ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 26 – 27

 In Zwangerschapsupdate

HOI TRIMESTER DRIE! Onvoorstelbaar maar oh zo waar: het laatste trimester van deze zwangerschap is begonnen. Ik weet nog als de dag van gisteren dat we deze mijlpaal bereikten tijdens de zwangerschap van Morris, en nu is zijn broertje gewoon bijna bij ons. Niet te doen hoor. Ik verheug me er zo op, en tegelijkertijd vind ik het ook best een beetje spannend, want binnen nu en drie maanden zijn we gewoon een gezin van vier. Wordt alles weer anders. En dat is fijn hoor, maar ook wel een dingetje, want we hebben zó’n fijn ritme met zijn drieën dat ik het best een beetje spannend vind hoe dat straks gaat zijn met broertje erbij. Als hij ook maar enigszins op Morris lijkt doe ik hier drie salto’s door de woonkamer, maar daar durven we eigenlijk niet op te hopen. We gaan het zien. Voor nu eerst een update van de afgelopen weken: 26 en 27!

WEEK 26

Week 26 is een week zonder weinig spannende dingen. Alles gaat goed. We brengen een bezoek aan de verloskundige voor controle, en daar worden we allebei goedgekeurd. Mijn bloeddruk en ijzer zijn weer heel laag, maar dat is ondertussen niet meer dan normaal geworden. De laatste keer dat mijn bovendruk echt significant boven de 100 uitkwam is alweer een héle poos geleden, dus tel uit je winst. Boven de 90 is in mijn geval een hele prestatie, maar daar moet ik me dan wel eerst even behoorlijk druk voor maken. Gelukkig is dat voor de baby alleen maar goed, dus wat dat betreft gaan we helemaal prima. Het flauwvallen is deze zwangerschap aanzienlijk minder dan met Morris, dus dat is wel heel fijn. Toen ging ik echt wel een paar keer per week; dat is nu zeker niet zo. Als ik eens per twee weken ergens lig te koekeloeren is het vaak; dat is héél fijn en zorgt voor een stuk minder zorgen.

Dat met die opgezwollen voeten is er niet minder op geworden deze week, ondanks dat het niet zo warm is. Als ik mijn voeten lang naar beneden laat bungelen of veel loop word ik meteen getrakteerd op een paar dikke worstpootjes waar je u tegen zegt. Vooral leuk als je dan net van die hakken met bandjes aan hebt. Trek je ze uit, heb je een heel landschap in je voeten staan. Nou heb ik sowieso altijd wel heel snel dikke voeten – als ik in een vliegtuig stap word ik net zo’n Michelinpoppetje – dus op zich is dit niet echt iets nieuws. Misschien dat de zwangerschap het iets versterkt wel, maar dat zullen we nooit weten. En verder? verder is dit een goede week! Ik moet héél veel plassen. Komt deels doordat ik veel drink, sowieso wel 2,5 à 3 liter op een dag en dan doe ik niet eens gek, maar ook doordat er een minimensje op mijn blaas ligt te rammen alsof ie een lekker nummertje aan ‘t spelen is op de bongo’s. De kramp in mijn kuiten is net zo snel vertrokken als ie kwam, en we mogen gewoon weer niet klagen!

WEEK 27

De laatste week van het tweede trimester is een goede, al slaap ik wel tien keer ruk. Ik probeer ‘s avonds niet veel meer te drinken zodat ik ‘s nachts niet zo nodig hoef te plassen, maar dat lijkt nul verschil te maken, want plassen moet ik toch wel, en slapen lukt toch niet. Haha. Klinkt lekker dramatisch hè? Nee de slaapstruggles vind ik serieus niet grappig. Ik word wakker op de raarste tijdstippen, met mega honger en dorst – flesje op mijn nachtkastje doesn’t do the trick – en kan dan gewoon niet meer slapen! Of het nou om 2, 4 of 6 uur is. Dus, dat is wel een beetje jammer. Vooral omdat het me ook niet lukt om overdag te slapen. Ben ik veel te eigenwijs voor. Met als gevolg dat ik me deze week dus best een beetje moe voel!

Ik merk dat de baby, net als Morris deed tot 30 weken, heel hard groeit. Mijn buik is niet per se buitensporig dik naar voren toe, maar wel omhoog, als in dat mijn baarmoeder hoger is dan ‘normaal’ met deze termijn. Blijkbaar ben ik op die manier zwanger ofzo, want dat was de vorige keer niet anders, maar het maakt dat ik voor mijn gevoel behoorlijk vol zit al. Als het net zo gaat als met Morris, zoals deze hele zwangerschap al, gaat broertje vanaf 30 weken ook ineens veel minder hard groeien en wordt dat volle gevoel niet veel erger. Ik ben benieuwd! Verder maken we deze week ein-de-lijk stappen wat de kamertjes van de jongens betreft, en dat doet me goed! Morris’ nieuwe spulletjes zijn besteld – bij Liefenklein.nl: wat een fijne webshop met geweldige service! – en hoewel ik nu scheef loop omdat ik een rib mis (ze hebben daar gewoon te veel leuke spullen) is het dat voor ons meer dan waard, want het geeft me nu al zo veel rust. Ondertussen is ook broertje zijn kamertje geschilderd, en begint er eindelijk schot in de zaak te komen. Aankomend weekend gaan we Morris zijn kamer opnieuw schilderen en volgende week komen de nieuwe spullen al binnen. Ik ben zo ongeduldig als de pieten dus kan echt niet wachten!

En zo zwangeren we lekker verder! Het laatste trimester is begonnen, de vakantie komt in zicht, mijn verlof komt in zicht, en de weken vliegen als een malle voorbij. Maar echt! Hoe erg mijn zwangerschappen ook op elkaar lijken; dat is toch echt wel het grootste verschil. Bij Morris keek ik de klok af en toe vooruit, maar nu lijkt de tijd me door de vingers te glippen. Nog even!

Tot de volgende update:).

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 4 comments
  • Frank

    Fijn dat alles zo goedgekeurd is, maar van dat flauwvallen lijkt me wel akelig. Hopelijk voel je dat aankomen en kan je optijd zorgen dat je op een veilige plek bent ipv op bv de trap. Hopelijk wordt het slapen snel beter en kan je flink genieten van je laatste loodjes!!

  • Wat fijn dat je minder flauwvalt als bij morris echt goed om te lezen. Die kleine broer gaat echt hard, leuk om weer een uitgebreide update te lezen.

  • Isa

    Wat fijn dat alles zo goed gaat! Maar dat flauwvallen blijft natuurlijk gewoon niet leuk. Wat gaat het trouwens allemaal snel inderdaad.

  • Mommyadventures

    Wat een prachtige buik heb jij! Ik draag tot nu toe vooral naar beneden dus leuk om dat verschil te zien. Geniet van je laatste trimester.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!