PLOG365: KONINGSDAG 2020

 In Persoonlijk

Afgelopen maandag was het 27 april, en dat betekent Koningsdag! Waar de straten en pleinen normaal gesproken overal oranje kleuren zag Koningsdag er dit jaar anders uit dan ooit tevoren. Nu zijn wij nooit zo heel fanatiek met Koningsdag, maar dit jaar kwamen we al helemaal niet veel verder dan de achtertuin. Ik begon de dag een beetje meh omdat ik in 2018 op Koningsdag mijn eerste miskraam kreeg en dat altijd een beetje een aparte dag is gebleven, maar al met al genoot ik wel heel erg en werd het een mooie dag. Kijk mee!

Bij gebrek aan oranje in de kast gaan we voor blauw-wit en rode nagels. Ik vind ‘t een goed idee. En een leuk setje zo. Shirtje is van H&M, rokje. van Chiquelle en hakken van Karen Millen. Wat een geluk met het weer vandaag. Het is vroeg op de dag al heel lekker.
Wij beginnen de dag met een raambezoekje aan opa. We gaan even naar hem zwaaien. Benjamin neemt takkie mee. What’s new.
We hebben dat rood-wit-blauw lekker doorgevoerd. Haha. B doet ook mee. Kind wordt ineens zo groot.
Onderweg!
Met z’n allen bij opa voor het raam. Zwaaien, handkusjes sturen en mama belt ondertussen met hem. Echt, een standbeeld voor die vrouw. Hoe ze zo iedere dag bij hem gaat zitten om hem toch te kunnen zien en spreken. Zo ontzettend lief.
Benjamin is van de handkusjesafdeling bij ons.
Terug naar huis. Onderweg even zwaaien naar papa en mama. Vinden de jongens helemaal fantastisch.
We gaan de auto wassen. Vinden de jongens helemaal leuk. Weer een nieuw uitje voor op de quarantainelijst.
Op de terugweg gaan we even langs bij Lot en Flip. Die komen vanmiddag BBQ’en en Lot heeft alle boodschappen al gedaan. Ik vind ‘t altijd heel fijn dat we bij elkaar in de straat wonen, maar de laatste weken was dat echt van onschatbare waarde. Lot heeft de boodschappen al gedaan – ook al zo lief, om dat mij uit handen te nemen – dus die nemen we alvast mee zodat zij die straks niet te voet mee hoeven sjouwen. Morris en Benjamin rennen meteen naar Nijntje Kiekeboe. We kunnen niet langs gaan zonder dat te spelen.
Nog eentje in rood-wit-blauw.
We geven Morris voor zijn verjaardag een nieuwe fiets. Een grotere. Hij heeft leren fietsen op 12 inch en echt bizar veel plezier gehad van dat fietsje, dus ik zou dat ook echt iedereen van harte aanbevelen, maar nu hij zo goed fietst en hij ook wat grotere afstanden maakt leek ons een iets grotere fiets wel handig. Misschien nog niet voor nu meteen, al denk ik zelf dat ‘m dat wel gaat worden. Hij vroeg zelf ook om een fiets, dus de keuze was snel gemaakt. Een Veloretti. We hebben ‘m bij Lot en Flip laten bezorgen, want als die doos hier staat weet hij meteen hoe laat het is. Zo typisch trouwens, hoe ze zich op hun vierde ineens méga bewust zijn van hun verjaardag. Hij heeft het al weken nergens anders over en weet precies van wie hij welk cadeautje vraagt. Op z’n derde vond hij het ook al een ding, maar nu spant ‘t echt de kroon.
Het voordeel aan thuis zijn bij je beste vrienden is dat je gewoon iets te eten kunt pakken als je trek hebt. En dat heb ik. De afgelopen weken weer ontzettend last van mijn bloeddruk, tot flauwvallen toe, dus regelmatig iets eten is belangrijk.
Ik houd van deze glazen. Van Libbey. De grote grap: drie tellen na ‘t maken van deze foto stoot ik ‘m van de bank. In stukjes. Ze hadden mij ‘Onhandig’ als tweede naam moeten geven in plaats van Carolina.
Chillmodus is aan. Bij gebrek aan oranje kleren heb ik in ieder geval oranje benen. Is ook iets.
Never not eating: broodje gemak. Kende ik nog niet maar Lot roept hier al minimaal tien jaar over. ZO lekker. Het smaakt naar een soort lasagne, maar dan op een broodje. Accurate omschrijving wel. Haha.
De Daltons zijn inmiddels even naar binnen verhuisd.
We moeten nog even iets halen in de supermarkt, dus ik blijf met de jongens in de auto terwijl Koen de boodschappen haalt. Zo gek hoe je er naar uit kunt kijken weer met z’n vieren de supermarkt in te mogen.
Autosessies. Met alle ramen open want het is me een potje warm zo in de auto. Net een sauna. Daar hoeft ‘t dus niet eens bloedheet voor te zijn buiten.
We zijn thuis. Ik ben doodmoe dus doe even een powernappie. Als ik weer op ben komen net Lot en Flip. En Lot is van alle markten thuis: hinkelbaan maken voor de jongens. Morris vindt dit fantastisch. Alles op één been is leuk.
Luifel uit en kwartetten.
Dit is de modus. Campinglife. Als we niet op vakantie mogen; dan maar vakantie in eigen tuin.
Kwartetten met z’n grote vriendin.
Serieuze aangelegenheid wel.
Proost op de koning.
Geen Koningsdag zonder tompouce. Eerste keer dat ze die een eten, en voor mij is het ook echt vet lang geleden, maar man wat is dat lekker. Hoort toch een beetje bij de dag.
De jongens hebben maling aan mijn ‘eerst-bovenkant-eraf-dan-afhappen-en-dan-bovenkant-afhappen-theorie’. Gewoon die vork erin en prikken maar.
Oké, misschien toch best handig.
Als je vriendinnen ondertussen ook allemaal fan van Kapten zijn. Vind dit zo’n knappe foto van Marie.
Cheers.
Ik kan foto’s van deze fles blijven maken. Vind ‘m serieus fotogeniek. Favoriet!
Het is fijn om Koningsdag zo in de tuin te kunnen vieren. Op afstand, maar toch samen. Met prachtig weer. Vorig jaar vond ik Koningsdag echt een heel lastige dag, terwijl ik dat helemaal niet verwacht had, maar dit jaar kan ik wel echt genieten.
Campinglife. Had ik dat al gezegd? Koen is weer van de afdeling BBQ.
Gelukkig hebben we qua saus ook iets te kiezen.
Ik maak vandaag tussendoor wat foto’s met mijn Olympus in plaats van alleen met m’n telefoon, voor de plog, en dat verschil in kwaliteit is toch wel heel duidelijk.
Fruitsalade. Wordt overigens voor het grootste deel door de jongens burgemeester gemaakt. Een hamburgertje, paar stukjes stokbrood en wat fruit. Hebben zij ‘n prima barbecue.
De hele trukendoos gaat open vandaag. Net zo’n aangespoeld zeehondje in z’n fleecedeken.
Blije koppies. Ondanks alles vind ik dit een hele mooie Koningsdag. Dat zei ik op Instagram ook: ik vind het echt verschrikkelijk voor alle organisatoren van evenementen, en voor horeca en andere mensen en instanties die heel hard getroffen worden door de andere indeling van deze dag, maar ik heb zelf echt kunnen genieten vandaag.
Sinds ik weinig vlees meer eet vind ik vis nóg lekkerder. Zie dat ook niet zo heel gauw uit ons eetpatroon verdwijnen. Gamba’s en zalm van de barbecue zijn favoriet.
Eten met ome Flip.
Zoveel lieve reacties onder deze foto op Instagram. Ik had twee jaar geleden nooit gedacht deze foto vandaag met z’n vieren te maken, maar het is goed en ik ben zo gelukkig met mijn mannen.
Morris valt letterlijk op de bank in slaap. ZO moe. Ik til hem naar boven, was z’n snoetje en zijn handen en voeten, en dan leg ik hem zo in bed. Zo groot maar soms ook nog zo klein.
Deze man is ondertussen niet moe te krijgen. Nog even met de iPad voor hij ook naar bed gaat. Doet me denken aan mij vroeger. Ik vond ook altijd alles veel te gezellig als papa en mama vrienden op bezoek hadden en wilde écht niet naar bed. Bijzijn is meemaken toch.
Uiteindelijk gaat dit wel lekker snel. Slaap lekker vriendje.
Wij gaan nog lekker buiten bij de warmtelamp. Lot en ik maken samen die laatste tompouce soldaat. Ook zo zonde om te laten liggen.
Een laatste wijntje op de koning, en dan gaan we rond middernacht naar bed. Ik had niet gedacht dat ik het zo’n fijne dag zou vinden. Ik hoop van harte dat het volgend jaar allemaal weer normaal is, maar vandaag werd er voor mij een met een gouden randje en heel veel dankbaarheid voor alles wat wel is, en mag, en kan, en voor ons fijne gezin en de lieve mensen om ons heen.

Ik hoop dat jullie ook een heel leuke Koningsdag gehad hebben binnen de mogelijkheden van nu. Ik bedank je in ieder geval weer voor het lezen.
Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Dominique

    Wat een gezellige plog weer. En nummer 365 alweer. Je bent al een ‘jaar’ aan het ploggen.
    Fijn ook dat je na 2 jaar toch weer kan genieten van deze dag. Wij hebben zelf niet veel bijzonders gedaan op Koningsdag. Gewoon lekker thuis met m’n gezin. En Animal Crossing spelen, mijn nieuwe verslaving tegenwoordig .

  • Lieke van Veen

    Die foto’s van het raam bezoek zijn echt goud!
    Ziet er super gezellig uit!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!