DE BABY-UITZET: TOESTANDEN & WISHLIST

 In Baby, Babykamer, Zwangerschap, Zwangerschapsupdate

Ik verbaas me er al sinds het begin van mijn zwangerschap over wat er allemaal op de markt is voor zwangere vrouwen, nieuwbakken mama’s en pasgeboren babytjes. Serieus, je wordt finaal doodgegooid met lijsten van dingen die je echt écht nodig hebt tijdens en na je zwangerschap. En dan zijn er ook nog die spullen die misschien niet bloedje noodzakelijk zijn maar ‘toch écht wel heel erg handig hoor’.

Op een vrije vrijdagmiddag, na het uitzoeken van de badkamer voor in ons nieuwe huis, besloten we door te rijden naar Babypark in Valkenswaard. Allebei in opperbeste besluitvaardige stemming, dus dat moest wel even goed gaan komen daar. Goed komen deed het op zich ook. Wij hadden al vrij snel overzichtelijk welke ‘grote’ spullen we aan wilden schaffen. Het kamertje werd strak, wit, hoogglans. De Alaska. Waren we het meteen over eens. Vink op het lijstje. Daar moest dan ook de bijbehorende box bij, want die past prima in ons interieur. Uiteraard wel met lade, want óh zo praktisch. Dan door naar de afdeling kinderwagens. Voor we de winkel in gingen waren we er allebei van overtuigd dat het een Joolz moest worden, maar de kleur was nog best een behoorlijk dingetje. Eenmaal ín de winkel werd ik op slag verliefd op de Dubatti, omdat die qua kleurmogelijkheden (en wielen – ik ben een autofreak en let áltijd op wielen) heel goed past bij onze smaak. Wij zijn van de spijkers met koppen én zoals ik al zei in zeer besluitvaardige stemming, dus in mum van tijd was ook die besteld. Meteen maar door voor de autostoel. Dat werd een Cybex Cloud Q, helemaal in het zwart, met bijbehorend Isofix systeem voor in de auto. Harrrrrtstikke ergonomisch verantwoord, want het ding kan ook in de ligstand. Was volgens de verkoopster toch echt wel een must tegenwoordig (want – en ik citeer – ‘welke ouder laat z’n kind nou zo lang krom in zo’n maxi cosi liggen?’) en volgens deze naïeve bijna-papa&mama dan ongetwijfeld inderdaad heel noodzakelijk. Ook die knoop was dus zo doorgehakt.

Dan zou je dus denken dat je al een heel eind bent, toch? Baby heeft een kamer, baby kan hartstikke in stijl vervoerd worden in wagen en auto, en baby kan thuis chillen in de box. Ik dacht; wij gaan helemaal lekker zo. Fluitje van een cent dit, zo gepiept. Maar dan werp je dus nog een blik op zo’n lijst – en echt ze zijn hartstikke handig hoor, maar af en toe zie ik gewoon door de bomen het bos niet – en realiseer je je dat je veel te vroeg hebt gejuicht. Want er moet ook nog een badje en/of tummytub, babyfoon, draagzak, wiegje (want het is echt véél beter als je kind de eerste weken bij je op de slaapkamer ligt?), kolfapparaat, een campingbedje, flessensterilisator, wipstoel, en ga zo maar door komen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleinere dingen – zoals hydrofiele doeken, een badthermometer, kruiken, moltons, lakentjes, badcapes en de rest van de riedel – gehad. DUS. Wij besloten daar gewoon lekker nog even mee te wachten en dolgelukkig met onze grote aankopen richting huis te gaan. Apetrots op onze mooie spulletjes. Inmiddels zijn die allemaal geleverd door Babypark en staan ze, op de box na, al in volle glorie te shinen op Frummel z’n kamertje. Op wat kleine dingetjes na hebben we de uitzet daarna eventjes gelaten voor wat ie is.

Ik ben niet van plan om alles wat ik eerder opsomde zomaar meteen aan te schaffen. Naar alle waarschijnlijkheid komt er hier geen wiegje en gaat Frummel straks meteen op zijn eigen kamertje. Een campingbedje lijkt me niet meteen heel erg nodig en een kolfapparaat wil ik pas bestellen als de borstvoeding inderdaad lukt (anders issie behoorlijk overbodig), maar er zijn best wel wat spulletjes die ik op mijn wensenlijstje heb staan. Het zijn geen broodnodige dingen die je echt aan MOET schaffen, maar wel dingen die ik héél graag zou willen hebben, nu of straks als Frummeltje er is. Omdat ze me praktisch lijken, of gewoon omdat ik ze héél erg leuk vind! Natuurlijk haal ik braaf alle musthaves in huis, maar er mogen ook best wat minder noodzakelijke dingen tussen zitten toch?

Doomoo

Dit is er zo ééntje die volgens mij redelijk overbodig is, maar die ik gewoon heel erg leuk vind. Vrienden van ons hadden deze voor hun dochter, en zij heeft er écht heel veel op gelegen, als een soort vervanger van een wipstoel. Zo zie ik hem ons ook nog wel aanschaffen.

bmwloopauto

Dit is écht een compleet overbodig product. Geloof me, daar ben ik me volledig van bewust. Echt. En toch gaat er zo’n plastic onding komen. Zoals gezegd ben ik liefhebber van nieuwe, snelle auto’s. Hoe meer PK’s hoe beter. Dan mag zo’n loopauto’tje toch gewoon niet ontbreken? Ik weet het, het is geen opvoedtechnisch heel verantwoord houten speelgoedje, maar ik vind ‘m leuk!

Motorola

Een babyfoon moet je hebben toch? Dus dan ook maar meteen zo’n high-tech dingetje. We hebben deze uitgezocht, maar moeten hem nog gaan bestellen. Ik dénk dat dit een hele fijne is. Er zit terugspreekfunctie op, je kunt ‘m via een app koppelen aan je telefoon, je kunt het camera’tje op afstand draaien en zelfs inzoomen, het schermpje springt alleen aan als er geluid hoorbaar is, hij geeft de kamertemperatuur weer en kan slaapliedjes afspelen. Nogmaals; ik ben een complete amateur natuurlijk wat dit soort dingen betreft, maar dit lijkt me een prima apparaat. Het is de Motorola MBP-854 Connect.

avent

Dit is er eentje voor de categorie ‘voorlopig nog helemaal niet nodig’, maar ik wil er straks wel heel graag eentje hebben! Ik ben heel erg van het koken. Niet iedere dag Michelinster-waardige culinaire hoogstandjes hoor, maar wel gezonde, verse ‘pakjes-loze’ maaltijden. Ik ben dus van plan om voor Frummel straks ook gewoon zelf prakjes te gaan maken, en ik hoor zulke enthousiaste verhalen over dit apparaat dat hij linea recta op ons lijstje is gegaan. Niet per se essentieel, maar wel erg gemakkelijk lijkt me! Wel heel jammer van dat groen en oranje trouwens, maargoed, hij hoeft ook geen schoonheidsprijs te winnen.

Ik ben er ondertussen overigens wel achter dat het écht waar is wat ze zeggen; zodra ergens de woorden ‘trouwen’ of ‘baby’ voor of achter staan, wordt alles ineens stukken duurder. Tot op heden vind ik dat we op zich wel een goede balans hebben gevonden tussen wat luxere producten, en meer gangbare spullen. Ik ben bijvoorbeeld groot fan van de hydrofiele doeken van Aden+Anais en ik heb al best een mooi stapeltje bij elkaar gespaard, maar die wisselen we dan wel af met de voordeelverpakking kortingknaller van Babydump. Lijkt me een gezonde balans:)!

Ik ben benieuwd; hadden/hebben jullie ook een wensenlijstje (met niet per se heel erg nodige, maar wel hele leuke) spulletjes? Mochten jullie goede of gewoon hele leuke tips hebben hoor ik ze heel graag in de comments!

Bedankt voor het lezen! X

 

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Jennifer

  Ooh er staan zoveel dingen op die uitzetlijstjes die overbodig zijn. Wij hebben niet als een malle dingen ingeslagen, maar hebben echt de meest noodzakelijke dingen gekocht en toen onze baby er eenmaal was nog eens gedacht over dingen als draagdoeken, kinderstoelen en dat soort dingen..

  • Michelle

   Dankjewel voor je reactie Jennifer! Zijn er dingen waarvan jij zegt; die zijn écht heel handig in het begin, ongeacht of ze wel of niet op die lijstjes staan?

  • Mathiske

   De stoel hebben we pas gekocht (gekregen) toen ze een beetje kon zitten, ik wist al welke het ging worden, dus daar hoefde ik niet over te denken. (Stokke tripptrapp) en een drager hebben we pas uitgekozen toen de baby er was.

 • Michelle

  Haha met kleertjes kan ik me ook écht niet inhouden, maar om heel eerlijk te zijn zit ik daar ook niet zo mee. Ik heb een boel verschillende maatjes aangeschaft en ik kan er zo van genieten op z’n kamertje naar al die kleine spulletjes te kijken, heeft ie straks gewoon lekker veel af te wisselen, haha. Dankjewel voor de tips:)!

 • eenbezigbijtje

  Je hebt wel echt hele mooie producten uitgezocht! Die BMW loopauto vind ik ook erg leuk haha 🙂

  • Michelle

   Hahaha einnnndelijk iemand die ‘m ook leuk vindt<3! Vet overbodig natuurlijk, maar wel heel stoer toch?

 • Liess

  Wij willen graag een babyfoon maar dan wel gewoon met ontvanger, lijkt me dus echt helemaal niks om dat op je telefoon te ontvangen.

  Die doomoo hebben we ook naar gekeken maar wij willen graag de Nuna Leaf!

 • Liess

  En die loopauto is gewoon hartstikke gaaf.

  • Michelle

   Kan ik me iets bij voorstellen Liess. Ik vind het op zich wel fijn dat de optie er is, dus dat ik zou kunnen kijken als ik het zou willen. Het was voor mij niet per se een must. Jaaa de Nuna Leaf vind ik ook héél mooi!! Ik twijfel nog héél erg welke van de twee het moet worden! Ze zijn wel allebei gewoon leuk om te zien. Welke kleur Leaf willen jullie?

 • Inge

  Die loopauto is super cool.
  Mijn nicht had zo een doomoo en haar twee dochtertjes begonnen te krijsen als ze er in lagen, dus ja, heel afhankelijk van kind tot kind.
  Een babyfoon met camera heb ik bewust niet gekocht, anders zat ik de hele tijd naar het scherm te zien.
  De sterilisator voor de microgolf vond ik suuuuper handig, en snel :).
  Badthermometer gebruik ik na een jaar nog altijd, ook al zijn er mensen die zeggen dat je dit niet nodig hebt.
  Babycook hebben wij ook niet, maar sommige zweren er bij.
  Dus ja, heel persoonlijk de meeste dingen.
  De stokke tripp trapp, daar zijn we heel tevreden van 🙂
  Succes met de zwangerschap en alle aankopen!

  Oh, en kleertjes, dat meisje bij ons heeft meer kleren dan ikzelf…

  • Michelle

   Dankjewel voor je reactie Inge, en voor alle tips! Ja die kleertjes zijn hier ook een dingetje hoor, maar ik vind het gewoon allemaal zó leuk! Kan er echt nu al van genieten als ik in z’n kast kijk.

 • kim

  Heel herkenbaar. ..

  Wij hebben ook zo’n geweldig leuke domoo seat met schommelding en beide kindjes hebben er misschien wel 2x op gelegen. ..

  Ook zo’n fantastische hypermoderne Bloom kinderstoel waar ze vanaf geboorte in kunnen tot 3 jaar. Nou Geloof me na 1.5 jaar was hij hier niet heel praktisch meer en dat voor zo’n klakkeloze €300.. zonde…

  Haha succes en veel plezier met jullie aankopen

pingbacks / trackbacks
 • […] een jaar geleden, de uitzetlijsten op internet doornamen zagen we door de bomen het bos niet. De baby-uitzet, ik schreef er al eens een artikel over. Ondanks dat we aanvankelijk géén idee hadden wat nou wel […]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!