Zwangerschapsupdate: week 15 t/m 17!

 In Persoonlijk, Zwangerschap

Inmiddels bevinden we ons alweer in de 18e week van mijn zwangerschap, dus het leek me wel weer tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate! Bij deze dus een korte recap van week 15, 16 en 17.

Week 15 was een heel bijzondere week! We kwamen er aan het einde van deze week namelijk achter dat we een jongetje verwachten, en vertelden dat met een gender reveal cake aan onze gezinnen en beste vrienden. Daarover hebben jullie inmiddels al een artikel kunnen lezen. Mijn vijftiende zwangerschapsweek was verder eigenlijk gewoon helemaal prima. Alles gaat goed! Ik voel me vooral continu intens gelukkig. De misselijkheid is ondertussen helemaal verdwenen, en dat is, ondanks dat ik het allemaal niet als heel dramatisch heb ervaren, echt wel heel erg fijn!

Buikfoto week 15

Met name het einde van week 16 verloopt een stukje turbulenter, vanwege het gedoe met mijn verloskundigenpraktijk, waar ik ook al eerder over schreef. Met 15 weken en 5 dagen hebben we de 16 weken controle, en ik voel me er zo ongemakkelijk bij dat ik besluit over te stappen. Dat kan gelukkig heel snel, en ik ben opgelucht als dat allemaal weer geregeld is. We maken ook de afspraak voor de 20 weken echo. Op dinsdag 22 december worden we verwacht in het ziekenhuis. Gek genoeg vind ik dat helemaal niet eng, maar kijk ik er juist heel erg naar uit. Verder groeien we gewoon lekker door deze week. En mijn borsten jongens, echt, misschien is het TMI, maar ik heb soms het gevoel dat ze uit hun velletje knappen! Voor het oog is het wel gezellig, maar voor m’n gevoel zijn het net twee gigantische blauwe plekken!

Week 17 is een fijne week. We zijn voor mijn gevoel heel bewust bezig met deze zwangerschap, en dat voelt goed. Koen smeert heel plichtsgetrouw iedere avond mijn buik in, en dat is een van mijn favoriete momentjes van de dag. Overdag doen we natuurlijk allebei gewoon ons ding en gaat het ‘normale’ leven, ondanks mijn hard groeiende buikje, gewoon door, dus ik vind het heel fijn om zo ‘s avonds even samen met de baby bezig te zijn, al is het maar een paar minuutjes.

Ik ben deze week nog steeds erg moe – gaat dat überhaupt nog minder worden? – maar neem op tijd rust en kan er dan heel prima mee omgaan. Wel vraag ik me iedere nacht af wat er in hemelsnaam met mijn blaas aan de hand is. Ik moet er minimaal twee keer uit om te plassen, terwijl ik dat voorheen nooit hoefde. Ik ben benieuwd hoe dat zich de komende weken gaat ontwikkelen. ‘s Avonds als ik eenmaal op de bank zit zijn mijn voeten ook niet meer om aan te gluren. Helemaal vol vocht, net van die olifantenpootjes! Op zich verbaast me dat niet zo. Mijn handen en voeten zwellen sowieso altijd snel op – na een vlucht van een uurtje kan ik m’n schoenen vaak al niet meer aan – dus ik had dit ‘kwaaltje’ wel verwacht. Heb er overigens helemaal geen last van hoor. Gewoon hakken uit en Uggs aan!

Eind deze week stond ook de eerste afspraak bij de nieuwe verloskundige gepland en dat was heel eigenlijk wel heel erg leuk. Mijn buik is een beetje bovengemiddeld volgens haar metingen – mijn baarmoeder is wat groter dan ‘normaal’ met deze termijn – maar dat was verder allemaal niet zo heel schokkend. Het was weer geweldig om het hartje van onze kleine spruit te mogen horen. Tenslotte vierden we eind deze week ook al Sinterklaas, terwijl 5 december in week 18 valt. Bij mijn oma’tje mochten we op 2 december al pakjes uit komen pakken, en Frummeltje is nú al verwend!

Buikfoto week 17

Ik geloof dat het ‘m zo wel weer was voor deze keer! Tot de volgende update:)! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Sheela

  Mijn vermoeidheid werd ook pas na een hele tijd minder. Ik voelde me het beste toen ik ongeveer 4,5 a 5 maanden zwanger was, tot een maand of 7 daarna waren het echt de laatste loodjes. 😉
  Haha wel heel herkenbaar mijn cupmaat groeide ook 3! maten toen ik zwanger was. Maar het veert wel allemaal weer terug hoor.
  Je hebt wel een hele mooie buik, als ik jou zie dan mis ik de mijne haha!

  • Michelle

   Nou dat geeft de burger weer moed! Haha. Ach en als het niet minder wordt overleven we ‘t ook wel weer. Hahaha ja niet normaal he! Ik schrik er af en toe zelf van als ik naar beneden kijk! Alsof ze niet bij mij horen. Ben benieuwd of ze straks inderdaad weer verdwijnen. Wat lief, dankjewel❤️.

 • Liess

  Ik zit nu in week 22 en ben nogsteeds altijd moe! Gewoon lekker je rust pakken als dat nodig is!

  • Michelle

   Vervelend dat het bij jou ook niet weg is gegaan! Wel heel leuk, jij loopt dus een maandje op mij voor!

 • Hanna @ eenbezigbijtje

  Fijn dat het goed gaat en verder lekker rustig aan doen en zo veel mogelijk rust pakken.

  • Michelle

   Thanks voor je reactie Hanna! Ik probeer inderdaad echt gewoon even niets te doen op momentjes dat dat kan. Is lastig voor zo’n druktemaker als ik, maar voel wel dat het gewoon nodig is:)!

 • Simone

  Leuk om te lezen. Af en toe lekker toegeven aan de vermoeidheid en wat meer slapen. Ik sliep tijdens mijn zwangerschap soms wel 10 uur per nacht.

  • Michelle

   Heel herkenbaar Simone! Ik kan soms om 22.00 echt al min of meer comateus zijn, en dan om 8.00 met heel veel pijn en moeite opstaan, terwijl ik voorheen al om 6.00 stond te springen naast m’n bed. Ach, het zal er wel bij horen:)!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!