ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 37

 In Zwangerschapsupdate

zwangerschapsupdate37

De afgelopen periode heb ik steeds tweewekelijkse zwangerschapsupdates geschreven. Nou beviel me dat eigenlijk helemaal prima, maar zo aan het einde van mijn zwangerschap weet je nooit wanneer het erop zal zitten en daarom bedacht ik me dat het misschien praktischer is vanaf nu een wekelijkse zwangerschapsupdate te schrijven! Zo blijven jullie lekker bij! Mochten jullie het nou een beetje too much vinden hoor ik dat uiteraard graag:)!

Week 37 was de allereerste week van mijn zwangerschapsverlof. En dat heb ik geweten. Mensenkinderen zeg, wat moet ik hieraan wennen! Op maandag, officieel de allereerste dag van mijn verlof, heb ik een baaldag tot en met. Ik ben ZO bizar chagrijnig, en dat is in mijn geval echt een heel uitzonderlijk iets. Vrij zijn is bij tijd en wijlen hartstikke leuk, maar niet als de rest van de wereld gewoon moet werken! Mentaal ben ik er nog niet aan toe op de bank te duiken met Netflix en een dekentje, dus ik ga als een malle aan de slag met allerlei dingen die ik graag gedaan wil hebben. Daar zijn to do lijstjes voor toch? Om ze af te werken. Gelukkig heb ik een lijf wat af en toe heel hard aan de bel trekt als ik mijn grenzen overga, waardoor ik toch met enige regelmaat ergens een pauze in moet lassen. Maandagavond word ik een beetje moe van mezelf en besluit ik er gewoon het beste van te maken. Even een schop onder m’n kont, want kom op, het zwangerschapsverlof hoort bij een zwangerschap en ik hoor hier gewoon van te genieten! Klaar dus met dat gemauw en gepiep en gas erop met leuke dingen doen en genieten van de laatste weken als ‘niet-mama’.

Buikfoto 37 weken

Dinsdag hebben we weer een groeiecho, en jullie hebben (hier) inmiddels kunnen lezen hoe die verliep. Nog een extra reden dus om écht van mijn verlof te gaan genieten en een tandje terug te schakelen. Ik maak iedere avond een lijstje van dingetjes die ik de volgende dag wil doen, en probeer het daar ook écht bij te houden en er niet gedurende de dag nog van alles aan toe te voegen. Als ik wat nieuws bedenk, kan dat mooi weer op het lijstje voor morgen. Zo probeer ik mezelf een beetje te beschermen tegen mijn eigen druktemakerij, en dat werkt eigenlijk best redelijk. Enerzijds zorgt het ervoor dat ik wel het gevoel heb dat ik wat uitvoer, maar anderzijds draagt het er ook toe bij dat ik niet doorsla en de hele dag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat als een kip zonder kop rondren.

Dat laatste wordt sowieso steeds lastiger gezien de extreem harde buik die ik bijna continu heb. Tel daar nog even een gezellige hoeveel voorweeën bij op, en je kunt je voorstellen dat ik er af en toe een tikje sappel van word. Die continu harde buik komt volgens de gynaecoloog doordat ik nog steeds erg strakke buikspieren en een strakke buikwand heb, en de baarmoeder daardoor niet zo gemakkelijk ‘naar voren’ kan. Dat botst een beetje, en dat resulteert dan weer in die harde buik, in Jip en Janneke taal zeg maar! Klinkt allemaal best aannemelijk, maar eerlijk is eerlijk: fijn is anders.

Al met al is week 37 een prima week. Ik doe leuke dingen, rommel lekker in huis en geniet van Frummel z’n gebeuk. Schoppen kunnen we het inmiddels niet meer noemen, daar heeft ie de plek niet meer voor, maar ik voel regelmatig ergens billen, een knie of een voetje porren. Ik ben me er heel erg van bewust dat het ieder moment afgelopen kan zijn en dwing mezelf heel erg stil te staan bij zijn bewegingen in mijn buik. Ondanks dat het inderdaad waar is dat de laatste loodjes écht het zwaarst wegen – ja, ja, we gooien er even een dooddoenertje tussendoor – ben ik het zwanger zijn nog steeds niet beu. Ik moet er nog niet aan denken dat mijn buik over maximaal drie weken weer leeg is, al begin ik ook meer en meer uit te kijken- en toe te leven naar mijn bevalling. Als ons kleine mannetje er klaar voor is, ben ik dat ook! Ik vind het in ieder geval een héél erg fijne gedachte dat ik inmiddels 37 weken zwanger ben, dat ons ventje voldragen is en dat ik, als alles goed is, thuis zou mogen bevallen.

zwangerschapsupdate37-

En zo is week 38 inmiddels begonnen. Als dit artikel online komt, op dinsdagochtend, zitten wij bij de verloskundige voor de extra groeiecho. Ik ben héél erg benieuwd en houd jullie uiteraard op de hoogte!

Ik hoop dat je m’n update weer leuk vonden om te lezen. Mocht je het nou een beetje te veel van het goede vinden, zo iedere week een update, hoor ik dat uiteraard ook heel graag! Sowieso: als je ooit ergens benieuwd naar bent of suggesties hebt voor artikeltjes: let me know. Ik wil graag schrijven over onderwerpen die jullie ook daadwerkelijk interesseren!

Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Cindy

  Hartstikke leuk om je updates te lezen! Helemaal niet to much zo :). Heel veel succes bij de verloskundige!

  • Michelle

   Lief! Dankjewel! <3

 • Lieve

  Precies wat Cindy zegt, laat die updates maar komen, gezellig! Ik herken wat je zegt over het moeten wennen aan niks doen. Toen ik stopte met werken had ik echt moeite om me daarbij neer te leggen en te gaan genieten van mijn verlof. Ook omdat ik zoveel wilde doen, maar door mijn lichaam teruggefloten werd. En dat verlof ligt voor je als een soort eindeloze vakantie (zo lijkt het dan, dat is het natuurlijk niet), dat verlamde me ook een beetje. Juist alle dingen waar ik van tevoren zin in had, lezen, series kijken, foto’s inplakken, met de babyspullen bezig zijn, nieuwe recepten uitproberen; daar had ik allemaal geen zin in toen ik er eindelijk tijd voor had!

  Ik hoop dat jullie een goede controle hebben bij de vk. Ben benieuwd naar de update.

  • Michelle

   Nou morgenvroeg komt er weer eentje aan hoor, over de echo van vanochtend! Precies wat je zegt, zo ervaar ik dat dus ook. Zo typisch! Ik moet zeggen dat ik er nu wel aan begin te wennen en ik me ook wel realiseer dat het voor Frummel gewoon belangrijk is als ik even m’n gemak houd. Dus dat proberen we dan gewoon! Update komt morgenvroeg online:)!

 • marie

  Ik ga toch eens reageren. Ik ben net iets jonger en zit in een totaal andere ‘fase’ en herken daardoor niet alles wat je bespreekt op je site (maar kan me er op de een of andere manier wel heel erg goed in verplaatsen). Toch vind ik het zo ontzettend gezellig om mee te lezen! Je lijkt me zo’n leuke meid haha. Hartstikke leuk om nu een wekelijkse update te krijgen en ik hoop stiekem dat je strakjes nog lekker door blijft bloggen Hihi.
  Lekker nog even genieten van je laatste weekjes!

  • Michelle

   Wat een superlieve reactie! En zo leuk om te horen! Zoveel complimentjes achter elkaar, haha. Ik blijf zeker doorbloggen hoor, ik geniet er echt zo van! Mijn eigen kleine stukje internet, blijf het iets bizars vinden dat jullie het ook nog met zoveel tegelijk oprecht leuk vinden om die hersenspinsels van mij te lezen! Daar ben ik voorlopig echt niet klaar mee:)! <3

 • Naomi

  Hey! Ik ben het totaal eens met de bovenstaande reacties en wilde ook even zeggen dat het jouw site is! Als jij een wekelijkse update wilt doen, (wat ik erg leuk vind) dan doe je dat! Is ook leuk om later op terug te kijken!

  Veel succes nog met de laatste lootjes en doe rustig aan!

  • Michelle

   Goed om te horen, dankjewel! X

 • eenbezigbijtje

  Juist erg leuk deze updates zo op het einde. Veel succes bij de echo en ik hoop dat jullie daar nu alleen mar positieve berichten horen :).

  • Michelle

   Fijn om te horen! Die positieve berichten vielen een beetje tegen, maar nu is ‘t weer redelijk rustig. Update staat morgenvroeg online!

 • Mathiske

  Veel succes bij de verloskundige. Ik vind je update altijd leuk om te lezen. Die harde buiken zijn zo niet fijn! Verlof is geen vakantie, maar toch nog best hard werken. Je bent je kindje aan het “afmaken”. Voorbereiding op de bevalling. de laatste loodjes. Veel succes nog even. Hopelijk met goed nieuws aftellen

  • Michelle

   Fijn om te horen Mathiske. Harde buiken zijn inderdaad echt niet leuk! We zijn nu echt aan het aftellen. Bizar dat het ieder moment zo ver kan zijn. Voorlopig geniet ik er nog even heeel hard van!

 • Jess

  Wat ben je mooi zwanger! Hat kan voor alle momenten zijn, maar ook nog 4 weken duren 🙂 spannend!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!