PLOG105: EEN NIEUWE AUTO?

 In Persoonlijk

Hoi allemaal! Nieuwe week, nieuwe kansen, en tijd voor de plog. Een dag later dan jullie van me gewend zijn, maar dat mag de pret niet drukken! Het weekend zit er op en oh jongens wat was het lekker weer. Ik zit er nog vol van. Het lijkt wel alsof de hele wereld gewoon ineens net ‘n tikkie leuker is als de zon schijnt. Alles ziet er gezelliger uit en iedereen lijkt stukken vrolijker ook. Gelukkig blijft het nog een paar dagen zo. Nog maar even van genieten, voor zolang het duurt. Wij hebben een heer-lijk weekend achter de rug. Zaterdag zat ramvol, van ‘s ochtends 8:00 tot ‘s nachts 00:30, maar wel met alleen maar leuke dingen. Morris ging voor het eerst naar de kapper, we verkochten onze auto, mijn schoonouders kwamen langs, Robin en Mees maakten hier heerlijk eten en we keken de finale van Wie is de Mol met Lot en Flip. Genieten! Zondag was een zondag zoals ze hier moeten zijn: op het gemak! En ik legde het weer vast. Kijk je mee?

Het is zaterdag, 7:00, en ik begin mijn weekend hier.

Alleen dat ongeregelde zooitje op m’n hoofd droogblazen en dan kunnen we er vandoor!

Outfitje van vandaag: m’n lievelings van de Zara en laarzen van Progetto.

Zaterdagochtend, 7:45, geen kip buiten nog, en wij zijn onderweg. LOVE IT. Kan ik zo van genieten hè. Team ochtendmens hier.

Koen moet naar de kapper. Morris mag lekker op schoot. Twee tellen later wil hij lopen achter een krukje maar is dit nét een ander krukje dan thuis en klapt het ding voorover en Morris dus héél héél hard op zijn gezicht. Ik ben normaal zo’n ‘niks-aan-de-hand-moeder’, maar nu schrik ik toch. Hij heeft de binnenkant van z’n mondje kapot, dus dat ziet er dramatischer uit dan we gewend zijn. Zo sneu. Iets met ‘met vallen en opstaan’.

Weer helemaal van de schrik bekomen wordt Morris voor de allereerste keer geknipt! Niks extreems hoor, alleen wat van het matje in zijn nek af. Hij had zulke lange plukken achter z’n oren; die zijn nu weer zoals de rest.

Klaar bij de kapper, dus tijd om de auto te wassen. Zaterdagdingen.

We rijden door naar de Prénatal onder het mom van missie kinderwagen en autostoel, en daarna gaan we naar de garage en maken we een proefrit in onze potentiële nieuwe auto. Léuke dingen! De nieuwe auto laat ik uiteraard zien als we hem ook daadwerkelijk hebben, maar nu is het nog onder voorbehoud dus dat is nog een beetje tricky

Rond het middaguur zijn we weer thuis. We hebben er al een heel dagprogram opzitten. Mijn schoonouders zijn en er en lunchen gezellig mee. Leuk ook hè, die prachtige lamp aan het plafond. Het leed dat lampen uitzoeken heet!

Ik bak eitjes. Never geen eitjes.

Lekker even hangen bij oma en boekjes lezen.

Als Koen zijn ouders weg zijn en Morris lekker in bed ligt, wip ik snel binnen bij papa en mama. We hebben onze auto heel goed verkocht en daar zijn we zó blij mee. Ik ga even vertellen hoe en wat.

En daarna moet ik nog naar de supermarkt. De meest typische weekendboodschappen dit.

Robin en Mees kwamen spontaan langs, dus die zijn er als ik thuiskom. Gezellig!

Mees doet Morris in bad, en dan komt er een heerlijk frisgewassen baby in slaapzak terug naar beneden. Nou echt, die wil ik wel opvreten, zó schattig dat ie dan is.

Ik geef hem zijn laatste flesje en dan is het bedtijd. Trusten schatje!

Als ik terug beneden kom is er voor ons gekookt: Mees en Robin maakten wraps met kip uit de oven. Wát een luxe dit.

Lot en Flip zijn er ook, we hebben weer een ouderwetse familynight op de bank, en we kijken eerst PSV met z’n allen, en daarna de finale van Wie is de Mol. Lot en ik zijn allebei bloedfanatiek dus we waren ZO benieuwd wie het zou zijn. Ik had het overigens bij het rechte eind. Ook voor het eerst! Haha. Daarna val ik op de bank in slaap. Gezellig gezelschap.

Zondagmorgen betekent samen wakker worden in het grote bed. Morris is zó niet knuffelig. Nooit niet eigenlijk, hij heeft het veel te druk met andere dingen. Kleine druktemaker.

Ik begin meteen even met de was.

En met ‘n rondje met mijn beige vriend.

Morris vermaakt zich ondertussen uitstekend met wat aluminiumfolie. Leggen we ‘s nachts op de bank zodat de katten de bank niet verkammezolen en tot op heden gaat dat perfect. Kijk hem nou staan op z’n teentjes.. Waar is mijn baby gebleven?

Weinig leuker dan boekjes lezen. Dat heeft hij van zijn moeder.

Koen is voetballen en wij eten samen een banaantje.

Het is ontzettend mooi weer en ik heb zó geen zin om binnen te zitten. Ik heb de smaak van het wandelen weer helemaal te pakken, dus we gaan erop uit. Kijk ‘m eens stoer zijn met z’n bodywarmer. Die is alleen niet gemaakt op alle lagen die ik Morris daaronder heb aangetrokken. Strak dat ie zit. Haha. Ik vind hem zo leuk!

De wijk waarin wij wonen ligt helemaal aan de rand van Uden, dus als we de straat uitlopen zien we dit.

En dit.

En dit. Vroeger zei ik altijd dat ik later echt per se in de stad wilde wonen. Hoe groter hoe beter. Nu kan ik me daar niks meer bij voorstellen. Ik vind die drukte heerlijk, maar ik vind het ook zo fijn dat we het nu op kunnen zoeken als we er zin in hebben, en deze rust de standaard is. Degelijk maar weer.

Ik ben bij papa en mama en die eten toevallig nét een worstenbroodje. Lucky me.

We lunchen met z’n allen. Zo gezellig.

Morris vermaakt zich uitstekend. Hij heeft hier zijn eigen speelgoed en dat kent hij precies. Mooi om te zien.

We kunnen gewoon in een t-shirtje buiten zitten! Lekker uit de wind, gezicht in de zon, tijdschrift erbij. Genieten.

Morris is ondertussen op verkenningstocht met papa en mama<3.

We zijn weer thuis! Morris gaat lekker slapen.

En wij kijken Feyenoord. Drie punten weer; lekker hoor.

Spot de kittie! De jongens zijn lekker buiten. Nog HEEL even deze zandbak jongens, nog heel even.

Eind van de middag rijd ik nog even naar de Action voor wat boodschapjes.

Eenmaal thuis roept de plicht. Nog even wat was doen, en Morris zijn bedje laten luchten.

Love deze sokken.

Zo! Morris zijn bed is weer lekker schoon en fris. Vind ik altijd zo fijn! Schone lakens, schoon slaapzakje..

Als Morrisje in bed ligt komen papa, mama, Robin en Mees naar ons en bestellen we een pizza’tje. Het is nog één dag 1+1 bij Domino’s, dus daar profiteren we van! Het ziet er niet lekker uit hè, I know, maar deze pizza is zoooo lekker. Favoriet!

En toen zat het weekend er alweer op! ZO snel is het gegaan; niet normaal. We hebben een leuke week voor de boeg. Ik moet gewoon werken, maar ik ga ook op pad voor de nieuwe tuin, onze auto wordt opgehaald – toch wel even slikken want hij was zó leuk en de eerste auto die we spiksplinternieuw kochten (grotemensendingen) – en we hebben personeelsfeest! Daar verheug ik me op. Ga ik ondertussen ook nog even keihard genieten van nog een paar hele mooie zonnige dagen voor het weer een natte bedoeling wordt in het weekend, en dan komt het helemaal goed.

Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer afgelopen weekend? Ik wens jullie een heerlijke week toe! Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 21 comments
 • Cato

  Leuke plog!

  Ik vraag me af of je nu gestopt bent met borstvoeding?
  Zo ja,hoe je tot dat besluit bent gekomen en hoe je het gedaan hebt?

  • bijzonderkleinwonder

   Dankjewel Cato! Ja ik ben inderdaad gestopt met borstvoeding! Het was alleen niet mijn besluit, maar dat van Morris. Hierover komt heel snel een artikeltje online!

 • Wat een heerlijk weekend. En inderdaad een zondag zoals een zondag moet zijn, lekkere familie dingen. No rush. Fijne week!

  • bijzonderkleinwonder

   Ja echt, zo jammer dat ze altijd zo snel voorbij gaan hè?! Jij ook een fijne week♥️!

 • Inge

  Leuke plog! Vraagje, slaapt Morris niet meer smorgens? Onze zoon wordt bijna 1 en slaat m heel soms over..
  fijne week!

  • bijzonderkleinwonder

   Dankje! Jawel over het algemeen slaapt hij ‘s ochtends wel nog! In ieder geval eventjes. We zijn alleen vaak op pad tijdens zijn ochtendslaapje, dus dan doet hij zijn ogen even dicht in de auto of in de kinderwagen! Helemaal prima:).

 • Margot

  Wat een leuke plog en fijn dat jullie de auto zo goed verkocht hebben. Ik ben er nu ook mee bezig terwijl ik ‘m eigenlijk helemaal niet kwijt wil 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Oh dat snap ik dus echt heel goed hè. Ik had ook echt struggles met het verkopen van de auto. Vooral omdat er nu dus een degelijke gezinsauto voor in de plek komt. Haha. Wel eentje met twee keer zoveel PK als de auto die ik nu heb. Dat verzacht het wel een beetje;)! Succes met de verkoop!

 • Marja

  Hahah, die worstenbroodjes! Dat is toch echt Brabants he?! Kennen we hier in Groningen niet zo.

 • Romy

  Wat een fijne plog alweer!
  Alleen wel sneu dat Morris zo hard op z’n snoetje viel, het arme mannetje… Hopelijk was hij snel weer z’n oude zelve 🙂
  Haha, hier hangt net zo’n prachtige lamp in de woonkamer te bengelen. En wij wonen als sinds AUGUSTUS vorig jaar in ons huis. Echt gênant. Wij vinden het ook zo moeilijk om een gepast exemplaar te vinden, eentje dat genoég licht geeft, maar ook weet niet te veel, you know what I mean. #luxeprobleem 🙂
  Wat ik me al een aantal keer heb afgevraagd, doe jij je was nooit op kort programma? Ik heb, denk ik, exact dezelfde wasmachine als jij en druk altijd op “tijd besparen”. Is je was even schoon en véél sneller klaar, en ook voor de levenduur van je machine is dit beter. Ik had in een vorig plog gezien dat er meer dan 3 uur op het tellertje stond, da’s toch een hele poos… En met al die baby- en voetbalwas kan dit je toch en aantal uren besparen 🙂 een hele fijne week! XXX

  • bijzonderkleinwonder

   Dankjewel<3! Ja dat vallen was zo sneu. Bult op z'n snoet. Oh wat de hoeveelheid licht betreft: kun je er geen dimmer tussen zetten? Wij hebben in het hele huis alleen maar dimbare lampen, dus dimmers in plaats van schakelaars en dat is echt ideaal! Heb je inderdaad nooit dat gedoe met teveel of te weinig licht. Haha jawel hoor, mijn was gaat juist altijd op korte programma's. Vooral omdat het, op de sportwas na, niet echt heel vies is. Volgens mij zit er op die machine niet eens een programma wat drie uur duurt? Alleen de kookwas draai ik op lang programma. Dat wat meer dan drie uur duurt is de droger als hij heel erg vol zit met bijvoorbeeld handdoeken of beddengoed! Fijne week:). Liefs!

 • Saskia

  Leuke plog! Wens jullie alvast een fijne week toe!

  Wou nog even zeggen dat ik het jammer vind dat er op plogs na zo weinig verschijnt op je site.. check regelmatig of er nieuwe artikelen bij komen, maar helaas. Zie dat maar als een compliment 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Dankjewel! Dan zal ik het maar opvatten als een compliment.. Op dit moment komt er twee keer per week iets online. Voorheen was dat vijf keer, maar dat is met een baby, een zwangerschap, een baan, een eigen bedrijf en een huishouden niet echt heel haalbaar! Ik wil zo snel mogelijk weer over naar drie artikelen per week, en als het lúkt op en duur weer naar vier keer met eventueel een vlog erbij, maar mijn blog is nog steeds vooral een hobby en ik wil heel graag dat het leuk blijft, dus ik probeer niets te forceren:). Dat komt de content die online komt ook niet ten goede!

 • Loes Johanna

  Ooh wat wonen jullie nu prachtig zeg! Ziet er heerlijk uit.

  • bijzonderkleinwonder

   Dankjewel:)! Er moet nog zooooo veel gebeuren, maar ik ben voor nu vooral blij dat we er wonen. Alles op z’n tijd!

 • Isa

  Leuke plog! 🙂 Ziet er uit als een prima weekend. Heerlijk. Inmiddels is de week alweer doormidden, haha. Geniet van jullie week. Liefs x

  • bijzonderkleinwonder

   Ja joh niet normaal zo snel dat gaat he? Nu is het alweer bijna weekend. Haha. Fijne week nog! Liefs!

 • Eva

  Oooh morris wat ga je hard. Mijn zoontje (bijna 8 maanden) tijgert nu sinds een paar dagen (trots! haha). Maar dat lopen achter een karretje.. Echt een kindje en geen baby meer! Lief!

  • bijzonderkleinwonder

   Eva echt, het is niet normaal. Het is gewoon écht een binkie; die minibaby van 10 maanden geleden is allannng verdwenen. Wel heel leuk dat ze zich zo ontwikkelen toch? De tijd gaat gewoon ZO snel! Dat tijgeren is hier ook nog steeds populair. Blijf ik zo schattig vinden, dat getrek met die armpjes en beentjes. Geniet ervan<3!

 • Jessica

  Wat een fijn weekend. Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie nieuwe auto. zijn jullie voor een station aan het kijken?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!