PLOG190: VOETBALZONDAG

 In Persoonlijk

Goedemorgen! Weer een nieuwe dinsdag. Het weekend zit er weer op en de kop is weer van de week af. Wij waren het hele weekend – FIJN – met z’n vieren. Op zaterdag gingen we even op pad voor wat interieurdingen voor zometeen met de verbouwing, maar dat liep anders omdat de jongens allebei in slaap vielen in de auto. Ik kocht een paar nieuwe schoenen, we waren de hele middag thuis aan de klus en mijn auntie en onkel bleven gezellig eten. Zondag was het uiteraard weer voetbaldag. Niks anders dan anders: wel een lekker weekend. Benjamin had het allebei de dagen niet heel breed, want nog steeds méga verkouden en gewoon niet helemaal fit, maar zondag kreeg hij wel voor het eerst een hapje en dat ging erin als zoete koek. Dus. Ik maakte HEEL veel foto’s!

Zaterdagochtend. Het is vroeg voor onze begrippen. Voor achten zijn de jongens allebei wakker. Morris leest een boek. Jullie kennen ‘t ondertussen.

Dit kereltje is zo uit zijn doen vanochtend. Echt heel sneu. En maar snotteren. Hij kijkt er ook zo pips bij, met die rode randjes onder zijn ogen.

Koen en ik zijn boven wat aan het rommelen, en ineens is het wel verdacht stil op de slaapkamer: is hij dus zo in slaap gevallen. Dan is hij écht niet lekker, want dat gebeurt nooit. Het is overigens maar van korte duur, want als ik naar beneden ga vergeet ik het alarm uit te schakelen waardoor dat dus als een malle begint te loeien. Goed bezig Mies.

Ontbijten met mijn grote vriend.

Ik ben het even helemaal beu met iedere dag die spijkerbroeken en basic shirts, dus ik grijp weer een jurkje uit de kast. Ga er wel prima op eigenlijk; zit mega comfortabel en ik vind het leuk staan ook.

Wagen volgeladen: we gaan inspiratie op doen voor het huis zometeen na de verbouwing.

Onderweg veranderen de plannen alleen: de jongens vallen allebei in slaap en we willen ze niet wakker maken. We besluiten even langs Snuf in Schaijk te gaan; ik las dat het helft van de helft plus 10 euro is en ik wil eeeven spieken of er nog iets tussen staat.

Ik vind deze leukerds! Donkerblauwe suede enkellaarsjes. Toevallig nog nét in maat 37, het laatste paar. He-le-maal blij mee. Ben er echt weg van. Zijn van Bibi Lou. Voor vier tientjes neem ik ze mee naar huis.

We doen een rondje dorp met z’n vieren. Boys samen in de kinderwagen. Ideaal!

Zaterdagdingen: verse broodjes en andere lekkere dingen halen bij de bakker.

We moeten nog even stoppen bij de supermarkt, maar het is ondertussen al lang en breed etenstijd voor Benjamin. Ik voed hem in de auto. Ideaal dat dat altijd en overal kan!

Thuis even uitbuiken! 

Onkel en auntie – voor wie dat niet weet: zo noem ik mijn oom en tante – komen ons even met een FortKnoxklusje helpen wat we zelf niet kunnen, dus we haalden een lekker taartje voor bij de koffie.

Morris verliest zijn kleine broertje geen tel uit het oog!

LUNCH. Dat was er nog niet van gekomen.

En deze gaan ondertussen lekker door waar ze gebleven waren. Knuffelen for life.

Halverwege de middag breng ik Benjamin naar bed voor zijn middagslaapje.

En Morris ook, maar die heeft er geen zin in. Hij heeft in de auto drie kwartier geslapen en vindt al die reuring in huis veel te gezellig. Ik haal ‘m dus weer uit bed. Kleren aan en lekker buiten spelen!

<3

Ik kom erachter dat het de laatste dag is om de pannenzegels van de Ap in te leveren, dus ik rijd er gauw naar toe om de pan te halen die ik graag wil!

DIT WEER. Love it.

Deze heeft ook niet echt zin in zijn dutje vanmiddag. Alleen bij Koen of bij mij is hij tevreden. Gelukkig kan dat vandaag.

Helemaal blij met m’n nieuwe braadpan! Ik had er in het oude huis eentje, maar die had ik op gas gebruikt en dat ging dus niet helemaal lekker toen ik ‘m op inductie zette. Die kon weg! Blij dat ik een nieuwe heb nu. Het is nog even koud, dus dat wordt snel nog stoofpotje maken.

Dat klusje neemt een stuk langer in beslag dan we dachten. We moeten er voor van buiten naar binnen boren en dat gaat allemaal voor geen meter omdat die muren zo kneiterdik zijn. Uiteindelijk moet het dinsdag – vandaag als jullie dit lezen – nog afgemaakt worden, maar het meeste werk is in ieder geval gedaan. Auntie en onkel blijven eten, dus ik maak een tomatensoepje en plaatpizza. Heerlijk.

Ennnn daar gaan ze weer.

Aan tafel!

Dit blijft zó lekker. Zaterdageten!

Dit kleine mannetje is doodop. Hij valt op mijn arm in slaap en daar geniet ik intens van.

Bedtijd!

De jongens in bed, wij samen beneden. We kijken Wie is de Mol! De ontknoping komt steeds dichterbij. Voor wie ook kijkt: wie is jullie Mol?!

Zondagochtend. De jongens gaan verder waar ze gisteren gebleven zijn.

Alleen maar dit.

Wij vermoeden dat Benjamin af en toe ook gewoon echt honger heeft. Hij kijkt het eten uit onze mond en ligt vaak als een malle te smakken. Ik besluit wortel te stomen en het gewoon te proberen met hem. Bijna 6 maanden oud en tijd voor zijn eerste hapje!

Wortel!

Nou dit experiment is geslaagd hoor.

In plaats van één lepeltje om te proberen gaat meteen bijna het hele bakje er doorheen. Hij vindt het heerlijk. Meteen weer ‘n verschilletje tussen de jongens ontdekt, want Morris lustte als baby alles, behalve wortel, terwijl Benjamin dat dus meteen eet als zoete koek.

Ik ontbijt met m’n yoghurtje.

Dit is zo schattig. Junior springt op tafel, waar Benjamin in zijn Bumbo stoeltje zit, en dan gaat de baby hem zitten aaien. Dat handje door die vacht, en dan dat koppie van hem erbij. Weer iets nieuws ontdekt.

De Olijke Tweeling!

Benjamin heeft een ongelukje, lees: alles moet in de was en de baby in bad, dus ik trek hem gauw al zijn kleertjes uit. Morris ziet het weer als een nieuwe kans om te knuffelen. Het is af en toe zo grappig om te zien.

We gaan naar boven om Benjamin opnieuw aan te kleden en naar bed te brengen, en terwijl wij dat doen zien we Morris zo zitten als we om het hoekje kijken. Hij heeft weer een boekje gevonden. Helemaal in zichzelf is hij dan.

Ik spring onder de douche en doe m’n haar en een makeupje op.

Maar wel nog m’n badjas aan, want daar heb ik zin in. De jongens slapen allebei: Morris gaat vroeg naar bed zodat hij toch weer even slaapt voor voetbal.

Outfitje van vandaag. Met m’n nieuwe laarsjes! Dit hele outfitje kost met schoenen en al erbij nog géén 100 euro! Zou je toch niet zeggen?!

Ik haal de jongens uit bed en ga op naar voetbal.

Groen veld. Iedere zondag hetzelfde liedje!

Benjamin doet een tukkie in de kinderwagen.

Kijk hem zitten met z’n pakje. Peuter!

Buitenspelen. Kale neuzen, vieze knieën. Helemaal in zijn element.

Die bal. Daar vermaakt hij zich de hele wedstrijd mee.

EN met z’n oma natuurlijk; die houdt hij lekker bezig. Zo lief.

Knuffelen met mama. Om te kijken of er nog een snoepje of koekje te halen viel; dat dan weer wel.

De wedstrijd is afgelopen. ‘PAPAAAAA’.

Zo’n mooi gezicht dit.

De miniman is ook weer wakker.

Na zijn voeding drink ik een wijntje in de kantine.

Benjamin chillt lekker bij ome Robin.

We gaan weer. Met z’n vieren. Toen wij er 2,5 jaar geleden achter kwamen dat we een baby zouden krijgen droomde Koen hiervan. Zondagen op het voetbalveld met zijn gezin. Ondertussen zijn we twee jongens rijker en is waar hij zo op hoopte werkelijkheid. Hij is zo zo zo trots op zijn boys, en ik vind het heel mooi om te zien. Geluk!

Koen voetbalde vlak bij mijn schoonouders, dus na de wedstrijd gaan we langs.

Bankhangen met Koen z’n jongere broertje!

We eten met z’n allen frietjes. Lekker!

En dit kleine mannetje valt weer heel moe op mijn arm in slaap. Ik kan hier zó aan wennen. De oorzaak is een beetje jammer, maar oh wat geniet ik ervan dat hij weer even zo bij mij wil slapen. Hij wordt al zo snel groot. Volgende week een half jaar.. Niet normaal hoe de tijd vliegt! Eenmaal thuis gaan de jongens naar bed en hebben Koen en ik de avond samen. Het was een mooi weekend en ohhh wat word ik er blij van dat het zulk mooi weer is. Die zon, echt, ik word er helemaal blij van.

Deze week is rustig. Ik ben gewoon aan het werk. Vrijdag hebben we personeelsfeestje met de zaak, dus dat is een gezellig vooruitzicht! Ik ben overigens heel erg benieuwd naar jullie standpunt met betrekking tot het voeden van een baby in de auto. Mag dat alleen als je stilstaat? Of ook als je bijrijder bent en je baby’tje heel verdrietig is en écht moet eten? Hoe staan jullie daarin? Zonder een oordeel te willen vellen overigens; gewoon benieuwd hoe mijn lezers daarover denken. Kreeg zo veel berichtjes naar aanleiding van die foto op Insta Stories dat ik het wel een interessant onderwerp vind. Laten we vooral elkaars mening respecteren overigens; dat vind ik het belangrijkste.

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 24 comments
 • Barbara

  Waar is je leuke jurkje van?

  • bijzonderkleinwonder

   Mango, maar wel een jaar of vier oud!

   • Barbara

    Hè balen 😉

 • Claudia

  Heerlijk weekendje weer!

  In noodgevallen heb ik wel in een rijdende auto gevoed, maar dan bleef de baby in de maxicosi zitten, alleen de beugel omlaag en ging ik er boven hangen haha

 • Marja

  Heb wel eens een huilende baby gevoed, achterin de auto. En ook wel een meisje op schoot gehad wat net alles eronder had gespuugd. Wilde haar niet in de plas kots laten zitten en waren bijna thuis.
  Wel alleen achterin trouwens. Dat voelt, onterecht denk ik, veiliger.

 • Kim

  Guilty, hier ook wel eens een hongerige baby gevoed in een rijdende auto.

 • Corina

  Nou ik heb meerdere keren mij baby in de file gevoed en dan dus gewoon voorin als bijrijder. Misschien niet 100% verantwoord, maar een krijsende baby en geen idee wanneer je weer kan voeden door de file maakte het dat we her zo hebben opgelost.

 • Kim

  Leuke plog! En over het voeden in de auto, ik heb zelf geen borstvoeding kunnen geven dus die vlieger ging voor ons sowieso niet op. Het lijkt me op zich best kunnen, zeker als je gewoon echt niet even snel kan stoppen. Maar ik snap vooral niet waarom iedereen denkt daar iets over te moeten zeggen. Al ga je op het dak zitten, zelf weten toch? 😉

 • Nicole

  Ohhhhhh je schoenen. Helemaal leuk!

 • Mirte

  Haha, op sommige foto’s van Morris en Benjamin is het bijna een soort zoekplaatje: ‘Waar is de baby?’ Lekker weekend weer! En wat betreft het voeden in de auto: ik zou zelf toch liever een parkeerplek opzoeken. Moet er niet aan denken dat er iets gebeurt, hoe klein de kans misschien ook is/lijkt.

 • Mathiske

  Ik zou alleen stilstaand voeden, vind het veel te gevaarlijk om ze gewoon uit de stoel te halen voor wat dan ook.
  Je schoenen, super gaaf! Mooie aankoop hoor

 • Concetta

  Guilty. Hier ook wel eens achterin rijdende auto baby gevoed. Als we zelf honger krijgen eten we toch ook in de auto? 🙂

  Misschien niet geheel veilig, maar liever dat, dan een baby overstuur.

 • Andressa

  Ik denk dat Simone (of Jan ) de Mol is!!

 • Vivian

  Leuke plog weer! Zag dat Benjamin op een van de foto’s een grijze polo aan had met lange mouwen. Waar is deze van? Zoek al een tijdje zoiets maar nog niks gevonden.

 • Eefke

  Schuldig.. ook wel eens in rijdende auto op de achterbank gevoed. Niets erger dan een krijsende hongerige baby. Moet wel zeggen dat we de route dan aanpassen. Geen snelweg of wat dan ook. Om het overzichtelijk te houden. Maar goed… de keren zijn max op 1 hand te tellen. Meestal rijden we na een voeding pas weg. Dan maar te laat… 😉

 • Jill

  Welke make-up gebruik jij? Welke merken?
  Heb jij een normale huid!

 • Gaëlle | Bestkidever.be

  Altijd leuk die weekend plogjes van jullie

 • Kristin

  Simone
  Olcay
  Simone
  Eh Olcay.

  Oke ik dacht Stine.

 • Guusje

  ooooh Snuf en Shoe, Bestaat dus nog steeds! By far mijn meest favoriete schoenen winkel!

 • Charlotte Grimberg

  Een huilende hongerige baby vind ik zielig en het werkt op mijn zenuwen in de auto, dus dan heel snel voeden!
  Wij zoeken dan wel de eerste beste parkeerplaats op, vind ik zelf ook wat comfortabeler aangezien ik snel wagenziek ben.
  Maar kan mij heel goed voorstellen als je in een file zit en je niet weet hoelang het nog duurt voordat er een parkeerplaats is, je even achterin kruipt en gaat voeden. Maar echt op de snelweg met 130 km/u zou ik niet zo snel doen, er zou maar wat gebeuren!

 • Lieke van Veen

  Hoe gaat het nu met Benjamin?
  Je nieuwe laarsjes zijn echt leuk

 • Ellen

  Hallo Michelle
  Ik lees ook al een hele tijd je verhalen, ik ben er aan gekomen doordat bep er eens over had…ik was toen zwanger van onze tweede…
  Wat voor’n legging/panty heb je aan ?
  En wat voor een foundation gebruik je?
  Groet ellen

 • Anne

  Hoe vallen die Bibi Lou laarsjes uit? Vind ze zoo mooi!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!