PLOG363: PAASWEEKEND

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! Na een lang weekend vrij is de nieuwe week weer begonnen. Het voelde als een paar dagen vakantie in eigen tuin met prachtig weer, maar we zijn weer gewoon aan het werk. Nog steeds thuis, dat dan weer wel, al is Koen vandaag even een dag naar kantoor. Ons paasweekend was, net als dat van jullie waarschijnlijk, anders dan anders. Normaal gesproken zijn we ieder jaar met Pasen bij mijn schoonouders aan zee, en brunchen we de dag erna vaak met papa en mama, maar dit jaar bleven we in en rond het huis. En het werd al met al een heel fijn weekend. Kijk mee!

Het is vrijdag, ruim twintig graden en het voelt als zomer. Deze twee hebben er weer zin in vandaag. Korte broeken aan en gaan.
Ik heb de hele week geen make-up op mijn gezicht gehad, alleen op mijn ogen en wenkbrauwen, vooral omdat het zulk mooi weer was en ik het dan lekker vind als mijn huid een beetje zon kan vangen, en eigenlijk beviel dat meer dan prima. Die unit op mijn bovenlip houdt het ook stug vol. Inmiddels is ie overigens heeel bijna weg.
Buiten tosti’s eten in de zon. Hun picknickbankje – krijg ik vaak vragen over maar komt van een tuincentrum hier in de buurt – is echt een hit. Ze maken er zoveel gebruik van!
Met z’n vieren aan tafel is van korte duur. Vooral Morris zit liever in de schaduw als hij het voor ‘t kiezen heeft. Het is bij ons achter het huis ook heel snel heel warm. Er komt weinig wind en we hebben van ‘s ochtends tot ‘s avonds zon.
Ik ga plantjes halen voor in de tuin, maar daar vergeet ik dus helemaal een foto van te maken. Lekker dat alle dunne blousen weer aan kunnen.
Vrijmibo samen in de tuin. Kan nooit normaal.
Het kost heel veel moeite vandaag, maar uiteindelijk slaapt hij toch lekker. Nog vlekjes in zijn gezicht van de onrust.
Bankie en een uitgebreide borrelplank. Lievelings op vrijdagavond. Ook nu.
Volgt er nu een samenvatting van de zaterdag in twee foto’s. Dit is foto 1.
En dit is foto twee. We doen de hele dag zo goed als niets, we slapen lang en chillen lekker in de tuin, want het is weer lekker warm. ‘s Avonds een trui aan als het afkoelt en nog even knuffelen voor bedtijd.
En dan is het zondag een eerste paasdag! De jongens persen zelf verse jus. Behalve dat ze dat heel lekker vinden is het ook een favoriete bezigheid om te doen.
Paasbrunch! Net als vorig jaar; in de zon. Toen waren we net als ieder jaar op paaszondag aan zee met mijn schoonfamilie. Dit jaar komen we niet verder dan de achtertuin.
Ik heb me voor het idee even aangekleed. Wisselen we straks gegarandeerd weer om voor bikini. Dit jurkje is van Ted Baker en één of twee jaar oud, dat weet ik even niet, maar blijft een grote favoriet. Altijd zo blij als ik ‘m weer aankan.
De jongens en hun engelengeduld. Kuch. Worstenbroodjes eten!
Voorspelling klopte: na de brunch gaat ‘t knappe pak uit en de zwemkleding aan. Morris zorgt goed voor de nieuwe plantjes.
Eind van de middag doen we een zondagmiddagborrel met Koen zijn ouders en broers, en de schoonzussen. Eerste keer dat we zo’n Facetimegesprek met z’n allen deden, en voor mij überhaupt de eerste keer een Facetime groepsgesprek – beetje laat ben ik – maar was serieus heel gezellig. Toch echt wel geluk met de technologie van nu.
Zondagavond. Paasbrunch 2.0. Binnen dit keer, want buiten is het zo’n tien graden koeler dan gisteren. Dat scheelt even een jas.
Lot bakte deze carrot cake, en hij is zo mega lekker. Die frosting is echt niet te doen. Liefst zou ik die eraf likken. Doe ik niet. Deze punt eten we overigens niet ineens op. Haha. Stukje eraf en dat samen delen.
Ik duik m’n kast in om wat dingen te proberen die ik al even niet heb aangehad. Deze blouse is daar één van. Volgens mij alweer bijna twee jaar oud maar ik vind ‘m weer helemaal leuk.
Uiteindelijk ga ik voor dit. Vooral die hakken zijn echt heel heel praktisch als je het huis niet uit gaan. Niet serieus te nemen hoor dit.
Het houdt niet op, niet vanzelf.
Weer buiten spelen! Tien graden koeler dan gisteren dus lange mouwen en spijkerbroeken in plaats van zwembroekjes en t-shirts, maar dat mag de pret niet drukken.
Net na zijn derde verjaardag fietste Morris zonder zijwieltjes weg. Ineens. Maar vervolgens vond hij het zó eng dat die wieltjes er heel snel weer op moesten en er niet meer over gepraat werd. Tot hij vanochtend bedacht dat hij toch weer zonde wilde fietsen. Wieltjes eraf!
Schoenen aan.
En hakken verruilt voor sneakers. Misschien net iets praktischer als je achter een fietsende peuter aan moet. Hij wil richting Lot en Flip fietsen, verderop in de straat, dus dat doen we. Koen loopt met B, ik loop naast een fietsende Morris.
We gaan – op gepaste afstand – even langs Lot en Flip de tuin kijken. Morris weet de weg naar de speelgoedkist goed te vinden.
Wij praten even bij en de jongens smaken puzzels.
Wij hebben heel lelijk kunstgras in de tuin, zo plat als een pannenkoek, net een tapijtje, dus dat willen we anders. Dat van Lot en Flip ziet er heel mooi uit, dus meteen even oriënteren.
En dan weer richting huis. Ik kreeg heel vaak dm’s van lezers op Instagram die zeiden: als Morris zo snel is op z’n loopfiets en zo evenwicht houdt in de bochten kan hij 100% ook fietsen. Hij vond het lang gewoon te eng, maar het blijkt te kloppen, want hij fietst inderdaad gewoon weer zo weg.
Thuis. Namiddagzon in de tuin.
Perenijsje is het nieuwe snoep.
Tenminste; dat dachten ze. Tot pap en mam als verrassing paaseitjes verstopt hebben in de tuin. Nog een ronde zoeken dus.
En dat vinden ze fantastisch. Vooral Morris is helemaal in zijn element.
Voldaan koppie.
Lievelingsrosé, op een bankje, in de zon. Het is een fijn weekend.
De buit inventariseren samen.
En alweer: borreltijd. Als je dit ziet geloof je bijna niet dat ik quarantaine tot nu toe alleen nog maar kilo’s ben afgevallen. Had door alle toestand rondom opa en alles eromheen op een of andere manier veel minder eetlust. Ik kreeg wat vragen van mensen die geen Instagram hebben over wat er dan met opa is; hij is heel erg ziek, inmiddels als ruim anderhalve week, en hoe het verder zal gaan is heel onzeker. Ik kan er verder weinig zinnigs over zeggen, want wij weten het ook niet, maar sneu is het wel.
We zijn Benjamin kwijt. Heeft ie z’n mand met geraapte eieren van de aanrecht gevist en zit hij ze onder de tafel in z’n eentje weg te bunkeren. Draak.
Voor bedtijd nog even een rondje fietsen. Morris heeft de smaak echt te pakken.
Heeel even schommelen.
En dan weer door naar huis. Hij zit bijna met z’n knietjes tegen het stuur maar z’n zadel en stuurtje mogen nog niet hoger van ‘m; zo kan hij goed met allebei zijn voeten tegelijk aan de grond en dat vindt hij fijn. Ook prima. Op ‘t gemak.
Blije foto na een fijn weekend.
Het is bedtijd. Ik had alle bedden vanochtend al afgehaald, dus die maak ik opnieuw op.
En ik ruim deze mand was op. En dan gaan de jongens lekker slapen.
En wij gaan de bank op met een filmpje samen. Altijd zo lekker beneden komen in een opgeruimde woonkamer. Het waren een paar heel mooie dagen met z’n vieren. Ik heb er ondanks alles echt van kunnen genieten. Daar droeg het mooie weer ook wel aan bij.
Hoe hebben jullie de paasdagen doorgebracht?

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Linda

    Wat een heerlijke plog weer! Echt super knap van Morris om zo ineens te besluiten dat hij echt wel kan fietsen! Gelachen om de zin, het houdt niet op niet vanzelf, die komt hier ook dagelijks voorbij in combinatie met de was.. Hier ook de paasdagen lekker thuis geweest.. Eitjes verstopt voor de kindjes en genoten van het heerlijke weer 🙂

  • Jana

    Oh, verschrikkelijk als het slapengaan moeilijk gaat hè 🙁
    Het lijkt wel alsof jullie héérlijke paasdagen hebben gehad! Hier ook, lekker brunchen met ons drietjes en genieten van het zonnetje in de hangmat.
    Veel liefs x

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!