PLOG349: KERSTVAKANTIE – 1

 In Persoonlijk

Ik dacht: in plaats van de standaard weekendplogs die we ondertussen allemaal wel kennen, doen we deze week twee plogs, en dan met lekker veel foto’s van onze kerstvakantie. Soort sfeerimpressie, maar dan anders. Ik maakte de hele week wat fotootjes, en in het weekend besloot ik dat juist even niet te doen. Ik had de laptop dicht, m’n telefoon op – voor mijn doen – redelijk non-actief, en genoot volle bak van de laatste twee dagen kerstvakantie en onafgebroken met z’n vieren. En man wat is dat goed bevallen. Maar daarvoor was er ook genoeg. vast te leggen. Dus dat deed ik. Kijk mee naar onze vakantie!

Het is zondagochtend 29 december en ik ga onze kleine muis, die in de vakantie het uitslapen tot een nieuw level heeft gebracht, wakker maken. Komt dat koppie omhoog, pakt ie z’n Po, zegt ie: ‘Mama, Po is de heeeele nacht bij mij gebleven, zo lief!’

En dan krijgt ze een kus toe. Lucky Po.

Wij zijn gisteravond naar een feestje geweest dus dat uitslapen kwam niet heel slecht uit. We gaan lekker op standje chill. Heel fijne zondagochtend zo. De jongens spelen lief, want Toet Toet ligt weer door de woonkamer en als die even opgeborgen is geweest doen ze net alsof het een heel nieuw ding is.

Lekker spannend ontbijt hè, vijf rijstwafels met kip en pindakaas. Wel lekker.

Hoiii. Als je je make-up er niet afpoetst voor je gaat slapen krijg je dit. Goed lookje wel.

We gaan naar het dorp, maar eerst even tanken. De jongens willen altijd helpen, maar ik werd er door volgers op attent gemaakt dat ze niet bij de vulopening mogen staan in verband met benzine die een beetje kan ‘sproeien’. Wist ik niet, dus een heel goede leer voor de volgende keer.

Door voor een rondje dorp. Genieten samen.

We gaan even naar de schaatsbaan. Pap en mam zijn daar, en Robin en Mees komen ook even. Er is muziek, dus dan is het voor de kindjes al gauw goed, maar er zijn ook wel echt heeeeeel veel mensen, dus als je ze één seconde uit ‘t oog verliest zie je ze niet meer. Niet heel handig.

Lekker overzicht vanaf Robin z’n nek is beter.

En op schoot spelen ook. Die tekenborden zijn hier echt favoriet.

Schatjes! Allevier.

Wat ik zei: heel veel mensen.

Pruillip krijgt heeel veel knuffels van z’n moeder en z’n oom.

En dan gaan we weer naar huis.

Ik maak deze foto van Robin en Mees met de jongens en ik vind ‘m zo mooi. We besluiten samen te eten, maar zij moeten eerst nog de hondjes uitlaten. Drie keer raden wat de jongens willen als ze dat horen. Dus hup, gauw mee, terwijl wij naar de supermarkt racen voor het eten.

We eten wraps samen, brengen de kindjes naar bed en kletsen dan nog veel langer dan de planning was. Zo gezellig. Het lukt in de vakantie pertinent niet om op enigszins normale tijdstippen naar bed te gaan. Het is altijd op z’n vroegst 1:30 uur geweest.

Maandagochtend: we zijn bij Joke en Harald. Zij vinden het niet gezellig als de jongens een week niet komen, en wij vinden het ook wel leuk om een dag samen iets te ondernemen, dus het mes snijdt van twee kanten zo. Ze gaan een dagje spelen, en wij wat dingen doen die op ‘t lijstje stonden.

Zoals even naar de Zara om nieuwe broeken te halen voor ons reuzenkind dat inmiddels qua broek écht maat 110 nodig heeft. Er ligt een heeeleboel hoog water in de kast.

We zijn maar heel kort in Eindhoven omdat het er zo bizar druk is dat ik het er benauwd van krijg, dus lekker terug naar Uden. We contacten met papa en mama om even iets te drinken samen bij Floryn, maar dat drinken wordt eten. Pompoensoepje.

En deze curry. Echt, ik weet dat 98% van jullie niet uit Uden komt en er waarschijnlijk ook nooit gaat komen, maar mocht je er wel zijn: eet dan dit. Haha. ZO. intens. lekker. Ik schraap letterlijk m’n bord leeg.

Gezellig met deze twee!

En dan zijn we weer thuis. En de jongens ook. Weer samen!

Zijn ze knap hè😂.  Zo leuk. De dokters in de zaal kunnen gelijk ff checken hoe het met hun amandelen gesteld is ook.

Zei ik leuk? Leuk ja. En koppig soms. Dat ook. Want deze boy gaat gewoon niet slapen. Met geen mogelijkheid. De hele trukendoos open, maar het mag niet baten. Op ‘n gegeven moment ben ik het zo beu dat ik hem gewoon mee naar beneden neem.

Dan maar samen in de chillmodus. We kunnen onze ogen ondertussen allebei niet meer helemaal open houden overigens, en als Koen B naar boven brengt lig ik binnen precies ‘n seconde te tukken op de bank. Mag je de krant voor bellen, zo zeldzaam dat dat is.

Ennn dan is het dinsdag en de laatste dag van het jaar!

Koen maakt lekkere broodjes voor ontbijt, toch net ff gezelliger dan mijn standaard rijstwafels, maar terwijl ik denk dat ik een scherpe foto maak blijkt dit later het resultaat. Welja. Desillusie.

Mijn best nine op Instagram, van 2019. Allemaal foto’s met een verhaal.

We gaan naar de Ap voor nog een paar boodschapjes. Lekker last minute. Robin en Mees komen vanavond oud en nieuw bij ons vieren.

Eerst oliebollen halen met deze nonchalante peuter.

Dit is ook goed bekeken.

De rij lijkt heeel lang, maar uiteindelijk zijn we na tien minuten al aan de beurt en is het ook nog een soort van gezellig. Nieuwe tradities dit, met z’n vieren oliebollen kopen op oudjaarsdag.

Benjamin zal ze wel beschermen. Hij houdt die zak vast alsof z’n leven ervan afhangt.

Nu zijn ze nog warm. Zou zonde zijn om er dan niet ff een te testen.

Papa en mama vieren de jaarwisseling bij opa, maar ze komen eerst nog even met z’n drieën naar ons. Oliebol eten, even kletsen. Voor opa ook leuk om er even uit te zijn, en hij wordt weer zo blij van Morris en Benjamin.

Deze twee vermaken zich met klei en K’nex. Jeugdsentiment, want dat vonden wij vroeger ook geweldig.

Ik trek even een andere jurk aan voor de gelegenheid, en dan zijn Robin en Mees bij ons.

We hebben de hoop dat de kindjes vannacht doorslapen, dus we doen nu vast een paar sterretjes buiten. Morris vraagt alleen wel waar de knal blijft. Haha. Ze vinden dit allebei zo leuk, en deze foto is kneiterwazig maar ik vind ‘m alsnog top, omdat het moment zo mooi was.

We eten een pasta met biefstuk, en die is ZO niet normaal lekker. Ik kreeg de vraag of ik weer wat meer recepten van mij en of Mees zou willen delen, en dat is een van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. Hangt dan meteen samen met een nieuw insta account over sport en dan dus recepten, maar meer over dat hoe en waarom in het artikel met dromen & doelen voor 2020 wat eraan komt!

De rest van de avond borrelen we, eten we hapjes, doen we spelletjes en voeren we fijne gesprekken. Oud & Nieuw gewoon lekker thuis, met broer en schoonzus en de kindjes boven in bed die op magische wijze niet wakker werden van de extreem enge harde knallen illegaal vuurwerk recht onder hun raam (geen grap) was een hele fijne. In de volgende plog zie je de foto’s van de andere helft van de week. Metttt ons eerste bezoekje Efteling met de jongens. Vond ik ook een ding. Afijn: ik hoop dat jij een heel lekkere vakantie, of vrije dagen, gehad hebt en dat het niet al te hard afkicken was om weer te beginnen – hier wel een beetje want hoe lekker ik de regelmaat ook vind; vond ‘t zo stil en ongezellig in huis – en dan zie ik je graag bij de volgende weer!:)

Dankjewel voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Linda

  Oh heerlijk zeg.. hier ook vooral genoten van heel veel niks moet alles mag.. de beste vakanties als je het mij vraagt..

 • Irene

  Yes meer recepten!!! Maak je mij erg blij mee!
  Wat een onwijs mooi gezin hebben jullie!

 • Erika

  Heerlijke plog weer! Lieve Benjamin met z’n Po
  Floryn was tijdens ons weekendje weg een hele goeie tip! Doordat manlief oorontsteking kreeg (timing..) niet verder gekomen dan de cappucino. Maar voor ons volgend weekendje proberen we de lunch/diner

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!