ONLINE ONDERHOUD

 In Blog

Goedemorgen lieve mensen! Deze week ziet er op de site – helaas – noodgedwongen een beetje anders uit dan ik het zelf graag zou zien. Voor mijn gevoel had ik de afgelopen weken een oké balans van een plog, een artikel en een vlog, of een plog en twee artikelen, die goed te bolwerken was naast Instagram en mijn andere werk. We zaten er zeg maar gewoon prima in, tot ik dinsdagochtend wakker werd met een inbox vol berichtjes van lezers die aangaven dat ze de weekendplog – al vanaf de intrede daarvan het met afstand allerbest gelezen artikel op mijn site – niet konden openen.

Nou is dat op zich niet heel erg iets nieuws, want als ik ‘s avonds op Instagram Stories de swipe up link naar de plog deel is het standaard hetzelfde liedje: omdat er dan zoveel mensen precies tegelijk mijn site willen bezoeken raakt de server overbelast met als gevolg dat ie eruit klapt en alleen nog te bezoeken is als je honderd keer gaat lopen vernieuwen. Niet iedereen heeft daar zin in – wat ik héél goed begrijp – met als gevolg dat niemand er echt blij van wordt. Gewoon irritant. Maargoed, dat was dus ‘s avonds. Dat ie al vanaf ‘s ochtends vroeg niet bezoeken was en de ene foutmelding na de andere op het scherm verscheen maakte dat er wel alarmbellen gingen rinkelen, want dit was dus even een nieuw recept. En een gigantische trigger ook, want ik was er ineens zó klaar mee. We waren de afgelopen maanden af en aan al bezig geweest met een oplossing, maar dat was steeds niet helemaal tot een goed einde gebracht met als gevolg dat er ook precies niks veranderde. Tot nu.

Voor mij was namelijk dinsdagavond de maat vol. Buiten dat mijn site gewoon een inkomstenbron is, zo eerlijk kunnen we ondertussen wel zijn, vind ik het vooral knéitervervelend als de boel niet werkt. Als je de dag ervoor een hele poos bezig geweest bent met een artikel, het vervolgens online staat en geen kip ‘m kan lezen omdat die hele site überhaupt niet werkt. Hartstikke beu, dus binnen een paar minuten spijkers met koppen geslagen: van een gedeelde server gaat de site nu over naar een server voor mij alleen. Dat wil zeggen dat er véél meer verkeer richting de site kan zonder dat ie meteen kuren begint te vertonen en dat hij ook sneller zou moeten zijn.

Zou moeten zijn, zeg ik, expres met een slag om de arm. Het is dinsdag wonder boven wonder gelukt om ‘m in een paar uur over te zetten van server, maar mijn site bestaat inmiddels, na ruim vier jaar, uit zoveel bestanden dat het geen doen was, als in letterlijk onmogelijk, om dat in hetzelfde tempo te regelen. Dat betekent dus dat we nog wel even bezig zijn om alle artikelen met alle foto’s van de afgelopen jaren goed zichtbaar te krijgen. Mocht je daar op stuiten weet je wat de oorzaak is. Ik vind het serieus vervelend, maar ben ergens ook wel een beetje opgelucht. Dit was iets wat gewoon een keer moest gebeuren maar wat ik ook steeds vooruit schoof, zo van ‘het gaat nog net’, ‘we doen even een tussenoplossing’, ‘het is toch weer een behoorlijke uitgave’. Excuusjes te over, maar nu dus niet meer. Het vooruitzicht van een straks helemaal naar behoren functionerende site vind ik echt heel fijn en maakt dat ik ook weer zin heb om ‘m van top tot teen te verbouwen, maargoed; first things first. Dat is van later zorg; voor nu maar eerst weer helemaal fatsoenlijk en compleet in de lucht zijn. Mocht je je afvragen of ik dat zelf allemaal doe: NEE. Ik zou willen dat ik het kon, of eigenlijk niet want dan was ik waarschijnlijk niks anders aan het doen, maar Robin en Koen – niet mijn Koen, een andere Koen – helpen me er in al hun vrije uren bij en daar ben ik ze megadankbaar voor want anders was het uitgedraaid op ‘n groot fiasco. Dus: tot zover deze huishoudelijke, totaal niet boeiende, maar wel even relevante update. Deze week gaan er geen nieuwe artikeltjes meer online komen omdat we de boel eerst aan de achterkant helemaal in orde willen hebben en dat voor mij voor nu even prio heeft, maar ik hoop wél nog ergens een vlog te uploaden, en volgende week ben ik er gewoon weer volgens het gebruikelijke ritme.

Voor nu duizendmaal excuses voor het ongemak afgelopen week, en thanks voor jullie begrip:)! Ik ben er volgende week weer, met hopelijk een goed functionerende website.

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Marieke

  Ik heb er echt totaal geen verstand van. Maar heel veelsucces! Ik heb het gevoel dat je dat wel kunt gebruiken

 • Manon

  Ik ben de hele dag uit mijn doen geweest omdat ik ‘s ochtends in bed geen plog kon lezen! nee hoor overdreven, maar stiekem wel een aantal keer gecheckt oftie het al deed .

 • Joyce

  Ik heb dit ook gehad met mijn site, maar na veel werk en stress is het een hele verbetering dus het komt goed! Succes!

 • Corina

  Ik ben zo’n KIP die niet zonder kan. Maar ik heb geduld en wens jullie succes met alles oplossen want daar heb ik ook geen verstand van. Toch die kip zonder kop. Succes!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!