PLOG108: ZO’N FIJNE DAG

 In Persoonlijk

Hoi! Het is weekend en ik dacht: laat ik er eens een extra plogje tussendoor doen! Ik was gisteren vrij, zoals iedere week op vrijdag, en toen ik wakker werd met een zonnetje besloot ik weer eens een extra dag te ploggen. Uiteindelijk werd het een geweldige dag met Morris. We gingen samen weg met de fiets, lunchen op het terras en wat boodschapjes doen, en tijdens Morris zijn slaapjes draaide ik VIER wassen, werkte ik alle strijk weg en poetste ik de keuken. Dus. Een productief dagje! Als je het leuk vindt om te zien hoe dat eruit zag moet je vooral even verder kijken:)!

Dit is het eerste wat ik doe als ik wakker word: bed verschonen! Wekelijks tafereel.

Zo! Casual Friday. Broek is van Noppies en heb ik gekregen, shirt is van de Primark.

Morris is wakker! Zo tref ik hem aan in z’n bedje: hoi vriend!

Samen bed afhalen!

Morris heeft ook casual friday.

Flesje drinken. Rustig opstarten vandaag.

Jullie weten het inmiddels. Vaste prik.

Zoek het kind..

Oh man, waar is mijn kleine baby gebleven? Meneer heeft inmiddels uitgevonden hoe de koelkast open gaat, en vind het dan héél leuk om alles uit de deur op het schapje voor hem neer te leggen. En dan moet je eigenlijk heel consequent blijven en zeggen dat dat écht niet mag. Dus..

We ontbijten samen!

We gaan even langs bij mijn opa’tje. Die vindt het trouwens hélemaal goed om op de plog te komen; zijn eigen woorden! Haha. Bij opa krijgt Morris altijd een koekje en dat weet hij zo goed.

Als we weer thuis zijn gaat Morris naar bed voor zijn ochtenddutje.

En ik doe dit. Wasjes! Ik draai vier stuks vandaag, en dan is het niet eens zo dat ik de rest van de week niet gewassen heb..

Tijd voor een appeltje.

Ennnn aan de strijk! Ik werk zó veel was weg: heerlijk.

Wij gaan op pad. Het is zulk lekker weer; als Morris wakker is springen we op de fiets. Dit is overigens mama haar fiets. Ik ben er zelf nog niet helemaal uit welke mamafiets ik wil, dus als jullie tips hebben?! Mama heeft ondertussen wel al een zitje voor Morris achterop haar fiets. Zo leuk.

Terrassen met z’n tweetjes. Een verse jus voor Morris, en een rooibosthee voor mij.

Boekjes lezen enzo.

Morris eet boterhammetjes, en ik een tosti met een gebakken eitje.

‘Even de benen strekken hoor mama, terwijl ik mijn woordjes leer’.

Tijd om te gaan! Oh jongens wat is dit genieten. Alleen Morris en ik. Wij samen. Niet te doen gewoon.

We gaan speciaal naar deze bakker: de vorige keer dat ik hier vers brood haalde voor Morris bleef het gewoon een WEEK lekker. Dat is toch bizar? Brood wordt vaak zó snel droog of slecht, maar dit dus niet. Top!

Onderweg naar huis halen we bloemen.

Zo. Oma heeft weer mooie nieuwe tulpjes<3.

Ik maak ons bed weer op!

Een hele poos verder: we hebben weer een gezellig vol huis. Koen is thuis, en Robin, pap en mam zijn er ook!

Ik maak wrapjes voor ons allemaal. Lekker simpel. Het was kiezen tussen frietjes halen, of zelf iets maken. Toen werd het dit.

Na het eten gaan we voor Morris zijn bedtijd nog even naar een sample sale hier in de buurt.

En daar scoren we deze weekendtas van Ted Baker. Vind hem ZO mooi. Helemaal blij mee. We hadden zo’n soort tas van Boss die ik een jaar of 8 geleden eens gratis heb gekregen, maar die hebben we zo veel gebruikt dat hij helemaal op is. Dit is een waardige vervanger! Vooral ideaal ook als handbagage mee op vakantie. Ik ben een van de weinigen die helemaal niets heeft met een klein rolkoffertje als handbagage. Vind ik zo onpraktisch; je kunt er nooit even gauw wat uithalen en daarbij is het onhandig inpakken. Dat is met zo’n tas wel anders. Die kan mooi weer mee naar Mallorca straks in de zomer! Nog een paaar maanden geduld. Voor degenen die het zich afvragen: als alles goed gaat met de zwangerschap ga ik gewoon nog vliegen. Ben tegen die tijd 32 weken zwanger en jullie weten van de plogs van vorig jaar hoe prachtig het daar is. Kan ik mooi alvast wat uitrusten!

Als we weer thuis zijn breng ik Morrisje naar bed en duiken we op de bank.

Dit pakketje kwam vandaag binnen van Sophie de Giraf en ik vind het helemaal leuk. Morris was helemaal weg van zijn Sophie, en nog steeds wordt hij er vrolijk van, dus ik ben benieuwd hoe baby twee dat straks gaat doen! Voor de transparantie: dit pakketje heb ik gekregen. De rest van de avond zet ik dit plogje in elkaar en doen we helemaal niets! Met de benen omhoog.

We hebben een leuk weekend voor de boeg. Als jullie dit lezen, op zaterdag, gaan Koen en ik voor de allereerste keer sinds Morris er is een dagje met z’n tweeën op pad. Het had wat voeten in de aarde hoor, maar het gaat er dan echt van komen. Morris gaat gezellig naar opa en oma, dus dat komt helemaal goed, maar ik blijf het een ding vinden om hem weg te brengen om zelf iets leuks te gaan doen. Voelt nog een beetje tegennatuurlijk. Laten we maar zeggen dat dat vanzelf wel went;).

Ik wens jullie een heerlijk weekend toe! Geniet.

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 14 comments
 • Wat was het heerlijk hé gisteren. Als tip qua mama fiets heb ik: van gazelle de miss grace. Wel echt even een rib uit je lijf, maar echt een super fijne fiets. Grote standaard op de bagage drager past zo’n yepp stoeltje zo. Breed stuur. Als ik Emily er op zet heb ik niet eens het stuur slot nodig. En in veel kleuren te bestellen en met 3 of 7 versnellingen

  • Eva

   Die heb ik ook net besteld met 7 versnellingen!! In jeans blue.

 • Janny

  Wat een leuk plogje weer. Heb zelf geen mama fiets gehad maar had een los mamastuur erop. Ging ook prima. Nu is dat niet meer nodig en zit mijn eigen stuur er weer op.

 • Isa

  Ziet zo gezellig uit, deze plog! Genieten hè, zo lekker erop uit samen met je kleine. Vind het altijd fantastisch. Ik ben ook wel benieuwd naar de tips qua mamafiets; ook hier zijn we er nog niet uit… Fijn weekend en vooral veel plezier samen!

  • Isa

   Aan mijn eerste zin te zien, ben ik nog niet helemaal wakker… 😉

 • Henriette

  Leuke plog. Ik heb de gazelle bloom. Hele fijne fiets. Zelfs met 2 kindjes heel stabiel en fietst soepel. Ik ben er blij mee

 • Lieke van Veen

  Ziet er echt super gezellig uit.

 • Kim

  Wat een gezellige dag! Ik orienteer me momenteel ook op een nieuwe fiets, ons zoontje is bijna 9 maanden en we gebruiken sinds een week het bobike zitje voorop. Geweldig! M’n man heeft ook de basis laten monteren, zo kunnen we het stoeltje met 1 klik van fiets wisselen, zo handig! Ik overweeg nu de fiets La dolce vita van BSP, omdat je daar én een mand/krat voorop kan meenemen icm een voor- én/of achterzitje. Met een buggydrager erbij zijn we dan helemaal compleet haha 🙂

 • Martha

  Ik heb een elektrische fiets. Lekker decadent, maar zó lekker! Tegenwoordig heb je super hippe!
  Als het financieel een optie is raad ik het iedereen aan… hij staat niet eens altijd aan, maar als Mette even moe is, zet k ‘m aan en dan duw ‘k d’r een stuk, zonder er moe van te worden.
  *dit klinkt echt heulllll lui:-|*

  Geniet van jullie dag samen!

 • Amanda mama.enzo

  Ow heerlijk om samen te fietsen met dit mooie weer. Ik heb 2 mama fietsen gehad 1 van de formido met lage instap en breed stuur maar toch erg onstabiel. Heb uiteindelijk de nieuwe gazelle bloom fiets gekocht echt een heerlijke ruime degelijke fiets deze raad ik je zeker aan. Heel fijn weekend gewenst enne geniet lekker samen met Koen

 • Emmy

  Wat een heerlijke dag zo! En die tas is echt prachtig, mag ik vragen hoe duur hij was en waar je ‘m gekocht hebt?

 • Margot

  Het ziet eruit ls een heerlijk dagje!

 • Anna

  Hi Michelle,

  Een paar posts terug zag ik dat je wellicht de Geo Duo aan wil schaffen. Hier in gebruik voor babyboy van 2 jr en babygirl van zes maanden. Superfijn: stuurt licht, is stevig van kwaliteit en makkelijk in en uit te klappen. En de kleine meid vindt het helemaal fijn om onderin te liggen, juist niet al die prikkels. Wel twee nadelen; je hebt geen bergruimte als je er twee kids in hebt, dus je boodschappen moeten in een losse tas. Of de bijpassende zijtas, maar dan ben je weer wat breder. En; als je inderdaad een extra lighal bovenop wil, moet je wel zorgen boor een volledig extra frame en hoes. Anders moet je steeds de hoes losritsen van het zitgedeelte van Morris, en dat is gedoe. Wij hebben uiteindelijk een niet bijpassende ligbak er bij gekocht, die je zo er op kan klikken als je alleen met je kleintje wil lopen.

  Zo, heel verhaal, misschien niet helemaal duidelijk, maar wat mij betreft is de Geo Duo echt helemaal fijn. Wel duur… maar stukken beter dan een voor/achter duowagen van ABC die we eerst hadden. En ik vind ‘m nog mooi ook!

  Veel succes en plezier, groetjes, Anna

 • Eline

  Ik heb de Batavus mama fiets, heerlijke lichte fiets met extra ruimte en fijne standaard! Wat mij betreft een aanrader, we hebben er al aardig wat km op zitten met dit heerlijke weer. Genieten om samen te fietsen!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!