NIEUW HUIS #1 – VLOERINSPIRATIE

 In Blog, Wonen

Vandaag is het tijd voor een nieuwe rubriek! Zoals jullie weten hebben we vorig jaar juni een huis gekocht. Een nieuwbouwproject wat net voor- of na de zomer van 2016 klaar zou zijn. Omdat de verkoop van ‘onze’ fase zo hard ging, werd besloten eerst ook de volgende fase te verkopen voor de bouw zou beginnen. De opleverdatum werd daarmee wat verschoven. Inmiddels is het oktober 2016 en ziet het eruit alsof ons nieuwe huis bijna klaar is. Nog heel even, en dan kunnen we eindelijk verhuizen! Bij een nieuw huis komt een héleboel kijken, en het lijkt me leuk jullie de komende maanden een beetje bij dit proces te betrekken! De keuken en badkamer hebben we al een hele poos geleden uitgezocht, en inmiddels zijn we heel hard op zoek naar een vloer, maar man oh man wat vinden we dat lastig. Er is ZO VEEL – tegels, PVC, gietvloer, houten vloer, laminaat – dat we door de bomen het bos even niet zien op ‘t moment.

In eerste instantie wilden we graag een houten vloer, maar na wat oriëntatie besloten we daar al heel gauw vanaf te zien. We zagen het niet zitten zo veel onderhoud aan de vloer te hebben, en vonden het budgettechnisch ook zonde zo veel in een vloer te investeren voor een huis waarvan we nu al weten dat we er niet tot in den treure blijven wonen. Dat hout viel dus af. Ik was in eerste instantie héél sceptisch over laminaat, maar kwam er al vrij snel achter dat het laminaat van nu niet meer dat gelige klik-klaklaminaat van vroeger is. Voor beneden gaat het hem niet worden, maar wellicht dat we op de 1e verdieping en zolder wel voor laminaat gaan. Een gietvloer vind ik bij anderen soms heel mooi, maar voor onszelf té strak. Dus dan blijven PVC en tegels over. En die keuze vinden we zó lastig. Ik vind PVC over het algemeen veel ‘warmer’ dan tegels. Dat is een pré. Maar we willen graag mooie houten meubels, als in een héle lange eetkamertafel, en ik vind hout op hout negen van de tien keer niet zo mooi omdat het dan nét niet bij elkaar past. Dus dan ben je weer zo gebonden aan je vloer! Nadeel van tegels vind ik dat het wat kil kan zijn, al geloof ik er ook in dat je dat met een mooi kleed en houten meubels weer warm kunt maken. Voordeel van de tegel die we op het oog hebben vinden we dat we dan verder niet gebonden zijn aan een specifieke (hout)kleur, én we vinden het heel mooi dat die met één meter bij één meter heel groot zijn. DUS. Warm, koud, kil; volg je me nog? Haha.

We zijn er in ieder geval over uit dat er geen donkere vloer in komt. We hebben alleen aan de voor- en achterkant van het huis ramen, dus we willen het graag zo licht mogelijk houden allemaal. We weten óók zeker dat het geen compleet grijze vloer moet zijn. We hebben nu alles heel erg zwart-grijs-wit thuis, en dat willen we straks niet meer! Qua kleurstelling gaan we wat meer voor het warmere, met taupe- en beige tinten in plaats van dat grijs van nu. Daar zijn we het over eens. Nu dus nog even kiezen tussen die tegel of PVC.. Ik Pinterest wat af om inspiratie op te doen voor vloeren, en het leek me leuk die met jullie  te delen.

vloerinspiratie

De komende weken gaan we volle bak aan de slag om een vloer te vinden, raamdecoratie uit te zoeken en te beslissen wat we gaan doen met de wanden. De komende maanden zal er met regelmaat een nieuw-huis gerelateerd artikeltje online komen. Ik vind de voorbereidingen zelf heel erg leuk. Hoewel onze prioriteiten de afgelopen maanden ergens anders gelegen hebben – DUHH! – en ik er eigenlijk helemaal niet zo mee bezig ben geweest, begint het nu wel heel dichtbij te komen en zoals dat altijd gaat als het bijna zo ver is kan ik eigenlijk niet meer wachten! Nog even.. Eerst nog ‘even’ beslissen voor welke vloer we gaan..

Als jij de gouden tip hebt voor een vloer: let me know! Bedankt voor het lezen! X

 

Recommended Posts
Showing 15 comments
 • Linda - Tinymoments.nl

  Volgens Mijke een tegelvloer ideaal met een kleine, haha. Dat is in ieder geval waar wij voor gaan als we gaan verhuizen.
  Helaas waren wij te laat voor jullie nieuwbouwproject (we wonen er nu 50 meter vandaan haha) maar lopen er vaak langs met Jason. Het ziet er goed uit 🙂
  Veel plezier met de voorbereidingen!

 • Inge

  Ons huis had een heel lelijke witte tegelvloer met daaronder vloerverwarming. Dat die malle vloer eruit moest was meteen duidelijk maar daarna? Uiteindelijk wel voor tegels gegaan en echt, wat ben ik daar blij mee! We hebben met houtlook en je ziet her verschil niet eens. Ideaal schoon te houden, krast niet en kleine puppyplasjes zijn zo opgeruimd (pup is bijna zindelijk haha). Bovendien komt de vloerverwarming nu goed tot zijn recht en gaat er nauwelijks warmte verloren, iets wat bij laminaat of hout sneller zou gebeuren.
  Succes met je keuze!
  Overigens, heb je al eens aan kurk gedacht? Schijnt ook veel voordelen te hebben en is in veel kleuren leverbaar! Kon bij ons niet, anders was dat zeker een optie geweest.

 • Mil0u21

  Wij zijn van laminaat naar PVC gegaan. Wij hebben ook nog even gedacht aan tegels. Maar toen ik bedacht dat ik best vaak iets laat vallen en wij ook een kleine hebben die lekker moet kunnen kruipen en nu ook hard kan gooien ben ik blij dat we PVC hebben. Dat probleem met hout op hout had ik dus ook. Wij hebben alles in neutrale kleuren en meubels van hout. Daarom hebben wij gekozen voor een taupe/grijze/beige kleur. Dit staat echt perfect bij hout. Daarnaast is PVC dus super sterk en heel makkelijk schoon te houden. De dweil gaat er makkelijker over dan tegels en voor de katten vind ik het ook beter. Ik zag namelijk bij een vriendin dat de nagels van de katten strepen achter lieten op de tegels. Ik ben best perfectionistisch dus daar zou ik mij al gauw aan ergeren. Dus voor ons echt PVC!

 • Anouk

  Heehoi!

  Lastig hè, zoveel keus?!
  Wij hebben zelf een strakke beton-look tegel, daar combineer je hout echt heel mooi mee (strak met knus, snap je 😉
  Ik denk dat als je PVC (knus) met houten meubels (ook knus) gaat combineren, je wel een heul knus huis krijgt en inderdaad lastiger te combineren. Maar hé, ieder zijn ding natuurlijk hè!

  Veel plezier met het uitzoeken en bedenken!

  X

 • Willemijn

  En heb je al gedacht over een tegelvloer met houtlook? Dat klinkt lelijk maar het is echt héél mooi, vooropgesteld dat je een mooie tegel neemt met een voeg in exact dezelfde kleur, bijvoorbeeld de Rovere van Marazzi. Ik heb het zelf ook in combinatie met houten meubels en het staat echt prachtig, iedereen denkt dat het hout is. Als voordeel heb je wel de warme look van hout maar niet de nadelen (kwetsbaar). En vloerverwarming kan er goed mee worden gecombineerd, en is ook wel echt aan te raden bij een tegelvloer trouwens.

 • Evelien

  Mooi moodboard heb je gemaakt!!!
  Heel erg mooi.
  Je kunt inderdaad tegels mooi combineren door er warme dingen op te zetten, zoals een vloerkleed en veel houttinten.

  Succes!! Leuk deze rubriek 🙂

  • Evelien

   O ja en vloerverwarming met tegels is denk ik dan wel fijn 😉

 • marie

  Ingewikkeld he! Ik ben zelf gek op een gietvloer en wil dat ook later het volgende huis. Voor nu doen we het met de vloer die in het huurhuis zit aangezien we hier toch maar rond de 3 a 4 jaar willen wonen.

  Als je houten meubels wilt zou ik ook voor tegels gaan denk ik. Zoals je zelf al zei met een mooi kleed en houten meubels! Ik denk dat je dan juist wel een mooie balans krijgt tussen strak en toch warm en gezellig.

  En wat die lange eettafel betreft: dikke vette like! Wij gaan hem zelf maken met stijgerhout en staal. Ik kan niet wachten tot we er lekker met vrienden en familie aan kunnen zitten hihi

 • lifeaslieke

  Daar komt wat bij kijken kan ik me voorstellen! Zelf zou ik niet zo snel voor tegels gaan, het lijkt me zo koud! En als je valt val je voor mijn gevoel zo hard haha. Het is wel mooi hoor maar brr het lijkt me niks 😉 Wat gaaf dat jullie hout gaan gebruiken, lijkt me heel mooi! Succes ermee hè!

 • Lifebyjess

  Wat een keus is er hé? Niet meer leuk! Wij hebben een pvc vloer, maar gaan dit zeker nooit meer doen. Er wordt gezet dat het weinig krassen geeft en dat je het goed schoon kan houden… Nou er zitten hier een paar krassen en butsen in waar je u tegen zegt (ligt net 4 jaar) en schoonhouden, ja dat gaat wel goed, alleen merk ik dat er toch een lichte waas over komt zodat het lijkt of het nog niet goed schoon is…. ik zeg TEGELVLOER, met vloerverwarming eronder?? 😉

 • Eem

  haha super lastig, wij liepen met hetzelfde! ik wilde super graag hout.. maar is wel erg bewerkelijk toen kregen we van her en der PVC vloeren aangeboden wat ‘houtlook’ zou moeten zijn… Maar als je echt naar een houten vloer heb gekeken (en als dat in je hoofd zit) kan geen één PVC dit vervangen… de uitstraling / de warmte van hout (vind ik). MAAR je hebt wel een punt dat we jaarlijks de vloer in de olie moeten zetten.. Of ik je hout kan aanraden? Ja en nee, ik vind persoonlijk de sfeer nog steeds erg warm (en gaat prima met vloerverwarming je moet alleen even vragen wat wel/niet kan) maar aan de andere kant zeker bewerkelijk. PVC is een prima oplossing,.. wellicht kan je iets anders vinden dan houtlook volgens mij heb je zelfs PVC in tegellook.. Zo kan je ook weer beter combineren met je houten meubels + is het wat warmer dan gewoon tegels.. en als Morris er een keer wat opgooit misschien ook niet direct kapot. Maar gietvloeren wauw vind ik ook super kick… uiteindelijk moeten jullie er toch met z’n 2-en uit gaan komen haha

 • Mandy

  Tja, lastig hé! Ik heb bij meerdere mensen een tegel met houtlook gezien, erg mooi! Dit krijgen wij zelf ook op de badkamer. Wij zijn helemaal verliefd op hout, inderdaad meer onderhoud, maar dat hebben wij ervoor over. In ons vorige huis hadden we een verouderde donkere houten vloer en met onze ‘Scandinavische (wit, grijze) inrichting’ bracht dat juist heel veel warmte (zonder licht weg te nemen). Maar het blijft natuurlijk heel persoonlijk. Als ik jouw plaatjes zie van pinterest vind ik het allemaal wat hebben 😉 Sowieso mijn smaak qua inrichting. Succes! Hopelijk schiet het snel op met jullie huis en vinden jullie een mooie vloer!

 • Angelique

  Wij zijn ook net verhuisd en hebben een pvc vloer gekozen.
  Doet idd erg warm aan en dempt ook heel erg, wij hebben voor een houtlook gekozen maar je kunt ze ook in tegelmotief krijgen.
  Succes met zoeken!!
  Ik mag graag op je site lezen.

  Groetjes Angelique

 • Isa

  Er is echt zo veel keuze hè! Ik ken het gevoel, haha. Heel mooi, die inspiratie-foto’s, ben er van overtuigd dat jullie er iets moois van gaan maken! Veel plezier nog tijdens het verdere uitzoeken! X

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!