Zwangerschapsupdate: week 18 t/m 20!

 In Baby, Persoonlijk, Zwangerschap, Zwangerschapsupdate

En dan ben je zomaar ineens op de helft van je zwangerschap. Waar blijft de tijd? De afgelopen 20 weken zijn voorbij gevlogen. Heel spannend waren ze eigenlijk niet. Ik ben inmiddels gewend aan het ‘zwanger zijn’, en we hebben een fijn ritme te pakken, maar het leek me toch leuk weer een update van de afgelopen weken te tikken!

Week 18 en 19 zijn om héél eerlijk te zijn totaal niet noemenswaardig. Ik krijg er geen kwaaltjes bij, maar word ook niet minder moe, en doe gewoon lekker mijn ding. In week 18 vieren we pakjesavond met mijn ouders, broertje en schoonzusje. Naast dat we zelf allebei hartstikke verwend worden, krijgen we ook wat superleuke cadeautjes voor Frummel. Op een of andere manier hoort hij er voor ons allemaal echt al een beetje bij. Nog veilig in mijn buik, maar toch ook al zo onderdeel van ons gezin. We krijgen onder andere een práchtige babyblauwe wikkelcape van Koeka, en een hele gave zwartwitte ledikantdeken van CarlijnQ. Ik geniet zo van alle mooie spulletjes die we al voor Frummeltje gekocht of gekregen hebben. Dat maakt het voor mijn gevoel allemaal net wat concreter en tastbaarder ofzo.

In week 19 staat Babypark met een joekel van een vrachtwagen voor de deur om de box, kinderwagen en autostoel te bezorgen. Wat is dat genieten zeg. Nog geen minuut nadat de bezorger de dozen binnen heeft neergezet zit ik ze op mijn knieën los te pulken. Ik zet meteen zelf de kinderwagen in elkaar – iets met totaal geen geduld hebben – en ga er dan dolgelukkig naar zitten staren vanaf de bank. We hebben gekozen voor een kinderwagen van Dubatti, omdat die net als de Joolz wat hoger is, en omdat we die zelf helemaal konden samenstellen qua kleur. Ik ben er ZO blij mee. De maxi-cosi is de Cloud Q van Cybex, met een Q-FIX Isofix onderstel voor in de auto. Die vonden we vooral qua design heel erg mooi. Zoals beloofd is daarvan een artikeltje onderweg! Daarin zal ik ze allebei uitgebreid laten zien. Deze week gaan we ook op pad voor de babykamer. De meubeltjes staan al een hele poos, maar verder is er nog niets gebeurt. We zoeken vloerbedekking en gordijntjes uit, en doen wat inspiratie op voor de aankleding.  Deze week voel ik Frummel ook voor het eerst bewegen, en wat is het een gek idee dat datgene wat ik voel gewoon getrappel en gedraai van onze zoon is. Ik kan er maar niet over uit.

Week 20 is een bijzondere week – de aanloop naar kerst. We hebben de 20-wekenecho, en zo nuchter als ik van te voren was, zo spannend ik het ‘s ochtends ineens vind. Ik heb vooral heel veel zin om ons ventje weer even te mogen zien – omdat we zo verwend zijn met echo’s vind ik het 5 weken geen beeld behoorlijk lang – en ik ben zó benieuwd of hij het goed doet. Gelukkig blijkt dat helemaal zo te zijn. Hij is perfect gemiddeld, en doet het hartstikke prima. Hij ligt, na wat aanmoediging van de echoscopiste omdat ze er niet zo goed bij kan, druk met z’n armpjes te zwaaien, en dat is geweldig om te zien.

Ik ben erg opgelucht dat hij er zo op het oog gezond uit ziet, en dat hij ook qua lengte en ‘omvang’ mooi gemiddeld is. Ik had me daar best wat zorgen gemaakt,  omdat mijn baarmoeder volgens de verloskundige wat aan de grote kant was, maar dat bleek dus helemaal niet nodig te zijn. Met vlag en wimpel geslaagd! Een beter begin van onze vakantie konden we ons dus ook niet wensen. In week 20 slaap ik erg onrustig. Ik moet er vaak uit om te plassen kan m’n draai niet zo lekker vinden. Wel voel ik Frummel steeds vaker en steviger schoppen. Als ik ‘s nachts wakker lig van zijn geschop, voelt Koen hem voor de eerste keer bewegen als hij zijn hand op mijn buik legt. Een heel bijzonder moment. Deze week krijgt Frummel ook z’n allereerste paar schoenen van zijn oma. Mama heeft als cadeautje donkerblauwe UGG’s voor hem gekocht. Om op te vreten zo schattig.

Buikfoto week 20

Eigenlijk waren de afgelopen weken dus niet heel bijzonder, maar zo voelden ze wel. Zoals ik al zei; ik ben ondertussen wel gewend aan het zwanger zijn en geniet gewoon héél erg. Ondanks mijn gevecht met de kilo’s die er in stevig tempo bijkomen ben ik vreselijk trots op mijn buik en het feit dat je zo goed kunt zien dat er een klein mensje in mij groeit.

Op dit moment zit ik alweer in mijn 22e zwangerschapsweek en gaan we vanavond 2016 in. 2015 was tot nu toe by far het mooiste jaar uit mijn leven. We hebben zóveel mooie en bijzondere momenten meegemaakt, en het feit dat ik zwanger mocht worden van ons kleine mannetje maakt dat het écht een jaar was om nooit te vergeten. Ik kan niet wachten op 2016! Ik wens jullie vanavond een geweldige jaarwisseling, en hoop dat al jullie dromen voor het nieuwe jaar uit mogen komen.

Bedankt voor het lezen en heel veel liefs. X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • eveline

  Ik heb pas je blog ontdekt. Super leuk om te lezen ! Ik ben zaterdag 20 weken zwanger en lees veel herkenbare dingen.

  Wij hebben ook de Dubatti kinderwagen besteld. Ben benieuwd welke kleur jullie hebben! 🙂

  Fijne jaarwisseling!

  • Michelle

   Dankjewel Eveline! Dan loop ik dus maar anderhalve week voor op jou, hoe toevallig! Oh wat leuk dat jullie ‘m ook hebben! Wij hebben gekozen voor het witte frame, zwarte ‘bak’ en zandkleurige kap! En jullie? Gaaf dat je ‘m helemaal zelf kunt samenstellen he!

   • Eveline

    Ook leuk! Wij hebben zwart frame en de bak en kap ook zwart en dan zijn de handgrepen cognac. Kan niet wachten tot ik er mee rond kan rijden.

    Ik je blog volgen! 🙂

    • Michelle

     Klinkt ook héél mooi! Daar hebben wij inderdaad ook heel lang over getwijfeld; een helemaal zwarte wagen! Heel leuk dat je me blijft volgen:).

 • Alicia

  Mooi buikje heb je! En heel herkenbaar: word ook super blij van al die baby spulletjes!

  • Michelle

   Dankjewel Alicia! Ja echt, het is toch ook allemaal gewoon té schattig?

 • Marja Post

  Leuke blog Michelle. Zag ‘m staan op je insta.

  Ben benieuwd of de kleine je geweldige 2015 kan overtroeven!

  Blijf je volgen, leuk!

  • Michelle

   Thanks Marja! Lief dat je ‘m hebt bekeken, en al helemaal leuk dat je me blijft volgen <3! X

 • Tineke

  Ik heb je blog pas net ontdekt en vind hem superleuk! Ik zou je blog graag willen volgen, heb je misschien ook bloglovin?
  Liefs

  • Michelle

   Wat lief Tineke, dankjewel! Nee dat heb ik nog niet.. Moet ik allemaal nog uitdokteren, maar dat ga ik zeker zo snel mogelijk doen:)!

 • Jennifer

  Haha “je bent zo groot als een strijkijzer” haha. Dat vind ik wel een leuke vergelijking!

  • Michelle

   Ja die is sterk he! Ik moest ook lachen toen ik ‘m tegenkwam. Ik ben dat fruit ondertussen ook wel een beetje beu, en af en toe snap ik er geen bal van. Van een courgette naar een banaan en weer terug, snap jij ‘m nog? Haha. Dankjewel voor je reactie:)!

 • Dina

  Hhahaha zo groot als een strijkijzer. Geweldig! Meestal lees je alleen maar “zo groot als een banaan/avocado/paprika/meloen” (of ander fruit- of groentesoort).

  • Michelle

   Haha ik vond ‘m zelf ook wel grappig. Die groente- en fruitsoorten slaan soms qua volgorde echt als ‘n tang op een varken in mijn beleving!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!