GELUKSMOMENTEN TAG

 In Tag

Op de blog van Meisje Eigenwijsje kwam ik de Geluksmomenten Tag tegen! Een tag die bedacht is door Merel van Lotus Writings en die ik zó leuk vond dat ik hem heel graag over wilde nemen. Ik sta over het algemeen redelijk bekend als Pietje Positief, en ik doe heel erg mijn best om altijd de fijne dingen te zien in plaats van te gallen over alles wat misschien wel net even een tikkie beter of leuker kan, dus je kunt je indenken dat ik deze best bij mezelf vond passen! Dus; benieuwd naar mijn favoriete film, waar ik echt niet zonder kan en wie mij inspireert? Komen de vragen:)!

Welke vakantiebestemming zou je iedereen aanraden?

Dit vind ik een heel persoonlijke, omdat we natuurlijk niet allemaal van dezelfde soort vakanties houden.. Ik heb wél een aantal favorieten waar je me altijd naar toe zou mogen sturen. Als eerste Italië. Jullie weten inmiddels wel dat ik echt gek bent op dit land, dus die moet ik hier sowieso noemen. De natuur, de mensen, de taal, het eten.. Vooral dat eten, eigenlijk. Echt een aanrader. En ik denk ook wel een land met voor ieder wat wils! Cultuurbarbaren kunnen er genieten van zon, zee en strand. En eten dus. En voor de liefhebbers is er ook genoeg te bezichtigingen en zien aan mooie steden en natuur! Topcombi. New York zou ik ook wel iedereen aanraden. Omdat het met niets te vergelijken is en het te bijzonder is om nooit gezien te hebben.

Noem drie bijzondere dingen die je nog eens zou willen meemaken.

 • Ik zou heel graag een keer een reis door Amerika willen maken met Koen en de kindjes. Niet nu, maar ooit. Een paar weken van bestemming naar bestemming reizen samen en heel veel zien. Dit is wel een héél erg lange termijn dingetje, want het lijkt me het allerleukst als de jongens groot genoeg zijn om het zelf ook echt te snappen, maar voorlopig vind ik het een mooie droom!
 • Zelf een huis bouwen. En dan niet echt zelf bouwen, maar zelf laten bouwen, zeg maar. Een stuk grond kopen en daar dan iets opzetten wat hélemaal naar onze eigen smaak is. Van buiten een beetje jaren 30, moderne woonboerderij-achtig, vooral niet te strak en ‘betonnerig’, en dan van binnen knettermodern. Ooit gaat dat er van komen. Later, als we groot zijn.
 • Ik zou wel een groot gezin willen hebben. Als in écht een groot gezin. Ik weet dat het nooit gaat gebeuren want teveel praktische bezwaren, maar het lijkt me wel geweldig. In een soort ideale wereld zonder grenzen en met eindeloze mogelijkheden zou we dat denk ik allebei wel willen!

Wat is je favoriete film?

Oh ik heb niet één favoriet hoor. Ik vind zo veel films mooi! Al begin ik wel steeds kritischer te worden. Voorheen was ik lyrisch over ieder halfbakken romcommetje, maar dat is niet meer zo. Ik vind Intouchables nog steeds heel heel mooi, maar dat is ook omdat ik daar een soort persoonlijke associaties mee heb, The Notebook is en blijft toch wel een favoriet – typische gevalletje geweldig uitgepakte romcom, en The Pursuit of Happiness vind ik prachtig.

Welk moment in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?

De geboorte van Morris. Sowieso. Dat zou ik echt nog een keer opnieuw willen meemaken. En dan zou ik het filmen en er wél foto’s van laten maken door een geboortefotograaf! En ik zou onze trouwdag dolgraag nog een keer opnieuw willen doen. Omdat het echt het allermooiste ever was. En omdat oma er nog was en ze zo zichtbaar genoot en trots op ons was. Dat lijkt me zo fijn. Ik denk dat we wel nog ooit een heel groot feest geven als we zoveel jaar getrouwd zijn. Doen we het gewoon nog dunnetjes over. Oma kan er nooit meer bij zijn, maar in mijn hoofd is ze er wel.

Voor welk gerecht kunnen mensen jou wakker maken?

Oh je mag mij voor heel veel wakker maken! Ik hecht niet zo aan mijn slaap. Sommige mensen genieten van slapen – manlief hier bijvoorbeeld is groot fan – maar ik vind er niks aan. Het is dat het moet, maar ik vind het zo zonde van de tijd. Je mag me in ieder geval altijd wakker maken voor écht Italiaans eten en voor sushi. Vooral voor sashimi en een Ebi-ten roll met geflambeerde zalm. Het liefst die van Zhero op Mallorca. LOVE. IT.

Waar zou je echt niet zonder kunnen?

Zonder Koen en de kindjes. Never. En niet zonder ons gezin en de mensen waar ik het meeste van houd. Dat lijkt me nogal een inkoppertje. Mijn telefoon zou ik ook liever niet missen, maar als het echt zou moeten zou ik die best inleveren, als ik dan maar iets anders zou mogen om te lezen. Dus de krant, tijdschriften, boeken, mijn e-reader.

Wanneer voel jij je op je best?

Als ik lekker in de douche ben geweest, mijn haar heb gedaan, iets van een make-upje op heb, wat gezelligs aan, en dan ben met de mensen van wie ik houd op een fijne plek. Helemaal mezelf, met mijn lievelingsmensen.

Heb je weleens een angst overwonnen en zo ja, hoe?

Ik geloof het eigenlijk niet. Ik ben al ruim tien jaar bang in het donker als ik alleen ben, en ondanks dat ik het wel geprobeerd heb gaat dat waarschijnlijk never veranderen. Geen idee dus of ik dat ooit zal overwinnen. Verder heb ik niet echt angsten eigenlijk. Ik ben niet zo snel ergens bang voor. Niet voor spinnen ofzoiets. Ik ben alleen bang dat er iets gebeurt met de mensen waar ik van houd, maar ik geloof dat iedereen dat wel een beetje heeft op een bepaalde manier.

Welke muziek of welk nummer maakt jou vrolijk?

Muziek in het algemeen maakt mij vrolijk. Moeten we wel een beetje een gezellig nummertje hebben en niet zo’n mega tranentrekker natuurlijk, maar ik heb niet specifiek één liedje waar ik heel vrolijk van word. Wij hebben bijna altijd muziek aan en daar word ik blij van!

Wie inspireert jou?

Papa en mama zijn echt mijn inspiratiebron. Ik heb voor heel veel mensen bewondering hoor, en ik raak ook door meer mensen geïnspireerd, maar ik vind de manier waarop zij hun leven ingevuld hebben gewoon heel inspirerend. Papa heeft met hart en ziel een prachtig bedrijf opgebouwd waardoor wij in alle opzichten een heel goed leven kunnen hebben, en mama heeft altijd voor ons gezin gezorgd alsof haar leven er van af hing. En nog, trouwens. En dan hebben ze het ook nog eens samen heel erg goed, al meer dan dertig jaar, en zijn ze nog steeds stapelgek op elkaar. Een mooier voorbeeld kun je gewoon echt niet hebben! Dat wil trouwens niet zeggen dat ik hun gedrag klakkeloos kopieer, want we doen het ook echt allemaal wel op onze eigen manier, maar bepaalde dingen nemen wij, bewust of onbewust, toch wel heel erg over!

En dan was ‘m dat! Neem deze tag vooral ook over als je zelf een blog hebt en je ‘m leuk vindt. Ik ben wel benieuwd, in het kader van dat ik jullie ook wel weer een beetje beter wil leren kennen: welk moment in je leven zou jij nog wel eens opnieuw willen beleven? En welke vakantiebestemming zou jij echt aanraden? Vooral even achterlaten in de comments:)!

Dankjewel voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • Martine Beijersbergen

  Weer een super leuke tag! Vind het altijd zo interessant om te lezen hoe anderen over bepaalde onderwerpen denken, haha.
  Dat bang in het donker zijn herken ik heel erg, ik heb dat namelijk ook! Wanneer ik alleen ben, ben ik ook altijd bang in het donker, maar wanneer mijn vriend er is vind ik het helemaal niet eng. Ben benieuwd of ik daar ooit vanaf kom.

  Ik zou het allerliefste nog een zwangerschap en bevalling mee willen maken, maar dan wel op een andere manier dan met Aiden en met een andere afloop; dus geen levensbedreigend Hellp-syndroom en wel een gezond en levend kindje. Alhoewel mijn bevalling ondanks de intens verdrietige uitkomst op een bepaalde manier ook heel erg mooi was. Ik had namelijk de mensen van wie ik het meeste hou om me heen en dat was wel heel erg mooi en bijzonder om op die manier mee te maken. Er was alleen maar liefde.

  Qua vakantiebestemming kan ik het alleen maar met je eens zijn: Italië. De sfeer, de mensen, de omgeving, love it!
  Alhoewel mijn hart ook wel een beetje in Spanje ligt, door de vakanties met mijn ouders en opa en oma.

  Liefs! ❤️

 • Margot

  Wat leuk om te lezen! En mijn trouwdag zou ik ook nog wel een paar keer opnieuw mee willen maken!

 • Leuke tag. Ik zou inderdaad de geboorte over willen doen en dan wel foto’s maken. Onze trouwfoto’s hebben we vorige week al over gedaan met Emily er bij, zo bijzonder! Als favoriete vakantie land Italië, en dat het liefst Toscane.

 • Rianca

  Wat een super leuke tag om te lezen. En die trouwdag zou ik ook heel graag nog een aantal keer opnieuw willen doen. Ik was zo relaxed en alles was super leuk en fijn. Niks aan veranderen.

  En mijn favoriete vakantieland is ook Italië, maar denk dat Australië deze zomer ook een plekje in de lijst gaat veroveren. Maar goed Italië kom je vaker haha.

 • Claudia

  Ik zou ook mijn bevalling opnieuw willen meemaken, en wat je zegt meer filmen en foto’s maken. En wat mooi om te lezen hoe gelukkig je bent met de mensen om je heen!

 • Jana

  Vakantiebestemming die écht kan aanraden: de Wild Atlantic Way in Ierland! Verder ben ik ook fan van zuiderse steden: Barcelona, Firenze, Rome :). Maar meestal zijn het toch de herinneringen die van een vakantie een echte topper maken!

 • Natalie

  Super leuke tag! Heerlijk om te lezen, in een ideaal wereld zou ik ook wel een huis vol met gezellige kindjes willen!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!