PLOG361: WEER EEN WEEK THUIS

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen. De plogs zijn altijd de meest gelezen artikelen hier op mijn site, maar nu we vooral, of eigenlijk bijna alleen maar, binnen zitten valt er niet zo heel veel te fotograferen. De dagen lijken allemaal op elkaar, ik moet af en toe serieus even denken welke dag het ook alweer is, en we maken weinig bijzonders mee. Is overigens helemaal oké: we weten waarom en er zijn ergere dingen dan samen thuis zijn. Ik heb afgelopen week, van maandag tot en met woensdag, toch geprobeerd vast te leggen. Krijgen jullie in ieder geval een beetje een idee van hoe we onze dagen vullen. Kijk mee:).

Het is maandagochtend, een nieuwe week, maar eigenlijk voelt het allemaal een beetje hetzelfde. Deze man neemt het ervan en slaap lekker uit.
En ondertussen blijft dit ook maar doorgaan. Je zou denken: meer thuis is minder was, maar niets is minder waar hier.
Ze halen weer speelgoed tevoorschijn wat al even niet zo veel gebruikt werd. De boerderij die mijn schoonmoeder maakte is weer hélemaal het ding. Benjamin speelt er continu mee.
Mijn fit account gaat heel lekker nu ik trainingen deel voor thuis en dat vind ik heel leuk! Deze banden worden nu tot in den treure gebruikt hier.
Ik deel op stories wat over skinny broekjes voor Morris en zie dat de WE een goede aanbieding heeft. Meteen wat bij besteld voor hem.
Voordeel aan thuiswerken is dat je midden op de dag de soep al aan kunt zetten. Het is niet nodig, maar hij wordt er wel écht extra lekker van.
En alles al klaar voor de bruschetta. Hoef ik straks alles er alleen nog maar op te leggen.
Ondertussen wordt er fanatiek buiten gespeeld. Appeltje eten als pauze.
Als buiten niet meer leuk is komen ze bij mij aan tafel zitten. Ook gezellig.
De jongens snappen er niets van dat Koen ineens de hele tijd thuis is, maar ze vinden het wel gezellig. En ik ook. Zo anders maar wel fijn.
Snacktijd.
Zo ga je dus kijken als je je mouwen op probeert te stropen. Je ziet, dit gaat heel soepel.
Koekjes bakken! We bakken er niet zo heel veel; dan kunnen we dat deze week nog een keer doen. Sowieso één van de favoriete bezigheden van de jongens. Knutselen, koekjes bakken, puzzelen, wedstrijdjes met hun auto’s en voetballen. Mooie balans wel.
Als je drie bent en je ineens bedenkt dat je niet meer zelf kunt eten moet je vader helpen.
Ik moet echt zo lachen om al die plaatjes en gifjes die ik toegestuurd krijg. En nee: het is allemaal zeker niet grappig, maar als we ook niet meer lachen wordt de hele toestand wel heel ellendig. Dus dat probeer ik toch te blijven doen.
Het is dinsdag en we beginnen de dag met puzzels. De jongens gaan normaal naar Joke en Harald, maar nu dus niet, en dat vinden ze helemaal niet leuk. Even thuis hun draai vinden.
Ik ga aan het werk.
Samen thuis is samen lunchen met tosti’s.
Klaar met werk voor vandaag.
We gaan naar buiten. Ik woon weer in Koen z’n jas.
Koekjes eten in het zonnetje. Zo lekker dat we zulk mooi weer hebben.
Onze nieuwe Kapten tassen komen binnen, die ik uitzocht met oog op de vakantie. Zo jammer dat dat hele feest nu niet door gaat. Wat in ‘t vat zit verzuurt niet zullen we maar zeggen.
Eten van vandaag! Pasta met crème fraîche, beetje pesto, ui, knoflook, courgette, bosui en parmezaan.
Als Koen gaat leren ga ik sporten, en dan zit de dag er weer op.
Woensdag beginnen we met positieve berichten vanaf kantoor. Daar gaat het gewoon door, gelukkig.
Mijn uniform deze week. Ik kom niet veel verder een spijkerbroek, truitje en sneakers.
Ik hoef vandaag niet zo veel te werken, dus veel tijd voor spelletjes.. Deze doet het ook goed bij de jongens, van Znoet.
Even wat mail wegwerken.
En dan weer samen lunchen. Crackers voor mij, tosti’s voor de jongens en Koen.
De gel is hier uit de gratie deze week. Lekker thuis is geen gel, hebben ze samen besloten.
Viviën van Doux komt wat spullen brengen voor de jongens. Ik heb al weken geen winkel van binnen gezien, dus zo fijn dat wat voorjaarsspullen bestellen nu ook zo kan.
Deze blik. Evil echt. Passessies thuis.
We eten broccoli-courgettesoep met een soort flammkuchen, maar dan anders, met vanalles wat ik nog open had en ander weg moest gooien. Heel lekker!
Deze man geniet ondertussen van zijn pasta. Met onze soep als saus. Dat blijft mijn favoriete truc om ervoor te zorgen dat ze genoeg groenten binnen krijgen allebei.
Knuffelsessies voor bedtijd.
En tijdens bedtijd. Ik koester deze momenten zo.
Koen maakte deze foto van ons toen we buiten aan het spelen waren en als ik er naar kijk voel ik precies wat ik bij deze gekke periode voel. Het is allemaal zo raar en ik verlang af en toe echt naar even iets anders, maar ik ben blij dat we veel tijd samen kunnen doorbrengen.
Kindjes in bed, Koen aan het leren, ik aan het werk.
Morris roept, dus nog even dienst. Gelukkig slaapt ie snel weer in.
Donderdagochtend ben ik een kat kwijt. Ligt zo op onze slaapkamer in de wasbak te chillen. Iedereen die mij écht al heel lang volgt, van de tijd op ‘t appartement nog, weet dat hij dit toen al deed. Chillings in de wasbak. Zo mag ik ‘m ook wassen.
Ik ga voor deze voelt-als-joggingpak outfit vandaag. Weer een dag jongleren!
Pauze met lunch in de zon is zo gek nog niet. Ik zit inmiddels al drie weken zo goed als binnen en kom op de boodschappen na niet verder dan de tuin. Tot op heden valt het nog niet tegen, gelukkig, al kijk ik wel echt mega mega mega erg uit naar het moment dat alles weer normaal is. We moeten nog even! Ik hoop dat het met jullie goed gaat en dat jullie de dagen een beetje doorkomen.

Bedankt voor het lezen weer, en heel graag tot de volgende.

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Je plaatst dit toch niet

  Is druk maken over dat je leven weer normaal wordt en dat de vakantie niet doorgaat het enige? Bij jullie in de stad en door heel Nederland en de wereld sterven mensen.. ik vind het best egocentrisch, sorry.

  • Michelle

   Het enige? We brachten gisteren bloemen naar drie zorginstanties in Uden om de zorginstellingen een hart onder de riem te steken. Dus het enige? Nee. Lijkt me niet. Egocentrisch? Vind ik ook niet. Mag ik het ondanks alle ellende niet jammer vinden dat de vakantie niet doorgaat? Daar denk ik echt anders over. Hele bijzondere negatieve aanname op basis van een aantal foto’s van een aantal dagen. Van iemand anders, die je niet kent, beschuldigen van egocentrisch gedrag word je zelf echt geen beter mens.

   • Annemijn

    Ik vind ook dat je best wel enorm mag halen van deze vakantie!
    En ik snap ook goed dat je niet alleen aan de grote hoeveelheid zieken en overledenen wil denken.
    Super lief van die bloemen! Dat doet echt veel meer goed dan je zelf zou denken!
    In het ziekenhuis waar ik werk is al benoemd dat alles tm minimaal 1 augustus dicht zou moeten. Dus heel veel succes nog!

 • Annemijn

  Ik vind ook dat je best wel enorm mag halen van deze vakantie!
  En ik snap ook goed dat je niet alleen aan de grote hoeveelheid zieken en overledenen wil denken.
  Super lief van die bloemen! Dat doet echt veel meer goed dan je zelf zou denken!
  In het ziekenhuis waar ik werk is al benoemd dat alles tm minimaal 1 augustus dicht zou moeten. Dus heel veel succes nog!

 • Anne

  Lieve Michelle,

  Leg die zure comments lekker naast je neer. Juist leuk om iets positiefs te lezen! En volgens mij denk en leef je meer dan genoeg mee. Mooi die bloemen rondbrengen.

  Liefs,
  Anne

 • Linda

  Ondanks dat de dagen zoveel hetzelfde zijn vind ik dit toch een leuke plog om te lezen en kijken.. Hier ook vakantie die niet door zal gaan en ook wij balen daarvan.. Uiteraard zijn er veel ergere dingen maar als je ergens naar uit kijkt wat niet door gaat is dat toch jammer.. Ik hoop vooral dat deze periode snel voorbij mag gaan zodat alles weer normaal is.. Oudste mist school en zijn vriendjes .. Zolang we er gezond doorkomen en ook onze naasten gaan we niet klagen.. Die bloemen actie van jullie was echt super! Goed gedaan samen ..

 • Tineke

  Die boerderij is ook prachtig, snap wel dat dat erg in de smaak valt.
  Liefs

 • Celeste

  Leuk om te lezen weer! Nou, ook ik weet wel dat er ergere dingen zijn dan vakantie die niet doorgaat. Maar hier kan je wel even ontzettend van balen. Hopelijk komt het allemaal weer goed.

 • Jolanda Hommerin-deKok

  Heb je het recept van de Broccoli-courgette soep?? 🙂

  • Michelle

   Heeel gemakkelijk: 1 broccoli, 2 courgettes, 2 uien, 3 tenen knoflook, 2 bouillonblokjes, peper, beetje basilicum, koken, eventueel te veel vocht eruit scheppen en dan pureren!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!