PLOG193: WE GAAN WEER BEGINNEN

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! De nieuwe week is weer begonnen! Het is klaar met de vrieskou en ik heb goede hoop dat de lente eraan komt. Iets met positieve projectie. Haha. Vandaag de plog van afgelopen vrijdag, toen het kwik wél nog de hele dag onder nul bleef. Ik was vrij en thuis met de boys, en we moesten 800 flyers rondbrengen voor de verkiezingen! Bella en een vriendinnetje hielpen ons: we gingen met z’n vieren ingepakt als een stel eskimo’s op de skeelers de wijk door, en aten met z’n allen frietjes. Een gezellige vrijdag: kijk je mee?

We zijn weer terug naar dit jongens. Kolven in de morgen voor een dag zonder zorgen. Het is niet anders: uiteindelijk toch fijner zo.

De boys slapen nog dus ik spring onder de douche.

Als Morris en ik klaar zijn voor vandaag gaan we naar beneden. Morris moet puffen, maar dat is écht een gevecht. Hij vindt het ZO verschrikkelijk. Als iemand nog tips heeft om dit gemakkelijker te maken: LET ME KNOW. Maar echt. Ik zit te springen om advies hierover, want ik vind het zo naar. Hij begrijpt gewoon nog niet dat het hem helpt om gemakkelijker te ademen.

Ontbijten!

Dat koppie. Vreet ‘m zo op echt.

Deze kleine bink is ook wakker. Helemaal vrolijk dat er weer een nieuwe dag is. Dat uit bed halen ‘s ochtends vind ik zo leuk.

‘VOETJES?!’ Deze twee. Er komt echt steeds meer interactie. Alsof ze elkaar iedere dag een beetje beter leren kennen.

En steeds meer knuffels. Dat ook.

Benjamin krijgt weer een hapje. Hebben we onze draai ook weer helemaal in gevonden. Het is typisch hoe snel je dat ergens dan toch weer vergeet, ondanks dat het met Morrisje eigenlijk nog maar zo kort geleden is. Toch handig dat ik hier al die artikeltjes heb geschreven over Morris’ zijn ritme en hapjes: kan ik af en toe even terug lezen hoe dat ook weer ging.

Toen ik even vergat dat die 800 flyers nog lagen te wachten..

Dit schatje gaat lekker een dutje doen.

Mama is even bij mij zodat ik naar de pop-up bar kan om de flyers op te halen.

Ik heb mama’s auto even mee omdat die nog warm was. Echt: het is zo bizar koud vandaag.

Sta je dan met je kop vooraan. Haha. Heel trots op onze partij.

Thuiskomen bij dit. Morris leest boekjes met mam.

Ik heb zoooo mega erg lekkere trek. Niet normaal. Gelukkig heb ik nog een stukje Baileystaart. Zo lekker vind ik ‘m. Hebben jullie hem ook al geprobeerd?

Middagdutjes. Hij neemt altijd zijn duimpje om in slaap te kunnen komen en ik vind het zó’n schattig gezicht. We zijn trouwens overgestapt op overdag ook een slaapzak aan in bed. Voorheen legde ik hem gewoon zo in bed, maar nu hij zo rolt vind ik hem dan met z’n hoofd aan de andere kant van het bed en met z’n voeten in zijn mond. Dat is niet bevorderlijk voor de uren slaap.

Had ik al gezegd dat ik honger had?

Bella en haar vriendinnetje komen ons helpen met de flyers, en hun moeders blijven bij de boys. Perfect opgelost. Wij gaan naar buiten op de skeelers. KOUD mensen, echt, maar als we eenmaal bezig zijn is dat zo vergeten.

Hepi & Hepi op de skeelers. Vier jaar geleden stonden we er ook zo bij, alleen dan zonder jas en zonder muts. Global warming hoe?!

We gaan lekker! Het gaat echt megasnel.

Deze twee<3. Zo lief. Helemaal gek op elkaar. En ik op hun!

Die kleine Bella is echt geniaal. Ze heeft een zakje snoepjes mee genomen voor onderweg. Ik krijg altijd honger van inspanning. Haha.

We zijn al bijna klaar, maar gaan even naar huis om te eten. De jongens hebben ook honger. Gezellige bende is het thuis.

We eten met z’n allen frietjes.

Georganiseerde chaos 2.0 dus. Heeerlijk. Was weer even geleden en ik heb nog steeds honger voor honderdduizend man.

Mijn kleine grote vriendin<3.

Na het eten gaan we nog even een rondje en dan hebben we – binnen 2 uur en een kwartier, ik bedoel, dat is niet gek toch?! – 800 flyers bezorgd. Helemaal fijn. Volgende week mogen we nog een keer. Goed voor de lichaamsbeweging zullen we maar zeggen, en het is nog gezellig ook. Thuis knuffelen we nog even met de boys.

En Morris knuffelt met zijn vriendin. Morris geniet zo als het huis vol mensen is. Écht een gezelligheidsdier is het; hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Als de meiden allemaal weer naar huis zijn is het bedtijd voor de boys. Morris is zó intens moe van al het spelen maar hij heeft het zo leuk gehad. En wij ook! Ik had er van tevoren zó geen zin in, maar als je eenmaal bezig bent is het gewoon serieus wel leuk om die flyertjes rond te brengen. Fijne vrijdag!

Morgen zien jullie hoe ons weekend was. Ik hoop dat jullie fijne dagen achter de rug hebben. Verheugen jullie je ook zo op de lente? Ik ben he-le-maal klaar met die kou. Echt. Kom maar door met die behaaglijke temperatuurtjes!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 21 comments
 • Soray

  Hoi Michelle,
  Wij moeten ook altijd puffen hoe vaker je het doet hoe beter dat het gaat. We nemen ons zoontje op schoot zodat hij met zijn rug tegen je buik zit. De tv aan op iets wat hij lukt vind voor de afleiding en dan tellen we zodat hij weet dat het bijna klaar is. Zo deden we het in het begin inmiddels is hij het zo gewend dat het vanzelf gaat. Hoop dat het zo duidelijk is.. Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag. Succes!

  • bijzonderkleinwonder

   Dat op schoot nemen doen we inderdaad ook, en ik heb al geprobeerd te zingen en een filmpje te laten kijken, maar hij raakt zo in paniek. Echt heel vervelend. Hoop dat het een kwestie van wennen is!

 • Mara

  Liedjes zingen kan ook helpen. Het is ook best spannend als er zo’n ding om je mond en neus gedrukt wordt natuurlijk.. maar oefening baart kunst! Succes.

  • bijzonderkleinwonder

   Ja inderdaad! Is ook helemaal niet gek dat hij het eng vindt. Hoop dat hij er gauw aan went.

 • Siger

  Hoi,
  Wij nemen onze zoon ook op schoot voor bet pufje, net als Soray. De ander, wij vinden dit makkelijker met twee, houdt het pufje vast. Dan zingen we op een grote paddestoel. Hij weet dan wanneer hij klaar is.
  Ik hoop dat het makkelijker voor Morris wordt. Het is zo naar als ze benauwd zijn, bah.

  Vindt het altijd zo leuk om te zien hoe Bella met jullie kinderen omgaat, lieve meid!
  Fijne week

 • Jill

  Ik kreeg een hele goede tip van mijn zusje. Voor en tijdens het puffen armpjes in de lucht doen, langs zijn hoofd. En inderdaad meetellen. Ze worden daar rustiger van en kunnen minder snel wegkijken. Het is dan dus wel handig om het met z’n tweeën te doen. Hoop dat je er wat mee kunt…

 • Mirjam van de Ridder

  Ook wij moeten al een lange tijd elke dag puffen. Inmiddels is Abel het gewend, maar in het begin hielden we hem vast en telden we, of een filmpje erbij. Het gaat nu beter als we hem gewoon op het aankleedkussen laten zitten en mee laten helpen; puf vasthouden, en de pen en het papiertje om te turven eet ie zowat op. Ondertussen autootje vast en tegen de voorzetkamer aanslaan enz.. Ook zijn grote vriend muis heeft wel eens moeten puffen. Je verzint wat
  Daarna een slokje drinken voor de smaak.

  Succes, hopelijk gaat het gauw beter!

 • Maddy

  Wij deden altijd eerst zelf puffen dan mocht ons zoontje de puffer vast houden (wel zonder medicijn) en daarna deed hij het zonder probleem!!

 • Renske

  Het is hier al vaker gezegd, maar ook bij ons is het een gevecht. Mijn zoontje is nog iets jonger, maar hij wordt vanaf kleins af aan al rustig van het liedje ‘In de manenschijn’ dus als ik met hem moet puffen ga ik rustig met hem zitten, laat de puffer wel al zien, daar schrikt hij een beetje van en dan zie ik dat hij gespannen is, zodra ik dan begin met zingen en zie dat hij wat rustiger wordt zet ik hem rustig op zijn gezichtje en puf dan terwijl ik doorga met zingen. Soms werkt het heel goed en soms wat minder. Zo vervelend die benauwde kleintjes!

  • bijzonderkleinwonder

   Ja die benauwdheid is echt heel stom. Ik kan dat ruisje met ademen niet meer horen. Vind het zo zielig! Ik heb inderdaad ook al mijn hele trukendoos opengetrokken, maar voorlopig vindt hij het nog steeds niets. Hoop dat het een kwestie van wennen is!

 • corina

  Niet zo’n leuke vraag/opmerking, maar heb je er wel eens over nagedacht om ze te laten testen op allergie tegen katten/poezen/honden? Bij onze zoon kwam dit (benauwdheid) namelijk ook pas na zijn eerste levensjaar aan het licht?!

  Toen hij moest puffen lieten we zijn knuffelbeer eerst puffen. En even iets heel anders onze dochter nam haar vissenknuffel mee naar zwemles, het water in, omdat ze niet alleen kopje onder durfde.

  Succes!

  • bijzonderkleinwonder

   Oh dat is een heel goede vraag hoor; helemaal niet vervelend. Morris heeft ondertussen al een paar keer bronchitis gehad, vaak bijna een longontsteking, en hij lijkt astma te hebben. Op zich niet raar, want dat heeft Robin ook. Vandaar de benauwdheid en dus de puffer! Haha wat schattig van die vissenknuffel. Wel een heel goede! Als dat helpt tegen de angst is het een perfecte oplossing! Ik ga ‘m onthouden;).

 • Annika

  In het ziekenhuis deden wij het vaak als volgt: de lievelingsknuffel van het kind de puffer voor zetten en spelenderwijs vertrouwd raken met de puffer (belangrijk om dit te doen op een moment dat hij niet echt gebruikt hoeft te worden zodat het speelmoment ontspannen blijft). Vervolgens vragen of hij zelf de puffer voor wil houden bij knuffel, vervolgens bij mama/papa en als laatste stap bij hem zelf. Dit kost wat geduld en daarmee tijd maar dat is misschien heel wat waard 🙂 Ik hoop dat je er wat aan hebt!

 • Annika

  Wij deden het vaak als volgt: de lievelingsknuffel van het kind de puffer voor zetten en spelenderwijs vertrouwd raken met de puffer (belangrijk om dit te doen op een moment dat hij niet echt gebruikt hoeft te worden zodat het speelmoment ontspannen blijft). Vervolgens vragen of hij zelf de puffer voor wil houden bij knuffel, vervolgens bij mama/papa en als laatste stap bij hem zelf. Dit kost wat geduld en daarmee tijd maar dat is misschien heel wat waard 🙂 Ik hoop dat je er wat aan hebt!

 • Jacqueline

  Hoi Michelle,

  Allereerst vind ik het enorm leuk om je te volgen. Herken veel van mezelf in jou! Leuk!
  Hier een mannetje van net 2 en we puffen de hele winter al wat af, we hebben zelfs al wat opname’s in het zkh achter de rug deze winter. Wij laten onze man altijd een sticker uitzoeken onder het puffen en die mag hij Dan op een vel papier plakken. Werkt hier fantastich goed, want zo heeft hij wat afleiding.

  Hopelijk komt het voorjaar snel!

 • Mandy

  Kinderen hier vinden zoutoplossing in hun neus altijd zo vervelend.
  Toen hebben we ‘samen’ een rijmpje bedacht.
  “Ietje sprietje sproet
  ‘Morris’ kan het goed.”
  En zodra het gedichtje af is gelopen is de zoutoplossing klaar.
  Wie weet een idee, zodat hij ook precies weet wanneer het einde is van z’n puffer in dit geval.
  Sterkte ermee, want blijft rot als je kindje ziek is.

 • Hilde

  Ik werk als doktersassistente in een huisartsenpraktijk en wij halen vaak eerst het kapje eraf om te oefenen zodat het minder eng is (althans dat zien we vaak als reactie) daarna pas echt puffen. Wat ook vaak wel helpt is meerder keren per dag even oefenen! Zonder medicatie maar wel met t mondkapje! Of evt knuffel als voorbeeld! Hoop dat je er misschien iets aan hebt

 • Marijke

  Hoi,
  Even een hele andere vraag!
  Dat stoeltje waar Benjamin in zit bij de hapjes foto. Waar kun je dat kopen?
  X
  Ps: wij ook een puffer maar Gijs is pas 5.5 maanden dus die snapt het nog niet en vind het allemaal best 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Stoeltje is een Bumbo! Ik heb het ooit voor een prikkie via Marktplaats gekocht!

 • Grace

  Onze dochter moet ook puffen en doet het nu bijna zelf (2jaar). Hier was het ook een gevecht. Ik deed het voor ook de ademhaling en liet haar kijken. Zo is er aan gewent en vond ze het stoer om “zelluf” te doen haha.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!