ZWANGERSCHAPSSHOOT

 In Gezin, Moederschap, Zwangerschap

Mijn zwangerschap ligt inmiddels alweer twee weken achter ons! Benjamin is vandaag twee weken en één dag bij ons, en inmiddels zijn de zwangerschapskilo’s en daarmee ook de zwangere buik als sneeuw voor de zon verdwenen. Het is nooit een geheim geweest dat ik zwanger zijn écht heel erg leuk vind, dus het zal je niet verbazen als ik zeg dat ik die buik en dat leven onder mijn hart behoorlijk mis. Had ik na de geboorte van Morris ook, dus ik weet dat dit ook wel over gaat, maar het is voor nu nog even gek dat mijn buik weer leeg is en ik mijn lijf weer voor mij alleen heb. Ik vond het veel gezelliger om te moeten delen met mijn mini inwonertje!

Toen ik het daar met Koen over had besloten we samen de foto’s van onze zwangerschapsshoot nog eens terug te kijken. Toen we die foto’s lieten maken was ik ruim 36 weken zwanger, dus heel veel ‘dikker’ dan op die foto’s ben ik niet geworden, en ik vind die beelden zo bijzonder om te zien. Júist nu Benjamin er is en het leven van toen mijlenver achter ons lijkt te liggen vind ik het mooi om terug te kijken naar toen we nog een gezin van drie waren, vol verwachting van wat zou gaan komen. Roos zei aan het einde van mijn zwangerschap zo mooi: ‘je bent nu een stel met kind, en zometeen een gezin van vier’, en dat klinkt lekker cryptisch, maar nu Benjamin er is snap ik dus wel echt precies wat ze daarmee bedoelde. Ik realiseerde me, terwijl we de foto’s bekeken, ineens dat ik hier helemaal nog geen artikeltje over geschreven heb! Ik heb een aantal foto’s gedeeld op Instagram, maar het overgrote deel hebben jullie gewoon nog helemaal niet gezien. Grote schande toch? In het kader van beter laat dan nooit leek het me vandaag dus eindelijk tijd voor het resultaat van onze zwangerschapsshoot! Anne, van Anne Verhoeven Photography, maakte weer foto’s van ons, en we zijn er dolblij mee. Er zitten zelfs twee fotootjes bij met mama, omdat zij meeging voor het geval Morrisje er geen zin in had, en die zijn me nu al zo dierbaar. Ik laat ze aan jullie zien!

En dat waren ze.. Anne heeft inmiddels al heel vaak foto’s van ons gemaakt, maar ze vervelen nooit en ik ben met ze allemaal even blij. De zwangerschapsshoot tijdens mijn eerste zwangerschap, de foto’s voor de bekendmaking van de komst van broertje, deze zwangerschapsshoot, en ondertussen heeft ze ook foto’s gemaakt van ons gezin van vier! Die houden jullie uiteraard nog van me tegoed! Voor nu ben ik weer ontzettend blij met deze herinnering. ZO bijzonder dat datzelfde ventje wat op deze plaatjes nog in mijn buik woonde nu tevreden naast mij ligt te slapen. Cliché, maar oh zo waar!

Ik ben benieuwd wat jullie van de foto’s vinden! Lieten jullie je zwangerschap vastleggen?

Bedankt voor het lezen!

 

 

 

Recommended Posts
Showing 14 comments
 • Claudia

  Prachtig! Vooral waar Morris je buik knuffelt <3

  Ik heb ook een zwangerschapsshoot gedaan en die foto's blijven inderdaad zo bijzonder.. zou het een volgende keer zeker weer doen. Ik vond bet trouwens ook heel leuk om zwanger te zijn, was zo verdrietig de dag voor mijn inleiding dat het voorbij was.

 • Isa

  Echt heel mooi! Om trots op te zijn.

 • Amanda

  Hele mooie foto’s. Complimenten voor Anne want ze legt alles op het juiste moment en de juiste manier vast. En dan niet te spreken over die gelukkige koppies van jullie, werkelijk prachtig. Ik heb geen foto’s laten maken van mn zwangerschap en van mn bevalling (naar mijn idee was dat nog niet zo’n hoe zeg je dat hype is niet het juiste woord maar you know what i mean) ik heb daar achteraf ontzettend veel spijt van en zou dat echt heel graag nog eens over doen. Ik zou dan alles vastleggen zoals ik dat nu zelf doe voor de kinderen. Ik vind het prachtig.

  Ben ontzettend benieuwd naar jullie geboorte foto’s (mocht je die nog delen) en natuurlijk als gezin van 4

  Liefs x

 • Esther

  Pra htige foto’s! En fijn dat het zo goed gaat. Ben ook benieuwd naar de geboorte reportage. Zeker iets wat ik zou overwegen.
  Vind trouwens alleen dat mensen met 1 kindje ook gewoon een gezinnetje zijn en geen stel met kind 🙂

  • bijzonderkleinwonder

   Geboortereportage vind ik écht een aanrader. Foto’s gisteren ontvangen en ben er zo blij mee. Komt uiteraard nog een artikel over online. Oh maar dat ben ik ook hartstikke met je eens! Het is meer een symbolische omschrijving van de gevoelsmatige verandering, zoals ik het ervaar. Ik vond ons net zo goed een gezin toen Benjamin er nog niet was hoor:)!

  • Sabine

   Helemooie foto’s! En eens: ik vind ook dat je met 1 kindje ook een volwaardig gezin bent :).

 • Wendy

  Wat een prachtige foto’s! Fijn om zo’n mooie herinnering te hebben.

 • Mandy

  Prachtige foto’s!! En ook een prachtige plek om foto’s te maken!

 • Kirsten

  Wat een prachtige foto’s! Jullie stralen allemaal 🙂

 • Margot

  Wat een prachtige foto’s! En dat leven missen in je huis herken ik helemaal! Wij hebben ook foto’s laten maken town ik zwanger was, maar ik vind het een heel goed idee om dat weer te doen mocht ik ooit nog eens zwanger worden.

 • Lieke van Veen

  Wauw wat een prachtige foto’s!

 • Martha

  Ik snap je beschrijving wel, van stel naar gezin. Niet dat je idd met 1 kind geen gezin vormt, maar meer gevoelsmatig.
  Prachtige foto’s overigens en erg leuk dat je nu wat mooie foto’s hebt met je moeder erbij, ik kan me voorstellen dat ze je dierbaar zijn…

 • Elvira

  Wat een ontzettend mooie foto’s van jullie samen ♡ Een prachtige herinnering voor later!

 • Hilde

  Prachtige foto’s! Wij hebben laatst met de familie ook in de heide een fotoshoot gehad, helaas kwam er al gauw een hele boze boswachter aan die ons wegstuurde, gelukkig mochten we nog 1 foto afmaken… en de rest v/d foto’s in het bos geschoten! 😉

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!