PLOG173: DE KERSTDAGEN

 In Persoonlijk

Goodmorning! Het is weer tijd voor ‘n extra woensdagartikeltje, en vandaag is dat een extra plog. Het leek me leuk de kerstdagen ook vast te leggen, dus dat deed ik. Voor onszelf, en voor jullie:). Wij hadden een fijne kerst. Lekker rustig en met weinig toestanden. Koen was jarig op eerste kerstdag – thanks voor al jullie lieve berichtjes! – dus dat vierden we. We besloten even te gaan skiën, ondanks dat het weer skitechnisch te wensen overliet, en we gingen heerlijk uiteten met z’n allen. Tweede kerstdag was joggingpakkendag. Ik deed boodschappen met Robin, we keken Engels voetbal want Boxing Day, ik werkte voor de site en we gingen weer lekker eten. Kijk je weer mee?

Het is eerste kerstdag, en Koen is jarig vandaag. We hebben onze cadeautjes vannacht om 00:00 al gegeven, maar de jongens slapen lekker uit en wij dus ook, en we starten lekker sloom op. Heerlijk.

Benjamin drinkt en moet uiteraard meteen weer spugen. Zelfs na vier maanden betekent dat nog heel vaak omkleden. Als ik net niet snel genoeg ben met m’n hydrofiel, of ‘m juist even heb weggepakt. LOVE dit pakje overigens. Echt fan van.

Ontbijten met yoghurt, met kiwi, lijnzaad en havermout. Gaat erin als zoete koek!

En nog even een appeltje na ook. Hij houdt zo van eten.

SMELT!

Wij gaan skiën. Deze schoenen hebben een jaar onaangeroerd in de kast gestaan, maar nu mogen ze weer even.

We skiën een stukje, en dan komen papa en mama ook met de boys. Samen in de sneeuw.

Morris vindt het allemaal even leuk. Zo vrolijk en enthousiast.

Dat dus. Veeg mij maar op hoor.

Kinderwagen door de sneeuw duwen is wel nog even ‘n dingetje. Haha. We gaan even naar binnen om iets te drinken!

Familiekiekje. Dat gezicht van Benjamin hier:’). Hij is totaal niet onder de indruk.

De boys gaan naar huis, en wij skiën nog een heel klein stukje.

Laatste keer omhoog, en dan vinden we het wel weer gezegend voor vandaag.

Kijk hem nou lekker slapen.. Die kunnen we zo over leggen in bed!

Ennn dan gaan we weer verder met spelletjes. We snacken Piccolini’s en we vermaken ons prima. Ik hou van spelletjes doen. Ik zal m’n burgerlijke reputatie nog wel even eer aandoen;).

Ik ga lekker douchen! De jongens slapen nog en ik heb zin om uitgebreid onder de douche te gaan. Haar föhnen, makeupje op en gaan met die banaan.

Ik trek m’n nieuwe jurkje aan en ik vind hem vet leuk! Ennn borstvoedingstechnisch ook top.

We gaan weer heerlijk uiteten. Als voorafje dit. Met ree.

Deze kanjer zit ook weer heel lief aan tafel. Wat eten, spelen met z’n auto’s en z’n Duplo trein.. Gaat prima!

Tweede gerechtje is iets met bulgur en jus en truffel en vanalles wat ik vergeten ben maar wat wel heel lekker was!

Trotse papa met zijn oudste zoon. Issie zomaar ineens 28 die man.

Proost! Benjamin doet een powernappie op mijn arm..

En dan komt ons hoofdgerecht. Kalfsvlees met kool. Ook alweer zo lekker.

Deze lieverd slaapt verder in de kinderwagen.

Toetje! Chocola met mandarijn.

We gaan weer naar huis. Morris loopt zelf. Die heeft sowieso bar weinig zin om in de kinderwagen te zitten op het moment! Zelf lopen is veeel leuker.

Nog even spelen met opa en oma voor het weer bedtijd is!

En boekjes lezen met papa. Dit was zo’n aandoenlijk gezicht.

En dit ook. Omdat de jongens samen op één kamer liggen gaan ze ook precies tegelijk naar bed. Het hele avondritueel is dus samen. Ik voed Benjamin terwijl Koen en Morris een boekje lezen. Met z’n vieren op het grote bed. Fijn.

Kijk die kleine oogjes! Je zou bijna denken dat we het zwaar hebben hier hè. Ultieme ontspanning!

We gaan gewoon weer verder met spelletjes spelen! Prima tijdsbesteding zo de rest van de avond.

Het is tweede kerstdag! Ik heb dramatisch geslapen, maar de jongens hebben het, ondanks dat ze allebei héél erg verkouden zijn, weer super gedaan. Gelukkig!

Eitjes voor ontbijt.

Morris wil toekijken als zijn yoghurtje gemaakt wordt.

Benjamin gaat slapen, Morris in bad, en Robin en ik gaan even samen boodschappen doen.

En even naar de drogist ook!

Ik spot de Balea douchegels waar ik iedereen altijd over hoor. Ik moet deze week nog even terug om een en ander in te slaan, dus als jij DM tips hebt: let me know in de reacties hieronder. Ben benieuwd!

Als we thuiskomen heeft Mees lunch gemaakt. Bruschetta!

De rest van de middag ziet er zo uit. Ik hang op de bank, werk aan mijn blog en kijk een beetje voetbal. Ik ben moe – vraag me niet hoe dat kan nu – maar op vakantie mag dat, zullen we maar zeggen.

Pap en mam hebben oliebollen gehaald! Die heb ik al heeel lang niet op. Lekker warm met poedersuiker. Yum.

Benjamin is wakker na z’n middagdutje en krijgt zijn derde voeding van vandaag.

En Morrisje is ook weer uit bed! Dat pipse koppie.. Zijn verkoudheid wordt met de dag erger.

Babybeer is aangekleed en klaar om te gaan eten!

Mét slofjes aan! Deze komen van Poppy’s concept store en ik vind ze heel fijn! Van echt suede, betaalbaar, en ze blijven heel goed zitten; ook niet geheel onbelangrijk!

We eten! Ik neem flammkuchen.

Morrisje eet soep met Koen. Soepmonstertje.

We zijn thuis en de jongens gaan naar bed. We smeren hem in met van dat balsem in de hoop dat dat helpt tegen het hoesten, en als we ons avondritueeltje gehad hebben en de jongens slapen gaan wij weer verder met spelletjes spelen!

Ondertussen is de vakantie alweer over de helft en is de eerste kerst met Benjamin en als gezin van vier achter de rug! Het waren fijne dagen. Ik ga nog even volle bak genieten van het niets moeten, lekkere eten en fijne gezelschap voor we weer aan de slag moeten volgende week. Hoop dat jullie allemaal fijne dagen gehad hebben én dat jullie ‘t leuk vonden om een inkijkje te krijgen in onze vakantie:)!

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 17 comments
 • Vanessa

  Leuke plog weer. Geniet nog van de rest van de vakantie. Een beetje laat maar Feliz Navidad. Ik heb niet eerder kunnen reageren op je plots.

 • Marieke

  Wat een leuke plog. De douchegels van balea zijn inderdaad heerlijk. Ik gebruik ook graag de handzeep van balea. Ik weet niet welk merk luiers je gebruikt, maar mijn dochter gebruikt in de nacht pampers baby Dry en volgens mij zijn ze daar het goedkoopst. Snacks van de freche freunde waren hier een groot succes toen ons dametje een dreumes was. vooral de chipjes vielen in de smaak. Als ik het mij goed herinner zijn hun producten zonder toegevoegde suikers en andere rare dingen. Veel plezier nog op vakantie.

 • Lian

  Dat ziet er gezellig uit! Over het spugen…. onze eerste spuugde ook heel veel, dus het omkleed-drama herken ik enorm. Maar…. het over. Ze vertelden ons destijds dat het ‘rond de elf maanden’ over zou zijn…. elf! Mijn God dacht ik…. we hebben ons erbij neergelegd, zolang onze jongen wel at en dronk waten wij blij, ondanks dat het er net zo vlot weer uit kwam. En…. met elf maanden, op de dag af, was het idd over!
  Fijne vakantie nog!!

 • Ria

  Leuke foto’s!
  Mag ik vragen waar je jurkje vandaan komt?
  Ik geef ook borsyvoeding maar kan echt weinig leuke jurkjes vinden die hierbij makkelijk zijn
  Gr Ria

 • Lobke

  De ‘skin active’ maskertjes van Garnier!! Die zijn zo fijn. Ze hebben bij de DM een stuk of 5 soorten en zijn goedkoper dan bij de Kruidvat! Echt een aanradertje.

 • Aline

  Leuk zeg. Ziet er heerlijk relaxed uit. Zitten jullie in/bij Winterberg? En zo ja, op een park of los een huisje gehuurd? Ik ben op zoek naar een leuk adresje maar kan zo moeilijk iets vinden dat nog een beetje modern en luxe is… en op de foto’s lijkt jullie huisje aardig aan de eisen te voldoen 😉

 • Elke Theunissen

  Leuk Michelle!!
  Heerlijk om te lezen iedere keer weer!
  Vooral omdat mijn zoontje ongeveer even oud is als Benjamin.

  Tip voor de DM: *shampoo van dm de tube en dan de paarse verpakking * bb crème (weet niet hoe hij daar heet, maar ook erg fijn!)

  Geniet nog van jullie vakantie!

  Groetjes Elke

 • Petra

  Wat zijn jullie een leuk gezin ❤
  #familygoals hier hoor !
  De douchegel van Dm in idd heerlijk. De vanille met cocos en de mango zijn hier echt favoriet.
  Geniet van jullie vakantie !
  Liefs Petra

 • Lieke van Veen

  Dat nieuwe jurkje staat je echt heel erg leuk!

 • claudia

  superleuk dat jurkje! mag ik vragen waar die van is?

  • bijzonderkleinwonder

   Dat mag zeeeker. Is van Vila en nu met 50% korting!

   • claudia

    super dankjewel! is besteld, n voor oudjaarsavond binnen 🙂 toffe jaarwisseling gewenst.

 • laura

  Hier ook een DM-fan. De shampoo van Syoss slaan we altijd flink in. Scheelt een paar euro per fles. Net als verzorgende haarspray van glisskür en de die van Dove. De babyproducten van Hipp zijn er ook goedkoper dan in Nederland, oh en ik vind de producten van Weleda heel fijn voor mijn zoontje. Die sla ik daar ook altijd in. Haha het is een hele lijst geworden. Veel plezier nog!

 • Whitney

  Luiers van de DM!
  Met de dozen koop ik ze! Echt een enorme aanrader en een mooie prijs.
  Eerder en nog soms (als de dozen op zijn) gebruikte ik kruitvat eigen merk aangezien mijn dochtertje niet tegen pampers kan.
  Kruitvat eigen merk is ook fijn , maar DM is echt top!
  Mijn dochtertje is 2,5 en zijn bezig met de wc dit lukt aardig waardoor er hier gelukkig bijna geen poepluiers meer zijn maar anders deed ik een hele maand met 1 doos.

  Wellicht 1 meenemen om te proberen?

 • Elise

  Leuk, heerlijk zo met je gezin.
  Als Benjamin vastere voeding krijgt (groentepotje) zal je zien dat het al minder wordt.
  Mijn kleine van bijna 5 maanden heeft ook reflux
  Ik ben begonnen met groente potje maar ik merk nu al verbetering!

  Geniet van je gezin!!

 • Shirley

  Hii! Wij gaan ook altijd naar de DM, of ja, mijn schoonouders en wij geven dan altijd een boodschappenlijstje mee, echt super handig! Wij hebben altijd de luiers van babylove, super goedkoop en echt heel erg fijn. En zeker ook de vochtige doekjes van Babylove, maar €1,- per pak en zijn echt de beste doekjes ever! Verder zijn sowieso veel merkartikelen stukken goedkoper dan in Nederland. Fijne vakantie nog en geniet ervan! Liefs xxx

 • Bette

  Hoi Michelle,

  Waar zaten jullie, welk park of app complex?
  En was het aan de piste?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!