MIJN MUSTHAVES TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

 In Blog, Zwangerschap

Dat mijn zwangerschap inmiddels alweer ruim vijf maanden achter ons ligt wil natuurlijk niet zeggen dat ik er niet over kan schrijven. Integendeel zelfs: ik heb inmiddels meer recht van spreken dan ik eerder had en ik zou oprecht een boek vol kunnen schrijven over zwanger zijn en alles wat daar bij komt kijken. Omdat ik een carrière als boekenschrijfster nou niet per se heel erg ambieer lijkt mijn site me een prima plek om mijn bevindingen met jullie te delen. Vandaag geen artikeltje over hoe geweldig ik het zwanger zijn wel niet vond – ik bedoel, dat weten we nou ondertussen wel – maar over dingen die mijn zwangerschap zo comfortabel mogelijk hebben gemaakt. Een soort van ‘mijn geweldige zwangerschap werd mede mogelijk gemaakt door..’, zoals die bloedirritante reclames op tv altijd gaan. Afijn. We dwalen af. Ik had tijdens mijn zwangerschap een aantal grote favorieten die ik voor geen goud had willen missen. Komen ze!

RENNIES

Rennies.. Wat een lifesavers waren dit! Ik had op misselijkheid na weinig last van de standaard zwangerschapskwalen en dacht dat ze allemaal aan onze deur voorbij gingen, maar die vlieger bleek niet helemaal op te gaan, want wat hád ik last van brandend maagzuur. Daar hielp hier heel weinig tegen, behalve dus die Rennies, want na een zo’n ding was er niks meer aan de hand! Ik had hier vanaf ongeveer de helft van de zwangerschap last van, en na een paar weken dacht ik er vanaf te zijn, tot het ergens net na de dertig weken weer als een malle de kop op stak. Niet heel fijn, maaaaarrr met Rennies heel goed te doen! Die had ik dus écht niet willen missen.

JOGGINGBROEKEN MET EEN STEVIGE BAND

Ik vond het superleuk om me te kleden tijdens m’n zwangerschap, en hoewel ik vaak voor redelijk eenvoudig ging – spijkerbroek, shirtje, jasje – vond ik die negen maanden prima door te komen met een beperkte garderobe. Nou droeg ik vanaf 11 weken al zwangerschapsbroeken en zaten die dingen heel erg fijn, maar wat WAS IK BLIJ als ik na een dag werken een lekkere joggingbroek aan kon met een stevige band om mijn buik! Ik heb de avonden bijna allemaal doorgebracht in mijn Nike fitnessbroek. Niet speciaal voor de zwangerschap, maar omdat die broeken zo’n hoge band hebben zonder boord zat dat heel fijn en stevig om mijn buik. Echt een aanrader dus.

img_6730

FIJNE HUIDOLIE EN ZACHTE CRÈME

Ik weet inmiddels dat smeren striae echt niet altijd tegengaat, maar ik – of eigenlijk Koen – voorzag mijn buik trouw iedere avond van een laagje Bio-Oil en dat vond ik zó fijn! Ik heb, ondanks dat ik toch best een behoorlijke buik had, geen enkele streep overgehouden aan mijn zwangerschap, en hoewel het vast en zeker ook met genen en huidtype en ga zo nog maar even door te maken heeft, ben ik ervan overtuigd dat het feit dat de huid van mijn buik continu heel soepel was daar ook debet aan is geweest. Bio-Oil dus. Op een gegeven moment smeerde ik mijn buik óók ‘s ochtends, en na het douchen, in met een lekkere dikke bodycrème of -butter, omdat ik het zo lekker vond als die huid zo fijn zacht was.

ZWANGERSCHAPSDAGBOEK

Toen we erachter kwamen dat ik in verwachting was, was een van de allereerste dingen die ik kocht het 9 maanden dagboek van Pauline Oud. Ik vond het tijdens mijn zwangerschap een superleuke manier om alles bij te houden, en ik vond het serieus een wekelijks hoogtepunt als ik weer twee pagina’s in mocht vullen. Oké, misschien klink dat een beetje #nolife, maar de weken konden me vooral in het begin niet snel genoeg gaan, en het mogen invullen van dat dagboek symboliseerde voor mij de voortgang van de zwangerschap. Niet onmisbaar hoor, dit ding, maar wel gewoon heel erg leuk om bij te houden en later nog eens terug te lezen!

VOEDINGSKUSSEN

Mijn aller- aller- allergrootste musthave: het voedingskussen! Wat een geweldige uitvinding is dit. Ik heb hem ZO veel gebruikt! Toen ik door onze groeiende baby niet meer op mijn buik kon slapen wikkelde ik me iedere nacht om dat ding heen om lekker in slaap te kunnen komen, toen mijn zwangerschap vorderde vond ik hem heel fijn om een soort van ‘in’ te liggen op de bank, en toen Morris er eenmaal was vond ik het een uitkomst om te gebruiken met voeden én om hem lekker in te leggen. Wat was ik blij met dat ding. Ik denk dat dit echt wel mijn meest favoriete item is!

KOEN

In het kader van écht onmisbaar tijdens m’n zwangerschap: Koen. Of meer algemeen genomen: een lieve partner. Zo één die je rug masseert als je daar last van hebt, die meegaat naar afspraken bij de verloskundige, die luistert naar betogen over hoe je het straks allemaal wel niet gaat doen als moeder, die een keer extra tot tien telt als je hormonaal gedrag vertoont, en die je hand vasthoudt tijdens de bevalling.. Ik ben heel blij dat we dit allemaal samen hebben kunnen doen. Ik weet dat niet iedere vrouw het geluk heeft dat zo te ervaren, en sommigen er door welke reden dan ook alleen voor staan, en daar neem ik mijn petje écht voor af, want wat lijkt me dat pittig!

_MG_1014_zw_LR_beeldmerk.jpg

FIJNE SNEAKERS

Oké, deze lijkt heel erg vanzelfsprekend, maar dat was ie voor mij niet. Ik ben een hakkenmens en loop het liefst zo veel mogelijk op van die charmante palen van minimaal 10 tot 11 cm hoog. Groot was dan ook de verbazing toen mijn verloskundige me er in de loop van het tweede trimester op wees dat het voor mijn bekken en onderrug niet heel handig zou zijn als ik dat de hele tijd zou blijven doen. En dus werden er sneakers aangeschaft. Heel veel sneakers. Ik wisselde de rest van m’n zwangerschap hak en sneaker af, en dat beviel eigenlijk hartstikke prima! Sterker nog; ik vond het stiekem best heel fijn af en toe gewoon een platte schoen aan te hebben. En hoewel ze mijn hakken never nooit zullen vervangen – ik voel me nou eenmaal nét een tikkie zelfverzekerder als ik een paar centimeter bijsmokkel – ben ik ondertussen wel overstag en heb ik een gezonde balans gevonden tussen het dragen van hakken, en het dragen van sneakers. Alles voor het evenwicht;).

img_0531

En dan waren dat mijn musthaves tijdens m’n zwangerschap! Wat was voor jou echt onmisbaar? Bedankt voor het lezen! X

 

 

 

 

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Linda - Tinymoments.nl

  Heel herkenbaar!
  Ik kon ook echt niet zonder rennies en olie voor mijn buik. Die voelt nu na de bevalling nog steeds super zacht aan haha.
  Het voedingskussen is hier echt een miskoop geweest. Misschien 1 keer gebruikt de afgelopen 5 weken. Beetje jammer.

 • Eva

  Haha herkenbaar dat had ik geschreven kunnen hebben. S avonds lekker een sportbroek aan en elke avond met ‘de worst’ in bed (zoals mijn man het voedingskussen noemde). Ik vond het ook echt heerlijk om in bad te gaan (daarvoor ging ik nooit in ons bad!). Bio oil ben ik ook fan van, kan nog niet geloven dat aan mijn buik nu niets meer te zien is van de zwangerschap (misschien ook wel idd genen, geluk of de leeftijd?).
  Nog een andere tip (vooral voor de eerste weken) is het boek ‘het grote wonder’. Daar staan (echte!) foto’s in van baby’s in de buik vanaf het aller begin. Ik voelde me in het begin heel goed waardoor ik niet altijd ‘geloofde’ dat ik zwanger was en dan keel ik altijd even naar die plaatjes, dat maakte het tastbaar.

  • Eva

   *keek

 • DreamerKirsten

  Zwangerschapsbroeken, daar zou ik niet zonder gekund hebben, maar voor de rest heb ik zo geen dingen waarvan ik zeg: dat was broodnodig.. Dat voedingskussen heb ik echt nooit gebruikt om te slapen, ik vond het verschrikkelijk 😀

 • Mathiske

  Ik denk voor mij ook echt de rennies en het vodingskussen. Oh die maagzuur, verschrikkelijk.

 • Sascha

  Heel herkenbaar. Bij mij heeft het smeren van de buik niet echt geholpen 🙁

  Het voedingskussen, de cappuccino van schoonmoeders en mijn lieve man waren ook onmisbaar in de zwangerschap. Ik mis het nog weleens!
  Leuke blog weer om te lezen…

 • Isa

  Lijstje is hier precies hetzelfde! 🙂 Alleen heet dat ene puntje geen Koen, maar Erwin, in mijn geval. Ik denk vaak terug aan mijn zwangerschap en vraag mij dan wel eens hardop af hoe ik het gered had zonder een fantastische partner. En zonder Rennies, voedingskussen, sneakers, etc… Haha. We moeten wat hè, om het fijn te maken. Leuke blog, zo herkenbaar. X

 • manon

  Hai Michelle heb je een link van die Nike fitnessbroek?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!