PLOG202: PAASWEEKEND/1

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Gisteren verscheen er geen artikeltje online omdat ik mezelf een extra dag vrij gaf om gewoon even volle bak van mijn mannen te genieten zonder die laptop open te moeten klappen. Dat beviel heel goed! Betekent wel dat er vandaag en morgen twee extra lange plogs van ons paasweekend zijn. Vandaag van vrijdag en zaterdag! Op vrijdag was ik vrij, as usual, deed ik weekboodschappen en rommelde ik in huis, maar ging ik ‘s avonds – jawel dames en heren houdt u vast – op stap met Lot. Zaterdag begonnen we met zijn vieren, moest ik op de blaren zitten na een véél te korte nacht en was ik lang alleen met de boys! Ik maakte héél veel foto’s. Komen ze!

Goodmorning sunshine. Morris doet niks liever dan de halve dag z’n tandenpoetsen.

Hoi andere sunshine! Kijk ‘m blij zijn. Love dat outfitje van hem.

Zitten ze hoor, de gebroeders Polo.

Ik begin de dag met dit, maar het overhemd is binnen no time smerig. Dan maar een basic shirt.

Mees is vrij en komt de jongens ophalen om weer even naar haar ouders te gaan!

Dus ik heb tijd voor dingen in huis en de weekboodschappen!

Ik doe een rondje dorp.

En haal boodschappen bij de Lidl en de Ap.

Joke stuurt me een appje: ze heeft weer twee karretjes op de kop getikt voor de jongens. Een babyrollator voor als Benjamin zometeen gaat lopen, en een loopauto, of loophond in dit geval, voor Morris. Het is daar echt een speelparadijs voor ze. Zó’n geluk dat zij met hun 70 jaar met zoveel plezier op de jongens passen!

Ik ben weer thuis! En de jongens ook. Morris heeft geen zin in een boterham, maar wel in zijn yoghurtje met havermout, lijnzaad en hartjesontbijt. Ook goed!

En deze kan alleen maar lachen vandaag. We gebruiken de Nuna echt héél voor Benjamin! Morris was er nooit zo’n heel heel grote fan van, maar Benjamin dus wel. Echt zo blij met dat ding.

Morris wil z’n broer op schoot. Haha. Ik vind dit om op te vreten zo lief.

Bedtijd!

Slaap lekker baby B.

Er komt een gigantische doos binnen.

En daar zit dit in, van Ecotools.

Hier word ik echt intens blij van! Ik ben sowieso fan van Ecotools, dus nieuwe frisse kwasten zijn een feest. Deze zijn overigens verkrijgbaar bij Kruidvat, dus mocht je ze ook willen proberen weet je ze te vinden.

Eind van de middag: Benjamin wil toch nog een paar slokken drinken. Af en toe slaat hij deze voeding over, af en toe niet. Niet zo cold turkey als Morris dat destijds deed.

Ik was weer iets vergeten met m’n verstrooide hoofd, dus nog gauw even naar de Plus voor ‘n paar kleine dingen.

Ennn bestellingen wegbrengen! Blijft leuk

Voor het eten gaan we naar pap en mam. Ze zijn weer terug van vakantie en daar wordt Morris heel blij van. En ik nog meer denk ik.

Reunited.

Morris doet meteen alsof hij thuis is en trekt al ‘zijn’ puzzeltjes uit de kast.

Papa en ik gaan samen Chinees halen.

Mees had broccoli voor Benjamin gemaakt – zo lief – dus dat krijgt hij vandaag.

Wij eten dus dit. Ik houd dus eigenlijk helemaal niet zo van Chinees, maar kip gon bao met bami gaat er prima in!

Zijn bakkie is leeg en hij denkt er het zijne van.

Mama vond mijn poëziealbum van vroeger op zolder. Zo leuk om dit terug te lezen. Hadden jullie vroeger ook zo’n ding? Ik had een poëzieboekje, vriendenboekjes: de hele rataplan.

En dit dan: bijna 18 jaar geleden schreef Mieke haar moeder dit stukje, namens Mieke uiteraard, en deze zomer zijn we 25 jaar vriendinnen. Bi-zar.

Voor de jongens zit de dag erop. We sluiten hem hetzelfde af als altijd.

En je girl hier gaat OP STAP. Ik weet het, ik kon het zelf ook nauwelijks geloven. Lot appte of ze bij ons zou komen chillen, en toen bedacht ik dat het eigenlijk ook wel leuk was om in het dorp een borrel te drinken samen, dus dat deden we. Net toen je dacht dat wonderen niet bestaan;).

Outfitje. Spijkerbroek, blazer, hoge pumps. Voel ik me heel fijn in.

We gaan naar Cravt.

Het is echt knétterdruk, maar uiteindelijk vinden we een plekje en bestellen we deze gin tonics. Lekker jonge, niet normaal. En we konden er even mee vooruit, want die glazen zijn serieus bijna net zo groot als Benjamin zijn hoofd.

Voor twee uur zijn we weer thuis. Koen heeft op de bank op mij gewacht – zo erg zijn we het dus gewend om iets zonder elkaar te doen op vrijdagavond – en we drinken nog een Hugo met z’n drieën.

Voordat we uiteindelijk echt slapen is het een heeele poos later, en ik word de volgende ochtend voor negenen weer wakker van de PostNL man. Hij heeft een pakketje van EetSpruit bij. Verse hapjes voor Benjamin. Ik ben hier echt mégabenieuwd naar. Ik maak het altijd zelf omdat ik dat verse een fijn idee vind, maar dit is dus hetzelfde principe, alleen hoef je het dan niet zelf te maken. Ik ga het proberen en jullie horen van mij wat Benjamin ervan vindt!

Wakker worden met boekjes.

Benjamin verdiept zich ook weer in vakliteratuur.

Ik ben zo kneitermoe. Echt. Niet te doen gewoon. Ik word altijd vrolijk wakker, dus vandaag ook, maar na een uur ofzoiets krijg ik zo’n knal van vermoeidheid! Drie uur slaap is weinig, en vooral na een week waarin er sowieso al weinig geslapen werd. Maargoed. Daar doe je nu niks meer aan, en het was gezellig, dus het is wat het is. Ik eet mijn yoghurt op de bank.

Morris wil een banaan. Fruitmonster.

Zo lijkt het nog iets hè?!


We gaan in het dorp een paar boodschappen doen met vieren. Van die zaterdagdingen. Benjamin ligt voor het eerst niet in de reiswieg onderop!

We zijn even bij de Action omdat ik wat dingen zoek. Die ik overigens niet vind.

Deze kom ik wel tegen. Ik heb al een lightbox, maar mocht je nog zoiets zoeken: 5 hele euro’s deze! Daar kun je je sowieso geen bult aan vallen.

Er is in het dorp vanalles te doen in verband met Pasen. Zo leuk! De kinderboerderij is er ook met een kleine afvaardiging. Haha. Dat lammetje.. Je kunt me opvegen echt.

Morris wil alles aaien.

Dus dit hondje ook. Ik vind het altijd zo leuk als iemand in zo’n paaspak rond gaat sjouwen voor die kinderen. Je moet het maar doen!

En die horen allemaal bij mij. Joe.

We zijn weer thuis rond lunchtijd. Kijk die grijns op dat snoetje!

Koen maakt een broodje voor ons.

Benjamin hangt lekker bij mij. Het is een fijne dag.

Tijd voor een middagdutje voor allebei. Morris gaat niet slapen zonder Benjamin gedag te zeggen, dus dat moet nog even gebeuren. Met een flinke aaai.

Het gaat ondertussen heel goed tussen Morris en de katten. Morris vond hen altijd heeeel veel leuker dan zij hem, maar inmiddels mag hij ze af en toe aaien – zolang het rustig gaat – en rennen ze niet meer keihard voor hem weg.

Puzzels puzzels puzzels.

Koen is meteen nadat de jongens gingen slapen vanmiddag weg gegaan voor voetbal, dus ik ben de rest van de dag alleen met ze. Tijdens hun middagdutje heb ik ook een half uur geslapen, en dat heeft me goed gedaan. We eten samen. Zoete aardappel voor Benjamin, bami voor Morris.

We gaan in bad! Benjamin heeft er zin in.

Dit gezichtje :’). Ik weet dat het hartstikke normaal is, maar het geeft toch altijd een lekker gevoel als dat dan helemaal zen gaat, dat avondritueel alleen met de jongens. Samen eten, spelen, in bad..

Ennn boekjes lezen voor het slapengaan!

Als Benjamin gevoed is breng ik hem naar bed, en dan appt Koen dat hij bijna thuis is. Ik houd Morris nog eventjes wakker zodat hij zijn papa nog kan zien, en dat is een goede zet. Ze lezen samen nog een boekje, en dan gaat onze bijna-peuter ook slapen!

We hebben allebei niet echt grote honger, dus ik maak uitsmijters. Lekker gemakkelijk een keer, en het smaakt heel goed. Extra lekker met een beetje truffelmayo op de boterham, onder het ei dus. Aanradertje! Ik ben nog steeds niet vooruit te branden, dus we gaan op tijd naar bed, want morgen moeten we op tijd op om naar zee te gaan. Pasen vieren bij de ouders van Koen. Hoe dat was én hoe onze tweede paasdag eruit zag – met een grote voorjaarsschoonmaak – zien jullie in de tweede weekendplog van morgenvroeg!

Hebben jullie fijne Paasdagen gehad?

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Marhiske

  Wat een heerlijk weekend. Hier geen buiten activiteit maar binnen in bed met onze verse baby. Een beetje gekke Pasen maar zo geweldig!

 • Carmen

  Leuke plog weer. Ik vind Benjamin zó schattig, hij lijkt wel altijd vrolijk als hij in zijn bed ligt om te gaan slapen/wakker wordt… en die persoon in dat paaspak, mijn peuter had dat ZO niet leuk (en eng) gevonden haha.

 • Esther

  Leuk altijd om te zien en lezen! De uitdrukking ‘daar kun je geen bult aan vallen..ofzo’ kende ik niet haha! Leuk dat Morris zo gek op boekjes is, mijn zoontje ook. Ik zoek nog nieuwe boekjes met deels tekst maar ook genoeg plaatjes voor mijn bijna 2jarige, anders wordt het wat saai voor hem…heb je misschien nog leuke tips?
  Hier trouwens pasen aan ons voorbij gaan, net 2 weken geleden bevallen van ons 2de kindje, dus lekker rustig aan!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!