PLOG132: MALLORCA #5

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Normaal gesproken zouden jullie nu de weekendplog zien, want maandagochtend en dus vaste prik, maar deze week delen we hem even iets anders in! Vandaag verschijnt de plog van afgelopen donderdag; onze laatste dag op Mallorca en de reis naar huis. De plog van het weekend thuis – de laatste twee dagen van onze vakantie – verschijnt morgenvroeg. Op dinsdagochtend dus. Twee plogs achter elkaar om de week te beginnen! Afgelopen donderdag genoten wij van de laatste uren Spaanse zon, pakten we onze spullen en vlogen we van Palma terug naar Düsseldorf. Hoe dat eruit zag zie je vandaag!

Ik word wakker met dit uitzicht. De koffers hadden we gisteravond laat al grotendeels ingepakt in het kader van ontspannen naar huis gaan.

Mijn vriendje is hélemaal weg van dit stickerboek. Had mama mee, en hij blijft er maar mee spelen.

Ontbijt as usual.

Voor de – voorlopig? – laatste keer met dit uitzicht. Dit verveelt me nooit; ik ben er nog steeds iedere keer van onder de indruk. Wat is dit een fijn stukje aarde.

Morris smult voor de laatste keer van z’n minicroissant.

En als hij na zijn ontbijt nog trek heeft lossen we dat op met komkommer. Prima deal!

We gaan verder met inpakken en wasjes draaien, en ondertussen probeer ik ervoor te zorgen dat ik vlog voor de volgende dag live krijg.

Omdat de dag er vandaag anders uitziet doet Morris maar één slaapje. Dat betekent dat we in de ochtend lekker met z’n drieën kunnen zwemmen nog. Niet zonder vliegenmepper, dat snap je, maar gezwommen wordt er hoor. Ik vind het zo leuk dat hij dat leuk vindt! Heeft hij de angst voor water in ieder geval niet van z’n mama geërfd.

Wat is het toch fijn om twee weken non stop samen te zijn. Ik moet er nog zó niet aan denken dat Koen zometeen weer aan het werk moet – ik zelf trouwens ook – en we elkaar weer moeten missen. Het echte leven, I know, maar voor nu is deze bubbel heerlijk. Koen heeft trouwens na de geboorte van broertje nog een week vakantie, dus dat is top geregeld.

Fruit eten in het zonnetje samen.

Zo brengen we onze laatste uurtjes Mallorca samen door. Dat is de afgelopen weken uitstekend bevallen. Ik vind het ook zo typisch dat ik hier zo de rust kan vinden, terwijl dat thuis nooit lukt. Niks moeten, gewoon liggen, van de zon genieten en veel lezen; veel meer heb ik hier niet gedaan. Als ik dat thuis zou doen werd ik gillend gek. Nou ja, daar zal vakantie dan wel goed voor zijn!

Mag ik even janken van geluk? Ik postte het ook al op Instagram, maar niet iedereen begreep onze keuze om met 32 weken zwangerschap nog op vliegvakantie te gaan. Dat mag natuurlijk, want ieder zijn ding, maar voor ons is het de beste keuze ever gebleken. Thuis ben ik net een TGV zonder rem, waardoor het me niet altijd lukt in het moment te leven en daar ook van te genieten. Ik ben altijd bezig met wat ik morgen weer moet en kan slecht rust nemen. Hier heb ik gewoon alleen maar genoten van ons gezin én van broertje in mijn buik. Op een of andere manier kwam ook nu pas echt het besef dat we over een paar weken gewoon écht met z’n vieren zijn. De tijd om daar mee bezig te zijn was zo fijn, en vooral ook om dat samen te kunnen delen. Ik ben 23 – over 2 weken 24! – mama van een prachtige zoon en eentje op komst en heel gelukkig getrouwd. Ik ben een gezegend mens. Dus. #emotioneletoestanduit

Lunch!

Mama heeft carrotcake gehaald bij het bakkertje, en daar neem ik een stukje van. Lekker!

Terwijl Morris zijn slaapje doet genieten wij van nog een paar uur zon.

En nog heel even van dit uitzicht ook.

Om 16:00 uur wordt Morris wakker, en als we hem aangekleed hebben is het tijd om te gaan!

Dag lievelingsplek. Wat was het hier weer fijn. Tot ooit!

Na twintig minuutjes taxi zijn we op het vliegveld. Bepakt en bezakt.

Al die bagage moet uiteraard ook ingecheckt. Het lijkt er in eerste instantie op dat er echt een méga lange rij staat, als in gewoon echt niet grappig, maar papa ziet dat er aan de andere kant ook balies open zijn en vraagt of we daar misschien ook aan mogen sluiten. Blijkt dat dus te zijn. Dat scheelt minimaal een uur in de rij! Ideaal. Koffers inchecken en gaan met die banaan.

Vliegvelddingen.

Ons schatje wordt moe en bij gebrek aan een bedje in de buurt is de tut dan ook zo even geoorloofd!

We eten dit! We geven hier dus echt allemaal niks om, maar typisch gevalletje ‘bij gebrek aan beter’ en ‘voor die ene keer per jaar’. Haha.

We gaan vliegen! Mama’s hand vast houden en stickers plakken: Morris vindt het prima. We vliegen om 19:00 uur, en daarna begint hij vrij snel moe te worden. Hij kan alleen z’n draai niet helemaal vinden om lekker in slaap te vallen zoals tijdens de heenvlucht, dus hij wordt een beetje hangerig en wil vanalles wat op die ene vierkante meter die je in zo’n vliegtuig hebt niet kunt. We zitten dus een half uur met ‘n chagrijnig kind, maar daarna gaat hij om beurten even bij één van ons zessen zitten en is hij hartstikke lief. Gelukkig maar.

Ik had m’n tas vol eten, en dat is altijd een redder in nood! Morris heeft gelukkig helemaal nergens last van met opstijgen en landen, dus dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.

We zijn op Düsseldorf en Morris laat zich rijden! Kijk ‘m nou gaan. Hij kon het wel hebben zo.

Normaal moeten we op Düsseldorf altijd vet lang wachten op de koffers, maar nu zijn ze er binnen no time! Top! Alleen op de Aeromoov moeten we iets langer wachten, dus dat doen we dan maar. Morris is ondertussen nog steeds wakker. Als onze bagage weer compleet is gaan we naar de auto’s. We laden alles weer in, trekken Morris z’n slaapzakje aan; het is inmiddels 23:15 uur geweest, en rijden naar huis. Morris slaapt gelukkig binnen twee minuten, en de Deutsche Autobahn is praktisch leeg, dus dat gaat allemaal lekker voorspoedig.

WE ZIJN THUIS! En de boys zijn blij om ons te zien. En andersom ook. Hoewel het inmiddels al even na middernacht is wil ik toch meteen alles uitpakken. Morris slaapt direct verder in bed – dat is heel fijn – en wij gaan aan de bak. Koffers naar boven en meteen aanpakken die handel. Ik had op vakantie natuurlijk al bijna alles gewassen dus dat is heeeel fijn nu.

Zonde van de blurry foto, maar ik moet ‘m toch even delen. We kochten op Mallorca dit rompertje van Petit Bateau voor broertje, want streepjes en kraagjes dus heel erg ons ding.

Ruim na tweeën zet ik nog een wasje aan, en dan kruipen we in bed! De koffers zijn leeg en opgeruimd, dus daar hoeven we ons morgen niet meer druk om te maken. Kunnen we mooi nog even genieten van onze laatste echte vakantiedag thuis!

En dat was ‘m weer voor nu. Onze vakantie zit erop. Aan alles komt een einde; ook als het eigenlijk nog wel even had mogen duren. We hebben twee heerlijke weken gehad samen. Zon, zee, strand, fijn gezelschap en heerlijk eten.. We zijn duizend mooie herinneringen rijker, en nu gaan we weer over op het normale leven. En dat is ook heel fijn! Vooral met het vooruitzicht van de komst van broertje.. We kunnen niet wachten.

Vandaag, maandag dus, gaan we weer aan de bak, maar ondertussen vieren we ook mama haar verjaardag! Ze wordt vandaag 53, dus daar eten we een taartje op. Ik weet dat ze dit leest, dus nog een keertje extra: happy birthday mam!

Bedankt voor het lezen! En voor iedereen van jullie voor wie de vakantie nog moet beginnen: GENIET!

Recommended Posts
Showing 12 comments
 • Frank

  Fijn dat alles goed is gegaan de laatste dag, ik heb een hekel aan de laatste dag en wil meestal zo snel mogelijk naar huis. Geweldig “zwemmen” met se vliegenmepper . Nu (lekker) naar de bevalling toeleven.

 • Lieve

  Leuk, een bonusplog, en dan morgen weer een nieuwe! Fijn dat jullie zo’n heerlijke vakantie hebben gehad. En proficiat met de verjaardag van je moeder! Wat een prachtige vrouw is dat. Laatst had je een foto in je plog van je ouders, tijdens de vakantie, klaar om uit eten te gaan. Die vond ik zo schitterend.
  Welkom terug van vakantie!

 • Marrha

  Super leuk zo die Mallorca plogs!
  Werkse weer vandaag en succes met de laatste werk-loodjes 😉 En gefeliciteerd met je mams!

 • Vanessa

  Heerlijke vakantie, blij dat jullie zo van elkaar hebben genoten. Het zag er zo mooi uit. Ik heb nog een week vakantie, ben aan het genieten van mijn gezin. Bedankt dat we in jullie leven mogen kijken.

 • Isa

  Nooit vervelend, een extra plog:). Gefeliciteerd met je mama!

 • Wendy

  Wat hebben jullie een heerlijke vakantie gehad! Nu alles weer ‘normaal’ in het ritme.
  Succes met de laatste loodjes. En van harte gefeliciteerd met je moeder!

 • Michelle

  Gefeliciteerd met je moeder!
  Geweldig dat jullie zo genoten hebben. Haha, dapper dat je ‘s nachts meteen op ging ruimen en wasjes draaide.

 • Madebyuna

  Leuke plog, altijd jammer als de vakantie er alweer op zit. Gek hoor om te lezen dat jij maar een paar maanden ouder bent dan ik en zo een ander leven leeft. Helemaal prima natuurlijk! Vind het heel erg leuk om je plogs & vlogs te zien, maar kan me er zo niets bij voorstellen dat ik op deze leeftijd getrouwd en kids zou hebben. Haha. Geen aanval overigens, juist leuk om verschillende levens te zien 🙂

 • Lieke

  Wat fijn dat je zo genoten hebt van jullie vakantie. Het blijft altijd klote als je elkaar weer moet gaan missen en weer aan het werk moet. Gelukkig heeft Koen nog een weekje vakantie als de baby geboren is. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder!

 • Joëlle

  Gefeliciteerd met je mams!
  Ik vind het juist super stoer dat je gewoon nog bent gaan vliegen.. wij gaan begin oktober nog 10 dagen weg. Ik ben dan 27 weken zwanger van een tweeling. Heel veel vrienden en kennissen vallen hier echt over dus ik vind het alleen maar fijn om te lezen dat jullie zo hebben genoten. Nu weet ik dat een tweeling zwangerschap anders is als een eentje maar toch!
  Maar ehhmmm nog een vraagje; mag je wel zo met je buik continue in de zon? Ik lees veel dat je, je buik af moet schermen!

  Liefs X

  • bijzonderkleinwonder

   Dankjewel! En wat heerlijk dat je nog een vakantie voor de boeg hebt! Ik zou me er niet zo veel van aantrekken wat anderen ervan vinden hoor, al is dat natuurlijk altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooral lekker luisteren naar je eigen gevoel! Als je zelf denkt dat het verantwoord is en dat je lijf het aankan zou ik vooral nog even volle bak gaan genieten voor je kindjes er zijn! Nou, om te beginnen móét je natuurlijk helemaal niks. Mij is verteld dat het héél erg persoonsgebonden is hoelang je met je buik in de zon kunt liggen. Ik heb geen zwangerschapsmasker, verbrand niet of nauwelijks, krijg het niet snel warm in de zon, zorg altijd voor voldoende afkoeling (een zonnesteek kan wél gevaarlijk zijn voor je baby) en doe het rustig aan. Dan is er niet zo veel aan de hand. Ik vind het juist heel prettig. Wel is het verstandig om je buik héél goed in te smeren met een hoge factor, omdat de huid daar dunner is dan ‘normaal’ en je dus wat sneller zou kunnen verbranden, maar goed smeren is natuurlijk ook zonder dikke buik belangrijk. Mocht je twijfelen kun je altijd met je verloskundige of gynaecoloog overleggen; die kunnen je vast goed adviseren. Dat heeft mijn verloskundige bij mij ook gedaan:)! Geniet van je zwangerschap en alvast heel veel geluk straks met je twee kindjes! Zo bijzonder!

 • Melissa

  Oh Michelle wat geniet ik en met mij denk ik ook vele andere bezoekers van jouw leuke goed gevulde plogs. Ga zo door!

  Liefs Melissa
  ps. morgenochtend met vakantie, ahhh zin in.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!