26!

 In Persoonlijk

Het is woensdag 14 augustus 2019, en ik word vandaag 26 jaar. Officieel richting de dertig jongens, het begint ergens op te lijken. Het is vandaag 26 jaar geleden dat ik ergens rond achten in de ochtend ter wereld kwam in het ziekenhuis in Boxmeer, nadat mama met volledige ontsluiting nog naar het ziekenhuis moest omdat ik toch een beetje dwars lag. Zou ‘t een voorbode geweest zijn;)? Zoals altijd op mijn verjaardag, naast een stuk taart en een wijntje, een korte terugblik op afgelopen jaar, en een vooruitblik op het levensjaar dat vandaag begint. Wat zijn mijn wensen voor de komende 365 dagen?

Op mijn 24e verjaardag schreef ik nog dat ik hoopte op een lekker stabiel levensjaar zonder grote uitschieters. We weten allemaal hoe ik daar vorig jaar op terug moest komen. Dat was ‘m op z’n zachtst gezegd niet helemaal geworden, maar het weerhield me er niet van op mijn 25e verjaardag precies hetzelfde uit te spreken. Vandaag zijn we precies een jaar verder, en mogen we concluderen dat die missie dit keer wel geslaagd is. Want exact dat is het geworden. Een relatief rustig jaar, zonder uitschieters, zonder hoge pieken en diepe dalen. Een stabiel jaar was het. Eentje waarin ik aan mezelf werkte, prima bezig was met werk had, het heel goed ging met de jongens en met Koen en mij en ik lekkerder in mijn vel zat dan misschien wel ooit ervoor. Ik kijk er met een heel grote glimlach op terug. Vorig jaar zeiden een aantal van jullie: ‘zeg nou niet dat je weer een stabiel jaar wilt, want jullie willen toch een derde baby!?’, maar voor ons was inmiddels duidelijk dat we dat voorlopig even niet wilden. Dat we juist heel erg wilden genieten van Morris en Benjamin. Omdat het óók heel fijn is met z’n vieren. Precies zoals het nu is. Omdat we niet steeds bezig wilden zijn met ‘meer’, omdat dat de situatie van nu tekort doet. Omdat de jongens zo verschrikkelijk snel groot worden en we daar geen seconde van willen missen. Omdat we ook wel ‘n beetje getekend waren door de teleurstellingen van het jaar daarvoor. Dus zo geschiedde.

Een jaar met z’n vieren. Met twee opgroeiende jongens, waarvan de een inmiddels drie is, en de andere over twee weken twee wordt. De ontwikkelingen die die twee hebben doorgemaakt afgelopen jaar alleen al maken het een fijn jaar om op terug te kijken. En dan vooral de band tussen hen samen. Vorig jaar op mijn verjaardag was Benjamin nog een baby en begon de interactie met Morris net een beetje vorm aan te nemen. Inmiddels zijn die twee elkaars schaduw. Ik heb altijd geroepen dat ik héél héél erg hoop dat mijn kinderen net zo samen op zullen groeien als Robin en ik hebben gedaan, en hoewel ik weet dat ze nog jong zijn en dat het nergens garanties op biedt ben ik zo blij dat ze zo goed gaan samen. Het allermooiste om te zien.

Koen en ik hadden het afgelopen jaar ook heel fijn. Ik ging in oktober in therapie, en hoewel dat in het begin verre van alleen maar leuk was, en ook niet per se makkelijk – niet voor mezelf en niet voor de mensen die het dichtst bij me staan – heeft dat mij, en ons, dat zo verschrikkelijk veel gebracht. Oprecht niet in woorden uit te drukken. Ik zal niet in herhaling vallen, want ik heb jullie al tot in detail verteld wat therapie me gebracht heeft, maar ik denk dat dat wel het meest waardevolle is wat ik meeneem uit afgelopen levensjaar. Ik ben wat dat betreft niet alleen een jaar ouder geworden, maar ook écht gegroeid. 

Waar ik op hoop voor komend jaar? Zakelijk spelen er wat dingen waarvan ik hoop dat ze gaan worden wat we ervan verwachten en waar ik jullie heel graag heel snel meer over wil vertellen, ik hoop dat ik kan blijven bloggen en Instagrammen, en dat ik mijn ‘normale’ werk kan blijven doen, want dat vind ik ook nog steeds heel leuk. In materiële zin heb ik eigenlijk helemaal geen wensen. Ik hoop vooral dat het dat het de jongens goed blijft gaan, want als dat zo is gaat het ons ook goed. Dat we allemaal gezond blijven, dat iedereen waar ik van houd gezond blijft, en dat we het fijn houden met z’n vieren. Vooral dat. We gaan het weer mee maken. Ik heb er zin in. Ik vier mijn verjaardag vandaag niet echt, maar geniet lekker van onze laatste vakantiedag met Koen en de jongens. Vrijdag geef ik wél een klein feestje, en daar heb ik nu al zin in. Volle bak richting de dertig. Alleen maar fijn. Ieder jaar is ‘n cadeautje, en ik hoop er nog héél veel van zulke te mogen krijgen.

Bedankt voor het lezen, en omdat het mijn verjaardag is: proost, op het leven.

 

Recommended Posts
Showing 16 comments
 • Jessy

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Geniet van vandaag en van elkaar

 • Marloes

  Gefeliciteerd! Volgens mij was je 25e het eerste jaar waarin ik je grotendeels volgde en dat vind ik dan weer superleuk:-) Op naar nog zo’n leuk 26e jaar.
  Geniet van je mannen vandaag en laat je goed in de watten leggen.

 • Jennifer

  Van harte gefeliciteerd met je 26ste verjaardag. Dat het een mooi jaar mag worden met veel leesplezier voor ons…. je leesmeekijkvrienden

 • Nadia

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik lees altijd met heel veel plezier je blog!

 • Wilke

  Gefeliciteerd, fijne dag vandaag! Vind je een geweldig positieve vrouw!

 • Gaby

  Gefeliciteerd fijn dag wat een mooi gezin zo op de foto

 • Michelle Gerrits

  Gefeliciteerd met je 26e verjaardag . Geniet van deze mooie dag.
  Op na nog z’n mooi jaar als deze

 • Marloes W

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Hele fijne dag vandaag en geniet vrijdag van je feestje ☆

 • Denise

  Van harte gefeliciteerd !!! Laat je maar flink in de watten leggen vandaag en alvast veel plezier voor vrijdag

 • Linda

  Gefeliciteerd!!

 • Shanty

  Van harte Gefeliciteerd met je 26ste verjaardag!! Wat mooi verwoord hoe je jou jaar zag. Dat je nog vele fijne&mooie jaren mag (mee) maken.
  Fijne dag samen met de boys en een heel mooi feestje gewenst vrijdag!! Laten we Prooooosten,,op het leven…Laat het leven,, je omarmen 😀

 • Philomeen

  Van harte gefeliciteerd!Geniet van elkaar.

 • Evita

  Heel mooi stukje en vast gefeliciteerd!!!

 • Evelien

  Proost op het leven 🙂 Van harte gefeliciteerd.

 • Marleen

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

 • Inge

  Van harte gefeliciteerd! Op naar een mooi en liefdevol jaar!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!