PLOG100: WE ZIJN VERHUISD!

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Er is weer een weekje radiostilte geweest, maar we zijn er weer hoor. Wat een mijlpaal is dit: mijn HONDERDSTE plog! Hoe bizar is dat? Uitgerekend vandaag ook een extra bijzondere, want we zijn verhuisd. We wonen éindelijk in ons eigen grotemensenhuis, en we kunnen ons geluk niet op! Het weekend stond compleet in het teken van de verhuizing. Er werd volle bak ingepakt, gesjouwd, weer uitgepakt, opgebouwd en ingericht, en hoewel het allemaal nog niet klaar is, zijn we al een heel eind en voelt het echt al als ons huis. We zijn zo trots dat we hier nu mogen wonen en het is echt onvoorstelbaar hoeveel er in één weekend gebeurd is. Op zolder staan nog wat onuitgepakte dozen te wachten op de grote kast om in gezet te worden, maar verder is er vooral al heel veel wél opgeruimd en dat vind ik heerlijk! Kijk je mee naar ons Grote Verhuisweekend?

Het is zaterdag en we worden voor de allerlaatste keer wakker in ons appartement. Morris ligt gezellig even tussen ons in. We hebben drieënhalf jaar met zo veel plezier in dit huis gewoond dat het best een momentje is. We zijn hier allebei afgestudeerd, zijn vanuit dit huis getrouwd en we hebben hier ons eerste kindje gekregen. We gingen hier wonen als twee studenten, en gaan hier weer weg als gezin. Als man en vrouw, en als papa en mama. We zijn volwassen geworden. Ik voel me een rijk mens.

Ik kleed Morris aan. Dit is m’n favorietje setje op het moment. Grijs spijkerbroekje van de H&M, trui van Sweet Petit by Prénatal en zijn schoentjes van de Zara.

Koen is er niet en ik wil even douchen, dus Morris speelt bij mij op de badkamer. Kan prima zo!

Eenmaal uit de douche pak ik alle spulletjes in Morris zijn kamertje in dozen.

En dan gaan we naar het huis. Kijk nou hoe lief dit is; de buren hebben het huis versierd. Toch wel heel leuk zo op  de vroege morgen.

We gaan aan de slag. We krijgen heel veel hulp en dat waarderen we zó.

Ik ruim m’n kruidenrekje in en besluit meteen mandjes te gaan halen voor hierin, want dit is niet handig: m’n laurierblaadjes zakken bij wijze van zo door die spijltjes heen.

Terwijl mam en Wen poetsen, pap Koen en Robin sjouwen, en Jochem het tv-meubel in elkaar zet doe ik met Charlotte een rondje bouwmarkt. Even kijken voor lampen! We vinden er een voor onze slaapkamer.

Gauw naar de Action voor manden en bakjes voor in de kasten. Fijn voor wat orde in de chaos!

Wij maken broodjes.

Lunchtijd!

Morrisje gaat naar bed voor z’n middagslaapje in het kleine slaapkamertje. Kunnen wij ondertussen gewoon lekker door!

Wie zei dat vrouwen niet kunnen klussen;)? We halen met z’n vieren Morris zijn kledingkast uit elkaar om hem boven te krijgen en dat lukt, en dan gaat ie óók nog in elkaar! Wat een meevaller hè?! Haha.

Tante Lotje komt even langs, dus dat betekent knuffeltijd.

Die lamp voor de slaapkamer dus. Vet leuk. Ik word ‘n beetje melig en vervelend van alle toestanden en dan ga ik dus zo idioot doen. Flauw!

Arme Morris.. Tijdens zijn middagslaapje zegt mama ineens tegen mij; ‘Mies kijk dan, volgens mij heeft Morris het warm want hij heeft ineens zúlke rode wangen’. Op dat moment denken we dus inderdaad nog dat hij het gewoon warm heeft, maar als hij daarna wakker wordt komen we van een koude kermis thuis. Hij is ineens hartstikke ziek! Hoge koorts, heel verdrietig en superhangerig. En we weten niet hoe het komt. Wat vind ik dat toch naar.

Morrisje slaapt eerst bij Charlotte, en daarna met mama op ons bed. Zo zielig vind ik het.

Ik ruim ondertussen als een malle zijn kamertje in. Dan kan hij straks in ieder geval lekker slapen in zijn eigen bed. Little did we know..

De nieuwe tv is er! Ik ben alwéér blij. Haha. Een aaneenschakeling van blije momenten hoor vandaag. Tussen alle hectiek en commotie en spanning door, is het ook vooral gewoon vet leuk en genieten dat het nu eindelijk zo ver is.

Wat eten we met verhuizen? Juist; Afhaalchinees! Ik kan echt geen afhaal meer zien nu. Zoveel zin om weer ‘normaal’ te gaan doen met alles. Lekker was het overigens wel echt weer.

Morris is wakker dus die probeert samen met papa en Robin de televisie aan de praat te krijgen. Topassistent. Kabeltjes zijn nou eenmaal bloedinteressant.

Ondertussen heel veel knuffels met ome Robin. Dat helpt!

Voor het naar bed gaan nog heel even spelen met oma, en dan is het bedtijd!

Morris valt snel in slaap, en wij duiken op de bank. De tv werkt – hij hangt nog niet, maar hij doet het – dus wij vinden het welletjes voor vandaag. Nog even met de benen omhoog!

Goedemorgen deze morgen! Het is zondag en we worden voor de eerste keer wakker in ons nieuwe huis. Wel na de meest dramatische nacht éver. Morris was zo ziek en verdrietig en onrustig, dat we de halve nacht met hem bezig zijn geweest en hij uiteindelijk een paar uur in mijn armen geslapen heeft. Gelukkig wordt hij wel een stuk vrolijker wakker en lijkt zijn koorts verdwenen te zijn. Pak van ons hart!

Ik begin de dag met het maken van fruithapjes. Het gewone ritme zit er gewoon alweer in hoor.

Deze kruimel gaat om 10.00 naar bed voor zijn ochtendslaapje; hij is zo moe door afgelopen nacht.

Wij gaan lekker uitgebreid ontbijten. Ik kook eitjes.

Aan tafel!

Broodje gezond zonder gezond noem ik dit altijd. Ham, kaas en een eitje. Heerlijk.

We zetten de box naar beneden. Het werd hoog tijd!

Morris is weer wakker!

Hij vermaakt zich op de badkamer met een bus droogshampoo terwijl wij nog wat spullen uitpakken. Speelgoed wat helemaal geen speelgoed is, is sowieso het leukste!

Ik woon in deze kleren op het moment. M’n charmante kluskloffie!

Dit speelgoedje nam ik vorige week mee bij de Ikea, een houten vuurtoren, en Morris vindt ‘m helemaal geweldig. Torentjes maken, proberen die schijfjes over dat ding heen te krijgen en vooral ook proberen of het eetbaar is of niet; Morris is fan.

Dames en heren, jongens en meisjes; houdt u vast hoor. Ik doe dit. Ik ga op de bank zitten. Overdag. Zonder laptop of verhuisdoos of iets van die aard. Tijdschriftje erbij, grote mok thee, en even hélemaal niks. HEER-LIJK!

Als de Viva uit is vind ik het wel weer welletjes; aan de slag! Ik zet éindelijk de Tripp Trapp in elkaar. Die kregen we cadeau van mijn oom en tante voor Morris’ geboorte, en ik wilde hem per se pas gebruiken in het nieuwe huis. Nu is het dus zo ver!

KLAAR! Kan Morris éindelijk gezellig met ons aan tafel zitten, in plaats van óp tafel.

Joe. Zit ze weer hoor. Even Ajax kijken samen. Oh en ja er ligt dus een bal in de woonkamer. Verhuisdingen;).

Brabantse worstenbroodjes voor lunch.

Ik moet nog even op pad dus meet wat dingen op voor ik ga.

Ik ga even naar het oude huis. De jongens eten geven! We gaan de katten morgen pas halen, maandag dus, als hier het grootste gesjouw en gesleep en geboor klaar is en het niet zo’n bende meer is. Dat lijkt ons voor hen beter.

Ik ga naar de Appie voor boodschappen en omdat de muisjes op zijn moet ik naar dat schap. Daar zie ik ineens deze pakjes. Nog nooit gezien! Voor als je geen muisjes lust en je toch beschuitjes wilt voor je kraambezoek. Ofzo. Denk ik. Ik vind ‘t leuk.

Papa en ik zijn samen bij Karwei.

Ik wil graag schappen in mijn trapkast!

Morris zit ondertussen als een grote man aan tafel in z’n stoel.

Wen en Bella wippen nog even binnen en mama is er ook; even een borrel doen samen!

Joooo ik heb schappen!

Deze schatjes knuffelen weer samen, en als iedereen weg is brengen wij Morris samen naar bed. Zo fijn dat hij weer een beetje opgeknapt is! Blijft raar dat hij dan ineens zó ziek kan zijn, en ook met hetzelfde tempo weer beter.

Wij eten de zelfgemaakte erwtensoep die mama voor ons meenam en dan duiken we op de bank. We kijken Moordvrouw, de herhaling van Wie is de Mol, en ik zet deze plog in elkaar. Morris ligt heerlijk te slapen in zijn eigen bedje. Wat een contrast met gisteren! Oh jongens wat een weekend was dit. Ik kan nog niet helemaal geloven dat we nu gewoon écht over zijn en dat we hier niet meer weg hoeven. Hoewel ik best behoorlijk wat stress heb gehad van de verhuizing is het eigenlijk allemaal wel heel erg goed gegaan. We zijn zó lief geholpen; dat heeft echt een groot verschil gemaakt.

De komende weken moet er nog best wel wat gebeuren, maar al het écht grote werk zit er toch echt wel al op. Als jullie dit lezen hebben wij nog een vrije dag en wordt de eetkamertafel gebracht. Ben zo benieuwd hoe die geworden is en in de woonkamer gaat staan! Dat zien jullie ongetwijfeld heel snel. Nu alles zometeen weer in een wat rustiger vaarwater terecht gaat komen, is er ook voor de site weer hoop! Ik heb zóveel veel zin om weer lekker aan ‘t bloggen te gaan.. Nog héél even!

Voor nu bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 19 comments
 • Lieve

  Wat heerlijk dat jullie verhuisd zijn! Het ziet er al meteen zo netjes en opgeruimd uit op de foto’s, wij leefden de eerste dagen echt nog tussen de dozen. Fijn dat jullie zoveel hulp hebben gehad, dat scheelt enorm. Ben benieuwd naar de eettafel, en ook naar hoe de poezen reageren op het nieuwe huis. Onze poes zocht echt de oude meubels op, om op te gaan liggen, toch op zoek naar iets herkenbaars, denk ik. We hebben haar toen 4 weken binnen gehouden, om aan het huis te wennen en zodat ze niet weg zou lopen. Ik vond het zo eng toen ze voor het eerst naar buiten ging. Zij ook, ze liep echt te miauwen rond het huis en wilde steeds na een paar minuutjes weer naar binnen. Is verder gelukkig helemaal goed gegaan.

  Fijne dag!

 • Samantha

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning en veel liefde en geluk gewenst!

 • Loes Johanna

  Jaa, gefeliciteerd! Fijn dat jullie verhuisd zijn! En och die Morris, gelukkig is hij al weer wat opgeknapt. Ben benieuwd naar de eettafel!

 • Gefeliciteerd met deze mijlpaal! En gefeliciteerd met de verhuizing! Heel veel geluk samen in jullie nieuwe huis

 • Sascha

  Wat fijn dat jullie over zijn… wat een verschil al!
  Veel liefde en geluk in jullie nieuwe grote mensen huis. Geniet ervan 🙂
  Liefs,
  Sascha

 • Isa

  Gefeliciteerd met jullie prachtige nieuwe huis! Wat sneu voor Morris. Misschien zat het in ‘t weer of zo… Ook Floris had afgelopen zaterdag zo’n dag (en nacht). Zondag was alles weer helemaal over! Geniet van jullie week. Maar dat komt vast goed, het huis ziet er nu al zo mooi uit! x

 • Evelien

  Gefeliciteerd Mies, wat een prachtig huis!
  Geniet ervan samen. Xx Eef

 • Tamara

  Ik zag je link via Twitter en dacht even spieken! Wat een gaaf huis zo! Sneu dat je mannetje ineens zo ziek was! Dat komt altijd net op niet zulke handige momenten he? Geniet van jullie nieuwe plekje!

 • Anne

  Van harte met de verhuizing! Wat een werk he, maar heel goed om ook in deze periodes gewoon tijd voor jezelf te pakken! Erg belangrijk.
  Wauw die hagel, daar ga ik eens ff naar kijken nu we roze mogen inslaan 😉

  Mees was afgelopen weekend ook 2x plotseling ‘ziek’. Hoge koorts, hangerig en niks willen en dag daarop niks en ‘s avonds weer hetzelfde verhaal. Ach gelukkig knappen ze er ook snel van op.
  Geniet, geniet, geniet komende tijd met verder uitpakken en inrichten van jullie eigen stekkie!
  liefs xx

 • Roos

  Wat leuk die gekleurde hagelslag 🙂 Morris en Noah gaan helaas aardig gelijk op met hun ziek zijn, hier ook ineens een kereltje met vuur rode wangetje en hoge koorts! Wat heerlijk dat jullie nu echt over zijn en in jullie grote mensen huis wonen. Genieten!!!

 • Eline

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Heel veel plezier, liefde & geluk op jullie nieuwe stekkie!

 • Rianne

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Het ziet er mooi uit!

 • Janny

  Wat fijn dat jullie nu verhuisd zijn.. veel woonplezier gewenst!!

 • Mandy

  Leuk hoor!! Daar leef je dan zo lang naartoe. Verhuizen is intensief maar fijn dat jullie zoveel hulp hebben gehad. Geniet ervan!! En fijn dat Morris weer wat beter is. Bah, zo sneu als je kindje ziek is 🙁 Succes nog met de laatste dingen…

 • Nathalie

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Mooi hoor!!

 • Lieke van Veen

  Wat ziet jullie huis er ontzettend mooi uit. Die tegels zijn super mooi.
  Gelukkig voelt Morris zich ook al wat beter.

 • Nicole

  Heel veel geluk in jullie grote mensen huis

 • Martha

  Fijn zeg dat jullie over zijn! Kom je weer in wat rustiger vaarwater… Lekker genieten in jullie nieuwe stulpje!

 • Marleen

  hoi hoi Michelle,

  Ahh ik heb je leuke blogs gemist! Wat heerlijk dat jullie nu verhuisd zijn! Chaos is dat altijd he en wat een mooi huis en mooi ingericht (zo ver ik nu eerst kan zien).

  Heel veel geluk in jullie nieuwe woning !!!

  Fijne avond!
  Veel liefs, Marleen

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!