PLOG157: WE HEBBEN EEN VOORTUIN

 In Persoonlijk

Goedemorgen! Zijn we weer met de weekendplog van deze week. We hebben eindelijk een voortuin. We zijn niet langer de tokkies in de buurt met een bak onkruid voor de deur waar je bang van wordt. Het ziet er heel netjes uit nu, dus ik ben er helemaal blij mee. Het was weer een lekker weekendje. Op zaterdag zaten we al vroeg bij de kapper, werd de tuin aan gelegd en kocht ik nieuwe kleding voor Morris. Zondag was weer voetbalzondag, as usual! Ik legde alles weer vast zoals ik dat iedere week doe en maakte lekker veel foto’s!

Wakker worden op zaterdag. We zijn op tijd uit de veren omdat de jongens naar de kapper moeten en omdat de hoveniers om 8:00 uur voor de deur staan.

Ik werk gauw even wat was weg. De hydrofielen zijn niet aan te slepen.

Benjamin heeft niet zo’n boodschap aan al die vroege vogels en tukt lekker nog even door.

Na de eerste voeding trek ik hem dit pakje van Noppies aan. Vind ‘t zó’n leuk ding! Kijk dat kinnetje trouwens. Chinning is hip heb ik gelezen;)! Haha.

Ik ga voor héél casual vandaag.

Op naar de kapper! Na het zien van deze foto’s besloot ik trouwens dat dat grijze shirt Morris heel flets maakt. Houden we het gewoon toch maar lekker bij blauw!

De schaar weer in die lange lokken.

Als wij de boel weer inpakken slaapt Benjamin lekker verder op de kappersstoel. Zou dat nou lekker liggen zo?!

De ondeugd straalt er vanaf hè!

Hij vermaakt zich altijd uitstekend bij de kapper. Beetje spelen met de bezem en de veger en blik, en met de melk en suiker..

Als we thuiskomen wip ik even bij de buuf binnen, en die heeft net haar doopjurkje hangen. Kijk nou! Dat is toch te schattig? EN zelfgemaakt door haar moeder ook.

Morris wil buitenspelen. Buitenkind!

Warme laarzen aan ook. Hier moeten we zo mee lachen. Hij kent het hele fenomeen laars natuurlijk niet, dus de eerste paar stappen loopt hij net alsof hij de eerste man op de maan is. Dat hondje is trouwens Moosje, van de tuinman, en die moet van Morris mee naar binnen om te spelen. Uiteraard.

Tijd voor worstenbroodjes en koffie met z’n allen. De buurvrouw knuffelt met Benjamin, Morris eet gezellig mee.

Moos is afgepeigerd door Morris.

Benjamin gaat naar bed voor zijn middagdutje, en papa stopt hem in<3.

Bijnnnna klaar!

We hebben een voortuin! Het split op deze foto is nog nat, maar als het droog is heeft het een middengrijze kleur. De plantjes moeten nog even groeien, maar dat komt wel. Allang blij dat we uit de bende zijn.

Morris speelt ondertussen lekker met een bal.

Er komen pakketjes binnen! Deze is van YourWishes.

Morris gaat ook naar bed voor zijn middagdut.

En als ik dan even bij Benjamin ga kijken ligt hij er zo bij. Ik kan wel foto’s blijven maken van hem.

Als de boys allebei slapen ga ik even snel naar het dorp. Morris heeft nog bijna geen bovenkantjes in maat 86, dus ik ga op jacht.

En dat lukt goed, bij de Prénatal en Hennes.

Kijk eens wie ik onderweg tegen kom?

Geslaagd! De buit van vandaag. Drie truien, vier shirts en een overhemdje. En dat voor 60 euro. Dat is niet gek toch?

We zijn met z’n allen bij ons en we hebben taart om te vieren dat Mees een vast contract heeft gekregen op haar werk. En ze is nog niet eens klaar met studeren. Zo knap!

Als we toch al met z’n allen zijn besluiten we ook samen te eten. We halen Italiaans. Ik heb een pasta met truffel die er niet per se heel spannend uitziet maar wel méga lekker smaakt!

Kijk HOE groot Benjamin hier lijkt?! Nekje trainen bij opa!

En we lezen boekjes. Ik mocht deze boekjes uitzoeken van mijneigenboekje.be (KLIK!) en ze zijn zo leuk! Helemaal gepersonaliseerd met de namen van de jongens. Ik heb de boekjes gekregen maar wordt niet betaald om jullie dit te zeggen overigens: ik ben echt oprecht enthousiast. Met de kortingscode MICHELLE15 krijg je 15 procent korting als je een boekje besteld:)!

Het is zaterdagavond en Lot is er. Morris ligt in bed, en Benjamin knuffelt nog even met z’n tante voor hij ook gaat slapen!

Koen en Flip zijn samen naar voetbal, dus wij chillen een avond met z’n tweeën. Dat was lang geleden! Thee, lekkere dingen en héél veel bij te praten. Wij vermaken ons wel.

Het is zondagochtend! De jongens hebben net als altijd tot ongeveer 8:00 uur geslapen en niets gemerkt van het verzetten van de klok. Top!

Benjamin ligt in zijn grote bed voor zijn ochtenddut.

En ik werk ondertussen aan de plog voor maandag.

Op zondag breng ik Morris altijd wat eerder naar bed voor zijn dutje, zo rond 12:00 uur al, zodat hij toch even kan slapen voor we naar voetbal gaan. Ik moet hem om 14:00 uur dan altijd wakker maken en dat voelt zo gemeen. Kijk hem nou lekker slapen?!

We nemen even de wereldkaart door samen;).

Klaar om te gaan! Op naar voetbal. Ik ben trouwens verliefd op deze trui. Hij is van Sweet Petit via Prénatal en de kwaliteit is vet mooi.

Wij zijn in Sint Oedenrode voor voetbal. De boys spelen uit vandaag. Het is KOUD, maar het zonnetje schijnt dus ik ben blij.

Morris vermaakt zich prima met z’n oma. Mama heeft altijd wat lekkers voor hem bij en dat weet hij dondersgoed, want hij rust niet voor het allemaal op is. Vandaag zijn het mandarijntjes!

Groen veld. Zondagdingen.

Koekjes eten met opa tijdens de rust.

Na de wedstrijd blijven we nog even hangen en dan gaan we weer op huis aan. Het is nog niet eens 18:00 uur en het begint gewoon al te schemeren!

Zo vroeg donker! Ik krijg er meteen zo’n kerstig gevoel van.

Ik maak plaatpizza. Favoriete zondageten. ZO. LEKKER.

En dat vindt Morris ook. Haha. Die eet dit ook gewoon mee en hij smult er echt van.

De boys gaan naar bed, wij kruipen op de bank voor de GP van Mexico, zien hoe Max wint, en dan is het weekend gewoon alweer voorbij. Op naar ‘n nieuwe week!

Ik heb deze week een aantal leuke afspraken op de planning, en het weekend is ook alweer volgepland, dus dat gaat lekker.

Onder het mom van even een huishoudelijke mededeling: donderdag komt deel 2 van de Q&A online!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Jolein

  Goedemorgen! Leuke weekendplog weer 🙂 leest weer lekker weg op de vroege ochtend.
  Morris z’n laarsjes, zo leuk. Mag ik vragen waar die van zijn?

 • Roos

  Wat een leuke plog en mooie voortuin! Ik ben benieuwd waar je sneakers van zijn bij je casual outfit??

 • Mooi geworden jullie voortuin. Lekker strak. Die siergrassen groeien als een malle, dus dat komt vast goed jammer van de wintertijd hé, zo vroeg donker. Ik moet er echt even aan wennen

 • Isa

  Mooi geworden, jullie voortuin. Lekker strak en in balans qua kleur!

 • Nicole

  Mooi geworden de tuin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!