met het georganiseerde! Wij hadden het eerst ook allemaal los erin maar ik word daar een beetje onrustig van, dus dan maar zo. Haha. Ja die is inderdaad ook erg mee. Sowieso gewoon fijn als een tas langer dienst doet dan alleen als luiertas!

 • Roos

  Wat ik echt onmisbaar vind is een verschoning matje. Ik vind het onfris om mijn kind zo op een openbare verschoning kussen te leggen. Voor hetzelfde geld ligt hij met zijn hoofd waar even daarvoor een peuter met een walmende poep luier lag. Ook heb ik echt altijd in elke tas desinfecterende handgel mee. Verder heb ik er altijd een deo en een flesje water mee. En van die pocket verpakking carvan cevitam voor als een van de oudste dorst krijgen. 🙂

 • Isa

  Leuk artikel! Hier zit ongeveer hetzelfde in de tas. Handig die etuitjes, ik heb ze hier ook liggen, ga ze ook maar eens overwegen voor in de tas. Mooie tas ook trouwens, ik houd wel van dat ‘neutrale’ 😉

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!