ZO MOEDER, ZO ZOON

 In Outfits, Review, Zwangerschap

Ik heb geen dochter, en die krijg ik voorlopig ook niet, maar ondanks dat ik geen échte mini-me heb, vind ik het wel heel leuk om wat Morris en ik dragen enigszins op elkaar af te stemmen als we de deur uit gaan. We gaan Morris niet in jurkjes hijsen hoor, no worries, dat is niet zo ons ding, maar er zijn genóég stijltjes die ik voor zowel hem als mezelf heel leuk vind. Een streepje, een kraagje, denim.. Wat dat betreft is er genoeg wat voor zowel mama als zoon kan!

Dat ik er heel erg van kan genieten Morris leuk aan te kleden is voor jullie allang geen geheim meer. Op de ruim 11 maanden dat hij op deze aardbol  heeft hij al ontelbaar veel kledingstukken versleten, in bijna VIJF maten! Hij groeit als kool! Inmiddels is hij allang geen minibaby meer en heeft hij een ander stijltje dan hij de eerste maanden had. Toen koos ik voor hem vooral voor heel zachte joggingbroekjes, vaak met ‘n gezellig printje, met daarop een basic shirt. Ik ging met name voor supercomfortabele stukken die praktisch waren voor een baby die nog vooral op zijn ruggetje lag. Nu hij over drie weken EEN JAAR (!) wordt merk ik dat die joggingbroekjes niet meer de boventoon voeren in zijn kledingkast. Net zo vaak ga ik voor een spijkerbroekje of een five pocket in een kleurtje – grijs, donkerblauw en groen zijn favoriet – maar dan wél altijd van een zachte kwaliteit. Stugge broekjes zijn met een lopende en kruipende baby die letterlijk continu in beweging is gewoon niet praktisch, en daarbij vind ik dat een beetje zielig. Ik heb wel eens zo’n stugge miskoop gedaan hoor. Trok ik hem zijn kleren uit als hij naar bed moest, stonden de groeven van het broekje in zijn beentjes. Dus. Loedermoeder alert. Wel een wijze les: altijd eerst even voelen óf – bij online inslaan – kijken of er genoeg elastan in een modelletje zit, en bij twijfel dus gewoon niet doen, want stug is niet lekker.

Afijn: afgelopen maand mocht ik wat spulletjes uitzoeken bij Noppies voor Morris en voor mezelf, en ik besloot dus een béétje in hetzelfde thema te blijven. We kregen een spijkerjasje, en daarbij mocht ik een setje uitkiezen. Ik ging voor ons allebei voor een spijkerbroek met een gestreept shirt. Ik had zelf geen Noppies positiebroek, en Morris was ook nog niet verder gekomen dan de zachte broekjes, dus dat leek me een goede keuze om eens te proberen. Beide broeken zijn niet goedkoop, en ik was benieuwd of dat ook écht merkbaar zou zijn in de kwaliteit en het draagcomfort. Voor onder het jasje en op de spijkerbroeken koos ik voor ons allebei een gestreept shirt. Die van mij donkerblauw met wit, die van Morris zwart met wit, met een blauwe opdruk.Anne maakte foto’s van ons in onze nieuwe setjes, en ik vind ze zooo leuk! Als ik de kleding ruk zou vinden zou ik dat ook zeggen, ik word voor mijn eerlijke mening tenslotte niet betaald;), maar dat is gelukkig niet het geval. Voor Morris wist ik dat het een geslaagd ding zou zijn omdat hij al zo veel Noppies draagt, maar voor mezelf viel dat nog even te bezien. Ik bestelde de spulletjes allemaal in de webshop van Noppies  (klik!) – die overigens echt méga is – en het was hartstikke snel binnen. Dat zijn sowieso al pluspunten, want als het op online winkelen aankomt heb ik bar weinig geduld wat de levertijden betreft. Ik kan me niet heugen dat ik voor het laatst een spijkerjasje had, maar het is echt een ideaal ding om even gauw aan te schieten, voor zowel mezelf als voor Morris en ik vind ze zó leuk. Er zit trouwens in allebei elastomeer, waardoor ze net als de broeken lekker stretchy zijn. Ik weet dat sommige mensen dat niet zo fijn vinden, maar ik houd daar echt van. Een beetje kunnen bewegen is niet gek, en al helemaal niet als je een superactieve bijna-dreumes bent, of een zwangere bijna-dreumes tillende moeder. De positiebroek die ik uitkoos is oprecht de fijnste die ik in mijn kast heb. De band is goed te verstellen, hij knelt nergens, is lekker elastisch, en de buikband is heel zacht maar wel súperstevig. Ik heb ‘m sinds ik de broek heb letterlijk bijna onafgebroken aangehad en ik ben écht fan. Vind hem wat dat betreft de investering dus zeker waard. Tijdens de zwangerschap van Morris kocht ik een stuk of zes(?!) goedkopere broeken, maar achteraf had ik er liever drie van deze gehad. Weer een leer voor de volgende keer dus! De kwaliteit is precies zoals ik van Noppies gewend ben. Ik kan wassen, drogen en strijken tot ik een ons weeg, maar daar is niets van te zien en dat vind ik top.

Pas jij je outfit wel eens ‘n beetje aan op die van je kinderen en andersom? Of juist helemaal niet? Ik ben wel benieuwd of meer moeders dat doen! Niet perse helemaal matchy hoor, maar dat je net even bij elkaar past qua kleur ofzoiets? Van mij is het echt een beetje ‘n tic geworden!

Bedankt voor het lezen!

*De kleding op de foto’s in dit artikel heb ik van Noppies gekregen – dit artikel is verder niet gesponsord!

Ik schreef ook een stukje voor het online magazine van Noppies! Dat kun je hier (KLIK!) lezen!.

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • Isa

  De foto’s zijn echt prachtig. Ik vind het ook altijd leuk om onze outfits een beetje op elkaar af te stemmen. En ik altijd maar denken dat alleen meisjes-mama’s dat doen, haha. Jullie setjes zijn super leuk. Sowieso fan van Noppies. Hun webshop vind ik ook echt een dikke plus.

 • Margot

  Wat zien jullie er leuk uit zo! En ik ben ook fan van Noppies, de eerste kleertjes voor ons kleintje zijn al binnen en ook voor mezelf heb ik wat fijne items,

 • Marieke

  Leuk dat je jullie kleding zo op elkaar afstemd!
  Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht om dat te doen.. Je brengt me op ideeën. 😉

 • Mandy

  Super leuk! Zijn weer hele mooie foto’s! Familie en vrienden moeten vaak lachen omdat wij bijna altijd allemaal blauw dragen 😉 Ook wit en grijs komt veel voor in onze kledingkasten. Dus ja, ook ongemerkt, zijn we vaak op elkaar afgestemd!

 • Ik vind noppies gewoon echt top. Inderdaad met feestjes hebben we soms allemaal donkerblauw aan haha. Fijne kleur en kunnen we allemaal goed hebben. Nu gaan we op zoek naar matchende allstars haha

 • Mare

  Super mooie foto’s en wat jammer dat Noppies geen gewone dameskleding verkoopt.

 • Jeanne

  Wauw! Wat een prachtige foto’s, stuk voor stuk!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!