De ‘bijna-mama tag’!

 In Baby, Persoonlijk, Zwangerschap

Op de blog van Betty kwam ik de bijna-mama tag tegen, en het leek me heel leuk die vandaag in te vullen.

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

JA! Daar schreef ik al eerder een artikeltje over, maar ik heb altijd wel heel sterk het gevoel gehad dat ik moeder wilde worden. Pas toen het tussen Koen en mij (eindelijk!) serieus werd, werd die kinderwens wat concreter. Het was wel een van de eerste dingetjes die we samen bespraken; ‘wil jij kinderen?’ Gelukkig dacht Koen er hetzelfde over als ik, en was hij zelfs degene die na onze trouwdag opperde om het te gaan proberen.

IMG_0364

Samen in Parijs.. Hier besloten we mijn laatste pilstrip weg te gooien!

2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Misschien heel vreemd, maar nee, totaal niet! Vooral omdat ik zulke uiteenlopende verhalen hoorde en las, verwachtte ik eigenlijk helemaal niets. Volgens mij is iedere zwangerschap weer compleet anders. Omdat ik er tijdens mijn fanatieke fitnessperiode achterkwam dat ik een zwakke onderrug heb, verwachtte ik wel dat ik daar last zou krijgen van. Dat blijkt dus inderdaad zo te zijn. Ik verwachtte denk ik ook wel een soort van babywolk, en daar zweef ik ook echt al 18 weken op rond.

3. Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

Weer zo vreemd, maar eigenlijk even helemaal niets! Ik had vier maanden uitgekeken naar die positieve zwangerschapstest, maar toen ik hem eindelijk in mijn handen had kon ik het eigenlijk nauwelijks geloven. Vooral ook omdat we uitgerekend die ene maand het gevoel hadden dat we verkeerd getimed hadden – I know, knetterromantisch echt – en het dus niet gelukt was. Op den duur kwamen er natuurlijk wel héél veel gedachten en gevoelens in me op. Ik heb geloof ik wel duizend keer tegen Koen geroepen dat het ‘gewoon echt gelukt was’ en dat we papa en mama zouden worden, waarop hij alleen maar heel hard grijnsde.

4. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

Over dit onderwerp heb ik ook een artikeltje geschreven, omdat er soms zo’n taboe lijkt te heersen als het op voorkeur aankomt. We hadden allebei een lichte voorkeur voor een jongetje, wat misschien ook wel komt doordat ik vanaf het begin echt heel sterk het gevoel had dat het een jongetje zou zijn. We waren uiteraard net zo blij geweest als het toch een meisje was gebleken, maar ik vond het wel heel bijzonder dat mijn voorgevoel dus juist was!

5. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

Ik dacht altijd dat ik een Joolz kinderwagen zou willen, maar dat is ‘m uiteindelijk niet geworden. Qua kinderkamer had ik geen voorkeur voor een bepaald merk, maar ik wilde wel graag een strak hoogglans wit kamertje, omdat dat nou eenmaal onze smaak is. Verder heb ik altijd gezegd dat ik metéén baby-Uggs zou gaan kopen, gewoon omdat ik die echt om op te vreten vind. Dat was het geloof ik wel zo’n beetje.

6. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Een van de meest wonderlijke dingen aan zwanger zijn. Ik heb er heel erg aan moeten wennen, omdat ik zo lang gefixeerd ben geweest op slank zijn, maar kan er nu extreem van genieten dat mijn buikje zo hard groeit. Nu ben ik natuurlijk ook pas bijna op de helft, dus misschien dat ik hier later nog anders over ga denken, maar voorlopig vind ik het vooral héél erg bijzonder.

IMG_2778

7. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Tot op heden héél weinig. Ik had meteen het gevoel dat het helemaal goed zou gaan met Frummel, dus heb me daar ook totaal niet onzeker over gevoeld (op het bloedverlies met 12 weken na dan). Ik verheug me eerder op de 20 weken echo dan dat ik dat heel spannend vind, en maak me überhaupt eigenlijk nergens heel erg druk over op dit moment!

8. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Niet heel specifiek. Ik lees veel en kijk af en toe een YouTube filmpje, maar dat is meer om gewoon te ‘weten’. Ik wil wel graag op een zwangerschapscursus straks, maar ik ben er nog niet helemaal uit welke dat dan zou moeten zijn.

9. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Ik kijk er heel erg naar uit dat hij er straks gewoon ‘is’. Dat hij op mijn borst gelegd wordt en dat we hem kunnen aanraken, en bekijken. Het lijkt me zo bijzonder om voor het eerst met z’n drietjes te zijn. Daar kijk ik écht heel erg naar uit.

10. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Omdat ik van te voren niets verwachtte vind ik dat lastig te zeggen. Ik kan wel zeggen dat ik zwanger zijn serieus één groot feest vind. Ik ben hartstikke misselijk geweest de eerste 12 weken, maar omdat ik zo blij ben met de baby in mijn buik heb ik dat nooit als heel dramatisch ervaren. De pijn in mijn rug vind ik wat minder, maar verder voel ik me hartstikke goed en zolang met Frummel alles oké is, ben ik zo gelukkig als maar zijn kan!

BABYPARK is vandaag langs geweest om onze kinderwagen, autostoel en box te bezorgen, en terwijl die laatste nog keurig in de doos zit heb ik de kinderwagen zelfs al helemaal in elkaar gezet. Let me know of jullie het leuk vinden daar een artikeltje over te lezen; ik ben er zelf namelijk zo súperblij mee dat ik er graag een stukje over schrijf!

 

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • M

  Wauw, wat ben je leuk! Ik kan merken dat je intelligent bent, je schrijft heerlijk en zonder fouten. Alles wat ik lees lijkt over mezelf te gaan alleen heb ik helaas nog geen baby in mijn buik. Vooral je stuk over vooroordelen raakt me en dat is ook een van de redenen dat ik nog niet zwanger ben. Om de een of andere manier laat ik me tegenhouden door de meningen van anderen. Jij lekker niet, super! Daar kan ik wat van leren. Keep up the good work, je hebt er een trouwe volger bij. En trouwens ja, ik wil een unboxing zien van de wagen enz! (Hier vroeg je om bij het artikel van alle spullen die bezorgd zijn) Liefs, M (23)

  • Michelle

   Wat een vréselijk lieve comment! Ik ben er oprecht door geraakt (hormonen all over the place hier). Ik heb de wijsheid ook echt niet in pacht hoor, maar echt volg in hemelsnaam je hart! Meningen zullen er áltijd zijn, het is zooo zonde als je daardoor je dromen niet verwezenlijkt. Koen was straks in de supermarkt toen het kassameisje wat we daar vaker zien opmerkte dat het ‘toch wel heel snel was hè’, en zich hardop afvroeg ‘of het dan allemaal wel gepland was?’ Te genant voor woorden, maar ik denk ondertussen echt dat het meer over haar zegt dan over ons. Artikeltje over de kinderwagen en het autostoeltje komen eraan!❤️

 • marieke

  Wat een ontzettend knappe beslissing. In Nederland is het niet standaard om zo jong een kindje te krijgen. Wat niet per se wil zeggen dat dat fout is hoor. Het is vooral belangrijk dat je de keuze voor het kindje bewust maakt. Bij jou heb ik het gevoel dat jullie bewust ervoor kiezen om zo jong een kind te krijgen. Daarom ben ik ontzettend blij voor jullie en ook voor jullie zoon.
  Ontzettend leuk ook dat je zonder verwachtingen de zwangerschap inging. Volgens mij geniet je dan juist meer.

  xoxo

  • Michelle

   Het klopt inderdaad helemaal, wat je zegt. Juist omdat wij er zo bewust voor hebben gekozen én het ons gegeven is jong papa en mama te worden, is het extra schrijnend geconfronteerd te worden met de vooroordelen over jonge ouders. Ik heb daar ook een artikeltje over geschreven. Dankjewel voor je lieve reactie Marieke!

pingbacks / trackbacks
 • […] de blog van Michelle kwam ik de bijna-mama tag tegen, leek me wel leuk om deze zelf ook in te vullen. Mijn eerste […]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!