ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 32 – 33

 In Zwangerschapsupdate

Een zomerse zwangerschapsupdate dit keer: ik schrijf dit artikel op Mallorca, waar ik een deel van week 32 en heel week 33 van deze zwangerschap doorbracht. Er zijn vervelender plekken, kan ik je vertellen: de rust doet me goed! Week 34 is inmiddels in volle gang en het einde van de vakantie komt in zicht, maar voorlopig genieten we nog even verder. Vandaag praat ik jullie bij over de afgelopen twee weken van deze zwangerschap, dus als je benieuwd bent naar hoe het bevalt om met zo’n dikke buik op vakantie te gaan én te zijn: vooral even verder lezen!:)

WEEK 32

Deze week staat volledig in het teken van het op vakantie gaan. Ik heb al even vakantie en dus alle tijd om ons vertrek op mijn gemak voor te bereiden, en ik ben heel blij dat we die keuze zo gemaakt hebben. Geen inpakstress dit keer, maar genoeg tijd om ontspannen op vakantie te kunnen gaan. Dat is geen overbodige luxe rond deze termijn van de zwangerschap. Ik doe de laatste boodschappen, draai wassen en strijk net zo lang tot de wasmanden op de dag van vertrek he-le-maal leeg zijn. En daar word ik wel niet zo vrolijk van! Zo vaak komt dat tenslotte niet voor als je eenmaal kinderen hebt. Aan het begin van deze week maken we trouwens de kamertjes van de jongens helemaal af, en dat maakt dat mijn vakantie eigenlijk gewoon niet beter kan beginnen. De grote lijnen waren al wel klaar, maar nu ben ik ook qua decoratie een heel eind en zien de kamertjes er allebei ‘af’ uit. Dat to do lijstje wat ik zo lang vervloekte omdat het leek alsof er nooit een eind aan zou gaan komen, is ondertussen nog maar heel beknopt. Dat geeft zo’n gerust gevoel! De chaos in mijn hoofd lost langzaam op.

De dag voor we op vakantie gaan, ga ik nog even langs de verloskundige voor een laatste check. Ik maak me allemaal niet zo’n zorgen en heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat met broertje en met mij, maar voor we het vliegtuig in stappen vind ik het toch wel lekker om nog even die bevestiging te krijgen van de verloskundige. Mijn bloeddruk is helemaal goed, de hartslag van de baby ook en het ziet er allemaal goed uit. Alleen mijn ijzer is héél erg laag, als in eigenlijk een beetje te laag, maar daar kunnen we zo last minute niet zo veel meer mee, dus dat probeer ik zelf op te lossen met stroop en Floradix. Dan komt dat vast goed!

WEEK 33

Deze zwangerschapsweek brengen we op Mallorca door, en echt; het kan slechter hoor! Zwanger is zwanger, dat wordt er natuurlijk niet ineens anders van, maar dat niks moeten doet me echt wel heel erg goed. Jullie weten dat ik al héél vaak het dringende advies heb gekregen om rustiger aan te doen, en dat heb ik ook echt wel geprobeerd, maar dat blijkt hier toch stukken gemakkelijker dan thuis. Er is geen huis wat een paar keer per dag gestofzuigd moet, geen oneindige stroom aan was – want we hebben hier bijna niets aan – en de dingen op het to do lijstje zijn hier lastig uit te voeren, dus ook dat laat ik even los. Rust in mijn hoofd. Dat heb ik niet heel vaak, maar nu even wel en dat doet me goed. En de baby volgens mij ook, want mijn buik groeit hier lekker door en hij is echt zo bizar actief!

Qua kwaaltjes mag ik nog steeds niet klagen, hoewel ik wél merk dat de zwangerschap langzaam richting het einde begint te lopen. De harde buiken zijn er nog altijd, onverminderd, ondanks de rust. Ik kan rustig aan tafel zitten of aan het zwembad liggen, en dan uit het niets een onophoudelijk harde buik krijgen die bij vlagen best een beetje zeer doet. Ik ben er inmiddels aan gewend en weet dat het ‘gewoon’ een beetje bij mijn zwangerschappen hoort, maar waar we hoopten dat dat op vakantie minder zou worden door de rust, weten we inmiddels dus dat die vlieger niet helemaal op gaat. Thuis was het natuurlijk al aan de orde, en dat is hier alleen maar erger geworden: ik houd heel veel vocht vast in mijn voeten. Ik heb er geen last van, maar het is wel heel goed te zien. Ik drink me een ongeluk, minimaal 3 liter water per dag, en probeer mijn voeten zo veel mogelijk omhoog te leggen. Meer kunnen we er niet echt aan doen!

Nog een paar dagen vakantie en daarna twee weken werken voor de boeg, en dan begint mijn verlof al! Wéér verlof, zou ik bijna willen zeggen, want het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik die eerste keer met verlof ging. Ik heb exact een jaar gewerkt; dat is toch ook bizar? Na mijn eerste zwangerschapsverlof ging ik op 15 augustus weer werken; en nu krijg ik op 14 augustus officieel verlof.. Knap staaltje timing, niet? Ik zie niet zo tegen mijn verlof op als de vorige keer, omdat Morris er nu is en ik dus alle tijd met hem door mag brengen. Daar kan ik me alleen maar op verheugen! Voor nu eerst nog maar eens een paar dagen genieten van de zon en van de rust hier; thuis is er straks toch weer genoeg te doen voor echt broertje komt! Het aftellen is in ieder geval begonnen hoor.

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 3 comments
  • Michelle

    Wat fijn om te lezen dat de rust jou zoveel goeds doet. Wel naar dat de harde buiken zo aanwezig blijven. Maar wat je zegt, het zal er dan wel bij horen. Spannend nu hoor, lekker gaan aftellen totdat jullie tweede mannetje er is!

  • Birgit

    Wat ben je toch mooi zwanger! En wat goed om te lezen dat de vakantie je wat meer rust geeft! Geniet nog maar even lekker van je vakantie en straks van je 3 mannen!

  • Isa

    Zo, alles bijgelezen (en gekeken). Zo leuk om jullie te zien genieten. En wat goed dat je nu zo lekker aan je rust toekomt:). Veel plezier nog even, de komende dagen!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!