PLOG111: ALLEEN MAAR THUIS

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Ik vermoed dat jullie lekker aan het genieten zijn van je vrije 2e Paasdag! Heer-lijk. Desalniettemin zit het échte weekend er al op, dus is het gewoon weer tijd voor een nieuwe plog. Wij hebben méga rustige dagen achter de rug. Ik ben bang dat dit  voor jullie misschien een van de meest saaie uit de historie der plogs gaat zijn, want wij bleven letterlijk het hele weekend binnen. Morris is nog steeds niet helemaal opgeknapt – voor wie me niet op Instagram volgt – hij was vanaf woensdag hartstikke ziek, dus we zeiden al onze afspraken af en bleven noodgedwongen binnen. Ach, af en toe zo’n weekend is ook niet erg! We deden súperrustig aan en hielden een bankhangweekend. Oh en een soort mini (vr)eetfestijn ook, want man oh man wat een honger had ik! Wonder boven wonder gebeurde er toch genoeg om foto’s van te maken; dus kijk je weer mee?

Het is weekend en wij worden zo wakker: met een logé op onze slaapkamer! Morris was woensdag ineens heel ziek. 40+ graden koorts, snotverkouden en gewoon zichtbaar beroerd. Vrijdag ging ik toch maar even met hem naar de huisarts, en daar bleek hij twee ontstoken ogen en een keelontsteking te hebben. Niet leuk! Omdat hij als hij slaapt ook een heel vies neusje en vieze ogen krijgt waar hij dan met wakker worden last van heeft, slaapt hij bij ons. Kan ik het ‘s nachts af en toe schoonmaken en wat water geven als hij last heeft met hoesten.

Knuffelen na het wakker worden! Hoewel ik het heerlijk vind dat Morris normaal gesproken zo goed slaapt op zijn eigen kamertje, vind ik dit ook wel eens gezellig. Vooral als hij dan ‘s nachts mijn hand vasthoudt in zijn slaap. Te lief.

Tijd voor ontbijt! Alleen gaat dat ontbijt er nog steeds niet in. Dan maar even aan tafel zitten voor het idee. Het schijnt wel plausibel te zijn dat hij niet wil eten; dat doet gewoon te zeer aan zijn keeltje.

We blijven proberen! Koen is naar de kapper, maar als ik ook eet wil Morris toch een paar hapjes van zijn boterham. Dat is in ieder geval weer iets gewonnen.

We vinden EINDELIJK de lampen die we zochten voor boven de eettafel! Helemaal blij. Deze gaan het worden. Twee stuks.

Papa is weer thuis, dus gauw samen hangen op de bank.

Bedtijd! Ochtenddut.. We dachten voor Morris ziek werd bijna over te gaan naar één slaapje, maar nu heeft hij er echt nog even twee nodig. Helemaal goed. Dit dekentje heeft mijn schoonmoeder trouwens gebreid en het is zo’n fijn ding. Niet te dik en niet te dun.

Helemaal in het zwart vandaag. Het is ook zulk somber weer!

Mijn enige uitje dit weekend: ik rij even naar de Prénatal omdat ik een afspraak heb voor de kinderwagen en autostoel. Deze parkeerplaatsen recht voor de deur mag ik nu ook weer gebruiken: TOP!

Oh jongens de struggle is real hoor. We gaan voor een Joolz Geo Twin Tailor! We kiezen een Twin, en dan met extra framepje voor bovenop erbij, omdat ik dan zowel voor de bovenste als de onderste ‘verdieping’ een wiegbak en een zit heb. Als ik dan met de baby alleen ga wandelen hoef ik niet eerst de bekleding van Morris’ zit uit het frame te ritsen, maar heb ik gewoon een kant en klare wiegbak staan die er ik er maar op hoef te klikken, en de boodschappenmand voor onderop. En als ik met Morris én de baby ben hebben we een zit voor boven, en een wiegbak voor onder, en later ook een zitje voor onder. Lijkt me ideaal, dus dat is helemaal bekeken. Nu alleen nog besluiten voor welke kleur we gaan, en dat vind ik ZO lastig. Het leuke aan de Tailor is dat je de kleur van de details kunt kiezen, maar man man man wat een twijfels. We willen geen helemaal zwarte; dat is net iets te somber naar onze smaak, maar we weten niet of we dan voor deze lichtblauwe details zullen gaan..

Of voor de leverkleurige onderaan!

Dus dit..

Of dit! We neigen op het moment naar blauw omdat ik dat wel lekker fris vind, en het altijd later eventueel nog te vervangen is allemaal als we het echt beu zijn, maar ik vind dat taupe ook wel chique! Enige nadeel daarvan vind ik dat het niet zo mooi kleurt bij de binnenkant van de wieg; die is grijs en dat oogt samen een beetje fletsig. Kijk, je zou kunnen zeggen dat dit getwijfel aan mijn hormonen ligt, maar Koen weet het dus ook niet. haha. Wat vinden jullie? De kinderwagen staat in ieder geval bestelling, ik moet vanavond – maandagavond dus – doorgeven voor welke kleur style kit we gaan! Er komt uiteraard, als ie eenmaal binnen is, een uitgebreid artikel online over onze keuze voor deze wagen!

Deze gaat alvast mee naar huis: Morris nieuwe autostoel. Hij is inmiddels groot en zwaar genoeg voor in deze, en we zijn er helemaal blij mee. De Cloud Q begon echt een beetje krap voor hem te worden, vooral met een beetje warm weer was het net een couveuse, en hij wurmde zich continu in een gekke hoek om achterom naar ons te kunnen kijken. Ben heel benieuwd hoe hij dit gaat vinden! We zijn overigens heel heel erg te spreken over de service van de Prénatal tot nu toe. Ik heb er nog niet eerder een ‘grote’ baby-aankoop gedaan, maar dit gaat echt op een fijne manier.

We lunchen met lekkere broodjes.

Daarna eten we samen restjes lasagne van vrijdag..

En dan eet ik ook nog beschuitjes met aardbeien. Ik raak niet echt verzadigd vandaag.

Alle mannen in huis slapen! Dolle boel hoor. Morris ligt in zijn bedje, en Koen en de katten samen op 2 vierkante meter. Kan allemaal.

Deze schat is nog steeds niet in zijn hum. Héél veel hangen bij mama dus; dat is het aller- allerfijnste.

En aardbeitjes eten met oma! Eindelijk iets gevonden wat er wel in gaat.

Mama brengt ook zelfgemaakte rundsoep mee, en die lust Morris gelukkig ook een beetje. Beschuitje erin, beetje vermicelli.. Heeft hij toch weer wat gegeten. Deze soep at ik vroeger ook altijd als ik ziek was. Wel drie koppen op een dag.

En ik vind ‘m nog steeds heel lekker!

We worden tegenwoordig ook getrakteerd op heel dikke kussen <3. Zoooo lief. Oh en naar aanleiding van alle commotie die daar pas over was online.. Voor iedereen die het raar vind om je eigen kind op de mond te kussen: dan ben je hier niet aan het goede adres denk ik. Ik vind het echt onvoorstelbaar dat daar een ding van gemaakt wordt. Ik ben 23 en geef mijn ouders nog steeds een kus, en daar vind ik he-le-maal niks raar aan. Komop joh, je eigen vlees en bloed. Als je het niet doet, hartstikke prima hoor, maar laat iedereen lekker in zijn waarde:)! Zo. Tot zover mijn pleidooi voor vandaag. Haha.

Morris gaat naar bed! Hij krijgt geen fles opvolgmelk meer voor het slapengaan, alleen ‘s ochtends nog wat gewone melk als hij zin heeft, dus het avondritueel is stukken korter. Samen naar boven, tandenpoetsen, verhaaltje lezen en lekker slapen. Binnenkort weer eens tijd voor een ritme-update denk ik!

Oké, nog steeds onverzadigbaar.. We kruipen op de bank en hebben lekkere trek, dus ik warm kleine knakkies op.

We hadden zin in een serie die nergens over gaat en lekker makkelijk wegkijkt, dus we zijn begonnen met de Familie Kruys en die vinden we allebei helemaal leuk. Ook wel eens fijn om niet continu na te hoeven denken. Wijntje voor Koen erbij, thee voor mij; niks meer aan doen.

Het is zondag! Morris heeft vannacht weer op zijn eigen kamer geslapen en dat ging goed. Hij knapt langzaamaan een beetje op.

Joggingpakkendag vandaag!

Baby on tour!

Die katten van ons hè.. Eerst piepen dat ze naar buiten willen; zijn ze buiten, staan ze na twee tellen weer voor de deur om binnengelaten te worden. Zulke helden op sokken.

We doen toch maar een make-uppie op. Anders is het allemaal wel heel niksig.

We zouden eigenlijk naar mijn schoonouders aan zee gaan, dat is ieder jaar vaste prik, maar dat gaat nu dus niet met Morris. Sommige dingen kun je helaas niet plannen:(. Ik improviseer dus zelf een paasontbijtje, en dat is ook leuk! We maken er gewoon het beste van samen.

We gaan weer verder waar we gisteren gebleven zijn: heel veel hangen, heel veel knuffelen, en heel veel bank. De baby krijgt trouwens ook kusjes. Dikke vette smelt.

Slaap lekker vriendje..

Een ziek kind staat synoniem voor HEEL. VEEL. WAS. Maar echt. Ik heb altijd veel was, maar nu: iedere keer vies beddengoed, vieze kleertjes.. We blijven aan de gang. Gelukkig hebben we daar een wasmachine voor.

Mees en Robin komen even langs. Kijk Morris eens verliefd kijken..

Er wordt weer gegeten! Hij eet ‘s middags gewoon zijn boterhammetje bíjna op en daar zijn we heel blij mee.

Wij eten pitabroodjes met tonijn, kaas en chilisaus uit het tosti-ijzer. Yum.

Nu wij met Morrisje niet naar buiten gaan, komt iedereen hier regelmatig binnen gewaaid. Omdat ik even behoorlijk rustig aan moet doen – daarover in de zwangerschapsupdate later deze week meer – heeft mama ons de afgelopen dagen heel veel geholpen. Morris heeft aan aandacht geen gebrek. Lekker spelen met oma!

Én knuffelen met opa. Hij kan het wel hebben zo geloof ik.

We zien Feyenoord winnen van Utrecht. Dat doet een mens goed.

Ik moet weer dit. Heerlijk dat de aardbeien er weer zijn.

Mama bracht ook weer eten mee.. Wat een verwennerij. Pasteitjes met zelf gemaakte rundvleesragout, en soep! Ik richt echt nog eens een standbeeld voor die vrouw op.

Koen haalt Morris uit bed na z’n middagdutje en dat ziet er zo uit. Echt hoor, m’n hormooonen..

‘PROOST’!

Ik maak verse pastasaus voor Morrisje met wat we nog in de koelkast hebben. Hij kan wel wat extra vitamientjes gebruiken.

En dat gaat er gelukkig weer in als zoete koek. Na nog een lekker bakje magere yoghurt; dat vindt hij ook zó lekker. Ik hoef dat zelf echt niet zonder iets zoetigs erin, maar Morris vindt het prima zo! Ik denk dat we ons kleine vriendje bijna weer helemaal terug hebben. Als Morris heeft gegeten spelen we nog wat met zijn drietjes, en dan zet ik deze plog in elkaar. Toch bijzonder dat het zo’n volle is geworden, terwijl we eigenlijk helemaal niets uitgespookt hebben. Haha.

Ik wens jullie een heerlijke 2e Paasdag toe, hoop dat jullie er al een lekker weekend op hebben zitten, én wens jullie alvast een mooie week toe. Oh en laat je in de comments even weten wat jij zou doen qua kinderwagen? Ik ben heel benieuwd wat jullie zouden doen.

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 17 comments
 • Michelle

  Toch weer een leuke plog, gezellig om zo met jullie mee te kijken! Ik zou voor de blauwe gaan. Ik hoop dat Morris snel opknapt!

 • Michelle

  Toch weer een leuke plog, gezellig om zo met jullie mee te kijken! Ik zou voor de blauwe gaan. Ik hoop dat Morris snel opknapt!

 • Marieke

  Fijn om te zien dat Morris weer lekker opknapt. Persoonlijk zou ik voor de blauwe details gaan. Ik vind dit vrolijker en ik vind het mooier kleuren dan de levertint. Succes met de keuze! En ik heb eerlijk gezegd die discussie over het zoenen ook nooit begrepen. Doe wat jezelf fijn vindt en zolang ons dametje het goed vind is dat gewoon op de mond.

 • Vanessa

  Hoi Michelle, wat sneu voor Morris. Veel beterschap! Ik was van de week snachts bij de huisartsenpost in Den Bosch terechtgekomen, onze baby van 10maanden schreeuwde het uit. Ik moest zelfs een traantje laten. Ze heeft keel en oorontsteking. Dus ik weet hoe je je hebt gevoeld deze week. Trouwens, ik neig vaak naar donkere kleuren, ik zou taupe kiezen. Succes met wat je kiest. Trouwens, hoe maak je de pastasaus? Wat hebben jullie toch een prachtig gezin, en ik slijm niet, haha. Veel geluk samen.

 • Laura

  Wat een heerlijke plog weer! Ik zou ook voor de blauwe gaan, haalt de wagen meer op! Mocht je op den duur de blauwe zat zijn kun je altijd nog een ander kleurtje kopen!

 • mama.enzo

  Goedemorgen, gelukkig knapt Morris weer lekker op maar ik had ook niet anders verwacht met zulke lieve goede zorgen. Ik zou toch voor de leverkleur gaan en dan de inhoud lekker met donkergrijs doen om zo toch weer te combineren met de licht grijze binnenkant.
  Fijne 2e paasdag geniet nog even lekker van elkaar

 • Ik vind het lichtblauwe het leukst. Wel heel stoer met dat zwart! Zo sneu als ze ziek zijn, hopelijk knap ie snel weer een beetje op. Fijne tweede paasdag!

 • Yvette Steskens

  Leuk geschreven!
  Ik zou gaan voor de blauwe kleur op de kinderwagen, is wat frisser!

  Fijne 2e paasdag!
  Gelukkig voelt Morris zich weer ietsje beter en hoe lief hoe hij op jou buik ligt!

 • Claudia

  Ik vind de leverkleur inderdaad net wat chiquer, dat zou mijn keuze zijn! Nog beterschap voor Morris en wat schattig die knuffels voor de baby!

 • Martha

  Ik zou toch voor de leverkleurige gaan. Ben je ook minder snel zat denk ik, past overal bij. Maar is toch een gevalletje van smaak vrees ik. En mocht er ooit nog s een meisje komen…..;-)

 • Isa

  Zo, ik ben weer bijgelezen. Ik vind je artikel over het jong mama zijn heel erg leuk. 🙂

  Hopelijk is Morris gauw weer helemaal topfit. Het ziet wel super gezellig uit, ondanks dat jullie gewoon lekker thuis bleven. Ook wel eens heel erg fijn eigenlijk, wij deden hetzelfde. Voor de wagen: ik zou zeggen blauw, want dat is lekker fris. Maar taupe vind ik dan wel weer meer neutraal (en een tikkie chique). Succes met kiezen! Liefs.

 • Jana

  Ondanks het ‘saaie’ weekend, toch weer een leuke plog hoor! Hoe super lief is die foto met Morris die jouw buik knuffelt! 🙂 Ik zou zelf voor het blauwe kleurtje op de kinderwagen gaan. Lekker fris!

 • Cher

  Zo sneu als kindjes ziek zijn!!
  Ik heb ook een joolz Geo, heb de turtle green versie.
  Ik vind blauw ook super leuk staan, breekt mooi met dat zwart.
  Succes met kiezen en beterschap voor Morrisje!!

 • Cher

  Trouwens, super tevreden over de joolz geo!!!!!! Wil niet meer zonder

 • Nicole

  Wat n leuke wagen. Zou ook voor blauw kiezen. Net ff frisser. Fijn dat je kleine man weer beter is. Fijne week

 • Hofje.nr.12

  Wij houden ook van series die je gedachteloos kan kijken. Zo kijken wij ook graag kees en co. Oh en die foto van mees en morris Smelt!

 • Ellen

  Hey, kan je mij vertellen waar je de lampen gekocht hebt voor boven de tafel?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!