PLOG171: WE GAAN OP VAKANTIE!

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve allemaal, vanuit de sneeuw! Het is eerste kerstdag én Koen is jarig vandaag. Hij wordt 28! Daarover later meer: vandaag is het eerst tijd voor de plog van afgelopen vrijdag. We waren ‘s ochtends nog thuis, troffen de laatste voorbereidingen voor de vakantie in een dikke vette race tegen de klok, lieten winterbanden op de auto leggen en reden naar Duitsland met z’n allen. Eenmaal daar pakten we onze spullen uit, gingen we lekker eten en maakten we het uiteraard weer veel later dan gepland. Ik maakte foto’s van onze dag! Kijk je mee?

Het is vrijdagochtend en we hebben vakantie! Wij hebben een vol program vanochtend, dus we gaan meteen aan de gang.

Morris zit aan zijn onbijtje, en ik geef Benjamin zijn eerste voeding! Multitasken!

Hoi vriendje! Benjamin doet het zo goed. Hij is ondertussen bijna vier maanden, en het is zo’n gemakkelijke baby. Slaapt als een roos, groeit goed en is zo tevreden.

Ik spring snel onder de douche en kleed me aan. Klaar om op vakantie te gaan!

We gaan de deur uit. Koen voorop, de jongens en ik erachteraan.

We laten winterbanden op onze auto leggen. Dat is verplicht in Duitsland, bedenken we gelukkig net op tijd, dus Robin heeft geregeld dat dat last minute nog even lukt.

Terwijl de banden erop gelegd worden doen we nog even een rondje met dingen die moesten. Retourpakketjes afgeven bij de Karwei omdat daar een PostNL punt is, naar de zusjes van Mees omdat zij op ons huis en de katten passen.. Dat soort dingen!

Eenmaal thuis begint de race tegen de klok. Er is altijd zo veel om aan te denken als je op vakantie gaat met twee kleine kinderen! Vroeger pakten we onze spullen in en waren we binnen no-time klaar; nu moeten er ook genoeg kleren voor de kindjes mee, speelgoed, beddengoed, medicijnen, aankleedkussen, speelkleed, kolfspullen ga zo nog maar even door.

Ennn er is natuurlijk ook een kleine man die om de zoveel uur even moet drinken!

Precies op de afgesproken tijd zijn we helemaal klaar. Tóch gelukt! Koen maakt een broodje voor ons. Eten schiet er af en toe gewoon serieus bij in als er zoveel moet gebeuren. Zo slecht!

Handjes opeten! Overal moet op gesabbeld worden op het moment.

Haha jongens echt; het is maar goed dat we zo’n lekker degelijke station hebben, want anders konden we nergens naartoe. De Grote Volksverhuizing is er niks bij en de auto zit tot de nok vol, maaar we zijn onderweg!

Even koffiepauze met zelfgemaakte frikadellen. Dat is traditie onderweg naar wintersport, dus daar wijken we ook dit jaar niet van af. Haha. Zo lekker flexibel.

Dit kereltje doet een lekker dutje, en als hij wakker is krijgt hij een koekje. Van De Kleine Keuken; die vindt hij heel lekker!

Ennnn we zijn er! We zijn dit jaar niet naar Italië, waar we normaal gaan skiën, omdat Benjamin daar gewoon echt nog te klein voor is en we het niet zagen zitten om dan toch ruim 1000 km te rijden. In plaats daarvan zijn we nu in Duitsland, op drie uurtjes rijden van huis! Mama blijft even bij de boys, terwijl wij alle spullen uit de auto’s halen en alles inruimen.

First things first. Als de wijn maar koud staat, zullen we maar zeggen.

Trotse oma, blije kleinzoons..

Alle spullen zijn opgeruimd, en Morris heeft z’n speelgoed gevonden. Hij speelt Lottino met Mees!

Benjamin chillt bij Koen, en papa, mama, Robin en ik gaan even een rondje wandelen om te kijken waar we iets kunnen eten.

Hepi en Hepi. We zijn blij dat we hier zijn. De afgelopen weken waren zo bizar druk en hectisch en veel van alles. Dat was goed, maar om nu even niets te moeten is ook wel heel lekker!

Aan de wandel!

En voor de boys wordt ook goed gezorgd. Haha.

Om de hoek van ons huisje zit dit restaurantje. Hoe gezellig ziet dat eruit?!

Mama doet multitasken met de boys. Morris wil handje vasthouden tijdens het eten, en Benjamin ook! Ik zorg altijd met heel heel veel liefde voor mijn kinderen, en ik vind het ‘t allerfijnste wat er is, maar eerlijk is eerlijk: het is ook wel heel erg lekker om het een paar dagen te kunnen delen!

We krijgen als amuse een soepje..

En als hoofdgerecht neem ik een biefstukje.

We wandelen weer naar huis!

Het is bedtijd voor de jongens! Maar eerst nog even knuffelen met Mees. Of Mimi, zoals Morris zegt.

De jongens liggen in bed, en wij gaan de bank op met mijn zelfgebakken koekjes. En zelfgekocht. Die zitten ook in de trommel. :’)

Zo blij om even non-stop met deze te zijn. We hebben een hele fijne avond met z’n allen, en tegen tweeën gaan we naar bed. Morgen weer een nieuwe dag! Hoe die nieuwe dag eruit zag zien jullie in weekendplog van morgen! En woensdag komt er een extra plogje van onze kerst online, en de vlog van afgelopen donderdag komt ook een dezer dagen als extra artikeltje. Het internet hier laat af en toe te wensen over, dus vandaar dat het me niet eerder lukte om te uploaden en er vrijdag geen artikel was, maar ik doe m’n best om bij te blijven:)! Vandaag gaan wij genieten van een dag in de sneeuw en uiteraard Koen z’n verjaardag vieren. Ik heb het zo getroffen met hem. Voor mij, en als papa voor onze jongens. Hij is écht de allerliefste en heeft een geweldige verjaardag verdiend, dus die gaan we hem geven.

Voor nu wil ik jullie allemaal een heerlijke kerst toe wensen. Geniet van elkaar en van het samenzijn met jullie dierbaren. En voor iedereen voor wie de Kerst dit jaar niet zo fijn is, om welke reden dan ook, of die iemand moet missen; ik denk ook aan jullie.

Dikke knuffels en bedankt voor het lezen!

 

 

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • Marye

  Fijne kerst gewenst!

 • El

  Fijne Kerstdagen En van harte gefeliciteerd met Koen

 • Isa

  Fijne dagen en gefeliciteerd met Koen!

 • Greetje

  Jullie ook fijne kerstdagen en gefeliciteerd met Koen!! Liefs!!

 • Linda

  Waar ik wel benieuwd naar ben. Wij gaan in de zomer voor het eerst op vliegvakantie met een baby (dan 5 maanden oud want hij/zij moet nog geboren worden :-)) hoe deden jullie dit? Heb je tips etc? Mss kun je er eens een artikel aan wijden? Mss zijn meer mensen hier benieuwd naar!

 • Lieve

  Ziet er mega gezellig uit! Waar zijn jullie in Duitsland? Lijkt me ook zo gezellig in de sneeuw maar vind de meeste gebieden te ver rijden voor een weekje. Fijne dagen nog gewenst!

 • Lindsay

  Geniet van jullie welverdiende vakantie met jullie gezin! Heerlijk om zo mee te spieken met jullie.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!