PLOG203: PAASWEEKEND/2

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve allemaal! Is de week zomaar ineens alweer op de helft. Ik vind deze periode van het jaar altijd zo knettersnel gaan, met al die vrije dagen en lange weekenden. Je hoort mij niet klagen hoor, maar ik vind het zo onvoorstelbaar dat Morris morgen over een maand al twee wordt. Heb ik gewoon een peuter in huis! Vandaag is het eerst tijd voor de tweede weekendplog, van onze eerste en tweede paasdag! Zondag waren we bij mijn schoonouders aan zee om de verjaardag van mijn schoonmoeder te vieren, en maandag gingen we brunchen bij mijn ouders en hielden we een gigantische voorjaarsschoonmaak. Alle kledingkasten moesten eraan geloven, en we deden bizar veel weg. Ik maakte net zo bizar veel foto’s, dus komen ze!

Het is zondagochtend, maar het voelt als zaterdag nu we morgen ook nog vrij zijn. Morris is wakker en aangekleed! Hij is gelukkig weer een beetje opgeknapt. Vannacht werd hij ineens zó ziek. Hij was ontroostbaar, had bijna 40 graden koorts en wist zich geen houding te geven. ‘Buik pijn’ zei hij, maar wat je daar dan precies mee moet weet ik ook niet helemaal. Na een paracetamol en een herhaling van het bedtijd ritueel – wat drinken, boekje lezen, boekje in de kast en knuffels een kus – ging hij gelukkig toch weer slapen.

Hij trekt een boekje uit Benjamin zijn kast en gaat midden in de kamer zitten om te lezen. Dit is echt Morris. Het is niet zo’n durfal, is eerder voorzichtig en kijkt vaak even de kat uit de boom als het op ‘spannende’ dingen aankomt, maar ik vind hem meer dan eens ergens in een hoekje met een boekje of een puzzel op schoot. Wat dat betreft is het net z’n moeder. Ik was vroeger ook zo’n boekenwurm.

Dit heb ik aan vandaag! We gaan naar zee.

 Anderhalf uur en 190 km verder zijn we er!

Morris en oma zijn blij om elkaar te zien!

Hier had hij het de hele weg al over: Coco en Teuntje. Hij is zo weg van dieren. Serieus, altijd als we die honden hebben gezien vinden Koen en ik dat we ook een hond moeten. Haha. OOIT.

Aan de koffie en thee!

Morris gaat paaseitjes zoeken.

Dat fantastische konijn maakte mijn schoonmoeder voor hem, voor Pasen. Ik kan er maar niet over uit wat ze allemaal maakt. Zo knap! Hij laat het vervolgens niet meer los.

Ennn verder op jacht naar de paaseieren.

‘NIJN!’

Buiten verder zoeken met opa!

Ik verbaas me erover hoe goed hij dit al snapt. Een eitje zoeken en hem dan in zijn tasje stoppen, en door naar de volgende.

Benjamin met zijn peetoom.

Ennn met Koen zijn jongere broertje!

Tijd voor zijn fruithap!

We brunchen uitgebreid, en ik zou mezelf niet zijn als ik geen cracker met dit zou nemen. Gewoontedier.

Morris heeft ook honger.

Bij het huisje van mijn schoonouders organiseren ze ook nog eitjes zoeken – ik wilde eigenlijk eieren zeggen, maar ik vind dat dus zo’n verschrikkelijk woord, en ik weet niet waarom! Herkent iemand dat? – dus hij mag nog een rondje meedoen!

Ik heb Benjamin ondertussen lekker op de arm in een megafijne wollen deken. Dat is overigens uit de nood geboren. Ik was boven aan het inpakken, en riep naar beneden of Koen de jassen van de jongens in de auto wilde leggen.. Die van Morris heeft hij aangetrokken, maar dat we die van Benjamin niet bij hadden ontdekten we pas halverwege. Goeie ouders wel.

Lunchtijd!

Morris en de gebroeders Bollen!

We gaan naar het strand! Morris wil met ome Bram mee. Prima!

We rijden vijf minuutjes, en dan is het nog een klein stukje lopen.

Die bloemetjes! Ik krijg er zwaar de lente van in m’n bol.

Bijna bijna bijna op het strand. Benjamin slaapt in de kinderwagen.

Drie generaties <3.

Morris vindt het strand fantastisch. Hij is helemaal in zijn element.

Schelpen zoeken! Of nouja, mijn schoonvader zoekt ze, en Morris kijkt er met een scheef oog naar. De pietleut vindt het strand geweldig, maar er moet geen zand aan z’n handen komen want dan klopt ie ze net zolang af tot het verdwenen is. Wat een man.

We lopen best een stuk, en dat schiet met die korte beentje door het zachte zand natuurlijk niet zo héél erg op. Dit gaat sneller!

Morris heeft een onderonsje met zijn opa & oma.

De hondjes zijn ook mee!

Twee jaar geleden stonden we precies op deze plek, en was ik hoogzwanger van Morris. Wat er in zo’n korte tijd kan veranderen..

Benjamin slaapt ondertussen lekker verder.

We gaan bij een strandtent zitten. Morris drinkt een verse jus.

We eten allerlei hapjes. Nachos, brood, bitterballen.. En daarna nog dit!

En ondertussen is ook de zon doorgekomen. Zo’n geluk met het weer.

Benjamin krijgt zijn avondeten.

En dan wandelen we weer richting auto. Het is inmiddels bijna half 7. De dag is zo omgevlogen!

Morris is gek op de zee. Heeft hij óók al niet van een vreemde.

Dat koppie. Zo blij.

De familie compleet!

Ik word zo gelukkig van deze foto.. Dat gezichtje van Benjamin! De jongens zijn de hele dag zó lief geweest. Ondanks dat er geen ritme was, Morris überhaupt niet heeft geslapen en alles anders was dan normaal, hebben ze allebei alleen maar gelachen. En tja, daar ben ik best een beetje trots op.

Zo mooi.

Bijna bij de auto!

Ennn we zijn weer onderweg naar huis. Wat een heerlijke dag was dit, en wat heeft die zee toch iets magisch.

De jongens slapen allebei een groot deel van de weg naar huis, dus thuis haalt het niet uit om ze er linea recta in te leggen. Toch maar het uitgebreide avondritueeltje dus.

Zo. Klaar om te gaan slapen. Konijn moet uiteraard mee.

Wij hebben nog trek, dus ik besluit ciabatta’s te maken. Met tonijn, mozzarella, knoflook en ui, en één stukje met alleen mozzarella omdat ik daar dus echt héél erg veel zin in had. Lekker fitgirlerig weer.

Maandagochtend met zijn vieren wakker worden.

Ik wil mijn haar en make-up routine filmen, maar dan stopt mijn camera ermee. ZO zo zo vervelend. Ik ga er vandaag even mee naar de winkel. Dit zijn trouwens mijn essentiels. Gekregen van John Beerens, maar ik zweer er echt bij.

Had ik al gezegd dat ik de lente in m’n bol heb? Dit is mijn outfitje vandaag.

We gaan naar papa en mama, en Morris valt weer met z’n neus in de boter!

Alles gaat zorgvuldig in z’n mand.

Bingo!

Mam en Mees hebben allemaal lekkere dingen gemaakt.

De tafel is gedekt!


We eten eerst een klein rundsoepje.

Dan een pasteitje met ragoût..

En dan broodjes en die dingen die je net zag voor ze de oven in gingen: ei in bladerdeeg met ham en kaas. Zo lekker.

Benjamin krijgt zijn boterhammetje van auntie.

Robin, Mees en Morris zijn al een poos niet in de kamer geweest, en als ik ga kijken waar ze zijn tref ik dit aan. Liggen ze met z’n drieën in de gang een filmpje te kijken!

Als het tijd is voor het dutje van de jongens gaan we naar huis. We brengen ze naar bed, en dan krijgen we het zelf weer in de kop.

We houden een giga voorjaarsschoonmaak. We mesten de kledingkast op onze slaapkamer uit, ik haal alle zomerspullen van zolder, berg de winterspullen op en zoek alles uit.

Dat gaat lekker zo.

En nog meer!

Rond etenstijd hebben we pauze. Benjamin krijgt zijn eten als eerste!

En wij eten een snelle pasta. Heel lekker.

Benjamin vermaakt zich prima met de blokkendoos.

Koen doet de jongens in bad terwijl ik stofzuig. Prima verdeeld! Benjamin ligt hier lekker te spartelen.

Verhaaltje voor het slapengaan!

Als de jongens slapen gaan wij nog naar zolder om onze schoenen ook uit te zoeken en op te ruimen. Uiteindelijk verzamelen we vijf vuilniszakken vol die we weggeven aan goede doelen. Ik kreeg veel vragen over of ik het ook verkoop, maar dat voelt op één of andere manier niet goed. Doneren voelt toch net wat beter. Ongelofelijk hoeveel je zo door de jaren heen verzamelt. Zwangerschapskleding – waarvan ik het meeste overigens bewaar;) – sportkleding, zelfs van toen ik nog voetbalde, normale kleding in drie verschillende maten, schoenen.. Als we eenmaal klaar zijn geeft dat wel echt een mega lekker gevoel. Opgeruimd staat netjes!

We hebben de pijp leeg!

We sluiten het weekend zo af. Vanaf dinsdag, dus gisteren als jullie dit lezen als het online komt, gaan we volle bak aan het sporten, dus ik maak alvast onze kwark klaar. Deze is voor Koen om mee te nemen. We willen ‘s ochtends voor het werk, rond 6:30 uur, dus dan is het wel zo chill als je niet eerst dit moet gaan maken. In ieder geval voor Koen, want die gaat naar de sportschool, en ik doe alles gewoon thuis! Nog drie maanden tot de zomer, dus ik ben benieuwd wat het resultaat gaat zijn. En dan zit dit fijne lange paasweekend er alweer op! Volgend weekend voorspellen ze echt fantastische temperaturen, dus ik kan letterlijk níet wachten!

Kijken jullie ook zo uit naar het mooie weer komend weekend?

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Ilse

  Je schrijft super leuke teksten bij de foto’s. Ben je sinds kort gaan volgen en je mag ook meer vloggen leuk!

 • Sam

  Super leuke plog weer!
  Wat voor workouts doe je dan zoal? Ben wel benieuwd!

 • Lieke van Veen

  Wat een leuke konijn heeft je moeder gemaakt! Die foto van Morris, Mees en Robin is echt lief.
  Hoe bevalt de Chi borstel? Ik zat er aan te denken om hem ook te kopen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!