PLOG278: WINTERSPORT#2

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! Dat is even geleden! Allereerst: de aller aller allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het een prachtig 2019 voor jullie mag worden. Ik heb een week écht vakantie genomen. Dat had ik eigenlijk niet zo gepland en ook niet zo bedacht, maar eenmaal op vakantie deed de rust me zo ontzettend goed dat ik gewoon besloot de laptop lekker dicht te laten en dat voelde heerlijk! Voor nu weer heel veel zin en nieuwe energie om weer lekker te gaan bloggen. We beginnen het nieuwe jaar met een plogweek! Ik heb op vakantie lekker veel foto’s gemaakt en die vind ik te leuk om niet te laten zien, dus die komen deze week. En dan gaan we vanaf volgende week weer in ‘t normale ritme. Dus: bij deze de tweede wintersportplog, van onze zondag op vakantie. Alweer een week geleden, maar het was zó’n fijne dag. De één voor laatste van het jaar, in 40 foto’s!

Zondagochtend: lekker ontbijten! Deze oudere dame ken ik al vanaf heel klein. Zij was vroeger de eigenaresse van ‘t hotel en nog steeds heel veel daar. Zo leuk om elkaar te zien.

Morris en Benjamin spelen zo leuk met alle andere kindjes in het hotel. Dit is hun Griekse vriendje. DRUK mensen, druk, maar wel heel lief samen.

Fruit eten!

Hoezo wordt hij groot.. Hij klimt gewoon continu zelf op die krukken bij de bar om drinken te bestellen als hij dorst heeft. Niet te doen.

Het is vandaag heel bewolkt en het sneeuwt dus we hebben niet heel veel zin om heel ver te skiën. Ik vind het een van de leukste sporten die er is, maar ik heb er helemaal niks mee als ik niks kan zien. Andere planning dus.

We gaan met z’n allen naar boven en dan naar een hut om lekker te eten en drinken enzo. Heel fijn. Robin en ik trekken onze skischoenen wel aan zodat wij ‘t een stukje kunnen proberen.

Morris z’n ski’s gaan ook mee! Voor de eerste keer.

<3 Verliefd.

Boven. Skischoentjes aan..

Latten onder.

Zo.

En gaan met die banaan! Ben je 2,5, ga je voor het eerst skiën. Zo leuk.

Staat ie hoor. Peuter.

Ik geniet.

Zitten we! Borreltijd. Het is vast ergens op de wereld vijf uur.

Morris heeft het zo naar z’n zin. We hebben de iPad niet uit de tas gehad de hele vakantie; was gewoon echt niet nodig. Knuffelen met opa.

Slappe lach.

Oma Joke haar bril is bloedinteressant, dat snap je.

Van de een naar de ander. Welja.

Gekke bekken trekken opa.

Het lijkt wel alsof hier ineens m’n ogen weer écht opengaan, ofzo. Dat klinkt dom maar ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. We zijn samen, en echt samen ook. Ik blijf maar naar de jongens kijken en me verbazen.

Dat dit in mijn buik gewoond heeft! Niet normaal.

Die tante Mees hè.. Ze gaat met Morris naar buiten voor een sneeuwballengevecht!

Kind is he-le-maal in zijn element.

Uitdelen betekent incasseren. Kun je niet vroeg genoeg leren.

Benjamin hangt ondertussen lekker in de zak. Voor deze ene keer even achterstevoren; niet de bedoeling, maar zo kan ie ook iets zien, wel zo leuk in dit geval.

Bekogelen die handel. Ik bak er helemaal niks van. Ik kan ingooien, als met een voetbal, maar verder is mijn worp echt om te janken zo slecht.

‘Ja leuk pap, zo’n bal op m’n hoofd. Goeie humor jij’.

OPAAAAA. Ze genieten zo van elkaar hier.

Die rondvliegende sneeuw. Opa delft het onderspit.

En Morris vindt het geweldig. Dat gezichtje..

Onbetaalbaar.

Samen samen samen.

Neusje van z’n moeder. Sowieso valt het me hier weer extra op hoe erg hij op mij lijkt. Zo leuk: krijg je een zoon en blijkt dat de jongensversie van jezelf te zijn.

We spelen echt heel lang in de sneeuw. Tot het tijd is om weer naar huis te gaan! Dit is ook wintersport: alleen maar skiën, ‘s ochtends om 8:30 met de eerste lift naar boven en ‘s avonds met de laatste weer naar beneden is zo niet aan mij besteed. Aan ons allemaal niet overigens. Gewoon lekker een beetje skiën op ‘t gemak, op tijd genoeg eten en drinken en vooral NIKS moeten.

When je je oom eerst bekogeld met sneeuw als ie een compleet weerloos slachtoffer is en al plat in de sneeuw ligt ga je het daarna gewoon ff goedmaken.

MIJN MANNEN. Kan wel janken van trots. We hadden het jaar niet mooier af kunnen sluiten.

De rest gaat met de lift weer naar beneden, en Robin en ik skiën samen. Voegt overigens echt niks toe. Dramatisch zicht, heel veel óf papsneeuw, óf ijs en het waait. Dus. Gauw naar beneden.

En dan zien mijn ogen er zo uit als we in de lift stappen omdat het laatste stukje niet op de ski’s kan; moeten we over een dalletje heen. Compleet rooddoorlopen, het brandt als een malle en het traant ook nog! Klaar mee voor vandaag. We wandelen lekker terug naar het hotel. Kindjes even naar bed en wij lekker verder in de chillmodus.

Lekker onder een warme douche geweest, fijn setje aan, haar geföhnd: tijd om te gaan eten! Zin in. Van eten naar eten hier hoor. Vakantiedingen. Alhoewel: thuis niet echt anders :’).

Deze smult weer van de soep met een broodje om te dippen. Hij moet alles dippen. Brood in de soep, frietjes in de saus: hij wil overal wat bij. Portret!

Morgen de laatste dag van het jaar en onze jaarwisseling. Hoe dat was zie je in de volgende plog! Voor nu wens ik jullie een heel fijne week toe. Succes als jouw vakantie ook voorbij is en je weer aan de bak moet vandaag. Wij gaan ook weer aan de slag en ergens vind ik dat wel lekker. Terug in ‘t gewone ritme! Dankjewel voor het lezen en nogmaals: een geweldig 2019 gewenst!

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Jose

  Lieve Michelle, ik heb zo zitten genieten van jullie foto’s! Het was alsof ik zelf op vakantie was haha. Wintersport is echt de fijnste vakantie wat mij betreft! Wij gaan ook altijd naar Italie, echt heerlijk! Vorig jaar was mijn zoontje even oud als Morris en ik zag het al helemaal voor me: samen op de ski’s. NOT dus, hij wilde niks, niet op de slee, geen skipak aan, geen handschoenen aan en die ski’s al helemaal niet, 1 groot drama. Wat heerlijk dat het bij jullie zo goed ging! Wij slaan een jaartje over, omdat ons dochtertje nog heel klein is en nu zegt mijn zoontje steeds dat hij wil skiën 🙂 Maar een weekendje Winterberg boeken denk ik.

 • Corina

  Wat vind ik Benjamin toch veel op Robin lijk. Echt het zou er een van hem kunnen zijn. Dit vind ik al vanaf de allereerste dag.

  Verder ziet het er inderdaad heel gezellig en liefdevol uit. Genieten dat doen jullie zeker daar met z’n allen.
  Jammer dat jouw ouders eerder terug moesten omdat jouw opa longontsteking heeft. Beterschap voor hem.

 • Renee

  Weer een super leuke plog! 🙂 Ik vroeg me af of hoe de creme van Clinique bevalt? Heb zelf wat last van droge plekjes in de winter en was benieuwd of het bij jou geholpen heeft?

 • Lieke van Veen

  Wat een heerlijke spontane foto’s! Je kan zien dat jullie er van genoten hebben.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!