MIJN MAKE-UP ROUTINE | 2019

 In Lifestyle, Video

Vandaag eindelijk de meest aangevraagde video van de afgelopen maanden! Ik laat je zien hoe ik mijn make-up doe en wat ik er precies opsmeer. Ik zeg het in de video ook, maar toch nog even als disclaimer: ik heb er niet voor geleerd en heb er helemaal geen verstand van, ik gebruik geen make-up omdat ik vind dat het MOET, of omdat het zonder niet mooi is, maar ik vind make-up vooral een leuk ding en ik doe het zo zoals ik het zelf graag zie, bij mij! Deze video is in samenwerking met Plein.nl: ik mocht mijn favoriete drogisterij make-up producten bij hen bestellen. Onder de video loop ik de stappen nog een keertje na in tekst, en vind je de linkjes van de producten die ik in de video gebruik!:)

De stappen die ik doorloop:

Primer – nadat ik mijn haren vast heb gedaan doe ik dit als eerste. Ik gebruik een variant die er voor zorgt dat poriën duidelijk minder zichtbaar zijn en die er voor zorgt dat het langer mooi blijft zitten. Dat heb ik getest, en is echt zo. Dan glijdt het minder snel van gezicht af.

Foundation – de boel mooi egaal maken: foundation! Ik gebruik altijd twee verschillende kleuren om de kleur te kunnen mengen die perfect bij mijn huidtint past. De Healthy Mix foundation van Bourjois is al jaren mijn favoriet. Vind dit echt een topper, en hoe vaak ik ook iets anders probeer; ik kom altijd weer bij deze terug. Ik breng ‘m aan met een beautyblender.

Concealer – na de foundation gaan we voor concealer. Ik heb weinig last van onzuiverheden in mijn gezicht, maar ik vind het wel mooi om het stuk onder mijn ogen een beetje op te lichten, dus daar gebruik ik de Instant Age Rewind Eraser voor van Maybelline. Ook hier geldt: echt een favoriet. Niet te dik, niet cake-achtig, kruipt niet in de lijntjes en blijft wel mooi zitten. Topper!

Poeder – als ik dit niet doe zie ik er binnen twee uur uit als een vettig glanzend spiegeleitje. Mijn huid is op sommige plaatsen te vet om niet te poederen – vooral voorhoofd neus en kin, maar ik vind een matterend foundation vaak niet zo mooi qua effect, dus laagje poeder eroverheen. Ik gebruik een transparant poeder van Rimmel.

Wenkbrauwpotlood – de wenkies: wat kan ik er van zeggen. Ik heb van mezelf niet per se heel aanwezige wenkbrauwen, plus ze zijn ook nogal karig ingezet qua hoeveelheid haar, dus bijtekenen die handel. Met een donker wenkbrauwpotloodje van Maybelline. Niet heel spannend, maar geeft wel een heel andere uitstraling.

Wenkbrauwgel – om te fixeren. Als ik deze stap oversla hangen mijn wenkbrauwhaartjes allemaal heel sneu naar beneden. Ik weet niet waar dat aan ligt. Misschien zijn ze lang, of gewoon een beetje somber in gesteld, maar feit blijft dat ik er dus wel wat in moet smeren om ze overeind te houden. De Unbelieva Brow van L’Oréal vind ik hier top voor.

Eyeliner – mijn signature ding is toch wel dat ik, als ik make-up draag, altijd altijd altijd eyeliner op mijn oogleden smeer. Vind ik gewoon mooi staan, andere verklaring is er niet voor. Ik vind de Glam’eyes van Rimmel fijn omdat deze een kwastje heef. Ik weet dat de stiftjes veel populairder zijn, maar ik vind dat je met een kwastje nauwkeuriger kunt werken.

Mascara – 1, 2, 3 – mascara: hier kan ik een boek over schrijven. Of twee. Mijn wimpers zijn een categorie apart. Ik wil ze lang, volumineus, en zwart. Niet van die halfbakken sprietjes maar een volle oogopslag. Je snapt me. Ik gebruik heel veel verschillende mascara’s. Er is er eentje van Essence, de Extreme Crazy Volume, die ik al jaren gebruik, afgewisseld met eentje uit de volume million lashes serie van L’Oréal, want die mascara’s vind ik ook top. Ik ben op dit moment ook een primer van Max Factor aan het proberen, een witte zoals we die vroeger ook kenden, met een mascara die erbij hoort. Die vind ik top als eerste laag, en dan daarna de L’Oréal voor extra extra.

Bronzer – met alleen foundation en poeder vind ik mijn gezicht veel te vlak, dus ik breng een beetje bronzer aan op mijn wangen, zijkanten van mijn neus en voorhoofd. Altijd de Natural Bronzer van Rimmel.

Blush – blush is sowieso m’n favoriete onderdeel, want zoals ik al zei: love een beetje kleur in mijn gezicht. Ik heb deze van L’Oréal in een aantal kleuren en ik vind deze echt top. Hele fijne blush met een goede houdbaarheid voor een goede prijs. Nectarine en Rosy Cheeks zijn mijn favorieten.

Highlighter – de allerlaatste stap: glans! Vooral op de jukbeenderen en een beetje op mijn bovenlip. Ik gebruik de Master Chrome in gold of rose gold van Maybelline.

En dan was dat mijn routine! Mocht je niet zo van de video’s zijn heb je ‘m zo toch op een rijtje! Nogmaals: make-up is hartstikke persoonlijk. De een houdt van puur natuur, de ander van zwaar in de maquillage en weer een ander van allebei – tot die laatste categorie behoor ik. De ene dag smeer ik er niks op, de andere dag ga ik voor volle bak met wimpers en de hele rataplan. Er is niks wat moet, geen manier waarop iets ‘hoort’. Alles is goed. Het moet vooral leuk zijn, vind ik.

Ik hoop dat je ‘m leuk vond om te zien! Mocht je vragen hebben: let me know:)!

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Nicole

  Ik snap nooit zo goed waarom mensen zoveel smeersel gebruiken met als gevolg dat de huid nooit meer kan ademen. 7 verschillende laagjes? Ik denk niet dat het heel gezond is voor de porien. Maar ieder z’n eigen, zo kan iedereen er natuurlijk uitzien als een L’Oreal model. Je brengt het in ieder geval wel mooi aan.

 • Laura

  Hele leuke video en goede tips!!
  Maybelline, Loreal, Max Factor, allemaal goed betaalbaar (vaak 1 + 1 ook nog, nog beter).
  De eraser vind ik ook heel fijn!
  De poeder en wenkbrauwpotlood ga ik ook aanschaffen. Ik draag altijd make up, behalve als ik ziek ben, of ik de hele dag thuis ben en weet dat we geen bezoek komt niet omdat het moet, maar mét voel ik me fijner en “aangekleder”.
  Thanks voor je leuke video!

 • Linda

  Leuk om zo een keer te zien.. Ik ga echt nooit zover make-up de deur uit.. Thuis loop ik wel zonder rond maar buiten echt nooit.. Zit er zo op dus kleine moeite.. Onze kinderen weten niet beter als dat mama in de ochtend haar masker op zet

 • Daphne

  Wauw wat een leuke video!
  Ik heb altijd alleen mascara op. Vind mezelf mega onhandig met al het andere make-up maar wie weet.. oefening baart kunst haha.. Dat word wel de wekker een uur eerder zetten, oei!
  Thanks voor het showen!! Met wat producten in me hoofd is het toch makkelijk om naar de drogist te gaan.

 • Mar

  Wow, wat veel! Maar heel mooi en knap aangebracht. Persoonlijk vind ik dat je al die lagen echt niet nodig hebt. Je bent prachtig van jezelf. Ik hou zelf meer van mooie dingen extra uit laten komen en oneffenheden wat weg te werken met een subtiele make up ipv een compleet masker op te zetten. Maar dat is persoonlijk. Ieder z’n ding. Ik snap wel dat als het eenmaal je routine is je het ook zo weer op hebt. Ik gebruik zelf mascara en een poedertje. Vind mezelf ook echt “kaal” zonder deze twee als ik in de spiegel kijk 😉

 • Jessie

  Leuke video en prachtig je make-up zo!! Zou je ook eens een video willen maken over hoe je jouw haren zo mooi krijgt met de extensions. Ik krijg binnenkort ook zo’n (hopelijk) mooie bos, maar vraag me af hoe je dat zo mooi in model krijgt en misschien heb je nog leuke tips qua verzorging 🙂

  Fijn weekend toegewenst.

  Liefs

 • Jessy

  Heel leuk om te zien. Met en zonder make-up mooi!
  Ik heb hetzelfde. Thuis vaak geen en buiten de deur wel. Maar ga ook vaak genoeg weg zonder. Voel mezelf niet perse mooier maar wel vrouwelijker als ik make up op heb!

 • Seida

  Bedankt voor de (h)eerlijke tips!
  Fijn om het zo uitgebreid te kunnen volgen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!