MEEST GELEZEN ARTIKELEN

 In Zwangerschap

Dit is mijn 155e artikeltje op deze site. 155 alweer; hoe is het mogelijk? Ik was benieuwd welke artikelen nu eigenlijk het meest gelezen zijn en welke jullie het leukste vinden, dus ik besloot een overzicht te maken van de meest gelezen artikelen op mijn blog!

Het allermeest gelezen op mijn site is de ‘over mij’ pagina. Nu is dat natuurlijk niet echt een artikel, dus die tellen we voor het gemak niet mee. Komt nu de top-10!

HAPPY BIRTHDAY LITTLE ONE

Dit is nog steeds by far het meest gelezen artikeltje op mijn site! Op 3 februari werd mijn ‘kleine’ broertje 21, en in plaats van een mama-blogje besloot ik die dag een ode aan Robin en onze bijzondere band te posten. Daar heb ik nog geen dag spijt van gehad, want ik lees dit stukje zelf ook erg graag terug. Jullie hebben inmiddels al vaker kunnen lezen dat mijn broertje echt mijn beste vriend is en we geen dag zonder elkaar kunnen, ik bedoel; hij is niet voor niets Morris’ peetoom, maar dit artikel blijft voor mij speciaal.

IMG_4644-zw

BEVALLINGSVERHAAL

Dit is er eentje die ik wél verwacht had. Mijn bevallingsverhaal kwam op 21 mei, ruim twee weken naar de geboorte van Morris, online en is al ontzettend vaak gelezen. Gezien het feit dat ik zelf tijdens mijn zwangerschap ook bevallingsverhalen verslond, kan ik me daar wel wat bij voorstellen. Ik had een geweldige bevalling waar ik nog steeds iedere dag aan terugdenk, en ik vond het mooi dit op mijn site te kunnen delen. Vooral ook omdat het zo’n mooie ervaring was. Ik kreeg heel veel fijne reacties op dit artikel!

bevalling1

MORRIS IS GEBOREN

Op nummer drie, vlák achter mijn bevallingsverhaal, komt het artikel waarin de geboorte van Morris aankondigde. Wat was ik blij en trots om jullie eindelijk te kunnen vertellen dat onze zoon geboren was! Veel van jullie hadden het al op Instagram (michelle_bollen) voorbij zien komen, maar ik vond het zo leuk om dit artikel te kunnen schrijven. Eindelijk was ons ventje er dan.

IMG_1585zw

MEET BABY MORRIS

Dan Morris zijn vuurdoop op het internet. Wij hebben er bewust voor gekozen weinig tot geen foto’s van zijn gezichtje online te delen, maar ik was – en ben – zo trots op deze foto’s dat ik ze heel graag aan jullie wilde laten zien. Inmiddels zijn we 8 weken verder en herken hem bijna niet terug als ik naar de foto’s kijk, maar ik ben er nog steeds heel erg blij mee dat we er voor gekozen hebben mooie foto’s van hem te laten maken.

Morris-1_20a4

ZWANGERSCHAPSUPDATE WEEK 40

Op nummer vijf de allerlaatste zwangerschapsupdate. Wat vond ik het bijzonder om dit artikel te schrijven. Ik heb jullie mijn hele zwangerschap op de hoogte gehouden, en vertelde in dit artikel – na Morris geboorte – over ons bezoek aan de gynaecoloog en het gesprek over een eventuele inleiding. Uiteindelijk kwam het gelukkig niet zo ver en kwam ons mannetje uit zichzelf!

wk40

ONZE KRAAMWEEK IN BEELD

Een week na Morris’ geboorte deelde ik dit artikel met jullie, vol foto’s van de allereerst week met Morris. Ik heb dit artikel zelf ook nog een aantal keer teruggelezen, omdat het bomvol zit met fijne herinneringen aan de kraamweek. Ik blijf me erover verbazen hoe superklein ons mannetje toen was; inmiddels is het echt al een kereltje!

IMG_1801

BLOGGEN & PRIVACY

Dit artikel bracht by far de meest uiteenlopende reacties met zich mee. Ik schreef over mijn overwegingen omtrent mijn blog, de opmerkingen die ik soms krijg over ons ‘perfecte’ leven, en de keuzes die we gemaakt hebben met betrekking tot Morris zijn privacy. Ik legde vooral ook uit waarom ik niet altijd álles kan delen; je hebt ten slotte ook te maken met familie, en niet iedereen zit er op te wachten als alles altijd maar online geknald wordt. Veel van jullie gaven aan mijn keuzes te begrijpen en dat vond ik erg fijn! Dit is sowieso een heel persoonlijk artikel geworden, en sindsdien realiseer ik me nog meer dat ik vooral blog omdat ik het zelf heel erg leuk vind en het een fijne uitlaatklep voor me is. Dat niet iedereen zich altijd even erg kan vinden in het geen ik beschrijf vind ik soms best jammer, maar ook niet meer dan logisch; we zijn nou eenmaal allemaal verschillend, en dat is maar goed ook!

ONZE TROUWCLIP

Begin januari deelde ik onze trouwclip met jullie, en oh wat kreeg – en krijg! – ik hier leuke reacties op. Ik kan ook niet anders zeggen dan dat ik er supertrots op ben. Blijft echt een geweldige aanrader om je bruiloft op deze manier vast te laten leggen; het is voor ons een prachtige herinnering aan de mooiste dag van ons leven – naast de geboorte van Morris dan natuurlijk;).

1 JAAR GETROUWD & ZWANGERSCHAPSSHOOT

Op de dag dat Koen en ik 1 jaar getrouwd waren kwamen de foto’s van onze zwangerschapsshoot online. Ook dit artikel werd erg vaak gelezen. Weer zo’n aanrader, want wat ben ik blij met die foto’s! Ik kan me inmiddels bijna niet meer voorstellen dat ik zó’n dikke buik heb gehad, en al helemaaaal niet dat dat lekkere spekkie wat nu zo gezellig naar me ligt te lachen daar dan in heeft gezeten. Ik vind deze foto’s een prachtig aandenken aan mijn zwangerschap en ondanks dat ik heel lang getwijfeld heb over of ik wel zo’n shoot wilde doen, ben ik nu heel blij dat ik het toch gedaan heb!

_MG_0784_zw_LR_beeldmerk

DE VLUCHTTAS

Dit artikel kwam online op de dag dat mijn bevalling begon, maar dat wisten we toen natuurlijk nog niet. Ik deelde de inhoud van mijn vluchttas met jullie. Die tas hebben we uiteindelijk niet nodig gehad, maar het gaf me wel een fijn gevoel dat hij keurig ingepakt klaar stond. Uiteindelijk heeft de tas tijdens mijn thuisbevalling naast het bed gestaan voor als we er iets uit nodig zouden hebben (dextro!), en heeft de kraamzorg er Morris zijn eerste pakje uitgehaald toen hij net geboren was.

En dan was dat de top 10 van meest gelezen artikelen! De meest populaire artikeltjes zijn toch wel de stukken die verband hebben met de laatste dagen van mijn zwangerschap, de bevalling en de eerste dagen met Morris. Ik heb de plogs hier even buiten beschouwing gelaten, maar er staan er vier in de top tien! Nummer 41, 42, 45 en 46 werden ook erg vaak bekeken. Sowieso vallen de plogs over het algemeen erg in de smaak en dat vind ik alleen maar heel erg leuk; ik vind ze – ondanks dat er veruit het meeste tijd in gaat zitten – ook heel erg leuk om te maken!

Ik ben benieuwd of deze artikelen ook de meest gelezen stukken zullen blijven, of dat dat met de tijd weer zal veranderen. Heb jij ze allemaal gelezen?

Vandaag wordt er uiteraard weer geplogd! Die komt morgenvroeg online. Bedankt voor het lezen en alvast een heel fijn weekend voor straks! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • 2momzs

  Ik heb ze allemaal gelezen! Het zijn ook de best gelezen artikelen omdat het ook je persoonlijkste artikelen zijn. Ik denk dat men heel graag wilt weten wie de blogger is en persoonlijke ervaringen wilt lezen. Althans, ik wel in ieder geval!

  • Michelle

   Superleuk om te horen! Klopt inderdaad dat de persoonlijke artikelen heel goed gelezen worden. Nou is mijn site natuurlijk sowieso wel heel persoonlijk, dus toch leuk om te zien welke stukjes dan het meest in de smaak vallen!

 • Anouk

  Ik ben via instagram terecht gekomen op jouw site. Erg leuk, het lijkt wel een soort verslaving geworden haha! iedere morgen als ik wakker word (soms wel 2x per dag) kijk ik even of er iets nieuws op jou site staat. Ik lees het allemaal. In mei kwam ik terecht op bijzonderkleinwonder.nl en ik heb eigenlijk alle geschreven stukken terug gelezen. Super leuk! enne, wat kun jij lekker gewoon, leuk en positief schrijven! Toppertje!

  • Michelle

   Haha oooh wat leuk om te horen! En wat een lieve complimentjes. Dankjewel! Ik vind dat zelf heel belangrijk en probeer ook altijd positief te zijn, maar merk dat niet iedereen daar even grote fan van is. Fijn dus dat je juist die positiviteit zo kunt waarderen! X

 • Michelle

  Oh echt?? Wat cool. Volgens mij ben jij ook een van de trouwste volgers van mijn blog!

 • Esther

  Super mooie artikelen, ik ben ook oprecht fan van je blog!
  Waardeer de positiviteit juist enorm!
  Keep up the good work!
  Liefs Esther

  • Michelle

   Zo leuk om te horen!! Dankjewel! ❤️

 • Mieke

  Wauw, dit zijn precies de artikeltjes die ik meerdere keren heb gelezen! Ik vind jouw schrijfstijl zo ontzettend leuk en dat maakt het dus ook super om te lezen.
  Ik had in plog 51 geloof ik, gevraagd waar je bril van is.. Maar je hebt het misschien nog niet gezien. Verder vraag ik mij af wat je zo al aan huidverzorging en make up gebruikt. Zou je daar een keer een artikeltje aan willen wijden?

  • Michelle

   Thanks Mieke, superleuk om te horen!! Mijn bril is van Marc o’Polo. Ik heb al vaker monturen van dat merk gehad en vind ze erg fijn en ook nog wel betaalbaar. Dankjewel voor je input!! Ik vind beauty sowieso erg leuk, maar heb soms het gevoel dat dat misschien een beetje too much zou zijn; er zijn ten slotte al zoooo veel beautybloggers. Ik ga ‘m op mijn lijstje zetten; een artikeltje over mijn huidverzorging en everyday lookje!

 • Wen

  Ook ik lees ze allemaal en ben er vooral blij mee als ik je een paar dagen niet heb gezien of gehoord. Ben ik weer een beetje bij! Je mag trots zijn op jezelf en je prachtige gezin! Je positieve flow is voor ieder mens goed, dus ga vooral zo door. Kunnen veel mensen nog wat van opsteken. Morris boft maar met zo’n warm bad van paps en mams en familie. See you soon ❤️

 • Milou

  Wat leuk om terug te zien, ik ben ook fan van al deze artikelen. Volg je sinds je ongeveer 13 weken zwanger was en kijk elke dag weer even of er een artikeltje online staat 🙂 keep on posting! Volgens mij heb je inmiddels een hele fanclub 😉

  Kleine note; ik kan niet reageren onder mijn juiste e-mailadres, omdat ik dan moet inloggen via WP en weet mijn wachtwoord niet meer. Dus reageer dmv een nietwerkend e-mailadres

  • Michelle

   Wat lief!! Zo leuk om te horen. Haha nouja ik heb in ieder geval wel een paar heel trouwe volgers en dat vind ik echt heel bijzonder.

 • Lieke

  Ik kwam een tijdje terug toevallig via instagram op je blog terecht en heb toen een beetje rondgekeken (lees: alles teruggelezen, haha). Hoewel ik nog volop aan het studeren ben en ik nog lang niet aan kinderen toe ben, blijf ik maar terugkomen. Je schrijft zo leuk! Ik vind het heel leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken en heb er bewondering voor dat je er – ondanks wat iedereen vond – voor hebt gekozen je hart te volgen en al jong een gezinnetje te stichten. Ik wens jullie alle geluk samen en ik blijf zeker terugkomen!

 • Femke Heister

  Ik lees ook al je blogs, ik vind dat je erg leuk schrijft en ook veel informatie er vandaan kan halen. Ik ben op dit moment 22 jaar en 22 weken zwanger van ons eerste kindje. Leuk om te lezen hoe een zwangerschap bij iemand van mijn leeftijd is verlopen en dan er wel andere van mijn leeftijd hetzelfde denken als ik. In mijn omgeving zijn ze allemaal nog lang niet bezig met kinderen namelijk!

  • Michelle

   Wat leuk om te horen Femke! Dankjewel. Herkenbaar; daar liep ik tijdens mijn zwangerschap ook tegen aan. Wat bijzonder dat je ook een kleintje verwacht. Geniet van je zwangerschap; het is ZO mooi om mee te mogen maken. Voor je het weet is jullie kleine spruit er.

pingbacks / trackbacks
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!