PLOG#1 – THUISWERKEN & KAPPER

 In Persoonlijk

Gisteren leek het de hele dag niet écht licht te worden, werkte ik thuis en ging ik naar de kapper voor een – voor mij – rigoureuze metamorfose. Het leek me een perfecte dag om voor de allereerste keer te ploggen! Niet dat het nou zo gruwelijk spannend is allemaal, maar het is wel mijn leven zoals het over het algemeen is:)! Ik maakte behoorlijk wat foto’s van wat ik vandaag deed met mijn iPhone. Kijken jullie mee?

IMG_2899

Ik word wakker, lees het nieuws en sta dan op mijn gemakje op. Ik doe de gordijnen open, en dit is wat ik zie. Regen, grauw en donker. Blegh. Zo ongezellig, dat miezerige weer. Ik hou van zon. Warm, of koud, als de zon maar schijnt.

IMG_2898

Maar meteen de vaatwasser uitladen. Het klinkt ongetwijfeld heel verwend, maar ik vind dat zó’n stom klusje! Die van ons droogt heel slecht, dus zelfs als ik ‘m de hele nacht open laat staan is ‘s ochtends alles nog nat. Maar even met de hand nadrogen dan:)!

IMG_2901

Ik maak een licht ontbijtje. Een banaan, en jawel hoor daar issie: m’n favoriete beschuitje met hagelslag. Én een halve liter citroenthee. Ik dronk nooit genoeg, maar sinds ik deze joekels van mokken heb kom ik gemakkelijk aan 2 liter per dag!

IMG_2900

Er stond maandag een groot artikel over Koen in het Brabants Dagblad, en ik ben er nog niet aan toe gekomen dat te lezen. Dat doe ik dus mooi tijdens mijn ontbijtje. Het is een mooi stuk; hartstikke trots op die man van mij.

IMG_2904

Mijn kleinste vriendje is er nog niet helemaal klaar voor om de dag te beginnen. Vanochtend om 6 uur vond hij het aan z’n gemiauw te horen hoog tijd dat wij wakker zouden worden, maar nu vindt hij het wel weer welletjes en ligt ie lekker te tukken. Naar leven.

IMG_2903

Als ik mijn ontbijtje op heb kruip ik achter m’n laptop. Ik check eerst even mijn favoriete blogjes, en ga dan lekker aan het werk. Woensdag is mijn thuiswerkdag en dan vind ik het fijn om daar meteen mee te beginnen, ik kan maar vast opgestart zijn.

IMG_2905

Tegen het eind van de ochtend draai ik wat wasjes. Koen voetbalt vier keer in de week, dus er is altijd genoeg te wassen. Vind ik helemaal geen vervelend klusje. Ik ben ook zo’n miep die nog bijna alles strijkt. Sportwas niet hoor, maar de rest wel. Staat zo netjes in de kast. Dus..

IMG_2910

Voor ik naar de kapper ga is het tijd voor een make-upje. Voorheen had ik een inloopkast mét make-uphoek, maar sinds we weten dat Frummel onderweg is, is dat kamertje de babykamer en doe ik mijn make-up voor de spiegel in de badkamer! Ook prima, alles voor het goede doel. Pelle komt dan gezellig bij me liggen in de wastafel. Het gekke beest is dol op water, dus we mogen ‘m ook gewoon wassen enzo. Handig!

IMG_2912

Zo. Eenvoudig make-upje vandaag. Hetzelfde als iedere dag! Beetje foundation, concealer, eyeliner, mascara, bronzer en blush en klaar is Kees.

IMG_2916

En dit doen we vandaag aan! Donkere zwangerschapsbroek en hemdje uit de basic lijn van de Hennes, en blazer van de Zara. Daaronder zwarte pumps. Niet spannend, wel comfortabel! Ik werk nog wat.

IMG_2917

En ga dan naar de kapper. Dit is vóór. Ik was al vijf maanden niet geweest.. Schandalig, maar ik neem er gewoon de tijd nooit voor. Bovenop is mijn eigen kleur.

IMG_2925

En dit is na! Ik heb mijn eigen kleur weer terug en daar ben ik héél blij mee. Vond dat blonde best leuk om een keer te proberen (ik was nog nooit zo licht geweest), maar donker is toch meer mijn ding:)!

IMG_2930

Als ik wegga bij de kapper is het 17.30, ik heb 3,5 uur in de stoel gezeten. Ik bedenk me dat het wel gezellig is om nog even een theetje te drinken in het dorp als ik richting de auto loop, en Koen komt ook voor een biertje.

IMG_2935

Een biertje dus. Even samen de dag doorspreken. Hierna gaan we samen naar huis.

IMG_2941

Ik vind post in de brievenbus, geadresseerd aan ons alledrie. Ik moet er hardop om lachen. Het is een verhuisbericht van mijn nichtje. Leuk dat ze ook aan Frummel heeft gedacht! Ik vergeet helemaal foto’s te maken van ons eten.

IMG_2943

Zo. Standaard een van de eerste dingen die ik doe als ik thuis kom. Kleren uit, joggingpak aan en bril op. Supercharmant, ik weet het, maar het zit zo fijn!

IMG_2946

Dan staat ineens onze vriend van de PostNL voor de deur terwijl ik niets verwachtte. Hij brengt dit pakket langs, en ik denk eerst dat hij aan het verkeerde adres is…

IMG_2948

Tot ik het bijgevoegde berichtje lees. Het is een cadeautje van onze buurman. ZO LIEF. Zwangerschapshormonen all over the place hier, ik ben helemaal ontroerd.

IMG_2945

Ik kruip met m’n laptoppie op de bank en kijk nog even naar babyspulletjes bij de Hennes EN bij de Bijenkorf. De sale is begonnen en daar wordt deze oppervlakkige mama in spé hartstikke vrolijk van. Haha.

IMG_2958

En dan ben ik klaar met de dag! We liggen samen op de bank, ik werk nog wat en zet deze plog in elkaar, en we kijken groen veld! Verrassend; als hier de televisie aanstaat is het 9 van de 10 keer voor voetbal. Gelukkig een gedeelde hobby! Ik word trouwens helemaal gelukkig van het gezellige uitzicht vanaf de bank. De lampjes in de kerstboom en de kaarsjes aan, het heeft wel iets!

Ondanks dat het geen hele spannende dag was hoop ik toch dat je deze allereerste plog leuk vond! Laat me maar eventjes weten in de comments of je dit graag vaker zou willen zien op mijn blog:)!

Dankjewel voor het lezen weer. X

 

 

 

 

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Mariette Zegwaard

  Hey Michelle, ik wil je even laten weten dat je echt een super leuke blog heb. Ben benieuwd naar alle artikelen welke nog komen. X Mariette

 • Sheela

  Wat leuk om een dagje bij jou mee te kijken! Ik vindt dat je haarkleur je erg goed staat, erg sophisticated 🙂
  Hier thuis gaat bij thuiskomst ook altijd als eerste de comfy oufit aan en het staat je prima no worries. 😉
  Je hebt trouwens een mooi buikje, mijn complimenten!

 • ohmymacushla

  Wat ben je mooi zwanger! En wow je haren, ik zou er een moord voor doen 🙂

 • Liess

  Leuke plog. En prachtige kerstboom zeg!
  Ik vind je haar erg leuk, in beide kleuren trouwens!

 • twinkelbella

  Blogs zijn altijd onwijs leuk om te bekijken. Toen ik zwanger was keek ik ook heel veel naar van die schattige babykleertjes en de sale is natuurlijk al helemaal geweldig. Lief van je buurman zeg dat pakketje!

 • twinkelbella

  Sorry bedoel plogs 😉

 • Michelle

  Wat een lieve reacties allemaal:)! Dankjulliewel! X

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!