MIJN GEHEIM VOOR WITTE TANDEN

 In Review

*Dit artikel is een samenwerking. Ik heb deze aangenomen onder voorwaarde hij alleen door zou gaan als ik ook daadwerkelijk enthousiast zou zijn.

Ik kreeg de afgelopen maanden op Instagram via DM héél vaak de vraag of ik mijn tanden gebleekt heb, en zo ja: waar dan, of ik nog tips had, of ik iets over mijn ervaring zou willen delen en of ik fijne adresjes aan kon raden. Ik antwoordde daarop steeds dat ik daar op een later moment op terug zou komen. Dat latere moment is vandaag. Allereerst een kleine kanttekening, want yes; dit artikel is gesponsord, maar ik wilde het alleen schrijven mits ik enthousiast zou zijn en onder voorwaarde dat ik 100% eerlijk zou mogen zijn over mijn ervaring. Aangezien dat helemaal het geval is deel ik vandaag mijn geheim voor witte tanden. En dan ook nog op een veilige, niet schadelijke manier. Heb ik ze laten bleken?

Daar kunnen we kort en bondig over zijn, want nope: ik heb ze niet laten bleken. Ooit, toen ik 14 of 15 was, heb ik het één keer gedaan bij de tandarts, maar ik was helemaal niet tevreden over het resultaat, vond dat er echt minimaal verschil was en dat dat echt héél erg zonde van het geld was. Ruim €200 voor een bleeksessie met als gevolg weinig verschil voelde behoorlijk als weggegooid geld. Dat ik dat niet snel weer zou doen stond buiten kijf, maar ik wilde wél graag witte tanden. Ik drink heel veel thee – meer dan twee liter op een dag, en af en toe een glas rode wijn in de winter: dat zijn twee dingen die erom bekend staan dat ze kunnen zorgen voor lichte of meer drastische verkleuring van de tanden. De afgelopen jaren poetste ik altijd met een whitening tandpasta, maar ik had nooit echt een favoriet en koos altijd precies die die in de aanbieding was onder het mom van baadt het niet dan schaadt het niet. Ik had nooit echt het gevoel dat ze mijn tanden per se lichter maakten, maar ze werden er in ieder geval ook niet geler op, dus prima. Dacht ik.

Tot ik van Plein het voorstel kreeg de whitening tandpasta en mondwater van Vitis te proberen. Dat ik al heel lang met Plein samenwerk is voor jullie geen geheim meer, tijdens de zomervakantie mocht ik van hen nog een heel fijn pakket met zonverzorging weggeven, en dat ik fan ben van hun webshop – óók al ver voor de samenwerking – vanwege de goede wasmiddelaanbiedingen (daar schreef ik bijna 2,5 jaar geleden hier al over) is ook oud nieuws, dus toen ze me voor deze campagne vroegen hoefde ik daar niet heel lang over na te denken. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn tanden op een gezonde én betaalbare manier zo wit mogelijk te houden, dus ik was heel benieuwd naar het effect van de combinatie tandpasta en mondwater van dit merk, wat ik eerlijkheidshalve van tevoren nog niet kende.

Vitis is onderdeel van het overkoepelende bedrijf Dentaid. Dentaid is in 1998 opgericht in Barcelona en heeft als missie om de mondgezondheid van de bevolking te verbeteren. De mondverzorgingsproducten zijn allemaal ontwikkeld aan de hand van grondig wetenschappelijk onderzoek. Ze bieden producten aan die ondersteunen bij tandvleesproblemen, droge mond klachten, cariës, slechte adem, tandgevoeligheid, én dus verkleuringen van tanden en kiezen.

Ik testte de Vitis whitening tandpasta, en het mondspoelmiddel uit dezelfde lijn. De tandpasta bevat een vijfvoudige werking om de tanden op een volledig veilige en effectieve manier de natuurlijke witte kleur terug te geven. Zij zeggen zelf dat de tandpasta na 10 dagen de natuurlijke witte kleur en glans van de gebitselementen herstelt, dat het tandglazuur wordt hersteld, aanslag wordt verwijderd en tandsteenvorming wordt tegengegaan. De tandpasta is volledig veilig voor het tandoppervlak, bevat geen peroxiden en mag gewoon dagelijks gebruikt worden. De tandpasta heeft een unieke vijfvoudige werking door nanotechnologie met hydroxapatite, maar om heel eerlijk te zijn is dat behoorlijk abracadabra voor mij. Zelfs na uitvoerig Googelen. Wat ik wél snap is dat de tandpasta anti-verkleuring, herstellend, witmakend, anti-tandsteen, anticariës en polijstend zonder schuring is. Hele mond vol, letterlijk.

En ik heb ‘m geprobeeerd. Wat me als eerste opviel is de smaak. We kennen allemaal de ranzige tandpasta’s waar je letterlijk van over je nek gaat als je begint te poetsen: dat is bij deze zeker niet het geval. Hij smaakt ‘gewoon’, lekker fris. Ik ben geen tandarts en vind het lastig om uitspraken te doen over tandglazuur, tandsteenvorming en polijsten. Gaatjes heb ik sowieso nooit en nooit gehad, dus ik kan niet zeggen dat ik daar verschil in merk. Qua tandsteen houd ik het zelf altijd heel goed bij, dus ook daarover kan ik weinig zinnigs zeggen. Wat ik wél kan zeggen is dat ik hij inderdaad niet schuurt. Ik heb ook wel eens witmakende tandpasta’s geprobeerd waarin wél schuurdeeltjes zitten. Ik vind dat mondgevoel persoonlijk niet heel prettig, en daarbij voelt het alsof ze mijn tanden witter proberen te maken door er een laagje vanaf te schuren, wat vervolgens weer zorgt voor gevoelige tanden. Dat doet deze tandpasta niet. Als aanvulling op de tandpasta gebruik ik de mondspoeling. Deze komt op plekjes waar je met je tandenborstel lastiger of minder komt. Daarbij zorgt het voor een meer langdurig effect van de werkzame bestanddelen en gaat het tandgevoeligheid tegen.

Ik heb de tandpasta en de mondspoeling de afgelopen drie weken getest, ‘s ochtends en ‘s avonds. Zoals ik al zei: ik vind het moeilijk om uitspraken te doen over echt tandheelkundige zaken, maar ik kan wel zeggen dat ik hem erg fijn in gebruik vind én dat ik verschil merk in kleur en in tandgevoeligheid, en vooral dat laatste had ik niet per se verwacht. Nou is het een beetje lastig om het verschil in kleur aan te tonen, omdat de kleur van mijn huid de afgelopen weken ook steeds veranderd is en dat voor mijn gevoel ook invloed heeft op hoe wit je tanden ogen, maar het feit dat ik juist nu zoveel vragen kreeg over het bleken van mijn tanden zegt wel veel. Ik vind ze dus absoluut witter ogen, én ze zijn minder gevoelig. Ik kon voorheen nog wel eens last hebben van warm en koud; daar merk ik op het moment niks van. Er wordt gezegd dat het resultaat gedurende zes weken kan verbeteren, dus ik ga gewoon door met gebruiken en houd jullie op de hoogte.

De tandpasta en mondspoeling kosten samen €16,91, en zijn dus verkrijgbaar bij Plein. Ik voeg ze toe aan mijn standaard wasmiddel- en poetsspulbestelling. Ik vind mijn gebit heel belangrijk, ik heb natuurlijk niet voor niks ook die beugel gedragen de afgelopen maanden, dus ik word zelf heel blij van dit soort nieuwe betaalbare ontdekkingen. Hebben jullie je tanden ooit gebleekt, of iets anders gedaan om ze witter te laten ogen? Mocht je nou ook benieuwd zijn geworden naar deze: op Plein.nl bestel je de Vitis whitening combi nu met 20% korting.

Dankjewel voor het lezen, en vergeet vooral mijn Instagram account vanavond niet in de gaten te houden voor een leuke weggever!

*Dit artikel is een samenwerking. Ik heb deze aangenomen onder voorwaarde hij alleen door zou gaan als ik ook daadwerkelijk enthousiast zou zijn; het resultaat zie je hierboven. 

 

 

 

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • Katja

  Van whitening tandpasta’s worden je tanden nooit witter dan de oorspronkelijke kleur die ze hebben hiervoor moeten tanden echt gebleekt worden met waterstofperoxide en dit mag niet worden gebruikt in whitening tandpasta’s

  • bijzonderkleinwonder

   Dat weet ik! Dat is ook wetenschappelijk bewezen. Ik claim ook niet dat deze combi ze daadwerkelijk veel witter maakt, als in, tot in het binnenste glazuur van je tand zegt maar, want daar kun je met tandpasta inderdaad niets aan doen. Ze ogen alleen – in mijn geval – wel witter; dat komt doordat whitening tandpasta’s het laagje wat door voeding en de kleurstoffen daarin op je tanden gaat zitten op een andere manier schoonmaken.

 • Mar

  Zelf ook whitening tandpasta gebruikt. Tot ik naar de tandarts ging en ze mij er naar vroeg. Ik dacht huh hoe zie jij dat? Ze gaf toen aan dat bij langer gebruik van alle whitening tandpasta je tanden op den duur een soort van doorzichtig worden. Een grijs laagje over je tanden, wat je er nooit meer af kunt krijgen. Ik ben er toen mee gestopt, ook omdat ik eigenlijk van mezelf vrij witte tanden heb. Maar ik adviseer je om dit zeker even na te vragen bij je tandarts.

  • bijzonderkleinwonder

   Ik heb het inderdaad gecheckt bij mijn tandarts en die gaf aan dat er geen adviezen tegen het gebruik van deze tandpasta zijn. Verschilt misschien ook per merk; zo zei ze bijvoorbeeld wel dat whitening tandpasta met schuurdeeltjes door tandartsen over het algemeen wordt afgeraden. Maar ook daar zijn de meningen weer over verdeeld.

 • Corina

  Als er maar fluoriden in zitten dat is belangrijk!

  Verder alles prima en ga vooral zo door!

  Hoe is het eigenlijk met de speelkamer? Hierover heb je nog weinig gedeeld.

  • bijzonderkleinwonder

   De grote kast wordt er ergens de komende weken in gemaakt, en dan komt de schilder, en dan is het af! Ga ik tzt laten zien:)!

 • Nicole

  Zo leuk en goed dat je er alleen over schrijft wanneer je het je ook bevalt. Ze zijn prachtig wit!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!