DE VLUCHTTAS – DEEL 2

 In Bevalling, Moederschap

Tweede zwangerschap, tweede bevalling, tweede baby en dus ook voor de tweede keer een vluchttas inpakken! Opnieuw een tikkie aan de late kant met ruim 37 weken zwangerschap op de teller, en opnieuw in de hoop dat we die hele tas uiteindelijk helemaal niet nodig gaan hebben. Tijdens mijn eerste bevalling hebben we of eigenlijk; heeft de kraamverzorgende, de vluchttas er op een gegeven moment bij gepakt toen we Morris voor de eerste keer aan mochten kleden en we hem graag zijn zorgvuldig uitgezochte geboortepakje aan wilden doen. Dat had ik allemaal ingepakt in die ideale Koeka tasjes en waren er zo bij gepakt! Als je benieuwd bent naar welk geboortepakje we deze keer hebben uitgezocht moet je vooral even verder lezen:)!

Inmiddels zijn we dus op het punt dat die vluchttas opnieuw klaar moet staan. Nog meer dan die eerste keer hoop ik dat we hem niet nodig zullen hebben en dat de kraamzorg hem er pas bij hoeft te pakken als broertje al lang en breed geboren is, maar hé; om te voorkomen dat we straks met 10 centimeter ontsluiting en persweeën ineens alles bij elkaar moeten gaan zoeken als het toch niet helemaal gaat zoals we nu hopen lijkt me het toch geen overbodige luxe het ding klaar te hebben staan. Vorig jaar schreef ik al eens een artikeltje over onze vluchttas en de inhoud daarvan (KLIK!), en eigenlijk ziet hij er deze keer ongeveer hetzelfde uit. Ik mocht deze maand weer wat spulletjes uitzoeken bij Noppies, en nu het einde van de zwangerschap toch wel behoorlijk in zicht komt besloot ik voor items te gaan die nu, tijdens de bevalling én daarna wel eens van pas zouden kunnen komen. Anne maakte foto’s van mij in die nieuwe spulletjes, en in plaats van nog een keer diezelfde vluchttas met inhoud te laten zien wilde ik die met jullie delen!

Allereerst zocht ik voor broertje dus een geboortepakje uit. Morris zijn geboortepakje was ook van Noppies – zijn halve garderobe sowieso wel trouwens – dus ik vond het mooi om voor broertje voor iets soortgelijks te gaan. Anders, maar wel in dezelfde stijl. Dat geboortepakje vind ik overigens by far het allerleukste om in te pakken. Wij hebben twee setjes klaarliggen: één in maat 50, en één in maat 56. Nou verwachten we die laatste niet echt nodig te hebben, maar je weet ’t nooit en dus zit ie toch in de tas.  We zijn weer voor redelijk basic gegaan, én voor een shirtje met overslag; dat vind ik voor zo’n net geboren baby’tje gewoon hartstikke handig.

Voor mezelf gaan er deze keer ook wat Noppies items de tas in. De dunne kimono die er de vorige keer in zat heb ik nu vervangen voor een zacht langer vest. Die kimono is heel mooi, maar niet zo praktisch in de zin van dat hij door de stof continu openvalt. Dat doet het vest dus niet. Tijdens mijn vorige zwangerschap had ik een setje van Noppies wat ik heel veel droeg tijdens de laatste weken met dikke buik en de eerste weken na de bevalling – een lange broek met een gestreept voedingsshirt – en ik heb, nu het hoogzomer is, wat items uitgezocht die daar ook weer mee te combineren zijn: een short, een voedingshemdje en een nachtjapon. Ideaal; zo is er altijd wel een setje wat bij de omstandigheden past! Short met shirt, short met hemdje, lange broek met hemdje en vest, nachtjapon met vest: moraal van het verhaal is dat ik er heel erg blij mee ben. Vooral omdat de stofjes gewoon echt heel fijn zijn. Ik heb de laatste weken een heel gevoelige huid, als in dat alles meteen jeukt, vooral op mijn buik, en dat doen deze items dus geen van allen, plus het zit ook nog eens méga lekker nu met die dikke buik; geloof me als ik zeg dat dat niet vanzelfsprekend is rond deze termijn!

Tenslotte ging ik ook voor een lingeriesetje met voedingsbeha. We weten allemaal dat de eerste weken na de bevalling niet per se de meest gunstige tijd zijn voor je meest gezellige kanten lingeriesetjes met miniscule beha’tjes en stringetjes. A. omdat de kans redelijk aanzienlijk is dat dat kekke kanten gevalletje niet verder dan je knieën komt, en B. omdat het allesbehalve praktisch is, want waaar laat je dan dat geweldige kraamverband en die niet te missen zoogcompressen? Ik zocht een voedingsbeha uit die ik serieus echt mooi vind voor voedingsbehabegrippen, met bijbehorend onderbroekje. Hoera voor de onderbroekjes. En die gaan dus ook in de vluchttas voor na de bevalling! Ik ben benieuwd of ik ook echt verschil ga merken tussen deze beha en de beha’s die ik na mijn eerste bevalling heb gebruikt. De Noppies voedingsbeha is toch al gauw twee keer zo duur als de exemplaren van de Hennes die ik tijdens ronde 1 gebruikte, dus we zullen zien of ik het dat uiteindelijk waard ga vinden. Keep you posted!

Verder ziet onze vluchttas er dus hetzelfde uit als de vorige keer. Toen hebben de kraamverzorgende en Koen hem de dag na Morris’ geboorte samen weer uitgepakt en alles terug op hun plek gelegd, en ik hoop zo dat dat deze keer weer zo gaat zal. De tijd zal het leren! Voor nu is het in ieder geval heel fijn dat ie klaarstaat. Kan die weer van het lijstje!

Welke items vonden jullie nou echt onmisbaar in de vluchttas? Of juist bij een thuisbevalling? Wellicht heb ik nog wat aan jullie tips! Bedankt voor het lezen!

 

 

Recommended Posts
Showing 3 comments
  • Wat een onwijs mooie foto’s weer! Die lingerie van noppies vind ik ook echt super!

  • Carolle

    Wat zie je er nog steeds stralend uit! Succes met de laatste loodjes!

  • Nienke

    Wat een mooie spulletjes weer <3
    Ik heb diezelfde voedingsbeha ook, ik vind 'm fijn!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!