HET PLAN VOOR DE BABYKAMER

 In Babykamer

De babykamer. Eindelijk kunnen we ermee bezig. Echt, ik heb zo ontzettend uitgekeken naar dit moment. Het grove werk is klaar. De kamer is kleiner gemaakt, er is een wandje geplaatst, alles is geschilderd, het behang zit erop, de plinten, de nieuwe deur, het deurbeslag. En nu hebben we een soort van leeg canvas waar we mee verder kunnen. Het inrichten kan beginnen. Ik dacht laat ik jullie een idee geven van hoe we het voor ogen hebben en wat we de komende weken – ik hoop eigenlijk sneller –  gaan realiseren. Inmiddels zijn de grote aankopen gedaan, en is er een soort van idee van hoe het zou moeten worden uiteindelijk.

Nog niet zo heel lang geleden deelde ik hier al dat we het babykamertje waar zowel Morris als Benjamin in gelegen had weggaven. Het was de Alaska van Kidsmill, een hartstikke tijdloos kamertje, maar na tweede rondes hadden we eigenlijk wel gewoon zin in iets anders. Was dat pertinent nodig? Nee niet, maar na twee keer hetzelfde vonden we nu iets anders leuk. Beetje ‘n ander stijltje, iets minder strak en vooral minder hoogglans, en wat zachter in z’n geheel. We maakten met dat kamertje uiteindelijk een ander gezin heel erg blij; dus helemaal prima en extra fijn dat dat goed terechtkomt. Morris sliep al een hele poos in het Sebra Kili bedje, eigenlijk vanaf dat Benjamin er was want toen schoven we het ledikantje door, maar hij kreeg nu een nieuw groot bed – een EENpersoons, echt, waar is de tijd gebleven? – waar hij als ‘t goed is voorlopig mee vooruit kan. Ik vind dat Sebra bedje wel echt nog steeds súpermooi, echt een van de mooiste die te krijgen is wat mij betreft én een goede optie omdat het een meegroeibed is, en ik vond het drie keer niks om dat weg te doen. Zou niet echt ergens op slaan. We besloten daar dus het ledikantje van de baby voor te maken. Dat was het eerste meubel waarvan we wisten: dat willen we op haar kamertje. Weer in elkaar schuiven, bodem omhoog; terug in originele staat!

Was overigens het eerste, en meteen voorlopig ook het laatste waarvan we dat wisten. Haha. Verder kwamen we namelijk niet echt. Heb het best lastig gevonden om te kiezen welk stijltje we eigenlijk precies wilden. Het terracotta wat al even heel erg een ding is op de wanden past niet helemaal bij ons, maar te roze ook niet, en te neutraal vond ik ook weer jammer. Dus. Wordt een heel logisch verhaal, dat merk je. En sowieso was ik steeds meer bezig met de grote lijnen – wat op de vloer, welk behang, welke kleuren op de wanden – en kwam ik niet zo toe aan wat er dan in zou komen te staan. De kinderen hebben allemaal geen losse kledingkast meer nodig op hun kamer omdat ze nu met z’n drieën een inloopkast delen. Dat scheelt op hun slaapkamers echt heel veel ruimte – plus heel chill met de schone was maar dat is een ander verhaal – dus is met indelen wel gemakkelijk. Qua meubeltjes hadden we dus eigenlijk alleen een commode ‘nodig’. Die vind ik met een baby echt onmisbaar. Ik wilde niet ook de Sebra commode erbij aanschaffen omdat ik juist niet weer zo’n tutti completti paletti setje wilde, maar welke dan wel? Echt, je hebt geen idee hoeveel commodes ik voorbij heb zien komen online. Maar het was het allemaal nét niet. Eindstand heb ik gisteren een commode opgehaald bij Ikea. Of commode; de Hemnes. 139 euro – stond niet in verhouding tot de ruim 1000 voor eentje van Oliver’s Furniture die we ook mooi vonden, en volgens mij hartstikke prima en precies wat we zoeken. Niet te strak, niet hoogglans, en mooi bij het bedje maar niet te gematcht. Ik bestelde losse knopjes van Sass & Belle voor erop. Heel benieuwd hoe dat eruit gaat zien.

Op de babykamer zou dus een commode komen, het bedje, en ik wil er graag een stoel. Dat laatste vind ik heel fijn voor de voedingen als ze zometeen iets groter is, maar ook voor knuffelmomentjes en voorlezen. Voorlopig gaat ze gewoon in een wiegje naast mij slapen, maar zodra ze naar haar eigen kamertje gaat ‘s nachts vind ik het heerlijk om die laatste voeding daar te kunnen doen. Ik zag bij Martine – @tienvanwil voor wie haar niet kent – een schommelstoel voorbij komen die me echt perfect leek, dus die hebben we ook aangeschaft. Maximaal geïnfluenced ben ik. Hij komt als ‘t goed is vandaag of morgen binnen, dus dan kan ik ‘m in het echt laten zien. Ben er zo benieuwd naar! Ik kocht ‘m bij Westwing en op diezelfde plek bestelde ik ook de lamp; de Eos van Umage by Vita Copenhagen. Daar ben ik misschien nog wel ‘t meest benieuwd naar. Weet nog niet of dat een succes gaat zijn, maar ik hoop het wel. Boven haar bedje komt een hemeltje van Numero74, in de kleur powder. Die vind ik zo mooi! Ik bestelde linnen gordijnen bij Karwei, die passen daar perfect bij. Die moeten nog gemaakt worden dus voordat ze hangen zijn we weer even verder, maar ik kan echt niet wachten tot het allemaal samenkomt en ik los kan op de accessoires en zo.

De basis van haar kamertje bestaat trouwens uit de VT wonen XL board vloer van Karwei; hebben we met 25% gekocht dus was uiteindelijk echt een giller wat we daaraan kwijt waren voor boven helemaal, het behang is het Eijffinger Vivid behang in nummer 384520 met dat goudspikkeltje erin – is zo mooi als het licht erop schijnt – en op de wanden zit kleurnummer D0.07.67 van Sikkens.

De deco moet ik dus allemaal nog bestellen, maar dat komt wel als alle grote dingen staan. We wilden graag een redelijk rustig kamertje en ik denk dat dat wel gaat lukken. Komend weekend gaan we weer aan de slag en daar kijk ik echt naar uit. Ben af en toe net een klein kind maar het geeft gewoon echt rust om stappen te maken in haar kamertje. Nog even en dan ligt ze er al.. Ik laat jullie het eindresultaat uiteraard nog zien! Voor nu bedank ik je weer voor het lezen:).

 

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!