FAVORIETE UITSTAPJES MET MORRIS

 In Baby, Morris

Morris en ik brengen het allergrootste gedeelte van onze tijd met z’n tweeën door. Op maandag en donderdag moet ik hem even missen, maar verder zijn we letterlijk altijd samen. De een zou daar kriegel van worden; ik vind het juist heel fijn! Sterker nog; ik vind het iedere dag weer ongezellig als ik hem naar bed moet brengen voor z’n dut, omdat het dan zo stil is in huis. Laten we het er op houden dat ik ons kind gewoon heel leuk gezelschap vind. Afijn; heel veel tijd samen dus. En hoewel ik het heerlijk vind om lekker simpel thuis te zijn en ons ding te doen, ga ik er ook heel heel graag met Morris op uit. Als het weer het ook maar een beetje toelaat gaan we naar buiten. Moet ‘t wel écht droog zijn, want ik ben van suiker dus van drie druppels regen smelt ik al, maar als het dat is gaan we eigenlijk iedere dag de deur wel uit.

Er wordt me vaak gevraagd naar wat ik nou precies leuk vind om te doen met een baby – of ondertussen dreumes dus – van zo rond het jaar. Morris is inmiddels al maarliefst anderhalve week 1 jaar, ja ja, en eigenlijk is er op het moment heel veel wat ik heel leuk vind om te doen met ‘m, ondanks dat hij nog zo klein is. Ik ben nog nooit met hem naar een krijspaleis geweest, dus ik kan er niet over oordelen hoe dat is, maar we hebben al aardig wat buitenspeeltuinen uitgetest samen, en dat valt nog iedere keer in de smaak. Morris is gek op schommelen en van de glijbaan gaan, en vindt ‘t vooral ook heel leuk om te kijken naar de andere kindjes. En ook ik geniet ervan. Als kind kreeg ik zelf altijd hoofdpijn van krijspaleizen, dat is geen grap, dus ik vind het op zich wel lekker dat Morris tot op heden ook tevreden is in de buitenlucht.

Morris is groot fan van diertjes. Maar echt, gróót fan. Daarom gingen we op zijn verjaardag ook naar de dierentuin, en die viel in de smaak. Hij is gek op de katten – die liefde is niet geheel wederzijds, maar dat mag de pret niet drukken – en hij vindt op het moment eigenlijk alles op pootjes leuk. Als ik er even met hem uit wil, is de kinderboerderij ook altijd een goed idee. En als dat niet helemaal lekker uitkomt, wordt hij zelfs vrolijk van de schapenwei bij ons achter. Alle schapen aanwijzen, roepen en het geluidje nadoen; hij houdt het een hele poos vol. Even een rondje wandelen ‘zonder iets’ doen we eigenlijk niet zo heel vaak meer nu hij ietsje groter is, maar zo even naar de beestjes is altijd een hit. Kan altijd, vereist weinig planning, en blijft leuk.

Morris zit op het moment nog in de fase dat samen een boodschapje doen een feestje op zich is. Zolang er maar mensen zijn vermaakt hij zich altijd. Genoeg te kijken om zich heen, en genoeg te zwaaien naar mensen die hem een beetje aandacht geven. Boodschappen doen duurde nog nooit zo lang als sinds hij er is, want ‘oh wat is hij leuk! Hoe oud is hij?’, ‘kijk nou, lach je even naar mij? Wat lief!, en ‘ach is hij altijd zo vrolijk?’ maar dat nemen we voor lief. Ik vond boodschappen doen ook nog nooit zo leuk als nu. Iets meer gesjouw en iets meer gedoe, maar wel stukken gezelliger met zo’n kind bij je dat zich over alles verwondert en de wereld met een hele andere blik bekijkt. Als ik andere mama’s mag geloven is deze fase maar van korte duur, dus ik ben benieuwd hoe lang ik er nog zo over denk! Haha.

Dan onze grootste gezamenlijke favoriet: eten! Het allerliefst ga ik samen met Morris lunchen. Hij houdt van eten, vindt alles lekker, en vooral nu de zon weer tevoorschijn komt vind ik het zo gezellig om met hem naar het terras te gaan. Eind maart deed ik dat voor het eerst, op één van de eerste mooie dagen van het jaar, en dat beviel echt heel goed. Ik was best benieuwd hoe dat zou gaan, zo met z’n tweeën,  maar het was gewoon oprecht heel leuk. En dat terwijl Morris nog niet eens echt terug kan praten. Haha. Maar dat tevreden snoetje zegt meer dan genoeg. Samen in het zonnetje, Morris met wat boekjes en opnieuw heel veel te kijken, wat lekkers te eten, en verder helemaal niks. Ultiem geluk! En dat zijn op het moment wel mijn favoriete uitjes met Morris. Allemaal niet heel bijzonder en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar wij vinden dit allebei heel leuk!

Afgelopen maand kreeg ik weer wat Noppies kleding thuisgestuurd voor Morris en voor mezelf, en ik besloot ze ook deze keer aan te trekken tijdens ons fotomomentje met Anne  – niet vergeten dat jullie korting krijgen als je haar boekt voor welke shoot dan ook hè! – omdat we er zo blij mee zijn. We gingen samen picknicken en spelen op Bedaf, een natuurgebied hier in de buurt, en Anne kwam daar ook naartoe om ons weer samen vast te leggen. Opnieuw heel blij met het resultaat, omdat de foto’s precies laten zien hoe die uitjes samen zijn! Ik koos voor ons allebei een lichte spijkerbroek deze maand. De vorige keer mocht ik er voor het eerst een proberen, en ik ben ondertussen helemaal om en draag serieus geen andere meer. Vooral die buikband is ZO stevig en fijn om je buik; dat verschil is echt heel goed te merken. Nu ik zwanger ben heb ik niet zo heel veel met echte ‘jassen’. Een zomerjas heb ik bijvoorbeeld niet; ik draag veel liever vestjes of van die tussenjasjes. Vooral ook omdat je die na je zwangerschap gewoon door kunt dragen en je er wat dat betreft nog veel langer plezier van kunt hebben. Dat vind ik dus ook echt een aanrader als je zwanger bent in het voorjaar: ga voor laagjes! Dan kun je wat uittrekken als je ineens opstijgt van de hormonen, want daar heb ik dus last van. Komt het stoom ineens uit mijn oren, zo warm dat ik het krijg. Echt niet lachen ga je dan hoor. Dan is het ideaal als je maar gewoon effe een laagje hoeft af te pellen wat je wat je weer aan kunt doen als de boel weer ‘n beetje is afgekoeld. Letterlijk. Vestjes dus!

Voor Morris ben ik ook fan van laagjes. Hoef je dus niet per se zwanger voor te zijn. Vooral als we dus naar buiten gaan zweer ik erbij, want ik vind het vooraf altijd lastig in te schatten hoe het temperatuurtechnisch écht is. Het kan wel behaaglijk zijn qua aantal graden, maar als je windkracht zoveel om je oren krijgt is het toch wel lekker om wat aan te hebben. Ik ging deze maand voor een dun Noppies truitje en een zomerjasje, om overal mee te kunnen combineren. Ik vind dat truitje ZO leuk! Word je toch instant vrolijk van? Het is net iets dikker dan een ‘gewoon’ shirt, maar dunner dan de meeste truien. Fijne middenweg! Morris heeft in tegenstelling tot zijn moeder wél een aantal zomerjasjes, waaronder een spijkerjackie en trenchcoatje, maar ik besloot toch dit windjack nog te bestellen, en ik vind het echt een topding. Hij is niet per se heel erg warm, maar wel winddicht en héél klein op te vouwen. Ideaal dus voor als er zo’n venijnig windje staat maar het verder niet nodig is om heel warm aan te kleden. Ik heb deze ook heel vaak in mijn tas als ik niet weet hoe het gaat zijn buiten. Heb ik in ieder geval altijd iets bij voor als het nodig mocht zijn, zonder dat ik meteen weer een halve volksverhuizing achter me aan moet zeulen. Praktisch.

Dat waren de foto’s weer voor nu! Ik ben er weer zo blij mee. Vind het heel leuk om dit soort plaatjes te hebben van Morris en mij samen. Oh nog even voor de goede orde: ik heb de kleding gekregen, maar dit artikel is geenzins #spon of #ad, ik vind het zelf gewoon vet leuk om jullie die foto’s te laten zien, én ik krijg altijd vragen over die kleding, dus dan kan ik jullie er maar beter gewoon over vertellen toch:)? Ik ben gewoon oprecht heel enthousiast en tevreden. Twee vliegen in één klap lijkt me.

Ik ben benieuwd wat jullie het liefst ondernemen met jullie kind(eren)! Hebben jullie nog goede tips voor leuke uitstapjes met een dreumes? Laat het vooral hieronder even weten.

Geniet van het mooie weer vandaag en bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Frank

  Wat een mooie kleding van Noppies!! Wij gaan ok graag naar een buitenspeeltuin, dierentuin of ergens anders waar onze kleine man zich in de buitenlucht kan uitleven! Ik herken je supermarkt verhaal… geweldig! Wederom leuk geschreven!!

 • Lieke

  Mooi om te zien hoe je zo geniet van je mannetje!

 • Melissa

  Hele mooie foto’s van jullie samen.
  Liefs Melissa

 • Willemijn

  Is er een leuke kinderboerderij in Uden? Een vriendin en ik zijn op zoek naar iets leuks met baby’s en een kindje van 2 om te doen tussen Arnhem en Eindhoven. Volgens mij ligt Uden mooi in het midden

 • Angela

  Het favoriete uitje van mijn zoontje Jax (3) is het babyzwemmen, inmiddels dan peuterzwemmen. Sinds hij 3 maanden oud is zwemmen we elke donderdagmorgen, hij vind het geweldig. En mama hier vind het zo mooi om te zien hoe hij geniet. Het is ongelofelijk wat ze al kunnen na 3 jaar wekelijks zwemmen, hij heeft 4 peuter zwemdiploma’s en trots dat hij is als hij weer wat geleerd heeft. Ons favoriete uitje van de week van ons saampjes.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!