Zwangerschapsupdate: 11 weken zwanger!

 In Zwangerschap, Zwangerschapsupdate

Afgelopen week was ik alweer 11 weken zwanger. Op een of andere manier zijn de weken voorbij gevlogen. Ik wist al met iets meer dan drie weken dat ik zwanger was, dus inmiddels weten we al bijna twee maanden dat we een kindje krijgen. Ik wil graag wekelijks een zwangerschapsupdate online plaatsen. Mits er iets te melden valt natuurlijk. In het begin zal dat ook nog wel eens eens per twee weken zijn, maar met name verder in de zwangerschap hoop ik dat één keer per week relevant gaat zijn! De ene keer zal die natuurlijk wat langer zijn dan de ander!

Dus. Week 11.

Buikfoto week 11 - klein

Het idee voor de foto-updates zoals hierboven heb ik een klein beetje afgekeken bij Manon van LittleWonderWorld! Ik vind het zo leuk om van iedere week zo’n foto met korte updates te maken, om uiteindelijk een overzicht van 30 weken zwangerschap te hebben (de eerste 10 weken heb ik alleen wat iphonekiekjes gemaakt).

Allereerst; wat vind ik zwanger zijn leuk! Het is zo bijzonder om te zien hoe je lichaam verandert. Ik ben in week 11 met name echt knéttermoe. De misselijkheid wordt wat minder, maar men het lijkt wel of ik nooit genoeg slaap kan krijgen. Had ik voor mijn zwangerschap vaak problemen met slapen – ik kwam nooit veel verder dan 4, max 5 uur – en functioneerde ik daar hartstikke prima onder, nu ben ik zelfs na 9 uur slaap niet vooruit te branden. Verder voel ik me eigenlijk hartstikke prima. Ik ben véél rustiger dan voorheen in de zin van dat ik me niet zo gauw druk maak. Ik vind het allemaal wel goed. We hebben begin deze week ook de termijnecho, en die ziet er weer super uit. Frummel ligt alle kanten op te stuiteren en is druk bezig z’n armpjes en beentjes te bewegen, dus meten is een beetje lastig voor de verloskundige, maar wij zijn allang blij en vooral heel erg gerustgesteld dat hij het zo goed doet.

termijnecho

Een ander heel belangrijk ding deze week: HONGER. Het is echt niet normaal maar ik kan blijven spaaien. Bunkeren tot ik erbij neerval. Een bouwvakker is er niks bij. Als ik mijn eten goed en wel achter de kiezen heb begin ik alweer trek te krijgen! 9 van de 10 keer neem ik dan niets, of een stukje fruit om de trek mee te stillen, want anders kun je me over 30 weken rollen. Ik moet daar heel erg aan wennen. Vooral ook omdat ik voor mijn zwangerschap zó lang bezig ben geweest met extreem gezond eten en afvallen, vind ik het nu af en toe best een dingetje dat ik me niet altijd even goed in kan houden. Ik had voordat ik zwanger was al anderhalf jaar geen boterhammetje op; nu zijn de broden niet aan te slepen. Ach, het hoort er allemaal bij. Ik ben ondertussen iets meer dan een kilo aangekomen en daar kan ik prima mee leven. Alles voor het goede doel:)! Mijn broeken passen overigens ondanks die ene kilo allemaal al niet meer! Ik heb even geprobeerd te stiekjestruc uit te halen, maar ik stoorde me aan die gekke bobbel die je dan toch onder m’n shirt zag, dus ik heb ondertussen wat zwangerschapsbroeken van de Hennes en Mamalicious aangeschaft. Goddelijk zitten ze, en het staat echt stukken mooier.

In onze omgeving is ondertussen iedereen op de hoogte, en oh wat vind ik dat leuk! Over het algemeen wordt er superlief gereageerd, en heel erg met ons meegeleefd. Ik krijg dagelijks appjes van mensen over hoe het met me gaat; vaak juist van diegenen van wie ik het van te voren nooit verwacht had. Heel bijzonder om te voelen hoe blij iedereen voor ons is.

Ik vond de afgelopen week fijn. Ik voelde me een stuk beter en ben vooral héél erg aan het genieten van het zwanger zijn. Van onzekerheid heb ik tot mijn grote verbazing heel weinig last; ik geloof echt heel sterk dat alles helemaal goed gaat komen met onze frummel.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!