WE GAAN WEER VERBOUWEN

 In Lifestyle

Iemand zei ooit tegen mij: als je eenmaal een eigen huis hebt is dat nooit af. Inmiddels wonen we twee jaar in ons tweede koophuis en kan ik niet anders dan beamen dat die vlieger in ieder geval tot op heden voor ons aardig lijkt op te gaan. Iedereen die ons al langer volgt weet dat we toen we hier kwamen wonen in eerste instantie een garage naast ons huis hadden. Toen we dit huis kochten was de insteek meteen om daar een speelkamer slash kantoor slash opbergruimte te maken, en een washok. En, hoewel het much langer duurde dan de bedoeling was: zo geschiedde. Speelkamer en washok kwamen er. En met de afronding daarvan ook weer nieuwe wensen.

Dit huis heeft boven, op de eerste en tweede verdieping, zoals het nu is drie slaapkamers, badkamer, een inloopkast en een extra aparte ruimte naast onze slaapkamer die we gebruiken als opbergruimte. Op zich helemaal prima; we hebben meer dan ruimte genoeg, kunnen onze spullen kwijt en de jongens hebben allebei een ruime kamer voor zichzelf. Maar het is en was nooit een geheim dat we hopen ons gezin ooit nog uit te breiden, en om te voorkomen dat het op ‘t moment suprême zo’n ding wordt waar haast achter zit en waar we dan geen geschikte partij voor kunnen vinden en wat dan een mega pijnpunt wordt hebben we besloten nu te gaan verbouwen.

Nou zijn ‘t allemaal geen wereldschokkende dingen, die we gaan doen, maar het moet wel gewoon keer gebeuren. We overwogen een paar weken terug zelfs nog even om te verhuizen omdat er iets op ons pad kwam waar we tot een jaar geleden alleen maar van konden dromen, maar we besloten dat uiteindelijk toch niet te doen. Ik kreeg meteen geschokte reacties, want WEERRRR verhuizen, maar dat snap ik eigenlijk niet zo. De één vindt verhuizen een drama, de ander niet, en soms kom je eerder in een volgende fase dan je aanvankelijk dacht. Soms is het allemaal niet precies te plannen. Dat bleek met ons vorige huis wel. Afijn; niet aan de orde in dit geval, want we deden het puntje bij paaltje toch niet. Haha. We wonen op zo’n fijne plek, in een fijn huis, dicht bij pap en mam, dicht bij veel van onze vrienden, letterlijk bij Lot en Flip in de straat. Dat vinden we voor nu echt van onschatbare waarde.

Maar verbouwen dus: wat gaan we doen? Nou komtie. Allereerst gaat de inloopkast boven weg op de plek waar die zit. Dat is nu een ‘open’ kamertje, dus daar moet een kozijn en een deur in: dan hebben we een klein slaapkamertje extra. Vervolgens komt er op Benjamin zijn kamer, op de plek waar nu de leeshoek is, die kennen jullie, een grote kast van wand tot wand en vloer tot plafond, voor de kleren van de jongens en om spullen op te kunnen bergen. Dan zijn we op de eerste verdieping al klaar. Dan door naar zolder! Daar willen we graag een soort overloop maken. Nu sta je als je de trap op loopt meteen aan ons bed. Daar moet dan dus een deur komen naar onze slaapkamer, en een deur naar de kamer die we nu al opberghok en loze ruimte gebruiken. Daar komt dan een inloopkast en opbergruimte.

Klein puntje van aandacht is dat de vloerbedekking boven overal tegenaan is gelegd, dus als je ergens iets weg gaat halen houd je kale plekken over. Met andere woorden: de vloerbedekking moet er helemaal uit en daar moet iets anders voor in de plaats, en wat: nog geen idee. Vooral omdat de vloerbedekking ook is doorgelegd op de trappen vind ik dat nog wel even een punt. Mochten jullie tips hebben: laat het ons vooral weten. Ik heb zóveel zin om de kamers van de jongens opnieuw aan te pakken. Vind ik misschien wel het allerleukste van dit alles. Daar hebben we toen we hier kwamen wonen zo goed als niets aan gedaan omdat het meer dan prima was, maar ik vind het nu wel heel leuk om dat wel te doen. Morris krijgt een groot bed, Morris zijn bed, de Sebra Kili, gaat door naar Benjamin, en de babykamer gaat dan weg. Mocht je iemand kennen die het goed kan gebruiken: let me know. Kamertje mag voor niets weg. Is de Alaska van Babypark en intensief gebruikt; één van de twee kastdeuren en de lade onderin de kast functioneert niet meer naar behoren, maar de commode en het bedje zijn nog helemaal top en als iemand handig is – wat wij dus niet zijn, kuch – is die kast gemakkelijk te fixen. Hopen dat we daar iemand blij mee kunnen maken!

Laatste klus op het lijstje voor nu is het tuinhuis. De overkapping zoals ie is willen we weg, en daarvoor in de plek een overkapping waar ook een schuurtje inzit om de fietsen binnen te kunnen zetten. Dat missen we nu echt, dus daar komt iets nieuws voor in de plaats waar we ook lekker onder kunnen zitten zoals we nu doen. Denk dat dat de tuin flink op zal knappen.

Al met al toch best weer wat klusjes op het lijstje. Morgen komt de timmerman kijken en een plan maken, dus ik hoop dat we er lekker snel aan kunnen gaan beginnen. Ik zal binnenkort wat meer delen over inspiratie voor de kinderkamers voor als we ze straks helemaal gaan veranderen. Misschien leuk om jullie mee te nemen in dat proces! Ik heb hier eigenlijk vooral echt heel veel zin. Misschien omdat het weinig grof sloopwerk betreft en we meteen concreet kunnen gaan veranderen. HEEL benieuwd hoe het gaat worden! Dat gaan jullie uiteraard weer zien!

Ik bedank je weer voor ‘t lezen, en tot de volgende!

Recommended Posts
Showing 22 comments
 • Astrid Bartholomeus

  Leuk joh die verbouw plannen ! Ik hou ervan; Dromen, plannen maken, ze concreet zien worden en vervolgens actie !

  Oplossing voor je vloerbedekking wellicht is PVC vloer. En op je trap beton-look-verf. Voor beide zijn diverse opties.
  Klein nadeel van vloerbedekking eruit is dat je misschien ruimte overhoudt onder deuren/plinten/deurkozijnen waardoor het extra werk (+kosten) hebt.
  Maar PVC is wel duurzaam en niet kapot te krijgen

  • Michelle

   Ja ik heb er ook écht heel veel zin in! De tip van PVC krijg ik inderdaad vaak; ons ook maar eens in verdiepen. Dat van de vloerbedekking is volgens mij niet zo omdat het overal tegenaan is gelegd. Tenminste; daar gaan we voor nu vanuit. Haha. We gaan het zien!

 • Mar

  Heerlijk dat klussen in huis! Ik hou er van
  Wij wonen in een oud huis maar steeds zo blij als er dan weer iets gedaan is en wordt zoals je in gedachten had! Is het leuk om eens een toure door jullie huis te doen? Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik die zolder etc moet voorstellen. Maar kan me ook indenken dat je dat nou net weer iets te persoonlijk vind.

  • Michelle

   Is inderdaad heerlijk. En steeds een nieuw project is ook leuk om aan te pakken. Dat van de zolder kan ik me voorstellen. Als we aan de slag gaan ga ik dat proces sowieso vastleggen; denk dat de ruimte op zolder dan wat duidelijker wordt. Kan me voorstellen dat je daar nu nog weinig van kunt maken.

 • Mia

  Heerlijk om nieuwe plannen te maken en je huis steeds meer te ‘perfectioneren’ naar jullie eigen smaak. Super fijn ook dat jullie daar de middelen voor hebben!
  De geschokte reacties op het weer verhuizen snap ik overigens best wel. Je hebt er nét een verbouwing opzitten om de was/speel/werkkamer naar je zin te maken. En jullie kamers in de rest van het huis zijn pas 2 jaar ingericht. Nog altijd jullie eigen keuze, dus men heeft er weinig over te zeggen. Maar de reactie kan ik wel inkomen 😉

  • Michelle

   Vind ik ook echt! Alleen al plannen maken voor hoe het eruit moet komen te zien is zo leuk. Inspiratie opdoen weer. Inderdaad, wat je zegt: we hebben de garage verbouwd en helemaal naar onze zin gemaakt en we wonen hier heel graag. De overige kamers hebben we weinig aan gedaan toen we hier kwamen wonen omdat we het destijds prima vonden zo, dus dat zijn nu ook weer leuke projecten!

  • Janny

   Wat leuk al die plannen voor nieuwe dingen in jullie huis..
   Zou je de commode en ledikantje niet gewoon bewaren voor hopelijk misschien ooit? 😉

   • Michelle

    Jaaa vinden wij ook. Zin in! Nee de babykamer mag naar een ander huis. Met heel veel liefde gebruikt, maar mocht het ooit weer zover zijn willen we een ander kamertje.

 • Claudia

  Super benieuwd naar je plannen voor de nieuwe kamers van de jongens!

  • Michelle

   Ik ook! Haha. Vind ‘t dus al zo’n ding dat Morris in een eenpersoonsbed gaat zometeen. Maar ook wel zin om hun kamertjes nu ‘eigen’ te maken.

 • Ingrid

  Hier ook volop plannen voor begane grond. Gashaard, stalen ensuite deuren en de keuken aanpassen. Leuk om te dromen en plannen te maken. Voor de vloer, het is al genoemd, PVC! Echt top! Met kinderen ideaal. Kost wel wat. Zeker als je geen vlakke ondergrond hebt. Egaliseren is duur. Maar bij ons ligt de vloer nu 2 jaar en hij is nog als nieuw. Gebruik door 2 volwassenen en 2 pubers. Dus intensief

 • Pien

  Super leuk! Tipje voor een nieuw bed voor Morris: een twijfelaar (boxspring). Gezien bij Kim Kötter (YouTube Hometour) en staat sindsdien hier op het verlanglijstje voor als het peuterbed de deur uit kan. Lijkt me heerlijk!

  • Michelle

   Jaaa vriendinnetje van mij heeft dat ook voor haar dochter, maar vind ik voor nu zonde van de ruimte. We gaan denk ik voor zo’n bed waar je een tweepersoons van kunt maken, met zo’n la die je eronderuit trekt. Heeftie gezien bij Ikea en vond hij helemaal fantastisch. Kan Benjamin komen logeren zei hij.

   • Pien

    Ook super leuk! En inderdaad ik geef Morris groot gelijk; logeren met je broertje in één bed is écht fantastisch. Herinneringen voor het leven!

   • Fraukje

    Dat bed heeft mijn dochtertje gehad. Geweldig bed, doen! Nog steeds spijt dat we m verkocht hebben en nu een hoogslaper hebben (ramp met opmaken).

    • Jennifer

     Leuk, verbouwplannen! Ik krijg er in ieder geval altijd energie van .
     Voor de trap heb ik vooral een tipje wat ik niet zou doen en dat is eikenhout. Als je de trap lakt vergeelt het namelijk, en bij in de olie zetten slijt de olie er op den duur uit waardoor je een soort spoor van voetstappen op de trap krijgt. Denk dat pvc het meest duurzaam is, en ook een goede oplossing om de trap en zolderverdieping een eenheid te laten worden. Heel veel succes in ieder geval met alle keuzes

 • Laura

  Heerlijk die verbouwplannen. Wij krijgen er ook nooit genoeg van om een huis compleet naar eigen smaak in te richten en verbouwen! Ik kan je een PVC- vloer ook echt aanraden. Heel veel succes gewenst!

 • Esmay

  Wauw! Super leuk toch juist.
  Een huis is inderdaad nooit af.
  Wij hebben 2 jaar in ons eerste huis gewoond en wonen nu 3 ,5 jaar in ons huidige huis.. maar over 2 weken gaan we toch echt weer verhuizen. Soms kom je nou eenmaal iets tegen wat op dat moment goed voelt.
  Veel succes met de klussen! En ben benieuwd naar het eindresultaat.

 • Jan-Brand Mastenbroek

  Wauw, wat een mooie plannen zeg! Heel veel succes en ik ga het wel zien op insta of hier op je site.
  Maar net wat je zeg, sommige fases komen eerder. Ik woon nu in een woning naast m’n ouders wat oorspronkelijk de garage was.
  Nu is er een appartement op me pad gekomen en ben ik er, eerder dan verwacht, klaar voor om echt uit te vliegen.
  Voelt nog wel een beetje eng maar het komt goed

  Maar over die vloer, ik kan echt niet meer zonder vloerbedekking! Als je het eenmaal gehad heb lijkt me dat je ook niet meer zonder kunt, althans ik niet. In m’n nieuwe slaapkamer komt sowieso vloerbedekking en de rest mooie brede laminaatplanken

 • Danielle

  Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd

 • Elvira

  Wat leuk zeg!! Ben benieuwd. Jullie speel-/werkkamer is ook al zo gaaf geworden.
  Je had het laatst over het evt. wrappen van jullie keuken.
  Gaan jullie dat ook doen? Ben heel benieuwd hoe zoiets gaat/wordt.

 • Ellen

  Leuke plannen. Wij gaan hopelijk ook binnenkort de zolder verbouwen. Dakkapel, dakraam, zonnepanelen en een echt slaapkamer maken of 2 + wasruimte. Als we dan toch bezig zijn dan namelijk dat je ook meteen goed zit voor de toekomst, zo denken we nu.
  Ik ben benieuwd wat je gaat doen met de kamers van de jongens. Laat je ze zelf ook mee beslissen? Bijvoorbeeld als je een andere kleur doet verven. Zie veel dat ouders nu ook kinderen er deels in betrekken.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!