ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 39

 In Zwangerschapsupdate

zwangerschapsupdate39

En zo is zomaar ineens, na een periode van negen maanden, de allerlaatste week van mijn zwangerschap aangebroken! Het blijft een onwerkelijk iets dat we binnen nu en een week papa en mama zijn. Jullie weten inmiddels; ik haat klagen, dus dat ga ik ook niet doen, maar eerlijk is eerlijk, afgelopen week was niet mijn beste week. Een letterlijk continu harde buik, veel voorweeën, een paar keer vals alarm en dan ook nog bloedje ongezellig weer waardoor ik de deur niet veel uitkwam: er zaten wel eens fijnere weken tussen!

Over het weer mag ik wel even zeuren toch? Want jongens jongens wat een bak ellende was dat afgelopen week zeg! Ik ben dus zo’n typje die daar dan ook echt last van heeft. Verlof hebben terwijl de hele wereld gewoon moet werken is één ding, maar als je dan ook nog je huis amper uit kunt omdat het een partij grafweer is waar je bang van wordt, wordt het er zeg maar op z’n zachtst uitgedrukt niet heel veel gezelliger van. Gelukkig werd het in het weekend wat beter én werd ik toen al heel erg blij van het vooruitzicht dat het komende week dus wel prachtig weer wordt. Zolang Frummel er niet is ga ik lekker vertoeven in de tuin van de buurvrouw. Lekker in de zon zitten, tijdschriftjes lezen en nog heel even ‘niets’ doen. Dat is met mooi weer stukken fijner dan in de regen! Afgelopen week had ik ook continu zo’n ‘ik wil bevallen, want er is toch niks anders te doen’-gevoel, en daar werd ik niet bepaald vrolijker op. Als je je iedere dag de hele tijd af gaat zitten vragen wanneer het nou eindelijk eens gaat beginnen, kan dat best af en toe lichtelijk ten koste gaan van je goede humeur. Dat gevoel is nu eigenlijk wel weer wat weggeëbd. Ik wil nog steeds heel graag bevallen hoor, begrijp me niet verkeerd, maar het liefst gewoon wel pas als Frummel daar zin in heeft en tot die tijd kun je moeders hier lekker buiten vinden!

Buikfoto 39 weken

Op woensdag, met Koningsdag, heb ik een soort dieptepuntje. Omdat ik nog steeds die continu harde buik heb en erg veel last van voorweeën, komt van van slapen ‘s nachts niet zo heel veel terecht en dat breekt me een beetje op. Tel daarbij op dat we al een paar keer met de timer in onze handen hebben gezeten en het er écht op leek dat de bevalling begon waarna het dan uiteindelijk toch weer rustiger werd, en je zult snappen dat ik het woensdag even niet meer weet. Gelukkig komt de verloskundige langs voor een korte check en blijkt uit inwendig onderzoek – yes, sorry voor de TMI – dat al die harde buiken en voorweeën in ieder geval niet voor niets zijn geweest. En dat geeft de burger moed! Wat ik nu al gehad heb hoef ik straks niet meer, dat credo blijft ik voor mezelf herhalen.

Donderdag hebben we weer een afspraak op de praktijk voor een laatste echo, om te zien hoe Frummel nu op zijn groeicurve ligt. Ze meet deze keer alleen zijn buikje, omdat zijn hoofdje al veel te diep in mijn bekken ligt om nog een betrouwbare meting te kunnen doen, en beentjes niet per se heel veel zeggen over de groei van een kind (onze verloskundige zegt dat het nou eenmaal zo is dat het ene kind kortere benen heeft dan de ander en dat dat ook erg afhankelijk is van postuur – klinkt volgens ons aannemelijk)! Uit de echo blijkt dat Frummel nog steeds geen reus is, maar hij in ieder geval niet meer aan de onderkant van de groeicurve bungelt en hij het verder hartstikke keurig doet. Mijn bloeddruk is ook prima en met m’n gewicht ben ik zelf ook tevreden. Ik schommel zo rond de +10,5 kg, en dat is stukken minder dan waar ik vooraf bang voor was. Met een gerust gevoel gaan we weer naar huis.

Waar ik me afgelopen week dus af en toe niet helemaal hosanna voelde, is dat nu compleet anders. Zo’n klein dipje duurt hier gelukkig nooit lang. Zo zonde van de tijd en van het positieve gevoel wat ik mijn hele zwangerschap gehad heb. Dat gaan we zo aan het einde niet ineens anders doen. Week 40 is begonnen, en ik heb er zin in! Of ons mannetje nu vandaag komt, of uiteindelijk toch pas over een week, ik ga nog even genieten van onze gezellige onderonsjes, zijn reacties op mijn handen op mijn buik en bijzondere momentjes met zijn papa. Vanuit mijn stoeltje in de tuin, dat dan weer wel.

Ik weet even niet precies hoe week 40 eruit gaat zien, maar in principe komt er wel nog een update online over de laatste dagen van mijn zwangerschap! Wanneer die precies verschijnt kan ik jullie alleen nu nog niet vertellen.

Bedankt voor het lezen en voor alle lieve berichtjes die ik van veel van jullie heb gehad om me succes te wensen met de laatste loodjes! Het blijft voor mij een soort onwerkelijk iets dat er ook écht mensen zijn die al die hersenspinsels van mij lezen. Dat jullie dan ook nog zo met me meeleven doet me écht heel erg goed! Nogmaals dankjewel daarvoor. Liefs, X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Cindy

  Wat een leuke update weer! En wat heb je prachtige buik. Ik volg je blog nu een tijdje en je schrijft enorm leuk. Je hersenspinsels worden dus zeker gelezen en heel goed ontvangen :). Heel veel succes met je laatste loodjes!! Liefs

  • Michelle

   Wat leuk om te horen!! Dankjewel voor je lieve compliment <3!

 • Wat ben je toch prachtig zwanger! Net ook even de foto’s bekeken van jullie zwangerschapsshoot; wat een liefde straalt er van jullie af, zeg! ❤️ Ik hoop dat je komende dagen nog even lekker kan bijtanken totdat de bevalling begint en alvast heel veel succes! Wie weet wordt Frummel vandaag al wel geboren, hihi. Liefs!

  • Michelle

   Lief<3! Haha ja dat is toch echt een bizar idee? Dat dat gewoon kan? Ik klink echt als z'n mieperig mens nu, maar op een of andere manier blijft het een beetje gek dat hij er nu echt ieder moment kan zijn.

 • Michelle

  Genieten doe ik zeker nog even <3!

 • Leonie

  Och meis, het is bijna zo ver! Ik ben zo benieuwd naar Frummel:) Fijn dat het deze week heerlijk weer is en dat je de laatste loodjes lekker buiten kan doorbrengen.

 • Lieke

  Begrijpelijk dat je een beetje humeurig werd van het weer, het was ook gewoon bagger vorige week! Gelukkig is het weer nu prachtig! Lekker genieten van het zonnetje 🙂 Nu moet je het maar andersom bekijken: heel de wereld is gewoon aan het werk en jij kunt genieten van het zonnetje de rest niet 😉 Fijn dat Frummel het goed doet! Hij hoeft ook geen reus te zijn toch? Zo’n klein Frummeltje is harstikke schattig hoor 😉

  • Michelle

   Ja het was écht heel ongezellig weer hè? Nu is m’n humeur weer helemaal goed hoor. Ga lekker veel naar buiten, dat is zooo fijn! Nee precies wat je zegt, is ook helemaal niks mis mee. Zul je zien dat er dalijk gewoon een knulletje van 7 pond ofzo uitkomt! Haha.

   • Lieke

    Haha ja. Of 6 kilo, zag ik net voorbijkomen op het nieuws. Ik hoop met heel mijn hart dat het niet zo erg zal zijn 😉

    • Michelle

     Hahaha echt hè! Mijn hemel dan sta je ook ff raar te koekeloeren denk ik!

   • Lieke

    Heb je mijn mail gehad? Had via het contactformulier…Niet om te zeuren hoor, maar wist niet zeker of hij aangekomen was, vandaar…

 • Janny

  Lijkt me heel vreemd om nu in de wachtstand te zitten.. Dat gevoel heb ik niet gehad.. Heb je wel nog lekker de tijd om wat dingetjes te doen.
  Geniet er nog ff van, kan zo voorbij zijn. 😉

  • Michelle

   Ondanks dat het waarschijnlijk wel zo is heb ik dat gevoel ook niet echt eigenlijk. Ik blijf gewoon lekker bezig, dat bevalt me stukken beter dan op de bank gaan zitten wachten tot het begint! Dankje, dat ga ik zeker doen:)!

 • Isa

  Logisch hoor, dat weer vorige week was echt om van te janken gewoon. Een dipje heeft elke zwangere vrouw wel eens, denk ik. Gelukkig ben je altijd zo lekker positief ingesteld en duurt je dipje niet lang. Ik lees jouw hersenspinsels nog steeds met veel plezier hoor, je blog is gewoon hartstikke leuk! 🙂
  Fijn dat Frummel het goed doet. Ik ben zo benieuwd wanneer hij er klaar voor is! Jij bent het in elk geval. Geniet van het mooie weer, voor je het weet is jullie kleine er.

  Liefs,
  Isa

  • Michelle

   Ja ik vind het altijd lastig om dat dan toe te geven omdat ik geen pieperd wil zijn, maar precies wat je zegt; het hoort er ook een beetje bij! Haha wat lief! Zo leuk om te horen. Wij zijn ook zo benieuwd. Ik ga de komende dagen nog lekker genieten en ‘geduldig’ afwachten tot ons ventje er klaar voor is!

 • lily

  lieve Michelle ook ik geniet van jouw verhaaltjes ik kijk er iedere dag naar uit, je hebt een mooie schrijfstijl!

  Heel veel sterkte met de laatste loodjes, geniet lekker en zorg goed voor je zelf ( met beschuitjes aardbeien)

  veel liefs Lily

  • Michelle

   Wat leuk om te horen Lily! Superlief. Haha dat ga ik zeker nog even doen, die beschuitjes houden we erin;)! X

 • Lidwien

  Je wilt die kleine lieve Frummel nu zó graag in het echt leren kennen dat het logisch is dat je na 39 weken een dipje hebt (en dat weer inderdaad…wie dat verzonnen heeft…). Ik ken het gevoel van een spontane bevalling niet, ben 2x ingeleid ivm zwangerschapssuiker maar die laatste dagen liep ik ook een beetje met m’n ziel onder m’n arm. Ik wilde ons kindje zó graag zien! Maar jou positiviteit is zó sterk dat je dat gevoel weer snel ombuigt, petje af! Geniet van die laatste bewegingen in je buik en succes, kracht en superpower bij je bevalling!

 • Eem

  Spannend! Ik lees je blog al een tijdje ik liep 1 week voor op je maar zit nu toch al 3,5 week met een kleine in m’n armen vanwege een zwangerschapsvergiftiging,.. Ik had ‘slechts’ 1 week verlof gehad dus echt geniet ervan!!! En probeer tot rust te komen die energie ga je écht nodig hebben. Succes! 🙂 ben benieuwd wanneer jullie kleine komt!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!