WELKE APPARATUUR GEBRUIK IK VOOR MIJN BLOG?

 In Blog

Ik blog inmiddels bijna drie jaar. DRIE jaar. Soms voelt het alsof ik gisteren pas begonnen, maar als ik naar de statistieken kijk en zie dat er in de afgelopen drie jaar zo’n 600 artikelen online staan die ik allemaal zelf geschreven heb is dat ook wel weer een eye-opener. Ik krijg vaak vragen over welke apparatuur ik precies gebruik voor mijn blog en Instagram account. Waarmee maak ik foto’s? Welke camera gebruik om te vloggen? En waar bewerk ik die video’s op? Vandaag meer over de apparatuur die ik gebruik en waarom.

iPhone X

Het apparaat wat ik by far het meeste gebruik voor zowel mijn blog als Instagram is mijn iPhone X. Tot vlak voor de zomervakantie maakte ik gebruik van mijn iPhone 7 plus, waar ik overigens hartstikke tevreden over was, maar ik besloot toch een X aan te schaffen voor de camera en daar ben ik nog steeds heel erg blij om. 90 procent van de foto’s die je ziet, zowel hier als op Instagram, zijn met mijn iPhone gemaakt. De portretfunctie gebruik ik vrijwel continu en maakt naar mijn mening ook echt heel mooie foto’s. Niet te vergelijken met die van een echt goede spiegelreflex, maar voor mij meer dan prima. Ik krijg heel vaak vragen over welke camera ik gebruik, en ik antwoord vrijwel altijd dat dat mijn iPhone is. Ik zweer bij Apple, al denk ik ook dat dat te maken heeft met gewenning, maar zou echt niet anders meer willen. Enige nadeel aan deze telefoons vind ik de batterij, maar ik denk dat dat een logisch gevolg is van het ding gewoon veel gebruiken. Qua apps is mijn telefoon trouwens verbazingwekkend leeg: ik gebruik vooral Mail, Whatsapp, Instagram, WeatherPro Premium, WordPress, Flitsmeister en Spotify héél veel, maar heb bijvoorbeeld geen apps voor fotobewerking ofzoiets, want dat doe ik allemaal lekker basic in Instagram zelf, als ik het al doe. Afijn; dat is een zijspoor. De iPhone X dus. Wat mij betreft een toptelefoon.

Macbook Pro

Mijn andere grote Apple vriend is mijn Macbook Pro. Ik gebruik mijn laptop letterlijk voor alles. Om thuis in te kunnen bellen voor mijn werk, maar ook om mijn artikelen op te tikken, foto’s te bewerken en vlogs te editen. Hij is qua geheugen eigenlijk net niet zwaar genoeg, maar ik gebruik altijd twee harde schijven van WD Elements waarop ik al het beeldmateriaal opsla zodat het niet verdwijnt als mijn laptop een keer kuren heeft – zoals vorige week met de vlog bijvoorbeeld. Op kantoor werk ik op een Microsoft desktop, en daar is helemaal niks mis mee en het werkt prima, maar ik vind Apple qua besturing extreem eenvoudig. Het komt ontzettend overeen met mijn iPhone en is superoverzichtelijk. Ik hoor van mensen die altijd op Microsoft werken dat ze dat juist totaal niet vinden, dus ook hier zal het een kwestie van gewenning zijn, maar wat mijn laptop betreft kan ik me niet voorstellen dat ik het ooit nog zonder Macbook zal doen. Er staat op het moment wel een iMac hoog op mijn lijstje vanwege de grootte van het scherm ook, maar je moet wat te wensen overhouden zullen we maar zeggen.

Sony Cybershot DSC-HX90V

Toen ik begon met vloggen deed ik dat in eerste instantie met mijn iPhone. Ik wilde eerst maar eens zien of ik het überhaupt iets zou vinden voor ik een vlogcamera aan zou schaffen. Vorig jaar besloot dat ik er wat meer wilde gaan doen, maar vond ik het nog steeds een ding om bijna duizend piek uit te geven aan een echt goede vlogcamera terwijl ik nog niet helemaal wist hoe het geheel precies vorm zou gaan krijgen. Ik liet me voorlichten bij een winkel hier in Uden waar we goede ervaringen mee hebben, en zij adviseerden me de Sony Cybershot DSC-HX90V. Een betaalbare vlogcamera die doet wat ie moet doen en eenvoudig is in gebruik. Ik vlog er inmiddels een hele poos mee en ben er tevreden over. Ik denk niet dat ie het allermooiste, scherpste beeld heeft, maar voor wat ie kost vind ik het een goed apparaat. Hij maakt overigens ook heel mooie foto’s, maar omdat ik geen ster ben in het verbinden van mijn camera aan mijn telefoon of laptop – dan schijnt het overzetten heel gemakkelijk te zijn – en ik dat dan teveel gedoe vind, gebruik ik deze camera eigenlijk alleen om mee te filmen.

Canon EOS 100D

Tot slot mijn spiegelreflexcamera. Die heb ik inmiddels vier jaar en gebruikte ik voorheen erg veel, maar sinds ik mijn iPhone X heb is hij de kast eigenlijk niet uit geweest. Ik geloof dat deze überhaupt niet meer verkocht wordt ook. Met deze camera hebben we tijdens allebei mijn zwangerschappen de buikfoto’s gemaakt, en qua kwaliteit maakt hij in dat opzicht ook wel mooiere foto’s dan een telefoon, vooral als je in wilt zoomen, maar het is niet zo’n handzaam apparaat als de iPhone is, en dus merk ik dat ik hem tegenwoordig toch wel een beetje links laat liggen. Kan ook komen doordat ik er geen andere lenzen bij heb aangeschaft dan die er al bij zaten en de mogelijkheden in dat opzicht dus wat beperkter zijn, plús dat ik gewoon nul kaas heb gegeten van al die instellingen die erop zitten. Ik zou me er eigenlijk eens goed in moeten verdiepen, net als in mijn vlogcamera, maar tot op heden doe ik qua instellingen maar wat. Best zonde nu ik er over nadenk. Note to self dus; ik denk dat ik dan uit zowel de vlogcamera als de spiegelreflex veel meer zou kunnen halen.

Tot zover de apparaten die ik gebruik om te kunnen bloggen. Vier stuks dus, waarvan er drie intensief gebruikt worden. Nu ik weer aan het weekvloggen ben heb ik mijn vlogcamera altijd bij me, en zonder mijn telefoon ga ik sowieso niet echt ergens heen. Ik gebruik geen lampen of dat soort dingen; daarvoor maak ik te weinig productfoto’s, en ook geen aparte apps om dingen te bewerken of iets dergelijks. Wat dat betreft valt het dus wel mee geloof ik!

Ik ben benieuwd of jullie ook Apple liefhebbers zijn, of juist veel lieverd Android gebruiken? Bedankt voor het lezen weer!

 

 

 

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Sabine

  #teamapple geweldige producten, lekker makkelijk. Daarnaast gebruik ik mijn spiegelreflex heel veel, vooral op vakantie. Prachtige foto’s om een fotoboek mee te maken!

 • Min Min

  Ook #teamapple en dol op mijn systeemcamera van Sony (a6000, de a5100 heeft een heel handige slipscreen). Voor foto’s te bewegen gebruik ik het liefst Lightroom van Adobe voor mijn iPhone en Macbook. Als je wilt investeren/verdiepen in fotografie is Lightroom het echt waard.

  • bijzonderkleinwonder

   Ik weet dus niet eens het verschil tussen een systeem- en spiegelreflex. Heb het hele Adobe pakket op mijn laptop omdat ik dat nodig heb voor Walk Digital. Werk dus wel veel met Lightroom, Illustrator, Photoshop en Indesign!

 • Jade

  Zie ik daar nou een klein buikje op de foto?:)

 • Mandy

  Hier ook een Apple fan! Ik zou ook niet meer zonder mijn Macbook kunnen. Heb hem al heel wat jaren en zou eigenlijk een nieuwe willen, maar die staat ook nog even op mijn wensenlijstje vanwege de prijs 😉

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!