PLOG170: NIKS MEER GEWEND!

 In Persoonlijk

Hoi! Gezellig dat je er weer bent voor ‘n nieuwe weekendplog! Wij hebben ‘n lekker weekend achter de rug. Afgelopen week was zo ziekelijk druk dat we vooral heel blij waren om gewoon even bij elkaar te zijn. Zaterdagochtend kwam Koen z’n jongste broertje langs, hadden we een zakelijke lunch, deden Koen en ik een rondje dorp EN dames en heren, jongens en meisjes, ging moeders de vrouw hier voor het eerst in heel heel lang een avond op stap met. Zondagochtend mocht ik dus op de blaren zitten, en ‘s middags was het uiteraard weer gewoon tijd voor voetbal. Kijken jullie mee?

Het is zaterdagochtend, na negenen, en we moeten deze spruit gewoon weer wakker maken voor zijn voeding. Echt hoor, ik weet niet wát er in die melk van mij zit, maar het moet wel reeeteslaapverwekkend zijn.

Voeding numero uno van deze dag. En we doen hem gewoon lekker in bed. Omdat het kan.

Deze boy slaapt ook uit, en check die wangen eens rood zijn! Hij is gewoon nog steeds aan het hoesten en proesten en snotteren! Ik ben dus zo’n moeder die niet meteen naar de huisarts wil rennen, maar inmiddels duurt het al vier weken en Benjamin doet ook gezellig mee. Wat vinden jullie? Toch maar even aangaan? Vind dat echt heel lastig. Vooral omdat hij er verder niet beroerd van is ofzo. Dus. Momstruggles.

Rijk mens ben ik hè? Je zaterdagochtenden zouden er maar zo uit zien joh. Koen zit trouwens nog lekker in de folie.

No more Nel Veerkamp badjas. Stuk degelijker beeld zo ineens. De boys chillen en ik maak me klaar voor vandaag!

Dit gezicht:’). LOVE dit outfitje.

Hij heeft er zelf zo z’n bedenkingen bij wel.

Had ik jullie al verteld dat ik van basic houd? Dat is eigenlijk niet eens zo echt zo, maar ik heb af en toe geen inspiratie en al mijn prachtige jurkjes zijn helemaal leuk maar zo onpraktisch als er iedere vier uur een baby aan de boob moet! Dus nouja, mijn tijd voor spannende outfitjes enzo komt wel weer.

Het is 10:30 uur en Koen z’n jongere broertje komt langs..

Ennnn mijn broertje ook! We gaan een website maken voor Daan, dus dat is top.

Robin en Mees blijven even bij ons omdat ze iets voor de webshop moeten doen, dus wij gaan alvast weg zonder de boys.

We gaan luchen met een zakelijke relatie en dat is héél erg gezellig!

In neem allerlei pinxtos, waaronder weer die flammkuchen. Die is ZO lekker.

Robin appt me deze foto door die Mees van Morris heeft gemaakt. Zo trots op dit kind.

De lunch loopt mega erg uit dus heel m’n planning gaat in de war, en ondertussen is het ook alweer bedtijd voor de boys, dus Robin en Mees nemen ze samen mee naar hun huis zodat ze daar kunnen slapen. Ik vind het altijd fijn dat we dicht bij elkaar wonen, maar op dit soort momenten al helemaaal. Ik appte dat ik naar huis zou komen zodat zij hun ding konden doen, maar ze opperden zelf om de kindjes gewoon mee te nemen. Dat vind ik zo lief. En vooral zo fijn ook dat dat dan allemaal goed gaat. Mees stuurt deze foto door, en dan ben ik weer op m’n gemak. Kijk hem nou slapen! We nemen een klein cadeautje voor ze mee om ze te bedanken. Niet omdat het moet, maar wel omdat ik het zo lief vind dat we altijd op ze kunnen rekenen als we even wat moeten.

Als we gegeten hebben doen we nog gauw een rondje dorp. Ik moet een nieuwe mascara halen, en dan lopen we tegen dit jurkje aan dat ik in de etalage zie hangen. Afgeprijsd voor twee tientjes! Die neem ik op de gok mee. Het is een overslagjurkje, en dat kan dus wél nu met voeden. Ideaal zelfs.

Als we thuiskomen ligt dit pakketje op me te wachten!

Hoe lief en attent is dit?! Zo leuk.

Mees appt dat de boys allebei nog slapen, dus ik spring gauw even onder de douche. Hoeft dat straks niet meer.

En dan gaan we onze schatjes weer ophalen! Benjamin heeft honger, dus eerst tijd voor een voeding!

Mees heeft paprikasoep gemaakt en aangezien Morris die heerlijk vindt krijgt hij een kopje.

Wij besluiten frietjes te halen. Allemaal geen zin om te koken en het is zo lekker makkelijk. In het kader van bodempje leggen ook niet gek;).

Deze kruimel slaapt op mijn arm lekker verder.

We gaan naar huis en brengen de boys samen naar bed, en dan ga ik voor het eerst in HEEL lang weer een avond op stap.

Make-upje derop en gaan met die banaan.

Ik fiets naar Wen en moet hardop lachen om mezelf. De laatste keer dat ik zo alleen met fiets weg ging om een borrel te gaan drinken is heel heel lang geleden. Toen reed ik nog op een omafietsje, nu op een moederfiets met stoeltjes en windscherm. Zo gaat dat dus.

Wij zijn gearriveerd!

De rest van de avond maak ik geen foto’s. Het is hartstikke leuk en ik heb het onwijs naar mijn zin, maar na twee uur ben ik compleet afgepeigerd. Ik fiets naar huis en bel de hele weg met Koen die op de bank op me is blijven wachten – zie je; wij doen dit echt nooit! – en dan gaan we gauw slapen! Morgenvroeg is er weer een babytje die gevoed moet worden.

Het is zondag en dit hoofd valt zowat van m’n romp. Man man man. Ik had niet eens zó veel gedronken, maar ik ben gewoon echt niets meer gewend. Katertje MUCH. Morris kruipt lekker bij me.

Dit kereltje vermaakt zich gelukkig uitstekend met z’n boerderij.

En hij besluit me ook weer even gezelschap te houden onder m’n dekentje.

Lekker eten.

Na een vroeg middagdutje is mijn vriendje weer wakker! Aangekleed en wel.

Op naar voetbal! Ik heb er inmiddels héél veel water en twee paracetamolletjes ingeknald en voel me stukken beter. Frisse lucht is sowieso geen gek idee!

Zijn we! Het is hartstikke mooi open weer, maar het wordt wel méga koud!

Perfecte gelegenheid voor dit dus. Warme choco met slagroom in de rust. Heerlijk.

Tante Lotje is er ook!

De jongens winnen met 2-1, en Koen scoort zelfs uit een vrije trap van Robin dus dat maakt ‘m extra leuk. Na de wedstrijd ga ik gauw Benjamin weer voeden!

Uitbuiken bij Lot!

We blijven nog een poosje hangen in de kantine, maar als het etenstijd is voor Morris gaan we weer richting huis. Hij eet lekker lasagne..

En speelt daarna nog een poosje met z’n sneeuwpop lamp. Dat blije bekkie!

Er is er eentje moe. Lekker knuffelen met papa en even samen bankhangen dus.

Als de jongens allebei op bed liggen duiken wij met een rotgang de bank op. Ik ben ZO moe! Eigen schuld dikke bult. Haha. We eten voor het eerst weer erwtensoep, kijken een serietje en voeren weinig meer uit. Lekker op tijd naar bed en bijslapen!

Het was een fijn weekend! Het was heel leuk om weer eens op stap te gaan, maar ook heel heel leuk om daarna weer thuis te komen. De komende dagen staan hier in het teken van voorbereidingen voor de vakantie! Spullen bij elkaar zoeken en inpakken is best een klusje met twee van die kleine kids, want echt je sleept je godganse hebben en houden mee, maar dat gaat goedkomen. Bedankt voor het lezen: ik wens jullie een hele fijne week toe. Oh en ik ben benieuwd wat jullie zouden doen met dat gesnotter van de boys? Alle trucjes heb ik al geprobeerd, van een ui onder het bed tot Luuf onder de voetjes en met sokken aan slapen, dus wat dat betreft ben ik door m’n opties heen. Zouden jullie het – na vier weken – nóg even aankijken? Of toch even de huisarts bellen? Let me know!

Recommended Posts
Showing 16 comments
 • Samantha

  Ik zou toch maar even de huisarts bellen, ook omdat jullie straks op vakantie zijn. Better safe than sorry denk ik altijd maar. Hele fijne vakantie, geniet ervan!

 • Marije

  Ik geef mijn zoontje op zulke momenten vit c. Maar als het zo lang duurt ga ik ook even naar de dokter. Ook al checken ze alleen even de longen en oren dat stelt mij dan weer gerust.

 • Martha

  Als het alleen verkoudheid is (geen koorts, enorm geblaf en/of nachtelijk gespook) kan de huisarts er ook niet heel veel mee vrees ik. Goed neusspray geven (zoutoplossing) en misschien wat extra vitamine c voor Morris?

 • Lieke

  Dokter zei bij mij juist geen luuf en ui omdat bij die kleintjes er dan juist extra slijm komt (oeps) ik iedere dag braaf een ui snijden en luuf opgedaan. Nu vooral extra vitamine C en neusdruppels ivm oorontsteking. (Ben ook pas na 2,5 week gegaan, omdat ik niks merkte) dus toch maar even voor de zekerheid gaan zou ik zeggen.

 • Katja

  Zo leuk om te zien dat je oudste op je man lijkt en je jongste op jou! Schattige jongetjes zijn het!

 • Fleur

  Flink zoutdruppelen (vooral voor het badderen, komt goed los) en een paar druppels tocotholin op het lakentje op hoofdhoogte.

 • Maud

  Ohh leuk zeg waar gaan jullie op vakantie?

 • Elise

  Flink spoelen met zoutoplossig, dat kan geen kwaad. De huisarts zal je niks geven..

 • Roxy

  Detox comp van phytonics, doet echt wonderen! Volledig op natuurbasis.. Daar ben ik sowieso erg van. James is nu 15 maanden en 1 keer ziek geweest (zesde ziekte, toen ben ik wel naar de huisarts gegaan omdat hij 40,3 had en ik zeker wilde weten dat het geen oorontsteking was) en verder is hij heel soms een dag of twee verkouden. Zonder veel snot ook, nog nooit een snottebel gezien ha ha. Maaar… na 4 weken zou ik denk ik wel even laten luisteren door de arts, kwaad kan het sowieso niet:-)

 • Roxy

  Oh: fijne vakantie natuurlijk! X

 • Mare

  Echinacea force druppels voor de weerstand.

 • Amber

  Fijne vakantie!
  Ps: of er is iets met je camera of koen had schmink op Haha op de foto dat jullie samen in het dorp lopen

 • Mireille

  Morris wellicht kiezen? En Benjamin pakt de verkoudheid die daar bij hoort lekker mee

 • Samantha

  Leuke plog!:) waar is Morris zijn Trui van als ik vragen mag? Die vind ik zo gaaf!

 • Jill

  Leuk weer Michelle!! Ik zou even met Morris naar de huisarts gaan, 4 weken is wel erg lang. Leuk waar gaan jullie op vakantie? Xx

 • Esther

  Voor kleine kindjes bestaat er neusspray met 0,025% xylometazoline (dat spul dat ook in de volwassen versie zit, maar dan in veeeell mindere mate). Dit werkt stuk beter om de neusjes vrij te krijgen dan zoutoplossing (dat verdunt de boel alleen) dit zou ik wel alleen bij Morris gebruiken als ik jou was, Benjamin is er nog wat klein voor. Deze neusspray is vrij verkrijgbaar bij de apotheek. Net als bij de volwassenen neusspray max een week gebruiken!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!